koais Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Salutare! Vreau sa schimb bujiile si fisele aferente la un 3.0. Animalul are si GPL. Eu ma gandeam sa pun bujii pentru GPL, dar un coleg de forum m-a sfatuit sa merg pe original. Voi ce ma sfatuiti? Fise am gasit la Al Padrino, la 725 lei setul, mi se pare colosal de scump. Voi cat ati dat si de unde ? Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Fise + bujii Pajero iti dau io un pm cu fisele dar stai sa sun . si da mergi pe bujiile originale KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Fise + bujii Pajero Ai o serie de sasiu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiblondu Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 (editat) Re: Fise + bujii Pajero Nu ,sa nu mergi pe original.Daca ai gpl pune-i bujii pt. gpl cu toate ca sunt mai scumpe.Ce motor ai ? 12 sau 24 supape Originale sunt NGK care fac si pt. gpl Editat Ianuarie 10, 2013 de cristiblondu Fara poezie,viata e pustiu ! KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Fise + bujii Pajero are 24 KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 (editat) Re: Fise + bujii Pajero Pfff, nu ma asteptam la raspunsuri asa diferite. Pana acum am sfaturi 50-50. Multumesc Liviu pentru PM! Il sun. Cristi: La NGK ma uit si eu, totusi parca originalele sunt mai scumpe. Trebuie sa verific. Miron Sorin m-a mai sfatuit sa iau originale, spunand ca ar fi mai bune calitativ. Editat Ianuarie 10, 2013 de koais Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiblondu Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Fise + bujii Pajero O bujie NGK pt gpl 90 ron,normala 72 ron. Fara poezie,viata e pustiu ! KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Fise + bujii Pajero La Al Padrino erau 110 cele normale :grin: Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Fise + bujii Pajero 78lei ngk gpl. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Re: Fise + bujii Pajero Treaba asta trebuie s-o fac si eu... ma intereseaza subiectul. Astept cu interes un pret.. :al E adevarat ca se schimba greu bujiile la 24v sau doar sunt ocupati mecanicii? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 (editat) Re: Fise + bujii Pajero Pretul cam asta este intre 70 si 80 lei pentru NGK GPL. Am gasit cu 70, sa vedem daca o sa fie si ce trebuie, le iau maine. Da, este chinu draq', trebuie data jos toata admisia, e munca de chinez, se desfac o groaza de lucruri. Eu trebuie sa inlocuiesc mai multe, fise, bujii, garnitura tacheti, garnituri fise, sa verific compresia, imi tzacane un tachet la rece, deci trebuie gasit si ala... basca curatat si verificat admisia, clapeta de acceleratie si relanti. Stie cineva daca fisele de 12v se potrivesc la 24? P.S. Multumesc Edi, tinem legatura. Editat Ianuarie 10, 2013 de koais Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
syrus Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Fise + bujii Pajero fisele la 24 supape sunt cu capetele ce imbraca bujiile mai lungi, pentru tuburile in care trebuie introduse. La 12 sunt scurte capetele ce ìmbraca bujiile din cauza absentei acelor "pesteri" (nu stiu cum se numesc) pentru bujii. Eu totusi am optat pentru fisele de pe un 24 si le-am pus pe al meu 12supape in ciuda recomandatiilor mecanicilor sa nu fac asta! daca mergi pe gpl motorul emana multa caldura iar fisele sunt expuse si ele, cele scurte pentru 12 supape fiind foarte scurte au multa suprafata de contact cu partile aferente, cele lungi de la 24 supape se tin departe si in plus materialul din care sunt facute e mai dur si destinat sa suporte caldura din cilindrii pentru bujiile motorului unde le este locul. Pina la moment adica vreo 10 mii km inca nu sau "copt" si nu prea imi pare ca o sa am parte de asa ceva,folosind originale 12supape le schimbam pe la 30-40 mii (le scoteam pe bucati, fara exagerari) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 (editat) Re: Fise + bujii Pajero @doctoru' Dotore ' , cand vii la Baicoi , vorbesti in continuu despre ce te intreb eu , aduci si pozele alea promise si iti schimb bujiile gratis , ce zici ?! :hi . Editat Ianuarie 11, 2013 de Marianw8 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Fise + bujii Pajero Marian, on topic, te rog. Fisele nu se potrivesc de la 12v, in primul rand, la 24v nu ai delcou, deci sunt 6 fise la 24v si 7 la 12v doh! :hw Din cate am inteles, sunt 2 fise de ~580mm si restul mai mici, intre 480 si 350mm. corectati-ma daca gresesc. Bujii am luat NGK 2645 PFR6J sper ca e bine. 70 lei/buc. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Fise + bujii Pajero ..scuze de off , fara intentie . O poza inainte de schimbat bujii / fise sa nu incurci fisele si sa stii macar cum erau aranjate :wink: ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Fise + bujii Pajero Multzam! :h5 E relativ usor, au lungimi diferite si relativ in perechi. Al meu nu arata asa, e desfacut tot, zici ca e masa de disectie. :mrgreen: Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Re: Fise + bujii Pajero La pretul asta iti pot face eu rost de bujii ...vorbim de bujii ptr GPL, bineinteles: NGK - 70 lei Bosch - 50 lei Beru - 20 lei consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Re: Fise + bujii Pajero Multzam Yonutz, dar le-am luat deja. Bujiile le gasesti usor, insa fisele.......bataie de cap de nu se poate. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
syrus Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Re: Fise + bujii Pajero Marian, on topic, te rog. Fisele nu se potrivesc de la 12v, in primul rand, la 24v nu ai delcou, deci sunt 6 fise la 24v si 7 la 12v doh! :hw Din cate am inteles, sunt 2 fise de ~580mm si restul mai mici, intre 480 si 350mm. corectati-ma daca gresesc. Bujii am luat NGK 2645 PFR6J sper ca e bine. 70 lei/buc. Nu am zis ca se potrivesc cele de pe 12v la 24v, invers, se potrivesc cele de la 24v la 12v cu lipsa celui scurt de la delcou. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate