Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vaselina pentru HUB-uri...?

bluewhale

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea.

Am un SS KORANDO 2.9d 1997 si cauza mai multor esecuri in a cupla 4X4 , citeva in teren ..urmate si de ceva mascari , m-am hotarit sa scot hub-uril pt verificare ,curatzat uns ."Operatiunea HUBS'' se va intimpla miine . Oricum am cumparat o vaselina neadecvata ,deci miine trebuie sa cumpar din nou . Voi ce veselina ati folosit? Sau macar imi puteti indica o vaselina adecvata ? Eu vroim sa folosesc o veselina de rulmenti. Multumesc anticipat pt sfaturi sau indicatii.

Cristi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vaselina HUB-uri

Nu se foloseste vaselina la HUB-uri, nu conteaza daca sunt automate, sau manuale (MRL-uri)! Daca le demontezi si gasesti vaselina in ele, atunci sti motivul ptr. care nu cupleaza (sigur unul dintre motive, pot fi si altele). Trebuie sa le speli bine, le sufli cu presiune de aer si apoi le poti unge cu putin ulei de transmisie, ulei motor sau ulei ptr. lant motocicleta.

P.S. Sunt f. multe discutii pe tema aceasta, daca ai fi cautat putin, aflai toate detaliile necesare. Aici unul dintre ele: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43816-Gresare-MRL-uri-manuale-AVM&highlight=Gresare+MRL-uri+manuale+AVM

Salutare

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Re: Vaselina pentru HUB-uri...?

Da ,MRL = HUB

Pare mai plauzibli sa fie unse dupa cum spuneti voi cu ulei . Mai alea ca este iarna si vaselina s-ar face ca o marmelada ingreunind miscarea componentelor interioare MRL -ului . MULTUMESC! Acum din ciclul '' sa moara si capra vecinului '' :

Multzam ..revin miine dupa ...

Cristi

Link spre comentariu

baietii aia care pun vaselina in MRL (...de parca l-ar pune la conservat pentru un intreg deceniu de stationare ...) probabil ca invart rotile intr-o zona calda , altfel vaselina care ar permite MRL-ului sa functioneze ( doar atat , sa functioneze ) ar costa mai mult decat MRL-ul .

In cazul nostru , vaselina la rece se solidifica suficient cat sa nu permita functionarea MRL-ului , asa ca unge-le cu ulei ( transmisie , motor ) , apoi lasa-le la scurs cu gura in jos . Uleiul care ramane in mecanism dupa ce s-a scurs excesul e suficient pentru MRL .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

E bun si Floriolu ... :wink:

Salut,

Daca te-ai referit la uleiul alimentar.... sunt sigur ca ai glumit. Doar ca sa imi confirm: din cate stiu eu uleiul alimentar isi pierde repede proprietatile in timp (devine mai viscos) in momentul in care este in contact cu aerul (si mai ales cand este in cantitate mica).

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Da ,MRL = HUB

Pare mai plauzibli sa fie unse dupa cum spuneti voi cu ulei . ... Acum din ciclul '' sa moara si capra vecinului ''

Daca vrei s-o faci "ca la carte", te sfatuiesc sa te uiti în manual si sa le servisezi cum si cu ce spune acolo. Asta daca ai originalele. Daca ai de alt fel, atunci vezi ce recomanda producatorul. Nu te lua dupa ce spune unul si altul în forum sau pe YouTube.

De ex. la Patrol Y60, manualul recomanda vaselina la ambele variante de MRL-uri. AVM însa, recomanda ulei pt. MRL-urile lor.

Succes

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare