Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Deranjeaza instalatiile Xenon after market?

cotizo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Xenon corect - lupe

Glumesti, in Romania, cu 90% nevrotici pe sosea ma blitzau din 2 in 2...

Oricum, buna idee si bun tutorial, prinde bine daca ai oglinzi kaput, faruri vechi si lupe opacifiate...

Editat de cotizo
Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Xenon corect - lupe

Glumesti, in Romania, cu 90% nevrotici pe sosea ma blitzau din 2 in 2...

Au obosit sa te mai flashuiasca!

Sunteti prea multi!

Lupele pentru halogen bat diferit decat lupele pentru xenon.

Daca voi va consideri ce esti mai in siguranta ca folosesti Xenon inprovizat, pentru ceilalti (de pe contrasens) este dureros.

Jantero care are perfecta dreptate in ceea ce spune. :)

Editat de dacadrean
Link spre comentariu

Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market?

si io care credeam ca am imbatranit de nu mai vad noaptea - in sensul ca mai demult imi placea sa conduc noaptea, dar de ceva ani incoace ma deranjeaza cumplit multe din luminile celor de pe contrasens.

deci asta era explicatia...

Link spre comentariu

Asa cum spuneam si in postul de mai sus sunt extrem de deranjante xenoanele aftermarket fara lupe dedicate si fara sistem de spalare.

Combinatia cu proiectarele de ceata aprinse fie zi sau noapte este o mare "arta" si spune multe despre gradul de nesimtire al respectivului sofer referitor la "colegii" de trafic.

Exista si tugulanii care isi monteaza csenonu' in proictoare.

Din aceeasi specie este "idiotus maximus" ce nu foloseste lumini de intalnire si proiectoarele de ceata cand este ceata.

Exista si "dobirocus miserupismus" ce are aprinse si lampa/lapile de ceata.

Iar ca ochii sa fie bine beliti mai trebuie asigurata combinatia maxima:

-noapte

-ploaie

Pantru a putea fi bine reflectate si de asfaltul ud :

-farurile cu csenon

-proiectoarele aprinse cu sau fara csenon

-lampa de ceata aprinsa.

Respecte pentru @vitalies si altii ca el ce au montat lupe dedicate si spalator de faruri. :h5

Editat de dacadrean
Link spre comentariu

Nu stiu pe cine nu deranjeaza, dar stiu sigur cine ti-o trage. Daca ai xenoane non-fabrica, ocoleste de departe orice echipaj de politie cu RAR alaturi. Te poate costa talonul si montarea la loc a vechilor becuri nexenonite/noase.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Poate ca unii au ochii mai sensibilosi, dar pe mine ma deranjeaza doar farurile de tir pe faza lunga, in rest cred ca sunt fite. Pe faza scurta reglata conform UE nu prea vedeam mare lucru cu halogenele -probabil nici lupele nu mai sunt ce au fost din 88, dar cine dreq da 400 de euro pe faruri noi? Cu xenoanele vad chiar bine si pe un front mai larg si zau ca nu chiorasc pe nimeni, am verificat stand in alta masina. Vorbiti de la protv si emisiuni a la ciochina, nu stiu de ce nu va faceti militieni, unii, cel putin...

Link spre comentariu

Poate ca unii au ochii mai sensibilosi, dar pe mine ma deranjeaza doar farurile de tir pe faza lunga, in rest cred ca sunt fite. Pe faza scurta reglata conform UE nu prea vedeam mare lucru cu halogenele -probabil nici lupele nu mai sunt ce au fost din 88, dar cine dreq da 400 de euro pe faruri noi? Cu xenoanele vad chiar bine si pe un front mai larg si zau ca nu chiorasc pe nimeni, am verificat stand in alta masina. Vorbiti de la protv si emisiuni a la ciochina, nu stiu de ce nu va faceti militieni, unii, cel putin...

Ai dreptate, sunt un mare fitos.

Adica eu spun ca dupa 2-3 ore de condus noaptea cu muuuuulteee xenoane aiuristice din fata ma dor ochii, iar tu imi spui ca astea-s fite.

Lupele de care zici sunt de fapt dispersoare de lumina, iar trecerea timpului nu afecteaza calitatea lor.

Dar nu stiu de ce imi bat gura de pomana, ca doar nu-s nici militian si nici la ProTV... Tu sa fii bine, ca in rest nu conteaza! Hai noroc!

PS. Acum cateva luni am mers pasager in masina unuia. Omul mergea cu faza lunga aproape permanent, iar cand i-am spus a zis ca ce, el sa vada, ce treaba are el cu ala din fata ???!!!

Link spre comentariu

Oare de ce merg oamenii cu xenoane si faza lunga? Inafara de cativa cocalari, cum zicea cineva mai sus care isi transforma masinile in pomi de craciun, poate ca nu vad, pur si simplu... Poate ca noaptea ai vrea sa vezi si tu pe unde mergi intr-o tara cu drumuri nesemnalizate, cu carute si utilaje agricole fara lumini, cai, betivi si gropi. Cum spuneam, farurile standard de pe BMW or fi bune in Germania unde ai iluminat public si pe drumuri nationale, dar in Romania, cu regret, prefer sa vad intai si dupa aia ma preocupa sensibilitatile oculare, subiective oricum...

Link spre comentariu

..............

...prefer sa vad intai si dupa aia ma preocupa sensibilitatile oculare, subiective oricum...

Ar trebui luat permisu celor care merg cu .........

,xenoane after market. Mama lor de cocalari.

Nu imi doresc decat Politia sa-si faca treaba si sa ii amendeze si sa le retina permisul si talonul celor ce merg cu csenonu' montat dea'n 'ulea!

Editat de dacadrean
Link spre comentariu

Oare de ce merg oamenii cu xenoane si faza lunga? Inafara de cativa cocalari, cum zicea cineva mai sus care isi transforma masinile in pomi de craciun, poate ca nu vad, pur si simplu... Poate ca noaptea ai vrea sa vezi si tu pe unde mergi intr-o tara cu drumuri nesemnalizate, cu carute si utilaje agricole fara lumini, cai, betivi si gropi. Cum spuneam, farurile standard de pe BMW or fi bune in Germania unde ai iluminat public si pe drumuri nationale, dar in Romania, cu regret, prefer sa vad intai si dupa aia ma preocupa sensibilitatile oculare, subiective oricum...

Drumurile asa au fost dintotdeauna in Ro, si multa vreme nu au fost disponibile xenoanele. Si zau ca nu s-a observat vreo reducere a accidentelor in epoca xenon, ba chiar as zice sa s-au inmultit. Oare de ce ? Nu cumva va orbiti reciproc?

• Like 2
Link spre comentariu

Sa fim realisti: traim in Romania (si asta ne ocupa tot timpul:grin:): politia nu se oboseste sa retina taloane, permise sau mai stiu eu ce documente pentru faruri reglate aiurea, de orice fel ar fi ele:uameni. Pentur a putea proba o astfel de contraventie, trebuie sa aiba si posibilitatea de a masura (pe loc) modul in care "bat" farurile. Si ei prefera sa "taie proces-verbal" fie in cazuri in care e greu sa fie contrazisi, fie atunci cand soferul este in culpa evidenta; reglarea luminilor, noxele, zgomotul si altele asemenea le lasa RAR-ului (fie controale in trafic fie ITP).

Pe de alta parte, nu stiu cum este in alte zone sau localitati... dar in Bucuresti e plin de masini care au montate xenoane aftermarket, cu sau fara lupe, care sunt mai mult decat deranjante (fie ca rulezi in fata lor in trafic, fie ca iti vin din fata). Iar daca sunt atat de deranjante in oras (unde este si iluminat public berechet), pe DN-uri e uneori chiar socant sa iti apara unu din astia "din intuneric"...si sa-ti mai dea si flash-uri sa-i faci loc (ca n-are el chef sa reduca viteza, desi "acul" tau e undeva la limita legala "de sus".

In conceptia mea, in ce priveste traficul, ar trebui sa fie valabila deviza:"respecta daca vrei sa fii respectat"! Insa, un numar "deranjant" de mare de soferi din Romania traiesc doar pe principiul "a mea e mai mare" (si nu doar in ce priveste luminile montate pe masini).

Sunt xenoanele aftermarket (mai ales cele montate artizanal) deranjante in trafic? Eu consider ca da (probabil fac parte din aia "sensibili":old) Personal am incercat sa fac asta, cu ajutorul unui amic care are service auto si dispozitiv de reglat faruri si am renuntat la idee cand am vazut in ce hal se "imprastie" fluxul luminos. Am vrut sa testez si varianta "cu lupe" (cea prezentata de @vitalies in alt topic), dar n-am avut la dispozitie un far la care sa pot renunta daca nu "iese" lucrarea. Si asta plecand de la principiul "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".

Consider ca ar trebui sa incepem sa ne respectam mai mult unii pe altii in trafic... treaba asta ar duce la o considerabila economie de "nervi" si injuraturi si ar face din sofat o activitate mai relaxanta (asa cum era acum nu multa vreme, chiar daca nu erau atatea masini).

Parerea mea!:h5

• Like 2

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Am citit acest topic , interesante pareri... si cum este un forum unde toti putem sa ne spunem parerile iata-le pe ale mele:

pe Toyota mea aveam farurile cam obosite si am decis ca tot omu fara minte sa imi iau "xenoane".

le-am montat rezultatul nu a fost spectaculos pentru mine dar in schimb era foarte deranjant pentru ceilalti participanti la trafic (pe hilux-ul meu am faruri clasice sa le zic asa de sticla striata) , am decis sa dau minunatiile jos , mi-am cumparat alte faruri noi in care am pus halogene normale , cu becuri de la philips si sunt foarte multumit de ele.

Pentru cei cu xenoane reglate aiurea si pentru cei care vin cu faza lunga am niste lumini de intampinare fooarte prietenoase : in bara fata un led-bar si 2 proiectoare IPF de 110 W iar pe roofrack am 4 proietoare de la wesem cu becuri de 55 W , toate sunt legate la un buton care in momentul apasarii face un dublu flash .

Pentru folosirea normala am posibilitatea de a aprinde pe rand fiecare din ele .

nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet
Link spre comentariu

Am pe masina de strada instalatie originala faruri Xenon becuri D2S lupe tot tacamul merita deranjul...

Am avut si pe Toyota un kitt aftermarket(fara lupa) o vreme, clar deranjau drept pentru care am revenit la originale.

Xenoanele aftermarket le-am trecut pe masina de concurs :grin:

@Landcruiser
Link spre comentariu

Deranjeaza instalatiile Xenon after market?

DA!

Eu am dat jos xenoanele care erau pe masina cand am cumparat-o si am pus la loc halogenele. Si imi adaptez viteza la conditiile de drum, d-le cotizo, asa fara marcaje, iluminare s.a.m.d.

• Like 2

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Instalatiile de xenon aftermarket (in special cele chinezesti) deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic.

Dar pana la urma e vorba de respect, de educatie si de mai multe chestii pe care nu are rost sa le enumer aici.

Cand va ganditi sa va puneti asa ceva pe masini ganditi-va de cate ori ati injurat pe cei care veneau din contrasens si va orbeau cu farurile.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Un subiect dezbatut intens. Cred ca totul se rezuma la egoismul si miserupismul unora, care intotdeauna gasesc motive pentru care si-au montat xenoane de balta.

Daca unele aftermarketuri cu lupa chiar se apropie de cele OEM, cele puse in far obisnuit cu dispersor pe sticla sunt o pura grosolanie. Sunt si ateliere care vand si monteaza prostii din astea si cu un tupeu fantastic afirma ca sunt si omologate. Daca le ceri declaratia de conformitate obtinuta de la RAR incep sa spuna ba ca inca nu le-a dat-o importatorul... ba una ba alta.

Si da e clar ca deranjeaza periculos de mult.

Traim in tara manelelor, gunoaielor si a tupeului.

4x4
Link spre comentariu

Cat de defect ' poti fi crezand ca daca faci o lumina mulllta' pe sosea si te uiti ca prostu' in ea, vezi si pe unde mergi , adica lea e ca si cum stai si privesti o pata de lumina da-mpu..a , stai acasa si uita te in lampa cat vrei , nu scoate pe strada gunoiu cu luminile tale de cacat . Oare alea de fabrica nu-s de ajuns?! , daca nu, mergi nesimtitule si regleaza le si o sa ai lumini bune. Daca nici dupa ce le-ai reglat nu vezi atunci esti mai bolnav decat altii , daca vrei sa iesi in evidenta punandu ti lumini de cacat atunci ai reusit , o sa ti dea lumea sa mananci la greu .

Marian

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Am avut si eu xenon pe masina....si ca sa nu le dau jos....am vandut masina ( glumesc, evident)

Intradevar becurile xenon, deranjeaza participantii la trafic care vin din contrasens.

de ce deranjeaza....ff simplu.

explicatia pe care am gasit-o eu:

lungimea becului halogen...sa zicem 3 cm, lungime bec xenon 4 cm.

centrimetul ala in plus nu mai se focalizeaza de pe cum a fost conceputa oglinda farului....si de acolo pleaca problemele.

pentru a nu deranja pe cei ce vin din fara, trebuie sa coborati farurle din reglajul din interior, cat mai mult....la 3 de exemplu.

asta am constatat eu la masinile mele, pe vremea cand aveam xenon.

in egala masura, nu-i pricep pe aia de merg cu proiectoarele de CEATA aprinse pe cer senin sau pe timp de zi...in aceleasi conditii

le-as smulge creierul din teasta......sa vad cam cum arata prostia pe interior.

• Like 1

In viata este bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.

OMUL DE ONOARE DOAR O VORBA ARE.

Link spre comentariu

Xenoanele aftermarket sunt mai ieftine decat un set de becuri bune :)) plus ca sunt ''la moda'' de asta au ''toti''.Eu am far cu lupa la turism dar nu mi-am pus xenon pentru ca ala original de reprezentanta este scump iar asta aftermarket mai strica una alta pe la instalatie plus ca ar trebui sa pun si pe faza lunga sau nu...Deci ar fi o mare mataraie de fire si balastri Am intrebat colegii daca ar fi ok sa pun xenon pe Feroza raspunsul a fost nu si nu am pus.Xenoanele aftermarket pe far fara lupa fac lumina puternica doar acolo in fata in far pe drum pauza.Ce faci cand se arde rahatul ala de bec am vazut multi care au un bec xenon si unul halogen ca nah un halogen mai gasesti pe la un peco de la tara dar un bec de xenon.....

Bafta apropo de tiruri de sarbatori am fost in Ungaria si am prins un moment noaptea cand multe tiruri veneau la descarcat spre Bucuresti.Vreau sa spun ca nu am avut absolut nici o problema si recunosc ca nu imi place sa conduc noaptea asa ca hai sa nu mai arauncam pisica la altii momentan sunt cam primi care ne dau ''liber colega'' la drum.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Treaba cu deranjatul, zic eu, e relativa... . Probabil ca deranjati sînt toti, cînd le vine asa ceva din fata, dar cei care au ei însusi pe masina, nu recunosc.:wink:

Mult mai serioasa este însa problema legalitatii (de fapt a ilegalitatii :grin:). Aceste seturi xenon, "înlocuitoare" de halogen sînt ilegale. Nu e permisa folosirea lor pe drumurile publice, iar cei care le folosesc se fac vinovati de intervenite ilegala în traficul rutier. Acesta nu este un delict cavaleresc si se pedepseste, la fel ca interventia ilegala în traficul aerian, cu amenzi f. mari (daca ai noroc) sau (cel mai frecvent) cu închisoare.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

[quote=Patrolator;863724

" Aceste seturi xenon, "înlocuitoare" de halogen sînt ilegale. Nu e permisa folosirea lor pe drumurile publice, iar cei care le folosesc se fac vinovati de intervenite ilegala în traficul rutier. Acesta nu este un delict cavaleresc si se pedepseste, la fel ca interventia ilegala în traficul aerian, cu amenzi f. mari (daca ai noroc) sau (cel mai frecvent) cu închisoare.

"

Da' Doamne si la Romanica sa fie aplicata legea macar 10% din cat se aplica in Germania , dar e ca si cum ii ceri unui porc sa zboare , imposibil , pacat .

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Cu aplicarea legii este cam complicata treaba... Sa va spun cum se procedeaza: Ajunge controlul la agentul economic si verifica produsele... constata ca are spre vanzare produse neconforme, neomologate, etc. Ii da amenda si pleaca, urmand sa mai ajunga iarasi la acel agent economic peste cel putin 1 an. Pe vanzator il doare la basca pentru ca amenda nu e asa de mare si daca o plateste o data la o perioada mare de timp pentru o serie de piese neconforme. La momentul asta nu exista si probabil nu vor exista instalatii aftermarket xenon omologate in Romania.

Mai ramane partea cu controlul masinilor la itp, unde o mare parte a inspectorilor de acolo inchid ochii din diverse motive, si RAR-ul de multe ori nu se oboseste sa faca ordine in aspectul asta. Si aici motivele sunt multiple, prea multe pentru a fi combatute imediat cu succes.

Totul se rezuma la un joc de-a soarecele si pisica pana cand pedepsele si incalcarile vor fi aliniate.

4x4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare