RaduCampina Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa Gabriel, pozele garniturii de chiulasa sunt una pe o parte si una pe cealalta, sigur. Amm intors-o. Ba una e din profil ca sa se vada grosimea. nu am dat jos admisia de pe chiulasa pentru ca s-a facut foarte frig si pot sa zic ca eu lucrez afara, adica am o prelata pusa pe masina. maine , duminica nu fac mai nimic, de luni o iau din nou. o dau jos si incep curatatul . va tin la curent cu poze sa vedem impreuna toate operatiunile multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa am inceput curatatul cu smirghel din cel mai fin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa Nu insista prea mult . Mai bine folosesti un burete de vase din fir de plastic , e mult mai sigur . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa Buna seara. Am vazut pozele si parca incepe sa semene a chiulasa.Asa cum a zis si domnul Cos nu insista prea mult mai ales daca smirghelul este dintro perie miscata de o bormasina.Si mai ales nu insista prea mult intr-un loc. Ai reusit sa vezi ceva anormal pe chiulasa?Gen fisuri sau alte lucruri ciudate.Daca nu curata si blocul si cauta si pe acolo sa vezi sa nu fie ceva ciudat.Abaterea de la plan a chiulasei poate fi de maxim 0,05 mm.Abaterea de la plan a blocului motor la partea superioara poate fi de maxim 0,06 mm.Verificale bine pe amindoua pentru ca poate fi doar o deformare a uneia din cele doua piese cauza bolboroselii din vasul de expansiune.Asteptam noi vesti si poze cu stadiul operatiunii.Bafta. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa smirghel de apa cel mai fin. atentie mare la curatenie, exact cum am vorbit la telefon. stai linistit ca nu ma deranjezi daca ma suni ! ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Ianuarie 30, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa dupa inca o zi de curatenie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Ianuarie 30, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa am studiat cu atentie tot nu e nimic crapat insa garnitura cea noua de chiulasa are undeva o discontinuitate de 5mm in dunga aceea de silicon, ii bai? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa Buna seara. Faptul ca este o discontinuitate in cordonul de silicon de la garnitura noua se poate rezolva punind in acel loc putin silicon de cel care se foloseste pentru etansarea baii de ulei sau de cel rosu folosit la etansari de esapamente.Acum ramine sa verificati planeitatea la ambele suprafete (bloc si chiulasa),sa vedeti cum stati cu supapele si sa schimbati semeringurile (de supape si cel de la axa cu came) ca sa iasa treaba ca la carte , dupa care urmeaza montarea.Va doresc in continuare spor la treaba si sper sa ne tineti in continuare la curent cu mersul lucrarilor.Bafta. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa Poti incerca reparatia la etansarea garniturii - aplici silicon de garnituri , lasi la intarit , sa se matureze . Trebuie sa arate ca de fabrica , similar cu originalul , lucrat curat ca si falsificarea unui tablou cu Gioconda - sa fie perfect identic , sau si mai bine . In aceasi situatie ( garnitura depozitata incorect , probabil a stat pe sub o cutie sau altceva pe raftul depozitului de piese auto si am observat prea tarziu sa o mai pot schimba ) am renuntat si am inlocuit-o . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Februarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa baieti am terminat de curatat azi mi-am luat un silicon special pentru garniturile de chiulasa de la 2+2 dar e negru am cerut rosu dar vanzatorul a zis ca asta e special tot azi mi-am cumparat o cheie dinamometrica noua de la yato, sunt foarte mandru de ea maine de dimineata incep inchiderea motorului daca e cald afara nu am mai umblat la supape una ca nu eram sigur pe mine acolo alta ca nu aveam probleme cu ele zic eu cel mult poate am sa verific tachetii cam atat revin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 (editat) Re: inlocuire garnitura de chiulasa Nu uita de simeringurile de la supape. Eu zic ca e pacat sa nu le schimbi daca ai ajuns pana aici. Operatia este descrisa in link-ul asta la sectiunea 6A1-44. Recunosc, ca nu stiu cat de greu este dar as face-o; chiar daca ar trebui sa cer ajutorul cuiva. Simeringurile acelea pot fi cauza din care motoarele astea pot "manca" ulei. Editat Februarie 5, 2013 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Februarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa am incheiat masina baieti si vreau sa va multumesc la toti caci fara voi ma prindea primavara cu siguranta dar vreau sa explic cum am pus la punct aprinderea cu ajutorul lui Laurentiu am incercat si cum scrie in manual dar nu mi-a mers deci cum se face : punem distributia la linie deci la zero nu la 8 cum e in manual cilindrul 1 este sus (cilindrul de langa elice) apoi un capacul de delcou pe delcou si acolo unde este fisa pentru cilindrul 1 fac un semn cu markerul pe corpul delcoului scot capacul de pe delcou si ma chinui sa pun delcoul cu totul in capatul axului cu came deci atunci cand il fixez el oricum se roteste putin deci trebuie sa calculez ca in pozitia finala luleaua (partea metalica care face contactul cu conectorii) sa ramana putin inaintea semnului fixat de mine inainte cu markerul adica langa cilindrul 1 care este sus si asteapta scanteia :) strang bine delcoul, ma mai joc la reglajul fin sa fie inainte de semn din avans pun bujia dau o cheie si sa-mi spuneti mie cum oti vrea daca nu merge tot ce am zis stiu de la colegul nostru Laurentiu seara frumoasa la toti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Februarie 7, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa si inca o intrebare, asa dupa toata munca asta: de ce pe benzina iese fum si pe gaz nu? adica mai mult fum pe esapament decat inainte dar doar cand merg pe benzina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa Nu am eu prea multe cunostinte despre mecanica auto dar din ceea ce stiu cilindrul 1 este spre volanta nu spre elicea ventilatorului.Va rog corectati-ma daca gresesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa Nu am eu prea multe cunostinte despre mecanica auto dar din ceea ce stiu cilindrul 1 este spre volanta nu spre elicea ventilatorului.Va rog corectati-ma daca gresesc. nici eu nu sunt mecanic, dar vitara o cunosc. la aceasta masina cilindrul 1 este la radiator si 4 la volanta. doresc sa felicit initiatorul acestui topic pentru reusita sa... e bun ascultator de sfaturi dar si priceput sa le puna in practica. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chivu gabriel Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa Buna dimineata. Felicitari domnule Radu pentru reusita. Despre distributie si in manualul care il am eu spune ca delcoul se introduce la locul lui cu luleaua putin sucita fata de pozitia la care trebuie sa ajunga pentru ca dintii pinionului intermediar sint elicoidali si asta duce la miscarea lui cind se introduce. Despre fumul care scoate cred ca este de culoare alba si sint de fapt vaporii de apa rezultati din arderea benzinei de aceea pe gaz nu scoate pentru ca din arderea gazului nu rezulta atitia vapori de apa.Pentru domnul Alin la cam toate motoarele mai moderne cilindrul 1 este la distributie si nu la volanta cum avea motorul de Dacie.Inca o data felicitari si multi kilometri fara alte interventii. NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Februarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa baieti este o minune de masina Vitara mea cuma nu mai scoate fum acuma nu stiu ce o apucase atunci in probe a trecut deja doua probe a mers deja la Sinaia pana sus pe munte si la Bucuresti mege parca mai tare decat inainte nu mai bolboroseste in borcan cum facea inainte ca in butoiul cu varza :) merge rotund ce mai e super sunteti mari cu totii succes sa ne vedem pe munte as vrea cat mai curand Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Re: inlocuire garnitura de chiulasa Felicitari tie in primul rand pentru curaj si munca depusa! :h5 aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate