Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suzuki Samurai - The Farmer

kkz-ul

Postări Recomandate

A venit timpul sa-mi prezint si eu "toroapa".

Totul a inceput prin noiembrie 2012, cand cautam o masina de iarna si se pare ca a fost mai mult de atat. Este vorba de Mutzutzuki asa cum o numesc, un Samurai din 1993, 1.3 injectie + GPL Tomasetto, cu hardtop, facuta pentru piata din Germania si folosita la o ferma de pe acolo (am gasit destule paie prin ea cand am luat-o) cu 58000 km.

Pana acum pot sa spun ca nu m-a dezamagit iesind chiar cu aceste JR-uri de Aro din cate am inteles, din zapezi de 50 cm pe la Breaza. Ca orice masina si-a cerut si dreptul (2 cruci cardanice schimbate, tampoanele de la grup erau rupte si au trebuit si ele schimbate, ambreiajul n-a fost schimbat pana acum si trebuia facut ceva in sensul asta, discuri brembo si placute tocmai pentru ca sunt maniac cu faptul ca masina trebuie sa franeze indiferent de marca).

Urmeaza un proiect maret, suspensia inaltata, Simexuri si un troliu.

Ca si modificari pana acum :

-Overfendere de 12 cm (pentru ca in prima poza se vede de ce :) )

-Inchidere centralizata;

-Un player mai valabil decat originalul care prindea decat Trinitas si Radio Romania Actualitati;

-Antena electronica in-car (originala se rupsese);

-Folie pe luneta pentru ca era nocturna cand mergeam la drum lung, urmand ca in zilele urmatoare si pentru geamurile spate;

-Si poate cea mai importanta schimbare, avand 1.87 cm inaltime nu puteam conduce comod asa ca am sudat sina de la scaun mai in spate cu 6 cm)

O intrebare: De cand am schimbat discurile si ambreiajul cand ajunge la viteza de 80 - 90 km/h incepe sa vibreze destul de tare, in conditiile in care inainte de aceasta operatiune mergea 100 - 110 "lejer". Are cineva idee de la ce ar putea fi?

Multumesc pentru timpul acordat citind povestioara (sper ca nu irosit) si sa ne auzim cu bine!

O sa atasez si pozele cu mandra.

IMG_1126.thumb.jpg.d38adc26f2265a396ddcdc4b47597d1b.jpg

IMG_1156.thumb.jpg.b04c1019ae4c7c08a8ba76c84bb7d1c4.jpg

IMG_1159.thumb.jpg.e769356a9202081255c44f092d141e5b.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suzuki Samurai - The Farmer

O intrebare: De cand am schimbat discurile si ambreiajul cand ajunge la viteza de 80 - 90 km/h incepe sa vibreze destul de tare, in conditiile in care inainte de aceasta operatiune mergea 100 - 110 "lejer". Are cineva idee de la ce ar putea fi?

Buna , probabil cine ti-a schimbat discurile nu strans a si rulmenti. Si eu am patit recent si aia a fost baiul .. Sau pur si simplu s-a dus ceva rulment sau mai poate fi si din amortizorul de directie dar mai putin ala decat rulmentii.

Editat de Astral

Suzuki Samurai SJ413 JX

Suzuki Jimny Automatic

Link spre comentariu

Salut, ca sa intelegeti situatia cand a pus acel mecanic (mai in dorul lenii) placutele s-a chinuit foarte tare la presarea etrierului si mi-a spus ca e blocat. Eu in final i-am dat solutia sa dea cu WD40 sau cu un degripant ca se rezolva.

Cat despre rulment nu stiu ce sa zic...oricum volanul are un joc de 2-3 cm pe loc. Doar daca as putea sa ma intalnesc cu cineva care are Samurai sa imi dea niste sfaturi despre ce ar fi de schimbat...Zic asta pentru ca multi dintre mecanicii la care am fost, cand am intrat pe portile service-ului s-au luat cu mainile de cap cand au vazut marca masinii (si devin destul de nervos cand cineva vine cu vorba despre Suzuki ca e batran, e pretentios la piese si patratos).

Multumesc pentru sfaturi si inca astept si altele pentru a putea merge normal si nu la 80 km/h, sa am un loc in primul rand la un concert IRIS :))

Link spre comentariu

Salut, ca sa intelegeti situatia cand a pus acel mecanic (mai in dorul lenii) placutele s-a chinuit foarte tare la presarea etrierului si mi-a spus ca e blocat. Eu in final i-am dat solutia sa dea cu WD40 sau cu un degripant ca se rezolva.

Cat despre rulment nu stiu ce sa zic...oricum volanul are un joc de 2-3 cm pe loc. Doar daca as putea sa ma intalnesc cu cineva care are Samurai sa imi dea niste sfaturi despre ce ar fi de schimbat...Zic asta pentru ca multi dintre mecanicii la care am fost, cand am intrat pe portile service-ului s-au luat cu mainile de cap cand au vazut marca masinii (si devin destul de nervos cand cineva vine cu vorba despre Suzuki ca e batran, e pretentios la piese si patratos).

Multumesc pentru sfaturi si inca astept si altele pentru a putea merge normal si nu la 80 km/h, sa am un loc in primul rand la un concert IRIS :))

Sa-ti spun sincer :) Suzuki Samurai este o masina brutala ! mica si scurta ! si chiar nu te poti astepta de la un samurai sa mergi mult peste 80klm/h . Eu zic ca 80 in 4x4 la mare e chiar o viteza mare pentru un Samurai ;)

Suzuki Samurai SJ413 JX

Suzuki Jimny Automatic

Link spre comentariu

Corect!Tocmai pentru asta am si Skoda, dar e frustrant sa vezi ca nu poti depasi sau ma rog...poti dar cu foarte mari riscuri...

On-topic : Oare etrierul este cauza ca atunci cand franez masina sa aleaga o directie spre stanga (in conditiile in care etrierul cu "probleme", ma rog hai sa folosesc termenul de prea copt, este pe partea dreapta?)

Link spre comentariu

Da se poate , pt ca atunci cand franezi si etrierele alea nu lucreaza in acelasi timp amandoua la fel si normal sa traga intr-o parte ( parerea mea ) Cand ai schimbat discurile fata si placute/saboti ai schimbat lichidu / aerisit tot ? I-ti sugerez sa dai jos etrierele de pe fata si sa le cureti si daca ai ceva uzat ar fi ok sa cumperi si un set de reparatie etrier ca e chiar eftin :)

ps: stiu ca e frig acuma si daca nu ai garaj nu-ti vine sa iesi din casa sa o mesteresti :grin:

Suzuki Samurai SJ413 JX

Suzuki Jimny Automatic

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie!

Sa-mi dau si eu cu parerea ca proaspat posesor de samurai care sunt:

Referitor la viteza eu am mers si cu maxim pe autostrada si mai putea parca masina insa nu am putut s-o fac pana nu am avut bucsele de la bara stabilizatoare si de la arcuri in regula. Eu merg destul si pe asfalt si nu simt nici un fior cand depasesc. Problema e ca daca ai bucsele alea uzate masina balanseaza lateral si te trezesti ca merge pe unde vrea ea. Cand am cumparat masina de la Sibiu pana la Pitesti am strans din dinti de ma dureau falcile si nu e gluma, parca eram cu o bicicleta stricata.

:wink:
Link spre comentariu

Mersi de sfat...Din pacate eram intr-o mare graba si nu am pus lichid (presupun ca aerisirea se face prin "pedale" de frana nu?).

Inca astept sa vina caldura si sa gasesc un prieten sa ma ajute sa fac operatiunea.

M-ai facut sa rad Marian :ha: si stii de ce ? Eu am cumparat-o din Bucuresti si am mers de la 13 Septembrie pana in Baneasa si aproape ca am avut pareza :)). Singurul lucru care ma deranjeaza intr-un fel este faptul ca este un joc la volan si trebuie sa-l tin cam 3-4 grade spre dreapta ca pararelismul sa fie pe 0.

Despre depasire nu e chiar asa nasol dar daca ma aflu la 70 km/h e ok! dar fiind in depasire masina incepe sa vibreze ca si cand as avea vreun subwoofer in spate...Acum nu compar un turism cu Fermieru' dar am mai mers si cu altele si nu era chiar la fel..

Inca un lucru ce am observat, cu orice alt GPL in afara de Lukoil masina se opreste daca este la punctul mort. Totusi cred ca totul tine de calitatea gazului si diverselor mituri urbane ca Petrom ar baga apa in el si altele...

In alta ordine de idei, am dori sa stiu cam ce scaune (daily use - nu sport) s-ar potrivi pe acest atelaj? Gasisem la un moment dat unele de Peugeot 107...

Editat de Astral
Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie si sa o stapanesti sanatos. App... cred ca modelul tau se numeste metal-top, nu hard-top si... pe a mea cand am adus-o de la Arad, la un moment dat am observat ca ma dureau falcile... deci m-am linistit, nu sunt singurul care m-am crispat prima data cand m-am urcat in ea. Sa anunti ce rezolvi cu scaunele ca si eu sunt in cautare, ale mele fiind rupte iremediabil cred, totusi eu m-am tot uitat dupa ceva mai sport, sa aiba aripioarele alea laterale cat mai pronuntate, o sa le intelegi curand utilitatea :grin: (eu m-am trezit de cateva ori ca ajunsesem sa conduc stand pe frana de mana). Despre vibratii nu ma pot pronunta, sunt incepator, dar ce am observat la un drum mai lung facut cu ea (Petrosani-Deva), lasasem mrl-urile cuplate ca nu stiam cum este drumul, si aveam niste vibratii si zgomote care au disparut in momentul cand am decuplat mrl-urile.

Ai dracu" rusi au fost romanii...
Link spre comentariu

Da, aici nu este vorba de MRL-uri pentru ca atunci cand ies la drum lung merg doar cu spatele ca oricum nu are rost si sunt decuplate...

Azi o sa ma duc la dezmembrari sa ma uit de niste scaune mai maricele...Japonezii sunt mici dar...nici chiar asa! :grin:

Link spre comentariu

Singurul lucru care ma deranjeaza intr-un fel este faptul ca este un joc la volan si trebuie sa-l tin cam 3-4 grade spre dreapta ca pararelismul sa fie pe 0.

Acel joc il poti elimina strangand surubul din capatul casetei de directie....asta daca nu cumva e strans la maxim si jocul provine din uzura casetei.Oricum e bine sa incerci!

Mai verifica si cuplajul de cauciuc dintre coloana de directie si caseta!

Link spre comentariu

Scaunele de Opel Corsa sau de Ford Fiesta sunt confortabile si robuste. Cit despre gpl, este de foarte proasta calitate. Cei de la Lukoil au cel mai bun gaz, cel putin din ce am folosit eu pina acum.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

A venit timpul sa-mi prezint si eu "toroapa".

.........

Multumesc pentru timpul acordat citind povestioara (sper ca nu irosit) si sa ne auzim cu bine!

O sa atasez si pozele cu mandra.

Mecanicii la care ai fost pentru reparatii poate nu sunt familiarizati cu masinile 4x4 "old school", cu cardane ce trebuie aliniate corespunzator.

Imi dau si eu cu parerea si zic sa ai in vedere urmatoarele aspecte, in ordine:

1. cardanele trebuie aliniate (exista niste marcaje la cardane in dreptul culisantei ce trebuie puse cap in cap - aliniate); asta ar fi dupa mine principala cauza pentru care iti vibreaza masina la viteza asa mare;

2. una din crucile schimbate sa nu fi fost schimbata cum trebuie... sau o alta cruce cardanica defecta... dar e mai putin probabil cu crucile pentru ca le-ai fi simtit si la viteze mai mici;

3. un tampon rupt la reductor;

4. bucse uzate la arcuri... in special in fata;

Ia-le in ordine si poate-i dai de cap. :h5

Felicitari pentru achizitie si sa o stapanesti sanatos. App... cred ca modelul tau se numeste metal-top, nu hard-top si... pe a mea cand am adus-o de la Arad, la un moment dat am observat ca ma dureau falcile... deci m-am linistit, nu sunt singurul care m-am crispat prima data cand m-am urcat in ea. Sa anunti ce rezolvi cu scaunele ca si eu sunt in cautare, ale mele fiind rupte iremediabil cred, totusi eu m-am tot uitat dupa ceva mai sport, sa aiba aripioarele alea laterale cat mai pronuntate, o sa le intelegi curand utilitatea :grin: (eu m-am trezit de cateva ori ca ajunsesem sa conduc stand pe frana de mana). Despre vibratii nu ma pot pronunta, sunt incepator, dar ce am observat la un drum mai lung facut cu ea (Petrosani-Deva), lasasem mrl-urile cuplate ca nu stiam cum este drumul, si aveam niste vibratii si zgomote care au disparut in momentul cand am decuplat mrl-urile.

Scaunele se retapiteaza bine si ieftin pe Calea Rahovei colt cu Strada Odoarei ( 44.417565° 26.082453°). Minitehnicus si le-a facut acolo si au iesit bine.

Scaunele de Opel Corsa sau de Ford Fiesta sunt confortabile si robuste. Cit despre gpl, este de foarte proasta calitate. Cei de la Lukoil au cel mai bun gaz, cel putin din ce am folosit eu pina acum.

Benzina Lukoil am vazut ca este preferata samuraiului meu. Merge mai bine cu benzina Lukoil decat cu Petrom... cu toate ca unii zic ca ar fi aceeasi. Nu aceeasi parere buna o am insa si despre motorina Lukoil. Motorina lor nu e buna.

uc

Acel joc il poti elimina strangand surubul din capatul casetei de directie....asta daca nu cumva e strans la maxim si jocul provine din uzura casetei.Oricum e bine sa incerci!

Mai verifica si cuplajul de cauciuc dintre coloana de directie si caseta!

Pentru jocul la directie, caseta este ultimul loc in care m-as uita. Directia samuraiului are mari vicii de proiectare. In partea dreapta (cea a pasagerului) se afla un cap de bara deosebit care creaza mari probleme. Acesta, chiar si cand conditia lui este buna, din cauza atasarii directe de el a barii ce vine de la bratul pitman are tendinta de a imprima linkului dintre roti o miscare de rotatie in timpul bracarii. Acea miscare de rotatie se traduce in joc al directiei.

Bucsele arcurilor fata, cerceii slabiti sau uzati sunt insa principalii vinovati pentru care samuraiul merge precum "pisatul boului". Asa ca prima data eu unu acolo as face o verificare atenta :grin:

Editat de Astral

Va salut !

Link spre comentariu

Bucsele arcurilor fata, cerceii slabiti sau uzati sunt insa principalii vinovati pentru care samuraiul merge precum "pisatul boului". Asa ca prima data eu unu acolo as face o verificare atenta :grin:

plus canelurile articulatiei cardanice de pe coloana de directie la iesirea din firewall.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

plus canelurile articulatiei cardanice de pe coloana de directie la iesirea din firewall.

m-ai omorat cu asta :ha: ce se intampla cu canelurile alea de pot da joc in directie ca nu stiu?

Va salut !

Link spre comentariu

m-ai omorat cu asta :ha: ce se intampla cu canelurile alea de pot da joc in directie ca nu stiu?

sunt stranse cu un surub M8. se uzeaza si genereaza un super joc. invarti de volan 2-3 cm iar coloana de directie nu se misca.

aceeasi boala si la mine la samu 1 si la samu crem a lu johnny_r0.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

cardanul cu pricina, Minitehnicus are dreptate, mi s-a intamplat si mie, solutia este sa se stranga bine surubul.

[ATTACH=CONFIG]163578[/ATTACH]

uneori doua ciocane bine plasate si o nicovala rezolva problema, alteori e nevoie de inlocuirea articulatiei dusmanoase.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Asa, multumesc pentru raspunsuri; Primul raspuns la cardanele sa fie aliniate pot spune ca am stat cu ochii pe ei si stiau ce fac, ba mai mult le-am spus expres asta. Crucile sunt schimbate cum trebuie si nu exista niciun alt joc in transmisie.

Acum ce-i drept... Bucsaraia nu a fost schimbata iar la directie nici nu m-am uitat.

Intre timp am anulat dezavantajul luminii interioare la Samurai si cred ca pot spune ca e probabil cel mai luminat Sami din lume :)). In total 18 SMD-uri cate 6 la fiecare usa inclusiv deasupra portbagajului. Cost? 20 lei toata afacerea si mult frig indurat. O sa fac maine pe noapte o poza sa se vada spitalul mergator :)).

Tot maine ma voi duce sa fac o diagnosticare completa a problemei de directie si vibratie.

Azi am facut plinul la gaz ( ma rog... daca poti spune plin, 67 lei ) tot de la Lukoil asa cum stiam si fostul proprietar mi-a spus-o si merge ca uns si relantiul nu imi face necazuri.

Link spre comentariu

Pentru schimbarea discurilor, nu se intervine la rulmenti, asa ca nu la ei e problema.Daca la schimbarea discurilor, inainte sa le puna pe cele noi nu au fost curatate butucurile temeinic cu o perie de sirma, e foarte posibil ca mizeria ramasa sa nu permita noilor discuri sa se lipeasca perfect de butuc, si sa se comporte ca niste discuri descentrate/ovalizate.la fel se v-or comporta si rotile, acestea fiind lipite de discuri.

Vibratiile?Cauze multiple: esapament care atinge de caroserie/sasiu, tampoane rupte, cruci/cardane etc.

scaunele, indiferent de marca si modelul ales trebuie cumparate cu tot cu sina, altfel deranj mare la montaj si mai ales la utilizare.

Link spre comentariu

Tin sa cred ca e vb de niste tampoane pentru ca directia nu-mi vibreaza...sau niste bucsaraie.

O intrebare: Stie cineva un traseu de offroad pe langa Bucuresti?Dificultate cam mediu asa avand in vedere ca mai vin si oameni cu automate...:)

Link spre comentariu

Tin sa cred ca e vb de niste tampoane pentru ca directia nu-mi vibreaza...sau niste bucsaraie.

O intrebare: Stie cineva un traseu de offroad pe langa Bucuresti?Dificultate cam mediu asa avand in vedere ca mai vin si oameni cu automate...:)

pai poti sa te plimbi prin padure pe la Calugareni daca nu sunteti prea multi si nu faceti zarva mare, pe lunca Argesului, a Neaslovului sau a lacurilor de campie care sunt multe.

cand vreti sa mergeti si ce "pistoale automate" aveti?

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare