Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

becuri H4 cu leduri smd pareri pro si contra

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: becuri H4 cu leduri smd pareri pro si contra

Serios??? Ce ar fi sa mergem toti cu faza lunga, proiectoare ceata, ledbar, lanterna, telefon. Poate chiar si cu bricheta, doar nu e interzis.

Fiind in trend-ul 'de dreapta': 'Ghinion'.

Mai in serios: ce nu e interzis in lege, e permis. Povestile de bun simt nu conteaza in fata legii.

Deci ce zice RAR-u?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

ati uitat de ceva, telefonul pus intre bord si parbriz cu flash-ul pus pe stroboscop... ceva mai lent :ha1

eu unul m-am dat la o parte pe Valea Oltului pana sa realizez despre ce este vorba :ha:

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

Deeeci, nu scrie nimic clar, nu se specifica...

Eu nu inteleg ce vrei mai exact:

1. Sa se confirme faptul ca nu este legal utilizarea unor becuri mai mari de 55w (nu stiu exact cati lumeni produc pentru a echivala cu ledurile) ?

2. Nu știi cum sa incalci legea fără sa fi sancționat?

Ar trebui sa avem puțina conduita rutiera. Daca ai nevoie de lumini puternice cumperi un ledbar de 1m si l-ai pus sus pe plafon: job done! Ai lumini puternice.

:uameni

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Deeeci, nu scrie nimic clar, nu se specifica...

Daca ei vor o sa iti ia talonul, ti-l ia si nu ai decat sa contesti si sa te judeci . Poti sa ai mega argumente la fata locului , ce vor ei pe loc, aia e.

Iti spun asta din proprie experienta cu foliile de geamuri. Textul a fost simplu: " Noi luam talonul si apoi nu ai decat sa contesti ". Bine ca nu l-am mai gasit sa il dau... :ha:

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

un led nu suporta fizic temperaturi mai mari de approx 150grade, spre deosebire de sticla/filamentul becurilor clasice/halogen - materiale care suporta lejer sute de grade. becul normal cu filament se incalzeste mult mai tare ca un led dar asta nu-l deranjeaza.

Ce nu inteleg eu este de ce pentru aceeasi cantitate de lumeni necesari la un far , pentru cazul cu led, avand in vedere ca energia disipata ( pierduta ) ar trebui sa fie sa zicem de zece ori mai mica, totusi avem problema caldurii disipate.

Adica, 50W consumati pe filament dau o cantitate X de lumeni, iar acceasi cantitate X de lumeni ar fi sa zicem consumata de 7 W pe LED, E o problema 7W ?

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Daca ai nevoie de lumini puternice cumperi un ledbar de 1m si l-ai pus sus pe plafon: job done! Ai lumini puternice.

da da nu e stret legal ;)

tot legea zice ca orice modificari si adaugiri la sistemul de iluminat al autovehiculuilui care nu e de producator:) se considera "naspa" adica nu ai voie nici macar proiectoare sa iti pui pe masina, dar se accepta pt ca unii producatori vand astfel de produse echipate de fabrica cu proiectoare suplimentare

exemplul simplu e LR care avea in fata un bulbar din plastic negru sau ce material era si cu doua proiectoare mari rotunde in el si erau perfect legale si nu te putea lua nimeni la maciuci pe chestia asta

in schimb daca la aroul tau vechi care avea farurile dreptunghiulare iti puneai si tu niste becuri sa vezi noaptea prin sat pe la tine cand trece ciurda, te ardea nenea militistul si lua talonul ca ai folosit pe drumurile patriei lumini neautorizate si neomologate :)

Link spre comentariu

daca ne vom comporta ca niste sclavi, vom fi tratati ca atare, ca cetatean ai dreptu sa cunosti legea, si ei la fel...

pana acuma...nici nu singur politist nu a facut "gat" cand am cunoscut legea, am chemat chiar DGA-u pentru abuz in serviciu pt ei...

on topic: se pare ca nu e reglementat, si astfel e permis...sa ia talonu ca apoi megem pe "cai administrative"

la ce au mai zis colegii de forum: nu o sa masoare nimeni ce si cum e cu rezistenta si lumenii, nu au capacitatea, si am niste rezerve si in privinta RAR-ului daca te opreste, cel mai probabil daca ti se retine talonul pt asa ceva e caz de abuz in serviciu

ei se iau daca ai voie sa pui sau nu xenoane, daca ai spalatoare de faruri...deci despre ce vorbim? a si doar RAR-ul are voie, cu rutierii e o discutie mai lunga ce au voie si ce nu.

Editat de Cneazu
Link spre comentariu

Eu nu inteleg ce vrei mai exact:

1. Sa se confirme faptul ca nu este legal utilizarea unor becuri mai mari de 55w (nu stiu exact cati lumeni produc pentru a echivala cu ledurile) ?

2. Nu știi cum sa incalci legea fără sa fi sancționat?

Ar trebui sa avem puțina conduita rutiera. Daca ai nevoie de lumini puternice cumperi un ledbar de 1m si l-ai pus sus pe plafon: job done! Ai lumini puternice.

1. LED-ul auto pentru faruri H4 și H7 de 25W 1800 lumeni CREE can-bus deci e ok zic eu

2. DA, FUCK THE POLICE! pe bune? ce intrebari mirobolante is astea?

Link spre comentariu

1. LED-ul auto pentru faruri H4 și H7 de 25W 1800 lumeni CREE can-bus deci e ok zic eu

2. DA, FUCK THE POLICE! pe bune? ce intrebari mirobolante is astea?

Simtul civic face diferenta intre noi. Stam pe forumul asta si discutam cum ar trebui schimbate mentalitatile, sa devenim soferi mai buni si sa ne respectam in trafic, si apoi vii tu si ma intrebi daca ai voie sau nu sa ma orbesti pe sosea ca vrei tu asa, sa ai lumini mai puternice. Nu zic ca altii nu o fac, dar macar nu o spun public cum o faci tu. Sincer cu asa caracter nu mi-as dori sa te cunosc personal, cu atat mai mult sa te am partener la vreo iesire.

PS: Nu te deranja sa mai raspunzi. Eu am iesit din discutia asta de 2 lei.

• Like 1

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

usor cu pianu pe scari...

nu te arunca in afirmatii.

on topic: se pare ca nu e ilegal (nu o fi moral???), mai mult masinile noi cam toate au full led..

liber la led-uri

p.s. daca dau peste un om ca nu il vad la o lumina chioara pe satele noastre minunate e moral? nu te gandesti ca unii is miopi si nu au vedere buna noaptea? prefer sa ma injuri tu.

Link spre comentariu

Daca masinile noi au leduri nu inseamna ca si tu poti sa iti pui leduri. Multe masini au xenon din fabrica, asta nu inseamna ca poti sa pui xenon pe far normal.

Sunt pe acesi lungime de unda cu Plummer, asa ca voi iesi si eu din discutie.

P.S. Vezi ca se apropie Pastele, sa iti faci rost de o lumanare cu LED.

• Like 1
Link spre comentariu

Mai citeste despre tehnologia LED de la masinile noi, vezi ca nu sunt acelasi lucru cu chinezismele de pe piata. Tu crezi ca aia de la BMW pun becuri cu leduri de 2 lei si ca astia le-au aprobat asa, ca la noi pe bani si cunostinte?

Sa vezi ce placere este cand te orbeste un "smecher" din asta din contrasens si mai ai si pietoni pe dreapta ta. Pentru astia este bun un led bar de 120 watti.

• Like 1
Link spre comentariu

Sunt curios ce cut-off au niste faruri normale H4 cu becuri cu LED. POATE ca e ok, poate ca nu...

Asa arata H4 cu Osram Nightbreaker Unlimited:

http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_6739_1.jpg

http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_6775.jpg

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Sunt curios ce cut-off au niste faruri normale H4 cu becuri cu LED o sa fie diferit de la LED la LED, sunt atatea modele pe piata....

ce vad in prima poza nu e ok , pe partea din mijloc lumina e mult mai sus decat ar trebui, o sa deranjezi soferii de pe contrasens.

still not black enough
Link spre comentariu

Dn revista facuta in colaborare cu RAR-ul:

http://www.autotestmagazin.ro/wp-content/uploads/2016/03/surse-led-2.jpg

http://www.autotestmagazin.ro/faruri-cu-surse-led/

Deci legal nu poti pune becuri cu leduri pe o masina cu leveling manual.

Link spre comentariu

Sunt curios ce cut-off au niste faruri normale H4 cu becuri cu LED o sa fie diferit de la LED la LED, sunt atatea modele pe piata....

ce vad in prima poza nu e ok , pe partea din mijloc lumina e mult mai sus decat ar trebui, o sa deranjezi soferii de pe contrasens.

Bine zici ca e prea sus, o sa incerc sa cobor farul stanga. Masina find ridicol de joasa, sansele sa deranjeze sunt mici, deci as putea ridica farul din dreapta :ha1

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Becul H4 cu led are cam acelasi flux luminos cu cel normal halogen, aceeasi diagrama de radiatie doar

"culoarea" e diferita data de acel CRI.

Nu are relevanta daca e LED H4 sau halogen H4 din punct de vedere a utilizatorului.

Pretul la ele e mare si din cauza asta momentan doar durata mare teoretica ( practica doar la alea scumpe) de functionare a LED ar fi un avantaj.

Acasa , unde stai cu becul aprins cu orele deja se simte la factura daca ai si multe surse de iluminat.

Alea deja au alte radiatoare si MTBF e mai buna decit la auto.

In citiva ani vom trece automat la LED si la masinile cu H4, H7 ca nu se vor mai gasi altele sau

efortul financiar nu va fi atit de mare.

Grig

Link spre comentariu

A nu se considera reclama am gasit niste filmulete cu h4 pe leduri montate pe un logan

nu vad sa stanjeneasca pe nimeni...

dar daca nu e voie? ce ne facem...

domnu de mai sus pare sa aiba dreptate...:)

Editat de Cneazu
Link spre comentariu

nu vad sa stanjeneasca pe nimeni...

dar daca nu e voie? ce ne facem...

domnu de mai sus pare sa aiba dreptate...:)

Oricum ar fi interesant de vazut un cut-off cu becurile cu LED.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Dn revista facuta in colaborare cu RAR-ul:

http://www.autotestmagazin.ro/wp-content/uploads/2016/03/surse-led-2.jpg

http://www.autotestmagazin.ro/faruri-cu-surse-led/

Deci legal nu poti pune becuri cu leduri pe o masina cu leveling manual.

foarte tare RAR-u...ei nu au reglementat, deci te trimit in regulamentu Natiunilor Unite, comisia pentru ...., care la noi nu prea are nici o valoare ca lege, atat timp cat nu exista in codu rutier, scris negru pe alb, dpdv juridic nu este aplicabila.

iar, un tabel facut in engleza, copiat de unde a putut, nu este o lege aplicabila pe drumurile noastre, din nou, dpdv juridic nu ma poti judeca, in instanta se castiga (am studii juridice). acele tipuri de legi, sunt un fel de recomandari la situatii generale...

Deci jumatate de lege, cu jumatate de masura, cu jumatate de metodologie, cu jumatate de parere a lu cineva, nu face o lege... de apreciat post-ul colegului cu privire la reglementarile internationale.

Daca in acele anexe care le-ai postat mai sus se scria clar, da, altfel...vorbim discutii.

Editat de Cneazu
Link spre comentariu

In articolul acela se discuta de faruri cu LED, adica despre alea noi produse nu cu sursa LED ce emuleaza un H4 sau H7

La un far existent proiectat pentru H7 sau H4 nu prea are relevanta daca sursa luminoasa a becului este un filament sau un LED

atita timp cit respecta intenstatea si diagrama de radiatie luminasa si bineinteles lungimea interna ca sa ajunga in focar, afara deja e

alta problema , sa incapa fiind in general lungit de radiator.

Grig

Link spre comentariu

Eu cred ca daca pui un h4 cu led care are o lumina alb cald undeva intre 3000 si 4000k nu o sa se lege nimeni de tine

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare