Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tipuri punti, greutate si rezistenta

Giani

Postări Recomandate

Va salut,

Deschid un nou topic benefic zic eu pentru modificarile aduse masinilor sau proiecte.

Multe probleme apar dupa ce punem de exemplu punti de Patrol pe un Samurai si vedem ca nu mai avem power chiar avand motor de Swift.In plus ca sa ne calculam de la inceput greutatea finala a masinii trebuie sa adunam toate datele.De aceea cred ca de real ajutor ne-ar fi sa aflam greutatea ,lungimea fiecarei punti care ne-a trecut la un moment dat prin ograda.In plus si parerile celor ce si-au modificat astfel masinile.Cred ca cei care vand pe forum diverse punti ne-ar putea da o mana de ajutor.

Eu de exemplu trebuie sa iau o decizie legata de punti si balansez intre puntile de Patrol tip K si cele Y60.

Editat de Giani
KDJ 90, DID-163 hp
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Tipuri punti, greutate si rezistenta

Puntea fata de K are capac frontal din tabla ambutisata , asamblat pe punte cu suruburi . Sistemul de directie este total in fata ( bara de cuplare si bara de directie , care comporta si o semicaseta-releu intermediar , cu bieleta de directie de la caseta de directie , cu amortizorul de directie intre bratul semicasetei-releu si sasiu .

Are planetare cu 29 caneluri , iar carcasa diferentialului face corp omul cu puntea , cu accesul prin capacul mai sus mentionat . Carcasa diferentialului este turnata , cu trompele de punte purtatoare de sfere incastrate .

Franele pe disc .

Puntea spate are planetare cu 31 caneluri , semifloat , cu frane pe tamburi , cu frana de mana in tamburi . Vine cel mult cu LSD , diferentialul este independent fata de carcasa de punte care este ansamblu sudat tip banjo ( cu ceaun / dovleac )

Ambele punti sunt destionate pentru arcuri lamelare , cu montarea foilor sub punte , ambele fara bara panhard sau traction-bar . Barele stabi sunt cu montaj pe punte in ambele cazuri .

Puntea fata de Y60 este cu diferentialul independent , carcasa banjo unitara monocorp ( nu are capac in fata , diff se asambleaza cu suruburi prin spatele puntii ) . Are planetare cu 31 caneluri frane pe disc , sistemul de directie este cu bara de cuplare in spatele puntii pe sub diferential , bara de directie este cu conexiune directa la caseta de directie , cu amortizorul de directie intre bara de directie si bara panhard . Este destinata pentru arcuri elicoidale pe exteriorul sasiului , cu amortizor in spatele arcului , separat de acestea . Legatura cu sasiul se face prin doar doua tendoane , cuplate la sasiu prin bucse 'T' pereche , si la punte prin bucse caster amplasate pe partea inferioara a puntii . Bara stabi este amplasata pe tendoane , nu pe punte .

Puntea spate este cu frane pe disc , fara frana de sigurante ( frana de mana este separata , fiind amplasata pe flansa cardanului la iesirea din cutia de viteze . Are planetare cu 33 caneluri , semifloat , este ansamblu sudat banjo cu diff independent ca si la puntea fata . Diferentialul de pe Y60 vine cu LSD sau cu blocant mecanic actionat vacuumatic cu comanda electrica . Este destinata pentru arcuri elicoidale pe interiorul sasiului , cu amortizoare independente , in exteriorul arcului . legatura cu sasiul se face cu tendoane inferioare , superioare si bara panhard , toate pe bucse de cauciuc .Bara stabi este amplasata pe punte .

Latimile de punte nu le-am retinut , si nici n-am cantarit puntile . Personal am renuntat la puntile de K si am optat pentru cele de Y61 , fie ele mai mari si mai grele .

La puntea fata de K am miscat capacul de mai multe ori , iar la cea de spate aveam de reprosat lipsa blocantului ( aveam LSD , nu-mi mai era suficient ) .

La puntea fata de Y60/61 am ca singura nemultumire amplasarea tendoanelor la partea inferioara ( si ca nu sunt portale ).

Daca masina nu mai trage , fie ea si cu motor de 180 Cp , nu e vina puntilor oricare ar fi ele , ci a celui care n-a imperechiat rapoartele totale de transmisie .O masina strutocamila facuta fara cap are mai sanse sa fie doar bani si timp irositi inutil .

Editat de cos
  • Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Super topic

mai este de completat la ce a scris Cos ca foarte mult depinde de latimea sasiului si poti opta la un Samurai de exemplu si la punti de Ims fiind foarte bune rapoarte si poti avea atat blucant spate cat si autoblocant fata.

Daca esti atent el a ales punti de Y61 stie el ce face,sunt mai tapene pe fata si ceva mai late.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Va salut,

Deschid un nou topic benefic zic eu pentru modificarile aduse masinilor sau proiecte.

Multe probleme apar dupa ce punem de exemplu punti de Patrol pe un Samurai si vedem ca nu mai avem power chiar avand motor de Swift.In plus ca sa ne calculam de la inceput greutatea finala a masinii trebuie sa adunam toate datele.De aceea cred ca de real ajutor ne-ar fi sa aflam greutatea ,lungimea fiecarei punti care ne-a trecut la un moment dat prin ograda.In plus si parerile celor ce si-au modificat astfel masinile.Cred ca cei care vand pe forum diverse punti ne-ar putea da o mana de ajutor.

Eu de exemplu trebuie sa iau o decizie legata de punti si balansez intre puntile de Patrol tip K si cele Y60.

Puntile de K iti vin bine la reductorul de samurai , iar lipsa de putere nu vine din cauza ca ai puntea mai grea , ci din cauza rapoartelor pe care le au si a marimi cauciucurilor , puntea de y60-61 e mai tare si mai noua ,eu as mrge pe y-curi , defapt asta si fac . Puntile de y 60 fata spate , cantaresc in jur de 250 kg raport 4,625 mult mai bun decat al unui samurai care cred ca au ~3,7. Eu mi-am cantarit tot timpul piesele care le-am pus pe masina :http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=108997&stc=1&thumb=1&d=1308483263 http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=108998&stc=1&thumb=1&d=1308483320http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59718-Tubulara-Editie-2011/page4

Link spre comentariu

Punti mai potrivite pentru adaptare pe Samurai ar fi cele de pe Toyota Landcruiser LJ70.

Nu sunt atat de grele ca si cele de Patrol si au rapoarte foarte bune care ajuta adica 4.88.

Link spre comentariu

In plus fata de cele spuse de Max, puntile de Patrol sunt mult mai late fata de cele de LandCruiser si chiar cu niste jante cu ET 0 sau pozitiv vor iesi rotile destul de mult in afara caroseriei.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

In plus fata de cele spuse de Max, puntile de Patrol sunt mult mai late fata de cele de LandCruiser si chiar cu niste jante cu ET 0 sau pozitiv vor iesi rotile destul de mult in afara caroseriei.

Aici nu ai dreptate,am pus punti de 70 pe doua suzuki samurai si ca sa fie ok la ambele am intors jantele la maxim.Puntile de patrol cu jante normale sunt fix ce trebuie.Rapoartele sunt asemanatore 4.88 toyota si 4.62 patrol (nu e mare diferenta)

Pentru patrol exista after market 4.88 si 5.43.

La puntile de patrol ai si avantajul blocantului spate de fabrica (foarte bun) si al pretului bun de achizitie,singurul dezavantaj ar fi ca sunt un pic mai grele si ca au diferentialele mai mari (ai garda la sol mai mica).

Oricare din variante e o alegere buna pentru samurai.

Puntile de patrol K mi se par cele mai potrivite,sunt late exact cat trebuie,grupul fata e mic cat cel de toyota,ai multe rapoarte pentru ele,sunt ieftine.Dezavantaj major - nu au blocante :(

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Daca iti plac provocarille , puntile de Patrol sunt o excelenta baza de lucru pentru conversia lor la portale dimensionate corespunzator , sub o masina usoara cu motor nervos .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Aici nu ai dreptate,am pus punti de 70 pe doua suzuki samurai si ca sa fie ok la ambele am intors jantele la maxim.Puntile de patrol cu jante normale sunt fix ce trebuie.Rapoartele sunt asemanatore 4.88 toyota si 4.62 patrol (nu e mare diferenta)

Pentru patrol exista after market 4.88 si 5.43.

La puntile de patrol ai si avantajul blocantului spate de fabrica (foarte bun) si al pretului bun de achizitie,singurul dezavantaj ar fi ca sunt un pic mai grele si ca au diferentialele mai mari (ai garda la sol mai mica).

Oricare din variante e o alegere buna pentru samurai.

Puntile de patrol K mi se par cele mai potrivite,sunt late exact cat trebuie,grupul fata e mic cat cel de toyota,ai multe rapoarte pentru ele,sunt ieftine.Dezavantaj major - nu au blocante :(

Am gasit pana la urma informatiile necesare.

Eu stiam din aduceri aminte (de vara trecuta cand am pus punti de y60 sub cotetul meu) ca cele de LJ 70/73 erau cu aprox 6 cm mai inguste ca ale mele si cele de patrol cu 6 cm mai late, deci o diferenta de aprox 12 cm.

Asadar, conform informatiilor de pe net ecartamentul Samuraiului este de 1300mm, al Toyotei 70/73 este de 1416mm si al Patrolului de 1530mm , deci conform calculelor puntea de Patrol este mai lata cu 230mm fata de cea de Samurai ceea ce ar insemna ca rotile vor iesi in afara cu 115mm pe fiecare parte.

Daca ai cumva vreo poza cu veveritele modificate si daca vrei, cred ca ar fi bine sa o pui aici sa vada si omul cum arata cu punti de Toyo si poate decizia va fi mai usoara.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

1.Care e criteriul de baza pt conversia la portale?

2. trebuie sa fie full-floating? Care punti sunt full si care semi-floating?

1. Banii:ha::ha:

2. Nu are importanta, din momentul in care ai pus portale devin full-float.

Puntile fata sunt oricum full-float, cele spate difera, de la total neflotante pana la full. Pe cele full le recunosti dupa butucul cu suruburi. Uita-te la un Aro.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

In mintea mea, puntile ne-flotante erau mai greu de convertit la portal, mi se pare mult mai usor de inlocuit butucul cu un pinion, decat de prins un pinion de capatul unei planetare :ha: Si din cauza ca n-am avut niciodata, puntile ne-flotante mi s-au parut doar o greseala de design :grin:

Iar din privinta banilor, da... dar nici chiar asa, sunt sigur ca s-ar gasi pe undeva sa fie facute in tara in valoarea a doua blocante ARB complete... Un pinion de calitate costa in medie 50 sa zicem 70e. Singura problema mai dificila e carcasa...

Link spre comentariu

De mai bine de 15 ani ( n-am tinut socoteala ) imi tot fac diverse utilaje dupa necesitatile mele .In timp ... am prins experienta , si acum imi cam iese ce-mi doresc , fara sa trebuiasca sa cheltui 5000 euroi pe un SH ( noi sunt cam triplu sau mai mult ) , ci sa-mi execut la comanda subansamblele mici si carcasele sau batiurile sa mi le fac singur . Unele s-au vandut , altele au venit la rand , tot asa mereu , dupa vremuri . Poate ca sunt zgarcit , dar altfel nu as fi ajuns sa fac ce fac acum ... ... asa , revenim - cel mai problematic pentru mine ar fi planetarele la portale , doar atat . Nu mai avem meseriasi si ateliere la indemana .In anii trecuti am colaborat excelent cu Promex Braila , si la fel de bine si cu firme din Galati , din care nu mai sunt active decat una la care mai sablez cate ceva , maruntisuri . Cand mi-am facut trei arbori de precizie , la Promex a fost posibil sa fac si controlul fibrajului de la semifabricate ( daca cumva nu sunt fibrele omogene dilatarea e neuniforma si la tolerante mici e inacceptabil pentru lagarul respectiv ) . Azi astea sunt doar vorbe-n vant , nu mai stiu unde sa dau de meseriasi care sa nu se uite lung la mine scarpinandu-se sub basca .

Desi ... cu ceva munca de teren s-ar gasi ceva planetare de adaptat ... dar experimentarile te pot lasa cu o mare depresie in buzunar .

Despre carcase , pinioane , largaruiri - nu cred ca ar fi prea dificil , pentru ca discutam doar de conversia unor punti la portale , si asta implica doar carcasele de adaptare . Niste baieti ingeniosi folosesc fuzete de fata pentru puntea spate , prinse pe carcasa reductorului portal .

Editat de cos

Link spre comentariu

Am dat mai demult de unii care faceau kituri de portale pentru punti de patrol...am renuntat la ideee cand am vazut ce alte modificari presupune pentru a nu a avea un cotet prea inalt precum cel din campionat....

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

stie cineva ce greutate au puntie de samurai sj413?

puntea fata completa, cu tot cu fuzete, discuri, etrieri si mrl-uri are 80kg

puntea spate cu tot cu frane si tamburi are 64kg

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

la o mazda b 2500 pot sparge grupurile daca urc pe dealuri accentuate cu ea incarcata cu vreo 1t? am mai spart un grup dar nu din cauza aceasta ci din cauza franei de mana ca am uitat sa o las jos si am lasat de ambreiaj dintr-o data cu 1 la mic.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare