Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Caroserie ruginita foarte tare... ce-mi recomandati

Acelasi

Postări Recomandate

Buna,

Caroseria are foarte multa rugina pe sub masina, inclusiv suportii de prindere pe sasiu sunt care au cedat

Ce-mi recomandati, sa caut un tinichigiu care sa dea caroseria jos de pa sasiu si sa o reconstruiasca, sau sa cumpar o caroserie si sa o inlocuiesc?

Vorbim de un Discovery 200tdi din 1990

Multumesc frumos!

Excludem varianta renuntarii la masina deoarece am investit peste 2000 de euro in partile mecanice

1624066175_Photo-0043(Small).jpg.b7c03106d645bb87241c2f56613b59c1.jpg1648886587_Photo-0042(Small).jpg.222bdd17c51cd5635c0a90715f3ffba5.jpg[ATTACH=CONFIG]164649[/ATTACH]

Imagine0091.thumb.jpg.ef77a73c8d6ee0034246406de7fd0de4.jpg

" Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea "
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Caroserie ruginita foarte tare... ce-mi recomandati

Cu conditia ca sasiul sa fie OK, eu as merge pe ideea de recarosare: cu un pic de noroc poti gasi o "englezoaica" in stare buna si la bani putini (chiar mai putini decat te-ar costa un tinichigiu bun)

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Trebuie sa analizezi bine situatia si cum a spus si colegul sa vezi in ce stare este sasiul.Eu am avut probleme cu sasiul a costat si durat destul de mult.Daca ai asa un prieten cu atelier te mai scoti macar sa separi tu caroseria de sasiu sa vezi care este treaba si pe urma sa iei o decizie.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Si eu iti recomand schimbarea .....si am facut aceasi prostie am zis ca ee mai scumpa ...sa caut sa schimb caroseria.Si m-a costat .....si timp la infinit si bani garla.....si munca cat cuprinde....e adevarat ca o faci cum vrei tu.....dar nu as mai face asa ceva.As schimba direct cu instalatia electrica cu tot scunele pe ea nimic sa nu dau jos.....cat mai putin sa llucrez. Bordul ,,,,si calul de la manetele de viteze in rest nimic.

Pa aia noua pusa pe o parte si antifonata vopsita bibilita si gata ....pe sasiu direct.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Multumesc frumos de ajutor.

Sasiul nu are probleme.

In consecinta voi schimba caroseria.Era mult mai ok daca si la mine se putea deconecta instalatia electrica doar din mufe ca la RR Clasic, din pacate nu se poate,...asta e ... mai mult de lucru.

Mai am o intrebare: daca gasesc o caroserie din an mai nou, de 300tdi, cea cu semnalizarile mai mici si bordul deosebit de cel care-l am eu, ca altfel nu stiu sa le deosebesc, se potriveste, bineinteles tot in 3 usi ca si cea de pe masina.

Bordul meu 1574894957_Picture006(Medium).jpg.3ced3ea6947f68a2e0021a5a94a5c5ad.jpg

Editat de Acelasi
Link spre comentariu

Multumesc frumos de ajutor.

Sasiul nu are probleme.

In consecinta voi schimba caroseria.Era mult mai ok daca si la mine se putea deconecta instalatia electrica doar din mufe ca la RR Clasic, din pacate nu se poate,...asta e ... mai mult de lucru.

Mai am o intrebare: daca gasesc o caroserie din an mai nou, de 300tdi, cea cu semnalizarile mai mici si bordul deosebit de cel care-l am eu, ca altfel nu stiu sa le deosebesc, se potriveste, bineinteles tot in 3 usi ca si cea de pe masina.

Eu as merge pe o caroserie la fel cu a ta. Deosebirile pot fi mari la o caroserie mai noua astfel incat sa iti dea batai de cap la montaj, instalatii etc...

Editat de Max
Link spre comentariu

Eu as merge pe o caroserie la fel cu a ta. Deosebirile pot fi mari la o caroserie mai noua astfel incat sa iti dea batai de cap la montaj, instalatii etc...

Multumesc frumos de sfat.

O sa caut ca si a mea si mai la vara ma apuc de mecanica (adica un mecanic nu eu)

Editat de Max
Link spre comentariu

Ai niste jante interesante. de unde le-ai procurat?

Sunt jantele originale de tabla pe 16" montate invers (intoarse pur si simplu)

Link spre comentariu

vezi ca ai niste mufe in dreapta fata pe peretele despartitor .........de acolo se separa instalatia electrica una merge pe motor una se duce pe cutia de viteze sonda litrometrica are o mufa rotunda alba in dreptul rotii stanga spate ....... nu am poza sa pun acum ....

Link spre comentariu

Sub pompa de frana mai precis si sub vasul de stropit....in peretele de foc sunt aceste gauri cu mansoane. Desfaci instalatia si gata ..bienneteles mai ai si teviile d e frana.EU zic mai intai s aiti descarci de net toate manualele de reparatie pentru dicovery...am vreo 1000 de pagini in 2 dosare ...recomand tiparirea lor si indosarierea lor.Dupa asta stai cu ocki pe net pe ziare si iei o masina la vreo 500 de lire gasesti in Uk lejer o aduci si asta eee ...restul pieselor le vinzi..si tu iti pastrezi caroserie.

Cred ca se potriveste caroseria pana la motorul td5.Mai urmareste forumurile sau baga direct o intrebare la cei ce fac sasiuri aftermarket in UK. Nu cred ca land rover a facut altceva decat sa adauge un bord si sa schimbe motorizarea de la 200dti la 300 tdi poate prinderi de motor dar nu cred ca la caroserie.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Corect: intre '89-'99 prinderile caroseriei de sasiu sunt identice, pot diferi instalatia electrica, interiorul si instalatia de climatizare (cu un plus de confort pentru modelele de dupa '95).

Link spre comentariu

Salutam! eu tocmai am facut o lucrare de schimbat caroseria . Pot sa iti spun ca nu este o munca usoara si ca desi diferenta de an a fost mica (95/98) au fost destule lucruri care nu au batut . In final cred ca am facut o alegere buna , dar acum daca ar trebui sa mai fac o data acelasi lucru nici nu vreau sa ma mai gindesc . Asa ca trebuie sa te gindesti de doua ori , eu iti recomand sa o vinzi (stiu cum e sa investesti in masini si sa te atasezi de ea ) si cu o diferenta de bani sa cauti sa iti iei ceva mai nou si mai bun . Atentie de la 200tdi la 300tdi sunt foarte mari diferente .

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Salutam! eu tocmai am facut o lucrare de schimbat caroseria . Pot sa iti spun ca nu este o munca usoara si ca desi diferenta de an a fost mica (95/98) au fost destule lucruri care nu au batut . In final cred ca am facut o alegere buna , dar acum daca ar trebui sa mai fac o data acelasi lucru nici nu vreau sa ma mai gindesc . Asa ca trebuie sa te gindesti de doua ori , eu iti recomand sa o vinzi (stiu cum e sa investesti in masini si sa te atasezi de ea ) si cu o diferenta de bani sa cauti sa iti iei ceva mai nou si mai bun . Atentie de la 200tdi la 300tdi sunt foarte mari diferente .

Nu vreau sa o vand pentru ca tehnic este impecabila si orice alta masina iau trebuie sa intervin la partea mecanica (directie, transmisie...) pe cand la mine totul este nou pe original.

Spune-mi te rog la ce diferente foarte mari te referi, adica i-mi recomanzi ca si @Max o caroserie ca a mea pentru evitarea problemelor?

Merci.

Link spre comentariu

Daca vrei iti dau nr lui Oli din Deva-el aduce frecvent Disco 1 si poate sa aiba ceva pentru tine.

Te rog daca poti pentru ca eu am un nr dar se pare ca nu mai e valabil.

Multumesc.

Link spre comentariu

Te rog daca poti pentru ca eu am un nr dar se pare ca nu mai e valabil.

Multumesc.

S-ar putea sa fie valabil dar Oli sa nu fie in tara, incearca un SMS :wink:

Link spre comentariu

Salutam! diferentele(200/300tdi) sunt multe , greu sa ti le spun pe toate (nici eu nu le tin minte pe toate), desigur daca vrei cu adevarat poti sa le combini . ceea ce stiu este ca in mare caroseria este cam aceeasi (exceptie geamul fata , prinderea bordului instalatia electrica tapiteriile ), dar eu am vrut sa iti sugerez aspectul legat de costuri . O masina buna (fara rugina ) nu o gasesti in bani putini , mai ales un 200tdi (asta din cauza virstei), pe urma daca tot faci o lucrare asa de mare trebuie cel putin o antifonare (ceea ce presupune o dezechipare , curatare , remediat eventualele probleme , antifonare , echipare ) ...timp, munca , bani , si mai ales stres daca lucrarea nu o faci tu.

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Salutam! diferentele(200/300tdi) sunt multe , greu sa ti le spun pe toate (nici eu nu le tin minte pe toate), desigur daca vrei cu adevarat poti sa le combini . ceea ce stiu este ca in mare caroseria este cam aceeasi (exceptie geamul fata , prinderea bordului instalatia electrica tapiteriile ), dar eu am vrut sa iti sugerez aspectul legat de costuri . O masina buna (fara rugina ) nu o gasesti in bani putini , mai ales un 200tdi (asta din cauza virstei), pe urma daca tot faci o lucrare asa de mare trebuie cel putin o antifonare (ceea ce presupune o dezechipare , curatare , remediat eventualele probleme , antifonare , echipare ) ...timp, munca , bani , si mai ales stres daca lucrarea nu o faci tu.

Da, ok, merci si vedem ce gasesc. Oricum pana la vara nu ma apuc de schimbat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare