capitanu Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Salutare, Prin cautarile mele pe net am dat de o pagina la prietenii nostri americani. Topicul era despre o inaltare XJ cu buget redus. Cei de acolo spuneau ca fata la XJ se inalta foarte usor (si fara prea multe investitii) inlocuind arcurile fata cu unele de ZJ care desi sunt mai scurte sunt mult mai dure si nu se compreseaza la fel de mult ca unele de XJ. Prin aceasta modificare se obtine o liftare intre 3" si 4". Intrebarea mea este daca cineva a facut aceasta modificare si cum se comporta masina? Eu am gasit niste arcuri de ZJ (cu motor de 5.2) pe Okazii cu 200 ron, dar ma gandesc ca dupa aceasta modificare sa nu obtin o punte fata prea rigida si apoi restul de banilor sa nu i investesc in dantura :grin: Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
capitanu Postat Ianuarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ In aceiasi ordine de idei, la un XJ pentru o liftare intre 3' si 4' pentru puntea spate ce recomandati, cercei sau distantieri intre punte si arcuri. Care se comporta mai bine? Care implica costuri si mai mici? Multumesc anticipat. Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Arcurile fiind mai dure, suspensia nu va mai fi la fel de comfortabila, aia e sigur, iar liftul care il obtii e de aproximativ 2" Pe spate ideal ar fi foi complete sau 1-2 foi adaugate. Inaltatoarele sunt o chestie oribila, daca ai 2.5TD sau 4.0 din cauza cuplului ti se va rasuci puntea destul de mult si distrugi repede foile. Eu mi-am facut foi la comanda la cineva din Sibiu, pret foarte ok, n-am reusit sa le instalez pana acum, dar de indata ce le instalez voi posta pareri. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
capitanu Postat Ianuarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Salut, Multumesc pentru raspuns; Ce inseamna pret rezonabil pentru arcurile spate? Cred ca pentru fata o sa merg pe varianta "clasica" si anume arcurile originale si distantiere deasupra arcurilor. Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Eu am pus foi de arc in plus si mi se pare ca nu mai flexeaza puntea spate asa cum era fara foi aditionale. Pare logic comportamentul asta. Mai este si efectul de camion care se accentueaza odata cu adaugarea de arcuri. Eu acum as opta pentru distantiere sub punti dar sub forma de pana astfel incat sa se rasuceasca putin puntea, sau pe locul 2 cercei. Pt fata am pus distantiere. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Eu am distantiere la arcuri pe fata si pe spate intre punte si arc un distantier care este cumva in pana....adica mai jos intr-o parte dar nu stiu exact cu cati mm. Este pe aici pe undeva discutat despre aceste distantiere spate! Nu am avut nicodata probleme sa se rasuceasca puntea! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 (editat) Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ O pana care corecteaza unghiul cardanului e una, dar un distantier de 50mm e cu totul altceva. Efectul de rasucire (axle wrap) e amplificat, indiferent de forma distantierului pentru ca indepartezi axul planetarei de foaie. Asta nu inseamna ca o sa se rasuceasca 45* puntea. Inseamna ca usor-usor arcurile se vor face in forma de S si atunci vor fi terminate. In fata nu e nici un fel de problema in a folosi distantiere. Editat Ianuarie 23, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
capitanu Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Salut, Are dreptate ssrli, dar dupa parerea mea axle wrap te afecteaza doar daca bagi agregatul in off-road greu. Tot de pe Youtube am gasit si solutia : Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Salut, Multumesc pentru raspuns; Ce inseamna pret rezonabil pentru arcurile spate? Cred ca pentru fata o sa merg pe varianta "clasica" si anume arcurile originale si distantiere deasupra arcurilor. Vezi pagina cu springurire arcuri suna acolo si vezi cat de costa o foaie de la 0.Pe mine m-a costat montat, demontat, springuit, adaugat cate o foaie la ambele arcuri total 400 ron.Daca latimea foi se pupa cu ce are el material in cateva ore esti gata. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 (editat) Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ 900 lei 2 arcuri compete dupa specificatiile mele: lungime totala, lungimea fiecarei foi, grosime foi, diametru bucsi, latime, arcuire. Pe langa asta se adauga aproximativ 350 lei o banda speciala care vine intre fiecare foaie pentru a reduce frecarea statica (comfort sporit pe sosea). Avand in vedere ca un set de foi s/h incepe de la 600 lei si ajung pana la 200e in dezmembrari, eu zic ca 900 de lei pentru foi noi e foarte decent. Inca astept banda de peste ocean. Editat Ianuarie 23, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
capitanu Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Salut, Multumesc pentru raspunsuri si ajutor. Intradevar nu sunt scumpe nici arcurile complete si nici springuirea, mai ales ca implica destula manopera si material, ambele variante. Referitor la springuire, cum ai simtit masina dupa aceasta operatie? Se intareste rau spatele? Sare cand dai de mai multe denivelari? As vrea totusi sa pastrez elasticitatea arcurilor originale si dupa lift. Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
capitanu Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Inca un film elocvent cu axle wrap : Cu siguranta cand ma apuc de lift voi monta si asa ceva. Cred ca are o influienta pozitiva destul de mare si pe strada. Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Inseamna ca pentru cercei fenomenul nu mai este prezent ? (axle wrap) Nenea care springuieste pe aici prin zona adauga totdeauna o foaie de arc. Deci asta clar influenteaza negativ, dar asa e. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Interesanta ideea din flimulet cu bara aia montata parca am vazut pe aici la cineva dar nu mai stiu unde. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
capitanu Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Inseamna ca pentru cercei fenomenul nu mai este prezent ? (axle wrap) Nenea care springuieste pe aici prin zona adauga totdeauna o foaie de arc. Deci asta clar influenteaza negativ, dar asa e. Salut, Nu e deloc asa. Cu cat ai arcurile mai tari si cu cat ai mai multe foi, normal elimini efectele la axle wrap (am gasit kit-uri de arcuri cu numar dublu de foi care zic ei ca elimina acest fenomen) deoarece arcurile pierd din elasticitate si sunt mai greu de indoit. Axle wrap se vindeca cu antiwrap bar sau ladder bar, o bara ce se prinde in 2 puncte pe punte si 1 punct pe caroserie. Rolul acestui antiwrap bar este de a nu lasa puntea spate sa se rasuceasca in jurul rotilor. Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Cand ajung in tara am sa verific exact ce am sub masina dar mi se pare ca am mult mai multe foi de arc decat se vede in acele filmulete unde se suceste puntea. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 (editat) Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Printre cele mai laudate arcuri pentru XJ sunt Deaver. $700 setul, 11 foi standard...pusesem pe undeva poze, sunt foarte bune ca inspiratie pentru arcuri facute la comanda aici :) Inseamna ca pentru cercei fenomenul nu mai este prezent ? (axle wrap) Nenea care springuieste pe aici prin zona adauga totdeauna o foaie de arc. Deci asta clar influenteaza negativ, dar asa e. Axle wrap poate sa apara oricand, doar ca este mult amplificat de inaltatoare. Cu cat mai mare inaltatorul, cu atat mai mare efectul de rasucire. Editat Ianuarie 23, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Nu e mai avantajos si mai ok sa faci o conversie la arcuri elicoidale, daca tot esti dispus sa investesti? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ un KIT de inaltare Rugged Ridge / Skyjacker de 7.6cm ( 3" ) cu Add-a-leaf costa cca 3300 RON ( TVA inclus ) si include: - 4 amortizoare NITRO ( fata + spate ) - brate inferioare punte fata - arcuri noi fata - foaie de arc care se adauga pt arcurile spate - kit relocare trackbar arcurile fata/spate sunt fabricate din "ductile iron (memory metal)" - garantia data de catre producator este de 5 ani exista si varianta de kit cu arcuri complete pt spate...dar acolo ne lovim de costul de transport cam maricel....... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
capitanu Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Salutare, Worldscape, intradevar cred ca varianta cea mai buna este un kit complet care te scapa de toate problemele de reinginerie ce rezulta in urma unui lift, insa costa; Atar, cu acest antiwrap bar rezolvi toate problemele ce rezulta din folosirea lamelarelor iar ca sa faci conversia la elicoidale trebuie sa montezi si brate la puntea spate. Din punctul meu de vedere aceasta modificare se preteaza atunci cand folosesti intensiv agregatul in off road si vrei ca puntea sa ti copieze perfect profilul terenului. Deocamdata nu e si cazul meu. Multumesc totusi pentru idee. Sa revenim la ce am eu in cap. Costuri previzionale pentru proiectul meu: - inaltatoare pentru arcurile fata (75mm) - 200 Ron; - cercei pentru arcurile spate (75mm) - 200 Ron; - demontare bara de torsiune punte spate - gratis; - inaltare amortizoare spate cu bridele folosite la prinderea bieletelor antiroliu spate - gratis; - inaltare amortizoare fata - inca studiez problema; - coborare suport prindere panhard prin confectionare de suport prelungit - gratis; - antiwrap bar homemade - inca nu stiu cat sunt bucsele; - prelungire bielete antiruliu fata - studiez problema. Total = 400 Ron + ceva costuri material + multa sudura, suruburi rupte, slujbe etc Pentru mine e mai fun asa deoarece imi mai pun si eu mintea si talentul de constructor la contributie. Si asa stau toata ziua pe scaun la birou. Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ - demontare bara de torsiune punte spate - gratis; - inaltare amortizoare spate cu bridele folosite la prinderea bieletelor antiroliu spate - gratis; - coborare suport prindere panhard prin confectionare de suport prelungit - gratis; - prelungire bielete antiruliu fata - studiez problema. 1. Denumirea corecta e bara stabilizatoare :) 2. Din cate stiu eu bridele standard, nu poti sa le folosesti sa ridici amortizoarele spate. Cauta Go-Jeep, pe site-ul respectiv prezinta omul o varianta buna de a inalta prinderea de jos a amortizoarelor spate 3. Absolut o idee rea. Panhard-ul trebuie sa fie paralel cu drag link-ul. Altfel ai bump-steer. 4. Cea mai mica problema. Tai, prelungesti, sudezi. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 (editat) Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ ... Pentru mine e mai fun asa deoarece imi mai pun si eu mintea si talentul de constructor la contributie. Si asa stau toata ziua pe scaun la birou. ... - cercei pentru arcurile spate (75mm) - 200 Ron; - inaltarea / liftarea doar din cercei comporta niste riscuri...primul este faptul ca puntea vine spre centru masinii deoarece tu ii maresti doar cursa pe partea din spate... centrarea ei fiind pe centrul arcului de foi, a doa problemta este ca rezistenta unui cercel mai lung nu este acceasi ca si a arcului pe foi...trebuie calculat foarte bine cat de lung si de heavy Dutii confectionezi cerceii...dupa care trebuie montata puntea mai spre spatele arcului pe foi cu cativa cm ( inca o gaura de ghidaj ) ... - inaltare amortizoare spate cu bridele folosite la prinderea bieletelor antiroliu spate - gratis; - inaltare amortizoare fata - inca studiez problema; - se poate ca si pe fata cu inca un surub cu mai multe seturi de piulite, mai este varianta sudurii dar risti sa distrugi amortizorul de la caldura..... dar este o carpeala deoarece apare alt fenomen: nu se mareste si cursa amortizoarelor... pt o mica perioada de timp o sa functioneze...dar cam atat.... ... - coborare suport prindere panhard prin confectionare de suport prelungit - gratis; - aici mai vii de acasa... este destul de usor mai ales daca ai un profil "U" ... - prelungire bielete antiruliu fata - studiez problema. - prin sudare si prelingire...sau cumperi unele mai lungi Acuma, revenind la problema, ca mi-ai dat o alta idee, mai ales avand in vedere ca ai arcuri pe foi pe puntea spate: Nu este mai ok sa te gandesti sa pui un Kit de Wrangler care are si arcuri elicoidale pt puntre spate si brate inferioare ?!?! .... ramane doar sa ii confectionezi 2 perechi de discuri pe post de oale de arcuri si 2 perechi de prinderi pentru brate inferioare si superioare ( brate iti dau pe gratis cate vrei cu bucsi bune ) ... si va rezulta un XJ cu suspensie de TJ say ZJ :P ... mai pune in balanta si faptul ca un kit complet de TJ este mai ieftin decat unul de XJ datorita greutatii mult mai mici ( nu aduci arcuri pe foi care cantaresc o groaza ), iar pe de alta parte nici nu iti omori 1-2 saptamani timpul liber ci 1-2 zile. P.S. pana la urma asa au plecat si americanii...inventand KIT-uri de inaltare... ca sa nu reinventam roata :wink: Editat Ianuarie 24, 2013 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Cum poti sa iti omori doar 1-2 zile cu o conversie pe elicoidale si liftare pe fata ? '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Cum poti sa iti omori doar 1-2 zile cu o conversie pe elicoidale si liftare pe fata ? in prima zi faci liftarea pe fata si dai la decupat oalele si bridele pt puntea fata iar in a 2-a le sudezi si faci liftarea pe spate :wink: Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
capitanu Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ Salutare, Multumesc in primul rand pentru ajutor si sfaturi. Eu m-am gandit sa o inalt cu 75mm deoarece daca pun niste distantiere sub suportul de la cutie cred ca scap de SYE. Daca nu o sa incerc sa indrept si unghiul puntii fata de cardan prin pene sub arcuri (mai castig si de acolo ceva). Cerceii pentru puntea spate la 75mm nu cred ca sunt chiar mari si deci nu cred ca imi vor face probleme mai ales ca ii confectionez eu (dintr-un profil rectancular). Imi surade insa mult ideea cu elicoidale pe spate. An 2 XJ-uri, unul diesel de 2.1 si unul benzina 4.0, inca nu m-am decis pe care il tin dar e posibil sa le inalt pe amundoua, asa ca nu elimin ideea cu elicoidalele pe spate. Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate