arri Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Am si eu o mica problema electrica. Una din sigurantele din tabloul cu sigurante de pe un JEEP Wrangler YJ '89, (in timp...) se TOPESTE invelisul de plastic. Siguranta nu se arde. Este cea de la pozitii si lumina in bord. (este una de 20A). Mentionez ca am fost cu masina la 2 electricieni. Au scos Halogenele din faruri si am trecut pe instalatia clasica de iluminat. Au tras circuit separat si siguranta separata ptr. luminile din plafon. Am schimbat comutatorul. Am schimbat toate becurile de la pozitii. In acest moment nu mai aprind lumina in bord si folosesc numa'i pozitiile (pe comutator). Posibile cauze si solutii daca se poate. Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfman Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Re: Probleme la una din sigurantele din tabloul cu siguranta. Incearca sa cureti bine contactele din soclul sigurantei si sa le verifici sa nu fie largite, eventual sa verifici si firele din spatele ei nu cumva sa nu faca bine contact si de aici sa ai problema cu incalzirea ei. Verifica si in manual (sau pe capacul tabloului daca scrie) de cati amperi tre' sa fie siguranta aia, poate o trebui mai mare de 20 A. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link to comment Share on other sites More sharing options...
arri Posted January 11, 2013 Author Share Posted January 11, 2013 (edited) Re: Probleme la una din sigurantele din tabloul cu siguranta. Ai sa razi... La asta m'am gandit si eu cand am constatat ca problema nu a fost rezolvata. Sa nu fie largite contactele din tablou. Din pacate este greu accesibil si inghesuit. Am sa o duc iar la electrician si o sa il pun sa curete si sa stranga contactele pe siguranta. Poate scap. DA... siguranta trebuie sa fie de 20A. Multumesc ptr. amabilitate. Dau de veste cum rezolv. Edited January 11, 2013 by arri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts