cosmin 335i Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 va salut Sunt posesor de suzuki samurai inca(adica e la vanzare) si vreau neaparat un y61 scurt cu care sa ma pot si deplasa cateva sute de km pana la o anumita destinatie, lucru pe care cu samuraiul din cauza mai multor caracteristici tehnice nu il pot face, viiteza maxima atinsa fiind 65 km/h Apelez aici ptr ca in momentul asta la mine in cap este o mare varza referitoare la motorizarile care sunt puse pe y61 Din discutii cu diversi inclusiv cu cei care au la vanzare pe net asa ceva , am aflat ca sunt motoare de 2.8 6cilindri si 3.0 Ceea ce nu imi este mie clar este daca acest motor de 3.0 este in 4 cilindrii sau tot in 6 ca cel de 2.8 Intelesesem ca cel de 3.0 de 160cai ar fi in 4 cilndrii In fine ....................ca si concluzie as vrea sa imi spuneti si mie parerile voastre ca si posesori sau ca si cunoscatori care dintre cele doua motoare este mai in regula.........................avantaje si dezavantaje intre cele doua Va multumesc anticipat si sunt convins ca raspunsurile aflate aici ma vor edifica iar in cel mai scurt timp voi fi mandru posesor de nissan patrol y61 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allroad Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Intradevar,motorul de 2,8 este in 6 cilindri in linie iar cel de 3.0 este in 4 cilindri. Am inteles ca cel de 3.0 l care echipeaza y 61 din 2000 pana in 2002(?) au avut ceva probleme. Colegii posesori de y 61 iti pot comfirma sau infirma cele spuse de mine! In rest Spor la cumparat! L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmin 335i Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 (editat) Re: Informatii motorizari y61 Dupa cateva cautari pe forum se pare ca cel de 3.0 este si varianta in 6 cilindrii dar si in 4 cilindrii (dupa 2003 parca) Astept in continuare parerile celor care chiar au sau avut asa ceva si pot spune mai multe detalii referitoare la : care ar fi cel mai bun ca si motor privind fiabilitatea multumesc prr raspunsuri Editat Ianuarie 23, 2013 de cosmin 335i a Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Salut, pentru Y61 au fost montate (din cate stiu eu) urmatoarele motoare: 4.5 L TB45E I6, 197 hp (147 kW) 4.8 L TB48DE I6, 248 hp (185 kW) 2.8 L RD28ETi Diesel, 133 hp (99 kW) 3.0 L ZD30DDTi Diesel, 158 hp (118 kW) or 170 hp (127 kW) 4.2 L TD422 Diesel, 123 hp (92 kW) 4.2 L TD42T3 Diesel, 158 hp (118 kW) 2.8 L RD28ETi este primul motor, montat pana in 1999, in 6 cilindri in linie, fiind o evolutie a lui RD28T de pe Y60 3.0 L ZD30DDTi este al doilea motor diesel, montat incepand cu anul 2000. Este in 4 cilindri (NU are versiune in 6). Intr-adevar cu motoarele produse intre anii 2000-2002 au fost ceva probleme - au fost inlocuite de Nissan pe cheltuiala lor printr-un service recall Incepand din 2004 acest motor ZD30 a primit common rail si a crescut puterea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmin 335i Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Din ce spui tu inseamna ca motorul de 2.8 nu ar avea cum sa fie si pe o masina din 2000 Eu stiu ca exista ptr ca am vazut un 2.8 pe y61 din 2000 Probabil s-a mai pus chiar si in 2000 acest motor Consideri ca acest 2.8 montat pe un y61 din 2000 face parte din categoria motoarelor cu probleme sau cele cu probleme au fost decat cele de 3.0 in 4 cilindrii? numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adb Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Scuze de off topic... Dar eu ti-as recomanda sa le tii pe amandoua (bineinteles, daca e loc si din punct de vedere financiar). Ce faci cu Samuraiul nu faci cu Y61... Si invers e valabil... Eu le am pe amandoua si nu as renunta la niciuna din ele. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Informatii motorizari y61 deci la ce sa ma astept la masina asta ? si ce sa caut sau sa intreb? la anii astia nisanul ia rugina ? http://www.autovit.ro/nissan-patrol-C27574848.html ma ,,mananca rau sa trec la categoria voastra ":wink: :2dr VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmin 335i Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Masina de care spui tu mai sus este deja inmatriculata si este a unui domn care are o afacere cu pompe funebre :) Are optiune foarte cool carlig de remorcare chiar si in fata..........................mi-a raspuns ca este ptr a ghida rulota mai bine....................asa au cei din olanda de unde a afost adusa masina Am vb cu omul dar inca nu am toti bani ca sa ma si duc sa o vad plus ca parca are cam multi km 290k Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmin 335i Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Scuze de off topic... Dar eu ti-as recomanda sa le tii pe amandoua (bineinteles, daca e loc si din punct de vedere financiar). Ce faci cu Samuraiul nu faci cu Y61... Si invers e valabil... Eu le am pe amandoua si nu as renunta la niciuna din ele. Bafta! sa stii ca nu de putine ori m-am gandit si eu la treaba asta si probabil ptr o perioada chiar asa voi face ptr ca y61 o sa il iau cu banii obtinuti pe motocicleta pe care am vandut-o acum cateva zile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Informatii motorizari y61 deci la ce sa ma astept la masina asta ? si ce sa caut sau sa intreb? la anii astia nisanul ia rugina ? http://www.autovit.ro/nissan-patrol-C27574848.html ma ,,mananca rau sa trec la categoria voastra ":wink: :2dr Treci si nu vei regreta...cu exceptia consumului si a preturilor la piesele de schimb.Analogia este facuta intre Patrol si Niva.Rugina de obicei apare in praguri si pe sasiu.Magarul ala chiar arata bine. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmin 335i Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Re: Informatii motorizari y61 spune-mi si mie te rog cateva exemple referitoare la preturile pieselor la y61 Azi am vazut un patrol care arata bine in poze dar live era cam praf la sasiu si motor concluzia : accesorii scumpe montate pe structura cu probleme Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 (editat) Re: Informatii motorizari y61 Eu unul am facut tecerea de la Samurai la Patrol(inca le am pe amindoua) si..:banana.Personal, decit sa iau una cam praf si in care sa mai investesc pe urma, as cauta una cit mai ok, chiar daca trebuie facut un efort financiar.Cea cu probleme v-a minca bani si v-a avea vesnic probleme.Cea in stare buna v-a minca bani dar ca sa se evite problemele.Si asta mai ales in cazul in care vrei sa te dai cu ea in teren.Nu uita ca nici o masina nu se strica nici la Service nici in fata casei.Si daca te lasa prin creierii muntilor, cam greu sa vina platforma.. Editat Ianuarie 24, 2013 de PYZ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Masina de care spui tu mai sus este deja inmatriculata si este a unui domn care are o afacere cu pompe funebre :) Are optiune foarte cool carlig de remorcare chiar si in fata..........................mi-a raspuns ca este ptr a ghida rulota mai bine....................asa au cei din olanda de unde a afost adusa masina Am vb cu omul dar inca nu am toti bani ca sa ma si duc sa o vad plus ca parca are cam multi km 290k in olanda nu se merge cu spatele cand ai remorca !!:grin:? trebuie sa fim constienti ca nici macar astia 290 de mii nu sunt reali , in 10 ani doar sa fi fost la o batranica care mergea pana la farmacie in cartier , a vazut ia multe tari pe aproape !!! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Informatii motorizari y61 la 2.8 nu au fost probleme. Doar 3.0 a fost / este cu belele e posibil sa se fi pus si in 2000 motorul de 2.8 pe y61 carligul pe fatza de obicei apare la masinile care trag remorci pentru barci asa k vezi de rugina. Olanda e plina de umezeala, daca a mai bagat-o si prin apa... :( nu zic ca nu e buna masina, pt ca nu am vazut-o, nu stiu, doar sa fii atent si la faza asta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LucianPredator Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 (editat) Re: Informatii motorizari y61 Pe y 61 a fost pus motor de 28. care a fost si pe y60 cu putine modificării a fost pus pana in 2000 . 2000-2003 motor 3.0 6 in linie care avea probleme la pistonu 5 dacă nu mă însel după 2003 motor 3.0TDi 4 in line eu îl am pe Terrano si am 140000km reali si nu am nici o problema .......... Editat Ianuarie 25, 2013 de LucianPredator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LucianPredator Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Informatii motorizari y61 M-am interesat si cele cu 30 6 in linie au fost rechemate si sa schimbat motoru pe cheltuiala Nissan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Informatii motorizari y61 la 2.8 nu au fost probleme. Doar 3.0 a fost / este cu belele e posibil sa se fi pus si in 2000 motorul de 2.8 pe y61 carligul pe fatza de obicei apare la masinile care trag remorci pentru barci asa k vezi de rugina. Olanda e plina de umezeala, daca a mai bagat-o si prin apa... :( nu zic ca nu e buna masina, pt ca nu am vazut-o, nu stiu, doar sa fii atent si la faza asta da cunosc , eu dau barca la apa cu spatele pe noroi :cr1 , ca rampe betonate ca la ei nu exista , dar diferenta este ca daca bagi masina in apa la noi e dulce la ei e sarata ....si daca mai e si fataaa!!!!! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rrs Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Eu am cunostinta de urmatoarele motoare la nissan: 2.5 - diesel navara, terrano.... 2.7 - diesel terrano, pathfinder... 2.8 - diesel si benzina patrol...6 cilindri 3.0 - diesel patrol, terrano, pathfinder...4cilindri 3.3 - diesel patrol...6 cilindri 4.0 - benzina patrol... 4.2 - benzina, diesel patrol....6 cilindri Inca n-am auzit de motorul de 3.0 in 6 cilindri Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI ! Sa auzim de bine !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LucianPredator Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 (editat) Re: Informatii motorizari y61 ai dreptate nu ete nici un motor de 30 6 in linie produs de nissan. cel cu probleme este de 30 4 in linie fabricat între 2000 si 2002 Editat Ianuarie 25, 2013 de LucianPredator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmin 335i Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 (editat) Re: Informatii motorizari y61 Am sunat ieri si azi la cam toate y61 dupa autovit , cele care sunt inmatriculate deja sau se pot inmatricula ca si utilitara si spre surpriza mea cel putin la cele pana in aprox 9000 euro , mi s-a spus ca sunt date deja Cel de olanda cu carlig in fata este inca valabil dar proprietarul nu prea stie multe despre masina sau nu vrea sa spuna decat ca a schimbat amortizoarele fata spate si ca ultimul pret ar fi 6800 La intrebarea mea referitoare la rugina la sasiu si caroserie a zis ca nu s-a uitat cand a luat-o dar sigur nu are :) Nu stie ce varia,ta de motorizare are .....................nici ca ar fi in 6 nici ca in 4 Exista oare posibilitatea sa achizitionezi o astfel de masina fara sa te uiti la aspecte esentiala precum rugina la sasiu si caroserie si motor si transmisie? Editat Ianuarie 25, 2013 de cosmin 335i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Re: Informatii motorizari y61 E foarte posibil sa nu stie prea multe date tehnice despre masina, daca e samsar. El s-a uitat in primul rind la pretul de achizitie si la pretul din piata, aspectul exterior(comercial) si cam atit.Aia cu rugina "nu m-am uitat , dar sigur nu are" e gluma.Daca nu te-ai uitat, nu stii si gata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosmin 335i Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Sincer va spun faptul ca nu a putut sa imi spuna prea multe despre masina nu ma face sa bat drumul pana acolo ca sa vad masina in fine..............fiecare cu stilul lui PYZ ai PM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Eu nu mai bat drumul daca nu am raspuns concret la intebarile mele si poze cu rezolutie mare pe reperele care le cer.Am mai povestit pe aici patania mea cu un drum pina la Arad ca sa vad un "cazan" pozat artistic si cu "nu stiu aia si aia" din partea proprietarului.Nu mai cred in masini la super pret.Orice timpit se uita acum pe mobile sau autovit ca sa isi faca o idee, si cere un pret in functie de cit de grabit e sa scape de masina si sa puna mina pe bani.Vrajeala asta cu " nu stiu " este pur si simplu ca o scuza daca tu te prinzi de ce e naspa la masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Cel de olanda cu carlig in fata este inca valabil dar proprietarul nu prea stie multe despre masina Nu stie ce varia,ta de motorizare are .....................nici ca ar fi in 6 nici ca in 4 Ala cu carligu in fatza scrie clar in anunt ca este an fabr 2003 si motor de 3000cmc Motorul asta e in 4 cilindri, teoretic este fabricat DUPA perioada in care au fost probleme. Cu atitudinea asta insa, ca nu stie, ca nu s-a uitat... nu cred ca e socotela :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Re: Informatii motorizari y61 Eu am cunostinta de urmatoarele motoare la nissan: 2.5 - diesel navara, terrano.... 2.7 - diesel terrano, pathfinder... 2.8 - diesel si benzina patrol...6 cilindri 3.0 - diesel patrol, terrano, pathfinder...4cilindri 3.3 - diesel patrol...6 cilindri 4.0 - benzina patrol... 4.2 - benzina, diesel patrol....6 cilindri Inca n-am auzit de motorul de 3.0 in 6 cilindri Mai ar fi: 4.5 benzina ... 4.8 benzina ... Dar nu ptr piata noastra ... @cosmin Sa nu te mire ca vanzatorii nu au habar de ceea ce vand. Cam asta e piata in Romania ...95% din "pasionati" isi iau masina de teren, o trag in cur (o rup- in traducere) si dupa aia hop cu ea la vanzare. Daca esti norocos gasesti una la care propietarul a schimbat macar uleiul si filtrele ...altfel ...in general masinile se vand cu uleiurile originale ...din fabrica! :uameni Un sfat pertinent zic eu daca dispui de malai: cauta masina afara cu istoric service. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate