Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculare fara fiscal?

teodorescu.florin

Postări Recomandate

Re: Inmatriculare fara fiscal?

Pe brief-ul mic,unde exista numele acestu Tamasanu din Zalau,este data de 10.10.2012. Exista un contract V-C german (Kaufvertrag fur ein...) dintre Tamasanu si acest Stefanescu,intermediar din Bucuresti,tot cu data de 10.10.2012. Exista si o declaratie pe proprie raspundere legalizata,facuta in 13.12.2012 a acestui Stefanescu cum ca l-a imputernicit pe Tamasanu sa ii aduca aceasta masina in data de 10.10.2012. Deci,teoretic,acest Tamasanu nu a tinut nici macar o zi masina,el fiind doar imputernicit sa o aduca.

Cu alte cuvinte,mie nu imi va trebui fiscalul celui imputernicit sa o aduca,nu?

Kaufvertrag fur ein = Contract ptr ...

Daca este intre cei doi ...este contract de vanzare cumparare.

10.10.2012-07.01.2013 = 3 luni

Trebuie fiscal de la amandoi.

"Exista si o declaratie pe proprie raspundere legalizata,facuta in 13.12.2012 a acestui Stefanescu cum ca l-a imputernicit pe Tamasanu sa ii aduca aceasta masina in data de 10.10.2012. "

Asta este un nonsens total ...cum sa imputernicesti pe cineva azi sa-ti aduca o masina ...acum doua luni?

"Deci,teoretic,acest Tamasanu nu a tinut nici macar o zi masina,el fiind doar imputernicit sa o aduca.

Cu alte cuvinte,mie nu imi va trebui fiscalul celui imputernicit sa o aduca,nu?"

Nu, Stefanescu prin Kaufertrag cu data acelui contract devine direct stapanul masinii prin dobandire (cumparare) de la Tamasanu.

Daca stau bine sa ma gandesc ...daca ai fiscal de la Stefanescu ar mai exista o varianta. Ai pe PM telefonul meu.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@JurasikMan

Hai poate nu o fi dracul chiar atat de negru ...

Pe de alta parte ... nu inteleg de ce ii catalogati pe cei care aduc de afara masini drept bisnitari? Ce ati prefera sa va dea in cap pe strada si sa va ia banii din buzunar? Toata lumea trebuie sa traiasca ... Si asta cu adusul masinilor de afara e o meserie ...care necesita timp, bani, nervi, cunostinte ...etc ...

Eu nu zic ca este mai negru decat in realitate , doar sugeram ca se poate ca intermediarul sa nu fie asa curat la suflet ca un sfant si sa aiba si oarece ganduri necinstite. Pentru binele colegului cu problema sper sa nu fie asa.

Legat de bisnitari

Asa se numesc cei care aduc masini din afara ...sau intermediaza vanzari/cumparari pe persoana fizica in domeniul auto. Stiu pentru ca m-am ocupat multi ani cu asta ...si toti ma stiau de bisnitar. Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa ma supar . Cum am vazut multe in domeniul acesta de activitate , stiu ca sunt si multe persoane neserioase care traiesc din asta. Nu toti ..dar multi sunt tepari .

Sigur ca nu nu as vrea sa imi dea cineva incap sa imi ia banii.

Dar, nu este o scuza asta cu tepele la adus masini pentru cei care aduc masinile ...ca ar trebui sa traiasca si ei. Sa traiasca toata lumea , dar fara sa ii pacaleasca pe altii.

Sa castigi un ban pentru ca te pricepi si vinzi un produs calitativ in profit este extraordinar. Sa pui un cumparator de buna credinta intr-o situatie neplacuta la ghiseul politiei doar ca sa scapi tu de un produs , nu mai este deloc corect.

Link spre comentariu

@JurasikMan

Deci dupa ce ai scris mai sus ...tu ai fost un bisnitar cinstit! :ha:

Intrebare ...oare tu stii ce inseamna cuvantul bisnitar?

Uite ...mai jos ...

BIŞNIŢÁR, bişniţari, s.m. (Fam.) Persoană care practică afacerismul, realizând profituri personale pe căi necinstite, meschine; gheşeftar. – Bişniţă + suf. -ar.

Concluzia - toti, absolut toti bisnitarii sunt tepari. Nu exista bisnitar corect (cinstit)!

Deci acum ...ce parere ai de afirmatia ca nu toti vanzatorii(importatorii in regie proprie) de masinii sunt bisnitari? E adevarata sau falsa? :grin:

Link spre comentariu

Legat de bisnitari

Asa se numesc cei care aduc masini din afara ...sau intermediaza vanzari/cumparari pe persoana fizica in domeniul auto. Stiu pentru ca m-am ocupat multi ani cu asta ...si toti ma stiau de bisnitar. Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa ma supar . Cum am vazut multe in domeniul acesta de activitate , stiu ca sunt si multe persoane neserioase care traiesc din asta. Nu toti ..dar multi sunt tepari .

@JurasikMan

Asta e tare...chiar daca tu personal nu te regaseai conform descrierii din "Dex" in cuvantul "bisnitar",te lasai etichetat,fara a fi deranjat.Sa nu te superi ca ma mira faptul.

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Am luat si eu o masina din Zalau acum 3 luni.

Situatia la mine a fost inversa. Nu am avut nevoie de fiscal, nici nu prea am insistat sa-l iau, am mai inmatriculat masini fara.

Pe mine m-a sunat disperat bisnitarul sa-i trimit copie dupa acte ca sa poata sa-si scoata masina de la Fisc...si aici am inceput sa ma joc eu cu nervii lui, pe motiv ca masina avea mici probleme de care uitase sa imi spuna :-))

Asa-i ca-i frumoasa viata cand iti vine randul? :-)))

P.s: Masina o inmatriculez fara doar si poate cat de curand, astept sa vad ce rahat fac astia cu taxa lui peste...

Link spre comentariu

Uite cum poluam topicul "tehnic" al omului.

Este o realitate faptul ca cei care se ocupa de vanzari de masini ( pe persoana fizica ...cum ar zice un contemporan ) sunt cunoscuti sub denumirea de bisnitari. Cum a aparut eticheta asta nu este treaba mea. Nici nu am de gand sa fac ceva pentru a schimba parerea universala. Presupun ca titulatura vine din faptul ca sunt mai multe tepe decat afaceri cinstite. Eu chiar nu ma regasesc in "cadrul" asta . Pentru ca eram serios , am avut clienti care, de cate ori isi schimbau masina ma cautau sa le gasesc alta, stiind ca imi pun un comision. Ce fac altii nu ma intereseaza. Oricum , asta s-a intamplat acum destui ani si in prezent nu ma mai ocup de vanzari si cumparari de masini.

Sunt curios daca am avut dreptate in privinta situatiei in care se gaseste colegul care a deschis topicul. Sper sa ma insel . O sa ne spuna el peste cateva zile sau saptamani daca a fost sau nu asa .

P.S. Yonutz, dragule. Conform legislatiei in vigoare , orice afacere pe persoana fizica care se sustrage platii de taxe si impozite reprezinta o forma de evaziune fiscala. Cum cei aduc masini si le vand in profit ...nu platesc nici impozit pe profit si nici nu il declara , deci fac evaziune fiscala. Deci sunt in ilegalitate. Deci ...sunt bisnitari ( se incadreaza in definitia pe care ati scos-o voi din dex ).

Departe de mine gandul de a incrimina cu ceva un om care vrea sa faca si el un ban. ASta este doar raspunsul la iritarea ta aparenta vis-a-vis de etichetarea celor care traiesc din asa ceva.

Cand un om da bani imprumut cuiva ...este camatar si este in afara legii.

Cand o institutie de finantare da bani cuiva si in caz de neplata il lasa fara acoperis cu tot cu plozii cei plangaciosi in toiul iernii ...este creditare sanatoasa.

V-a trebuit capitalism ...

• Like 1
Link spre comentariu

Yonutz, dragule. Conform legislatiei in vigoare , orice afacere pe persoana fizica care se sustrage platii de taxe si impozite reprezinta o forma de evaziune fiscala. Cum cei aduc masini si le vand in profit ...nu platesc nici impozit pe profit si nici nu il declara , deci fac evaziune fiscala. Deci sunt in ilegalitate. Deci ...sunt bisnitari ( se incadreaza in definitia pe care ati scos-o voi din dex ).

Adica in traducere, toti cei care cumpara o masina azi si o vand peste x zile "in profit" fac evaziune fiscala adica sunt bisnitari (infractori)!

Dragule nu cred ca stii ce inseamna evaziune fiscala ...

Sa-ti explic de ce:

Atata timp cat eu imi aduc o masina de afara, o inregistrez la fisc in conformitate cu legile in vigoare, adica PLATESC TAXE si IMPOZITE pe ea, deci NU MA SUSTRAG in nici un fel platii taxelor si impozitelor ce vin urmare a dobandirii si folosirii acelui autoturism, indiferent cu cat o vand ulterior in profit sau pe minus nu inseamna ca fac evaziune fiscala.

Nici o lege din Romania nu te obliga sa declari venitul (profitul) din vanzarea unui autoturism, decat daca te ocupi de asta prin firma (adica pe persoana juridica).

Asa ca rogu-te, nu ii mai baga pe toti in aceeasi oala ... ca nu e asa!

Editat de Astral

Link spre comentariu

Salut,

Nu aveti in Ploiesti o firma de inmatriculari auto cu relatii la Politie? Sunt sigur ca nu e asa complicata situatia. Mai rau e daca nu aveai vreun brief sau probleme la serii, nu un rahat de fisa fiscala. Banii ce ii pierzi cu procese, etc, ii dai la niste intermediari si cred ca rezolva ei problema fara stres.

Bafta

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Adica in traducere, toti cei care cumpara o masina azi si o vand peste x zile "in profit" fac evaziune fiscala adica sunt bisnitari (infractori)!

Dragule nu cred ca stii ce inseamna evaziune fiscala ...

Sa-ti explic de ce:

Atata timp cat eu imi aduc o masina de afara, o inregistrez la fisc in conformitate cu legile in vigoare, adica PLATESC TAXE si IMPOZITE pe ea, deci NU MA SUSTRAG in nici un fel platii taxelor si impozitelor ce vin urmare a dobandirii si folosirii acelui autoturism, indiferent cu cat o vand ulterior in profit sau pe minus nu inseamna ca fac evaziune fiscala.

Nici o lege din Romania nu te obliga sa declari venitul (profitul) din vanzarea unui autoturism, decat daca te ocupi de asta prin firma (adica pe persoana juridica).

Asa ca rogute, nu ii mai baga pe toti in aceeasi oala ... ca nu e asa!

Uite asa ziceau cei cei care construiau case pe persoana fizica si le vindeau un profit ...si nu plateau taxe pe acest profit. Acum au de platit miliarde din urma si pun totul pe numele sotiilor dupa care divorteaza ca sa nu aiba ce sa le ia.

Tot asa si pentru apartamente , ca le luau pe persoana fizica si le vindeau ( 3-4 pe luna ) si nu i-a mai crezut nimeni ca le cumpara pentru ei si se satura dupa 2 zile si le vand . Si s-a dat legea ca la vanzarea unei case , daca nu a ramas in proprietatea ta un numar de ani , sa platesti impozit un procent din valoare , indiferent ca pierzi sau castigi.

Uite asa au zis cei care cumparau terenuri pe persoana fizica de la tarani si le vindeau a doua zi la pret dublu italienilor ...si uitau sa declare "alte venituri " care trebuieau fiscalizate. si cativa dintre cei prinsi ( in acte ) ca uitau sa plateasca cei 19 % stau la racoare.

Yonut , eu nu sunt neaparat de acord cu abordarea statului in aceste privinte , dar incerc sa nu intru in conflict direct cu legea .

nici nu tin neaparat sa am dreptate. Eu ti-am furnizat niste informatii. Pentru asta nu trebuie sa imi ridici vreun templu sau sa te rogi pentru sanatatea mea. Pur si simplu le poti citi sau nu . DAca nu iti place ce postez cred ca ai optiunea sa ma treci pe lista de "ignore ". Deci , nu-s aici sa imi impun punctul de vedere ci doar sa il expun. DAca tu ai alte pareri , cinste tie , nu trebuie sa continuam discutia.

PLata impozitului pe o masina nu inseamna plata impozitului pe profitul obtinut din vanzarea de masini .

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

E ok ca ai furnizat niste informatii ...eu tocmai ce am descarcat niste saci de cartofi!

Daca esti asa corect cum zici si te-au autocatalogat "infractor"...de ce nu te-ai ingramadit la ghiseu sa completezi declaratiile de impunere si sa golesti buzunarele ...si dupa aia cu valiza direct la bulau in celula ... ca deh ...evaziunea fiscala e infractiune si e pedepsita cu inchisoarea?

Normal ca nu vom continua discutia ... ptr ca fiecare isi va sustine subiectiv parerea (pana la urma amandoi avem dreptate)...si nu vom ajunge la nici un rezultat.

Nici eu nu sunt aici sa-ti impun punctul meu de vedere ...dar cand vad pe cate unii ca sustin niste ineptii mari cat Casa Poporului ...ma ia capul!

Succesuri in noua meserie ...si nu uita sa platesti anual la fisc toate impozitele si sa declari toate veniturile... sa nu devii evazionist, bisnitar recte ditai infractoru ... :wink:

Link spre comentariu

nu am stat sa citesc tot ce sa scris aici dar sfatul meu daca nu tia dat fiscalul nici pana acum da putin din coate si poate cunosti pe cineva la inmatriculari ca se face o cerere nu stiu exact dar ma interesez si se anexeaza la celelalte acte in locul fiscalului

Link spre comentariu

PE vremea cand faceam eu bisnitzaraie cu masini ( adica in Jurasik ...cum zice si numele ) era haiducie , frate , nu legislatia de acum.

M-am razgandit . Nu vreau sa terminam discutia. Cand treci prin Codlea , da un semn inainte si te invit la o bere in cabana de pe terasa din curtea casoiului pe care mi l-am facut din neplata impozitului de pe profitul obtinut din sute de masini vandute pe persoana fizica. Na ! Buey ...eu sunt bine intentionat ...da' nu te las sa ai ultimul cuvant nici mort . :ha:

Link spre comentariu

Si uite asa platim taxele si impozitele si poate ca se rezolva si situatia omului.

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.

(Winston Churchill)

Link spre comentariu

Stiu ca e probabil o lupta cu morile de vant, dar ceva nu e normal aici si pe termen lung poate fi o pita de mancat in instanta:

Eu sunt cumparator de buna credinta, ce treaba am eu cu impozitele vanzatorului? De cand sunt eu responsabil cu colectarea impozitelor? Asta este treaba statului, sa-si urmareasca debitorii, nu sa ma haituiasca pe mine! Nu aveau decat sa colecteze la timp, nu au decat sa-l execute, ce treaba am eu ca si om de buna credinta?

Link spre comentariu

Conform codului fiscal, de cativa ani incoace, pentru case, masini si alte alea, daca nu ai certificat fical, contractul de vanzare/cumparare este nul.

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.

(Winston Churchill)

Link spre comentariu

Conform codului fiscal, de cativa ani incoace, pentru case, masini si alte alea, daca nu ai certificat fical, contractul de vanzare/cumparare este nul.

Sunt principii in drept, unul dintre acestea fiind "contractul este lege intre parti". Statul nu este parte intr-un CVC, este tert. Asta este un abuz, oricum ai privi lucrurile.

Sa presupunem ca am o datorie la stat de 10.000 euro, pe care nu o pot plati ca nu am bani lichizi. Insa am 2 locuinte.

Eu, fiind de buna credinta, vreau sa imi achit datoria catre stat, dar pot numai daca vand una dintre locuinte. Ei, uite ca nu pot ca nu primesc liber de sarcini pe certificatul fiscal. Nu e un cerc vicios? Nu e clar ca e un abuz, un abuz in care eu sunt considerat infractor apriori desi legea spune ca suntem nevinovati pana la proba contrarie ?

Argumentatii similare iti pot gasi si in cazul vanzarii de autoturisme, cu atat mai mult cu cat prezenta unui notar in cazul unui CVC auto nu este necesar conform legii, deci cumparatorul este expus total.

Link spre comentariu

PE vremea cand faceam eu bisnitzaraie cu masini ( adica in Jurasik ...cum zice si numele ) era haiducie , frate , nu legislatia de acum.

M-am razgandit . Nu vreau sa terminam discutia. Cand treci prin Codlea , da un semn inainte si te invit la o bere in cabana de pe terasa din curtea casoiului pe care mi l-am facut din neplata impozitului de pe profitul obtinut din sute de masini vandute pe persoana fizica. Na ! Buey ...eu sunt bine intentionat ...da' nu te las sa ai ultimul cuvant nici mort . :ha:

Pot sa vin eu la bere? :x

Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti.

“Tudor Arghezi, citat despre respect”

Link spre comentariu

Situatia s-a rezolvat relativ repede si simplu,cu minim de implicare:un amic de-al meu (de care sincer uitasem),cu grad relativ mare in S.R.I.,a dat cateva telefoane si mi-a rezolvat problema;vineri voi avea fiscalul lipsa si contractul V-Z ce lipsesc din dosarul meu. :bx

Link spre comentariu

Florine , nu prea bag in casa oameni cu prieteni in SRI ( ca nu se stie niciodata ) dar in cazul tau fac o exceptie. Hai si tu ! In fond si la urma urmei ne-am balacarit in topicul tau , macar atata consideratiune sa primesti .

Link spre comentariu

Florine , nu prea bag in casa oameni cu prieteni in SRI ( ca nu se stie niciodata ) dar in cazul tau fac o exceptie. Hai si tu ! In fond si la urma urmei ne-am balacarit in topicul tau , macar atata consideratiune sa primesti .

:ha:,esti tare! Inca un motiv sa crezi vorba aceea:"intotdeauna sa iti lasi loc de buna-ziua!!",ca nu se stie cum ai nevoie de ajutorul unei persoane la care nici macar nu te-ai gandit. Eu ma consider norocos ca am avut inca in telefon nr. acelei persoane care m-a ajutat fara sa clipeasca. Altfel...o luam rau peste bot!! Mai bagam cateva sute de euro in inmatriculare in BG si apoi reinmatriculare in RO. Deh...doar traim in Romania,nu? Vorba celor de la PARAZITII:"...suntem o tara de prosti,Condusa de hoti..."

Link spre comentariu

:ha::ha::ha:

Haiducie era si atunci si e si acum! Doar ca acum e haiducie birocratica...

Deci ca sa vezi ca nu sunt ranchiunos ...eu vin cu "materialul" ...bagat la rece!

Ce e cel mai important in topicul asta ...lasand la o parte legalitate, bisnitarismul si altele este ca omul si-a rezolvat problema singur dar cu "relatii"! Dovada ca in tarisoara noastra scumpa Rumania, cum zicea jupan Farfuridi ... nu s-a schimbat inca nimic! :ha:

Scena e memorabila si merita ...revazuta:

http://www.youtube.com/watch?v=MhglGZzXKzE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare