cocofree Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Categorie BE No asta de unde ai mai scoso? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Re: Categorie BE No asta de unde ai mai scoso? intră pe acest SITE, și vei găsi și putea rezolva întrebările pentru categoria E iar pe site la ARR găsești și lămuririle pentru atestate http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PavelFlorescu Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 (editat) Re: Categorie BE Si eu am citit tot si nu am inteles nimic, se fac intr-adevar confuzii intre soferi profesionisti si conducatori persoane fizice etc. Va trebui sa fac documentare serioasa la o scoala de soferi sau la mai multe scoli de soferi, eventual o audienta la politie etc. Am observat ca se tracteaza de catre pers. fizice cu permis B platforme goale dupa autoturisme din clasa mijlocie si nu are nimeni stres, dar daca intrebi nu obtii deca raspunsuri contradictorii, ca si aici. In caz ca aflu raspunsul corect referitor la categ. BE, voi reveni cu raspunsuri oficiale de la autoritati. Stima. Editat Ianuarie 27, 2013 de PavelFlorescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vas_adam2000 Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: Categorie BE Ti-as fi recunoscator. Sunt mai confuz decat la inceput. Am intrebat un agent de la rutiera care m-a oprit sa suflu in fiola. Raspunsul lui era ceva de genul: "Imi pare rau, inca nu stiu ce modificari minore sunt aduse legii. Stiu doar ca pentru mopede trebuie permis." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: Categorie BE pe acel site, de mai sus, găsești și forma actuală a noului cod rutier sunt foarte ușor de găsit modificările - e doar la 2 clickuri distanță :) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vas_adam2000 Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: Categorie BE Eu tot nu vad raspunsul. Intrebarea de la inceputul topicului era: trebuie sau nu examen cu politia pentru a putea conduce B+E sau ajunge un curs cu atestatul de rigoare de la o scoala de soferi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: Categorie BE Eu citesc urmatoarele : "f) categoria B: 1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg; 3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;" http://e-drpciv.ro/legislatie/codul-rutier NOUL COD RUTIER 2013 Legea nr. 203/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 760, din 12 noiembrie 2012. Pare CLAR !!! -remorca DEPASESTE 750 KG !!! si ansambul NU DEPASESTE 4250 KG !! categoria B: 3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg;" Nu vad ca exista categoria B cu atestat ..... Si presupunand ca NU am acest atestat ... ce patesc daca conduc cu categoria B un ansamblu pana in 4250 Kg ??? care este specificat ca il pot conduce foarte clar in opinia mea ??? http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vas_adam2000 Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: Categorie BE Acelasi site: Art.24.1. (1) Permisele de conducere se elibereaza dupa cum urmeaza: a) pentru categoriile C1, C, D1 si D - conducatorilor auto care detin permis de conducere categoria B si care au promovat examenul corespunzator categoriei solicitate; b) pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E si DE - conducatorilor auto care detin permis de conducere pentru categoriile B, C1, C, D1, respectiv D si care au promovat examenul corespunzator categoriei solicitate. (2) Permisele de conducere dau dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, dupa cum urmeaza: a) permisele de conducere eliberate pentru categoriile C1E, CE, D1E sau DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria BE; b) permisele de conducere eliberate pentru categoria CE sunt valabile pentru categoria DE, daca titularii detin permis de conducere pentru categoria D; c) permisele de conducere eliberate pentru categoria CE, respectiv categoria DE sunt valabile pentru ansamblurile de vehicule din categoria C1E, respectiv categoria D1E; d) permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM; e) permisele de conducere eliberate pentru categoria A2 sunt valabile si pentru categoria A1; f) permisele de conducere eliberate pentru categoriile A, B, C sau D sunt valabile pentru categoriile A1, A2, B1, C1, respectiv D1; g) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor avand o putere de peste 15kW, cu conditia ca detinatorii permiselor sa aiba varsta de 21 de ani impliniti. (3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule. Aici pomeneste doar de dovada absolvirii cursului. Nu de examen, permis etc etc. De aici si nedumerirea mea. Stiu ce se incadreaza la B, stiu ce se incadreaza la BE. Dar nu stiu daca trebuie examen sau doar curs. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: Categorie BE Si presupunand ca NU am aceasta "dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule." ... ce patesc daca conduc cu categoria B un ansamblu pana in 4250 Kg ??? Oricum deabia astept sa particip la acest "curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule." sa pot merge fara emotii cu rulota .:banana http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
martinchiuloasa Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: Categorie BE Si eu sunt in aceasi situatie,galloperul are maxima autorizata 2800kg iar rulota 1050 deci un total de 3850kg, Oare putem modifica la rar greutatea masini tragatoare ? Martinica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cocofree Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: Categorie BE Oare putem modifica la rar greutatea masini tragatoare ? Numai daca obti o adeverinta de la producatorul autovehiculului si placuta cu noile date tehnice(placuta pe care sunt specificate greutatile). Este vorba de DETARARE. Si nu se obtine foarte usor, este vorba de indeplinit niste conditii. Cauta pe google ,,detarare autovehicule,, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: Permis de conducere Categorie BE atentie la exprimare: nu spune dovada ca au urmat un curs, ci dovada absolvirii unui curs. in general absolvirea unei forme de invatamant se certifica cu o diploma sau probabil permis, in cazul de fata. pana nu apar normele de aplicare speculatiile sunt inutile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cocofree Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: Permis de conducere Categorie BE Atentie! BE este categorie, B este caegorie. Cele 4250 kg sunt intre, deci nu trebuie examen pentru obtinerea unei noi categorii. Este clar ca trebuie sa faci dovada absolvirii unui curs ca doar nu va scrie pe acel ceva ,, a urmat cursurile" ci va scrie ,, a obtinut permisiunea de a conduce" sau ma rog ceva de genul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Drg Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: Permis de conducere Categorie BE Salut, A obtinut cineva categoria BE, avand deja categoria B. M-ar interesa cat de complicata e procedura. Daca poate cineva sa ne dea detalii...de preferat din Bucuresti. Merci anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: Permis de conducere Categorie BE Azi am sunat la o scoala de soferi, iar raspunsul a fost foarte clar: faci cursul teoretic si practic si dai examen cu politia. ... curs permis categoria BE: Durata minima a cursului este de 2 saptamani( 10 ore de pregatire teoretica si 15 ore de pregatire practica) Preţ inscriere curs permis categoria BE: • 500 RON Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate