Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inaltare XJ cu arcuri de ZJ

capitanu

Postări Recomandate

Re: Inaltare XJ cu arcuri de ZJ

ideea este buna...dar cu o anumita rezerva: ce se intampla cu unghiul cardanului si cu marimea lui dupa "Hack and Tap" .... unul din avantajele kit-ului SYE este tocmai marirea distantei dintre cutia de transfer si diferential pt a putea lucra bine angrenajul cu double-cross al cardanului...mai ales ca unghiul se mareste destul de mult..... ori" Hack and Tap " imi scurteaza simtitor distanta dintre Cutia de transfer si diferential.... si o sa ajung "utopic" sa pun cardanul la 90 grade ?!?!?

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,

In cazul meu, pentru motorizarea 2.1 TD cu cutie manuala AX5, problema nu este chiar asa de grava deoarece distanta intre cutia de transfer si diferential este destul de mare in comparatie cu un motor de 4000 cu automata.

Am comparat cardanele de la cele 2 aplicatii mentionate mai sus si diferenta este considerabila - aprox 20-30 cm. Diseara fac o masuratoare exacta.

Cea de-a 2 a idee este ca la hack and tap se scurteaza si axul din cutia de transfer si slip yoke-ul. Intradevar, nu se scurteaza intratat incat noul cardan sa ajunga la lungimea celui initial, insa se mai castiga si de acolo vre-o 2-3 cm.

Hyundai Tucson, Jeep Cherokee 2.1, BMW F650 GS
Link spre comentariu

.. si duce si la o alta problema - canelurile scurtate la aproape jumatate cat de bine suporta efortul dublu ... ( sau ... cat timp ...) ?...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Salut , foarte Faina Masina ! Am si eu Un Jc si vreau sa ma apuc de Un lift insa prima nedumerire e ce cauciucuri sa pun . O sa merg in jurul lui 31x10.5 dar nu sunt inca Sigur.Ce dimension au cauciucurile de pe masina ta sunt faine ca nu sunt f late !?

Link spre comentariu

Salut , foarte Faina Masina ! Am si eu Un Jc si vreau sa ma apuc de Un lift insa prima nedumerire e ce cauciucuri sa pun . O sa merg in jurul lui 31x10.5 dar nu sunt inca Sigur.Ce dimension au cauciucurile de pe masina ta sunt faine ca nu sunt f late !?

Salut,

Gumele sunt 33x10.5x15.

Pt JC cred ca 31 sunt suficiente, altfel ar trebui sa te apuci sa tai din aripi.

Link spre comentariu

Salut,

Gumele sunt 33x10.5x15.

Pt JC cred ca 31 sunt suficiente, altfel ar trebui sa te apuci sa tai din aripi.

:) ia zimi si mie daca mai ai o guma 33 10,5 R15 :)

LA MULTI ANI@! cum e vremea?:)

Link spre comentariu

Salut Karol,

Nu am guma, stii cat am cautat si eu una...Da ce ai patit, ai taiat vreuna?

Vremea e buna cu noi, sunt cam 6-8 grade, insorit, asteptam vara :D.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare