Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sistem de navigare-Dependenta sau comoditate?

Cleo

Sistem de navigare-Dependenta sau comoditate?  

60 membri au votat

1. 1. Sistem de navigare-Dependenta sau comoditate?

• Comoditate
    • Util
    • Necesar
    • Fitza
      0
    • Inutil
      0
    • Sigur mor daca nu-l am !!!

Postări Recomandate

Re: Sistem de navigare-Dependenta sau comoditate?

Hohooo...ai uitat ca m-ai ajutat sa-mi fac ordine in track-urile de la MMOF ? :h5

Ce memorie ai !!! Am scapat de prostia aia de smart-canci !!!

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Astrale,ai fost la subiect,mai la subiect decat cristi1! Acu' 2-3 luni am desfiintat contul Facebook pe acelasi motiv ...Am creat contul ca sa imi urmaresc copiii,ce fotografii posteaza ,cam ce bezmetici de prieteni isi faceau...si m-au acceptat ca prieten foarte usor.Era usor de urmarit! Mai tarziu,copiii mi-au crescut ,16 si 20, le-am spus ca am cont de cativa ani ,am iesit de '' sub acoperire''..insa am realizat ca m-a furat Facebook-ul...urmam turma...

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Se poate,dupa cateva ore ai sa vezi ca nu ''te mai gasesti''.

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Prima data am incercat sa ma loghez dupa 10 minute dupa ce l-am desfiintat si m-a lasat.A doua zi nu m-a mai lasat.Uite ca incerc acuma ...nu m-a lasat ,nu ma recunoaste!O sa incerce si sotul ,el mai are cont.

Sotul m-a cauta si nu m-a gasit.Pe Facebook :))

Probabil sunt stocate detaliile chiar daca dizolvi contul,oricum nu imi fac probleme pentru ca nu am dat detalii :) .

Editat de Cleo
Link spre comentariu

Referitor la telefoanele mobile...

Ca sa ma exprim mai popular, la inceputuri cand a aparut telefonia mobila era smecher cel care avea telefon mobil:grin:. Acum este smecher cel care a reusit sa se debaraseze de el. Cunosc o persoana care a renuntat acum trei ani si e bine mersi, spunea ca viata isi urmeaza cursul normal si fara mobil.

Link spre comentariu

Pe timpul verii ar putea sa renunte si la camasa , pantofi si pantaloni. Nici chilotii nu sunt absolut necesari cand este cald. Facem pariu ca viata lui ar merge inainte ? :banana

Si cat de grav ar fi?

Va deveni alta persoana? Isi va pierde identitatea, principiile de viata? Va deveni brusc prost sau destept?

Sau tu il vei vedea altfel ? Si daca da, de ce ar fi important pentru acea persoana modul in care il privesti sau cataloghezi tu?

Link spre comentariu

Hai sa ne gandim putin ininte sa ne turam la maxim.

Da, ar fi alta persoana. Omul ca si animal social , se integreaza in societate si respecta niste reguli de " normalitate " care normalitate este relativ unanim acceptata. Ai familie ? DAca cineva din familia ta ar renunta la haine si s-ar plimba in curul gol prin orasul in care locuiti ai mai fi asa de relaxat ? DAca zici ca "DA" este ipocrizie ...sau minciuna ...alegi tu .

Daca isi va pierde identitatea ? Nu s-a adus in discutie acest fapt. Pierderea identitatii este pur personala si trebuie intrebata persoana in cauza.

Eu , sigur l-as vedea altfel . Si tu la fel . L-ai vedea ca pe un ciudat, care nu face decat sa sara din limitele " normalului " , lucru ce v-ar aduce ( tie si restului familiei ) o atentie nedorita a autoritatilor , prietenilor, vecinilor asupra familiei tale. Probabil ai alerge dupa persoana asta pe strada ( daca ar face parte din familia ta ) cu un prosop de baie si l-ai ruga sa intre in casa ca sa ii bagi mintile in cap.

Cu siguranta ca pentru persoana aia nu ar mai conta parerea mea . Daca ar umbla dezbracata pe strada , nu ar mai conta parerea nimanui ...nu numai a mea.

Chestia cu "desteptul " sau " prostul " am lasat-o la urma intentionat. Nu vad nici o legatura cu discutia. :uameni

Link spre comentariu

gps-ul e util sa-ti afli pozitia si pe stradute in oras. poate sa para ciudat, dar am ramas conservator, sau clasic, cum vreti sa-i spuneti. tirasc dupa mine un morman de harti si clasica busola, gatesc la primusul rusesc benzinar cumparat in 1986 in ceaunul bulgaresc cu trepied tot din acelasi an, am un cort de bumbac si dorm pe piei de ren in loc de saltea si toate astea imbarcate in cea mai noua masina care o posed, un lr din 85, nici 30 ani nu are, in floarea virstei.

cred ca tehnologia asta avanseaza mai repede decit putem noi sa-i facem fata si in final ne va lasa balta.

@ cos - oferta cu felinarul e valabila, doar trebuie sa dai un semn si m-apuc de scotocit

Link spre comentariu

Hai sa ne gandim putin ininte sa ne turam la maxim.

Da, ar fi alta persoana. Omul ca si animal social , se integreaza in societate si respecta niste reguli de " normalitate " care normalitate este relativ unanim acceptata. Ai familie ? DAca cineva din familia ta ar renunta la haine si s-ar plimba in curul gol prin orasul in care locuiti ai mai fi asa de relaxat ? DAca zici ca "DA" este ipocrizie ...sau minciuna ...alegi tu .

Daca isi va pierde identitatea ? Nu s-a adus in discutie acest fapt. Pierderea identitatii este pur personala si trebuie intrebata persoana in cauza.

Eu , sigur l-as vedea altfel . Si tu la fel . L-ai vedea ca pe un ciudat, care nu face decat sa sara din limitele " normalului " , lucru ce v-ar aduce ( tie si restului familiei ) o atentie nedorita a autoritatilor , prietenilor, vecinilor asupra familiei tale. Probabil ai alerge dupa persoana asta pe strada ( daca ar face parte din familia ta ) cu un prosop de baie si l-ai ruga sa intre in casa ca sa ii bagi mintile in cap.

Cu siguranta ca pentru persoana aia nu ar mai conta parerea mea . Daca ar umbla dezbracata pe strada , nu ar mai conta parerea nimanui ...nu numai a mea.

Chestia cu "desteptul " sau " prostul " am lasat-o la urma intentionat. Nu vad nici o legatura cu discutia. :uameni

:ha:

evident, un subiect care poate fi discutat la nesfarsit, mai ales filozofic.

Dar nu asta am urmarit. Tu ai exagerat, de la telefon ai ajuns la chiloti. Eu am dus lucrurile mai departe, doar ca sa vezi ca pe logica ta de fortare a lucrurilor ajungi in boscheti.

Pace.

:h5

Link spre comentariu

:ha:

evident, un subiect care poate fi discutat la nesfarsit, mai ales filozofic.

Dar nu asta am urmarit. Tu ai exagerat, de la telefon ai ajuns la chiloti. Eu am dus lucrurile mai departe, doar ca sa vezi ca pe logica ta de fortare a lucrurilor ajungi in boscheti.

Pace.

:h5

Si uite asa usor, usor ajungem sa vorbim iar de politica pe un forum de 4x4 ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

UTÍL, -Ă, utili, -e, adj. Care poate servi la ceva, care este folositor, necesar. ◊ Loc. adv. În timp util = la timp, la momentul oportun. ♦ (Substantivat, n.) Ceea ce servește, folosește la ceva. – Din fr. utile, lat. utilis.

Sursa: DEX '98 (1998)

NECESÁR, -Ă, necesari, -e, adj. 1. De care este nevoie, de care nu se poate lipsi cineva; indispensabil, trebuincios. ◊ Strictul necesar = cantitate minimă (din ceva), indispensabilă pentru un anumit scop. Muncă necesară = parte a muncii depuse de lucrător în procesul de producție, prin care se creează produsul folosit pentru întreținerea sa și a familiei sale. ♦ (Substantivat, n.) Ceea ce este (neapărat) trebuincios la ceva. Necesarul de semințe. 2. Care nu poate să nu existe sau să nu se întâmple (în condiții date). – Din fr. nécessaire, lat. necessarius, it. necessario.

Sursa: DEX '98 (1998)

Nu spun ca nu este bun un GPS la masina omului, dar se poate sa ne descurcam si fara el.

Deci necesar nu este.

Link spre comentariu

Eu, copil fiind cu imaginatie bolnava, stimulata si de cartile lui Jules Verne, mi-am imaginat GPS-ul inca dinainte de a se inventa. Trebuie sa caut pe acasa si sper sa regasesc desenele mele facute prin anii 80 in care-mi imaginam un aparat care sa ma arate pe harta acolo unde ma aflam. La fel si cu MP3 playerul. Eram atat de dezamagit de complexitatea casetofoanelor si de proasta fiabilitate a casetelor incat mi-am imaginat si acolo un dispozitiv mic, cu boxe fara fire care in loc de caseta sa functioneze cu un fel de moneda muzicala :ha:

GPS-urile le folosesc cu mare placere si sincer, n-as vrea sa mai intru inca o data in nodul de autostrazi din jurul Vienei fara GPS, asa cum am facut-o cu cativa ani in urma in drum spre ski resort, de am pierdut vre-o doua ore aiurea.

Ce ma enerveaza insa este faptul ca GPS-ul a inceput acuma sa fie bagat obligatoriu intr-o multime de alte dispozitive: in aparate foto, in camere video, etc.... ridicandu-le pretul inutil.

Nu mai zic ca GPS-ul, el insasi nu mai e ce a fost iar dispozitive cu renume cum ar fi iPad-ul au ajuns sa fie echipate cu module GPS foarte proaste riscand a te pune in situatii de nedorit, daca cumva te bazezi pe ele.

Ma imaginam insa luna trecuta cand se vorbea de sfarsitul lumii... daca ar fi sa fie (sa fi fost) asa, sa se intample ceva cu planeta asta iar tu, ca printr-un miracol sa scapi si sa trebuiasca sa supravietuiesti. In aceste conditii, ce valoare ar mai avea GPS-ul si toate celelalte cacaturi? Ei bine intr-o astfel de situatie cred ca cel mai mult te-ai bucura de o bricheta cu care sa aprinzi focul, de niste rame sau gandaci pe care sa le prajesti la micul dejun, iar gps-ul si celelalte gadgeturi vor fi date uitarii rapid.

Pana atunci insa, GPS-ul si gadgeturile in general sunt optiuni pentru fiecare.

Va salut !

Link spre comentariu

Si uite asa usor, usor ajungem sa vorbim iar de politica pe un forum de 4x4 ... :ha:

Pe acest forum 4x4 se pot lansa discutii despre orice (mai putin politica, astea sunt chiar inutile), problema este ca intotdeauna se deviaza, se ajunge la a se discuta despre discutii. In orice conversatie apar anumite exemple si paranteze, care insa ar trebui sa intareasca/sustina/argumenteze o idee legata de subiect, nicidecum sa devina subiectul povestii.

Referitor la sistemul de navigatie, el poate fi atat util, cat si un moft, asta depinde de persoana care il detine, ptr. ce il foloseste, ce slujba are (daca este agent distributie, agent vanzari, curier, taximetrist intr-o tara sau oras nou, etc, ptr. acestia chiar este necesar, nu doar util). Dar cu conditia ca acel sistem de navigatie sa fie cu update-urile la zi (ptr. ca se schimba sensurile de circulatie, apar strazi si intersectii noi tot timpul).

La un moment dat spunea Patrolator si altii, ca "sistemul de navigatie nu inlocuieste omul", corect doar il indruma inspre destinatie, doar asta ii este functionalitatea! Si daca nu ii urmez instructiunile, ptr. ce il mai am (probabil de moft), bineinteles ca trec prin filtru meu (in functie de cunostintele pe care le am legate de acel traseu si de logica-daca el imi spune sa virez la st. sau dr. si acolo nu este nici o strada sau este vreun lac sau rau, etc., doar nu fac asta doar ca asa spune "GPS-ul")

Inainte sa achizitionez un sistem de navigatie, am tot citit pe forumuri, am cautat pareri si indrumari, iar din tot ce era pe piata la acel moment (2009) Garmin Nuvi parea a fi cel mai potrivit ptr. ce aveam eu nevoie. Dupa achizitionarea lui, am constatat insa ca nu este chiar asa de minunat dupa cum il laudau; a dat rateuri atat in tara, cat si in afara (Ungaria, Germania), iar acolo unde el nu se mai descurca, intra in rol intuitia, harta, steaua nordului, s.a.

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

pastrez la marecinste vechile harti si atlase rutiere cu care am bantuit Europa in lung si-n lat...in interes de servici:grin:....nu le-as da pe nici un satelit GPS....gps-ul e util...atat cat functioneaza...cand te lasa in mijlocul salbaticiei...din diverse motive...iar tu in caruta nu ai nici harta nici busola....incepi sa dai marunt din buze

urasc tehnologia...e buna...pana te lasa....urasc masinile pe care nu le pot depana fara sa pun laptopul pe ele....abia astept sa ies in salbaticie sa fac focul cu amnarul.....sa-mi fac un ceai la primusul cu benzina...pe care scrie in kirilica made in USSR

intr-o buna zi....tehnologia asta ne va termina pe toti

Link spre comentariu

Citez ..."Sabine Moreau, o belgiancă în vârstă de 67 de ani, a mers să-și ia un prieten de la gara din Bruxelles. Femeia a plecat din orășelul în care locuia, Solre-sur-Sambre, care se află la aproximativ 60 de kilometri de Bruxelles.

Citiţi mai mult: ULUITOR. O șoferiță s-a RĂTĂCIT 2.800 de km. GPS-ul a făcut-o să traverseze inutil toată EUROPA!

Stirea asta e un mare bullshit. Am evidentiat partile importante care ne induce direct ca stirea e un rahat aruncat pe masa de ziaristi sa le mai creasca si lor ratingul ...

Fi atent aici scenariu ...Azi am plecat la paine (la doua strazi de mine)...si am mers dupa GPS ...Si am ajuns la o faimoasa brutarie din Paris ...Cat de senil ar trebui sa fiu sa merg sa iau doua paini de la Paris in asa fel incat sa nu-mi dau seama ca tocmai am facut cateva mii de km? :ha:

Link spre comentariu

Cunosc personal un medic stomatolog roman , care avea cabinet in Germania si care a fost dat in judecata de o nemtoaica de 64 de ani pentru ca , dupa o extractie , omul gandindu-se ca la trecerea efectului anestezicului local , va avea oarece dureri si i-a dat un analgezic mai tare sub forma de supozitor. Idioata l-a bagat in gura ( ca nu i se specificase clar ca trebuie sa si-l bage in dos ...si dupa ce a mancat bine si a baut bauturi carbogazificate ...a inceput sa faca spume ca un sifon pana spre dimineata.

Mama imbecililor este mereu gravida. De cand lumea ...

Nu are legatura cu GPS-ul , dar este in spiritul intamplarii din postul precedent.

Link spre comentariu

Nu poate fi adevarat! E un rahat de articol, oricare i-ar fi susrsa.

1. Refuz sa cred ca un GPS poate gresi asa. Nici ultimul chinezism, care sa ruleze cel mai cretin soft nu poate devia atat.

2, Refuz sa cred ca cineva poate gresi atat de mult incat sa indice o destinatie atat de ireala si sa nu se prinda.

3. Refuz sa cred ca cineva poate fi atat de prost incat sa aiba nevoie de 48 de ore pana sa se prinda ca a ratat o tinta aflata la 60 km.

4. O persoana care ar fi, totusi, atat de retardata, nu ar putea conduce 48 de ore incontinuu. De fapt cati dintre noi ar fi in stare sa conduca 48 de ore legat, in conditiile in care a plecat de acasa sa mearga pana in orasul vecin.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Sau poate baba aia era fan Dan Spataru ...si s-a gandit ca toate drumurile se vor intalni odata si-odata! :ha:

Idiotii aia de ziaristi au uitat sa specifice ...o fi luat-o pe autobenzi sau offroad ... :ha:

Link spre comentariu

intodeauna e bine sa ai un device cu navigatie la tine.....nu stii cand ai nevoie de el..............:Hr

Editat de Astral

HURT ME WITH THE TRUTH

DON`T CONFORT ME WITH A LIE.

Link spre comentariu

Nu poate fi adevarat! E un rahat de articol, oricare i-ar fi susrsa.

1. Refuz sa cred ca un GPS poate gresi asa. Nici ultimul chinezism, care sa ruleze cel mai cretin soft nu poate devia atat.

2, Refuz sa cred ca cineva poate gresi atat de mult incat sa indice o destinatie atat de ireala si sa nu se prinda.

3. Refuz sa cred ca cineva poate fi atat de prost incat sa aiba nevoie de 48 de ore pana sa se prinda ca a ratat o tinta aflata la 60 km.

4. O persoana care ar fi, totusi, atat de retardata, nu ar putea conduce 48 de ore incontinuu. De fapt cati dintre noi ar fi in stare sa conduca 48 de ore legat, in conditiile in care a plecat de acasa sa mearga pana in orasul vecin.

1. Orice GPS-ul POATE gresi asa, daca utilizatorul scrie de ex. Paris în loc de Strada Paris. :ha: (daca scrii "Nord" cînd vrei la Gara de Nord, poti ajunge si la Polul Nord, iar daca scrii PULA, ajungi în Croatia :grin:)

2,3,4. Depinde de cît de avansata e starea bolii... . Daca a uitat sa-si traga ceasul poate ca a condus o saptamîna si 48 de ore :old

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare