Marianw8 Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Se poate face dar ... daca seara s-ar face controale pe bulevarde mamaaa' , cred ca ar prinde cu sutele , iar dupa cateva saptamani cred ca nu ar mai indrazni nimeni sa mearga cu miseriile' alea de lumini :wink:, nu mai spun de drumuri nationale etc ., dar cred ca sunt altele mult mai imputite in tara asta decat luminile proaste '. Editat Februarie 12, 2013 de Marianw8 ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Cu aplicarea legii este cam complicata treaba... Sa va spun cum se procedeaza: Ajunge controlul la agentul economic si verifica produsele... constata ca are spre vanzare produse neconforme, neomologate, etc. Ii da amenda si pleaca, urmand sa mai ajunga iarasi la acel agent economic peste cel putin 1 an. Pe vanzator il doare la basca pentru ca amenda nu e asa de mare si daca o plateste o data la o perioada mare de timp pentru o serie de piese neconforme. La momentul asta nu exista si probabil nu vor exista instalatii aftermarket xenon omologate in Romania. Aici sînt de alta parere; ce treaba are legea cu vînzatorul? Vînzarea, cumpararea si detinerea nu este ilegala. Ilegala este doar folosirea lor pe drumurile publice. Mai ramane partea cu controlul masinilor la itp, unde o mare parte a inspectorilor de acolo inchid ochii din diverse motive, si RAR-ul de multe ori nu se oboseste sa faca ordine in aspectul asta. Si aici motivele sunt multiple, prea multe pentru a fi combatute imediat cu succes. Totul se rezuma la un joc de-a soarecele si pisica pana cand pedepsele si incalcarile vor fi aliniate. Treaba e simpla si tine doar de vointa. În momentul cînd organul te-a oprit si întinde labuta dupa hîrtii, daca nu ai omologare pt. becuri, roti sau alte cele, masina îsi pierde dreptul de circulatie pe drumurile publice (pîna la remedierea problemei). Basta. În plus, chiar daca nu sîntem depistati de organ, sa nu uitam ca în cazul unui accident (egal cine îl provoaca), daca avem "chestii" non legale, asigurarea nu v-a acoperi pagubele. Si toate astea sînt aplicabile în orice tara. Editat Februarie 12, 2013 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Ce bine ar fi daca lucrurile ar fi asa simple... - Politistul nu are pregatirea tehnica necesara pentru a face diferenta intre oem si aftermarket, si multe altele. Lipsa abilitatii tehnice este prezenta in 99% dintre taloanele retinute si restituite in instanta. Poate politistul are dreptate insa legal isi depaseste atributiile. - In trafic e mai dificil de efectuat de catre RAR verificari la sistemul de iluminare. - In magazine de profil se vand produsele astea pentru utilizare pe drumurile publice. Uneori au chiar timbru cu holograma de la RAR... fals evident. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Ce bine ar fi daca lucrurile ar fi asa simple... - Politistul nu are pregatirea tehnica necesara pentru a face diferenta intre oem si aftermarket, si multe altele. :ha::ha::ha: Pai trebuie doar sa stie sa citeasca. Ai xenon si scrie XENON în hîrtii e OK..., nu scrie e BAI. Nu cred sa existe politist în Romania care sa nu fi vazut sau auzit de xenon, sau sa nu stie sa citeasca o dimensiune de cauciuc. Atunci ce dracu învata la scoala un agent de circulatie? :h5 Editat Februarie 12, 2013 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? - xenonul nu e trecut in carte decat daca este retrofit oem. - in fata instantei nu e sufucient sa stii ca citesti, trebuie sa stii sa identifici si sa faci si diferenta, abilitare pe care nu ti-o da scoala de politie. - cu anvelopele e simplu, confrunta doar niste inscrisuri si iti poate lua talonul simplu si legal. Editat Februarie 12, 2013 de yknot 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragos63 Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Cert este ca becurile cu xenon montate artizanal, mai ales in faruri fara lupa deranjeaza foarte tare. Am avut pe un Mitsu Mk3, asa am cumparat masina si le-am dat jos, mai ales ca erau H4, bixenon. Le-am folosit doua zile la rand si mi-am dat seama ca nu e in ordine. In acest topic cred ca trebuie sa facem apel mai mult la bun simt decat la lege, pentru ca dpdv legal, nu stiu cati dintre noi iesim cu masina pe strada si aceasta corespunde legislatiei. Ma refer aici la modificarile mai multe sau mai putine care fiecare si le-a facut (anvelope, distantiere, inaltare, trolii, bullbar etc.) Iata si un filmulet despre xenon aftermarket unde se vede clar ca nu se poate regla fasciculul luminos: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? - xenonul nu e trecut in carte decat daca este retrofit oem. - in fata instantei nu e sufucient sa stii ca citesti, trebuie sa stii sa identifici si sa faci si diferenta, abilitare pe care nu ti-o da scoala de politie. - cu anvelopele e simplu, confrunta doar niste inscrisuri si iti poate lua talonul simplu si legal. Nu te contrazic cu xenonul trecut în hîrtii pt. ca nu stiu cum e în RO. În general însa, în cam mai toate tarile EU, modificarile ori sînt trecute în acte, ori au o foaie de însotire cum ca sînt ok. pt. vehicolul respectiv. De aceea se si face verificarea tehnica (cred). Referitor la organul de control, în mod normal e de asteptat sa aiba cunostintele minime necesare în domeniul pe care îl controleaza. Unul de la sectia droguri ar trebui sa poata deosebi faina de cocaina, la fel cum cel care controleaza un pustan de 14 ani care si-a "tunat" scuterul ar trebui sa poata recunoaste la prima vedere si ascultare un esapament sport sau o marire de puere. Referitor la instanta, nu e cazul sa se ajunga pîna acolo. Daca organul sta în drum si vede o masina cu o lumina "mai altfel", o opreste si întreaba de sanatate. Nu trebuie sa identifice nimic daca nu stie. Scrie doar în avertisment ca în doua saptamîni asteapta scrisoarea de la service cum ca "lumina" e OK. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Xenoanele asta sunt si ele pe puteri,de 35 w si de 55 w.Acum mai nou mirlanu migreaza catre alea de 55 w ca alea de 35 w sunt slabe si nu mai fac fata cerintelor.Daca mai sunt si bixenon si te maninaca in fund sa-i dai un flash ca te orbeste atunci ti s-a aprins instantaneu soarele in fata. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? La marlani exista si contramarlanie ...Puneti-va pe bara 4 proiectoare led ...eu aveam doar doua ...si cand le aprindeam stingeau toate luminile ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Proiectoarele le-am comandat de ceva vreme, tot 2 si ma gandeam serios la inca 2.... gand la gand. Partea proasta e ca proiectoarele merg doar pe cea "de razboi".... pe turism nu-mi vine sa montez nimic in plus fata de ce a pus fabricantul. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Nu cred ca e o solutie, mai degraba seamana cu o cursa a inarmarilor. In curand toti o sa avem proiectoare sa ne orbim reciproc mai cu spor... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Acest tip de proiectoare nu le-am folosit decat in offroad ...niciodata pe asfalt ...decat ocazional un fel de "mo##ii ma## de taran"! :grin: De fapt un proiector cu led folosit curent pe asfalt cand mai ai colegi de trafic prin preajma ptr a "vedea mai bine" ...e un fel de multi-xenon chinezesc! :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Ce bine ar fi daca lucrurile ar fi asa simple... - Politistul nu are pregatirea tehnica necesara pentru a face diferenta intre oem si aftermarket Adica pe voi, toti care va plangeti ca toate instalatiile after market va orbesc, aveti pregatire tehnica necesara pentru a face diferenta intre oem si aftermarket, iar pe politist care nu are pregatire nu il va orbii aceste instalatii? Intr-adevar sunt multi taranusi care-si pun xenon pe far fara lupa, dar un xenon pus pe far cu lupa mie nu m-i se pare ca deranjeaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Adica pe voi, toti care va plangeti ca toate instalatiile after market va orbesc, aveti pregatire tehnica necesara pentru a face diferenta intre oem si aftermarket, iar pe politist care nu are pregatire nu il va orbii aceste instalatii? Intr-adevar sunt multi taranusi care-si pun xenon pe far fara lupa, dar un xenon pus pe far cu lupa mie nu m-i se pare ca deranjeaza. Nu inteleg rostul postului... Sigur ca "la ochi" poti aprecia lumina de la un far insa legal nu poti face un proces verbal bazat pe constatarea "la ochi". Si nu numai instalatiile de iluminat aftermarket afecteaza siguranta circulatiei ci si farurile oem dereglate. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Oare de ce merg oamenii cu xenoane si faza lunga? Inafara de cativa cocalari, cum zicea cineva mai sus care isi transforma masinile in pomi de craciun, poate ca nu vad, pur si simplu... Poate ca noaptea ai vrea sa vezi si tu pe unde mergi intr-o tara cu drumuri nesemnalizate, cu carute si utilaje agricole fara lumini, cai, betivi si gropi. Cum spuneam, farurile standard de pe BMW or fi bune in Germania unde ai iluminat public si pe drumuri nationale, dar in Romania, cu regret, prefer sa vad intai si dupa aia ma preocupa sensibilitatile oculare, subiective oricum... Da, sunt bune farurile standard de BMW (cum ai tu) in Germania, pentru ca acolo LE FOLOSESTE LUMEA CU HALOGEN, nu cu xenon. Din ce am vazut eu, in Belgia este iluminat public pe drumuri, nu in Germania :) Din pacate carute / biciclisti inconstienti sunt peste tot. Acum 2 ani era sa aplatizez in Ungaria un biciclist care circula noaptea, fara nici un fel de ochi de pisica, pe marginea unui drum unde se circula cu 90km/h. Dar solutia nu e sa ai faruri care ii orbesc pe ceilalti. De acord ca si farurile standard reglate aiurea afecteaza. Am intalnit multi carora le bateau farurile in cer, daca stateai in fata lor era ca si cum aveau faza lunga tot timpul. Editat Februarie 13, 2013 de ssrli 1 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? ... De acord ca si farurile standard reglate aiurea afecteaza. Am intalnit multi carora le bateau farurile in cer, daca stateai in fata lor era ca si cum aveau faza lunga tot timpul. Evident, de aceea, din cate imi amintesc eu, defectiunile la sistemul de lumini precum si lumini de alta intensitati sau culori cauzeaza retinerea certificatului. Nu stiu de ce nu se aplica insa. Ce mare lucru ca cineva va castiga in instanta returnarea certificatului pe motiv de lipsa expertiza tehnica? Dupa 2-3 luni de campanie d-asta, in care salti certificate la greu, sigur isi vor pune becuri normale sau vor regla corect farurile, macar din cauza tipului pierdut cu masina pe dreapta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? De fapt depistarea si pedepsirea este doar un aspect secundar. Cel principal este constiinta fiecarui individ în parte, care are libera alegere în a fi sau nu cu masina în ordine. În momentul cumpararii becurilor cu intentia de a le folosi în trafic, individul repectiv este constient ca v-a comite o ilegalitate si ca pericliteaza (în afara lui) integritatea si viata celorlalti participanti la trafic, ceea ce dovedeste o anumita energie criminala. Exact în aceeasi "oala" intra si cei care au becuri legale dar prost reglate si cei care stiu ca au orice alte defecte sau neregularitati la masina, dar continua sa circule dupa motto-ul "lasa ca nu se întîmpla nimic". Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Nu Vio, nu este un aspect secundar. Nicaieri in lume legea nu este respectata din bunavointa ci din teama de pedeapsa. Si degeaba faci tu apel la constiinta si buna crestere, asa ceva nu se mai invata/ dobandeste la varsta la care ai carnet. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Prea multi tembeli in haosul rutier de la noi.Partea proasta e ca ii vezi si pe drumurile din Europa si se comporta la fel,aici nu mai e vorba de constiinta si buna crestere ci de nesimtire.Asta din urma e cel mai greu de corectat daca nu imposibil. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Baban_San Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Am pus xenon pe masina si o sa ziceti ca sunt taran dar in principal deoarece circul f mult noaptea si efectiv ma omorau taximetristii care au xenon si pe faruri si pe proiectoarele de pe logan, proiectoare care nu stiu exact unde bat dar clar nu pe sosea ci mai degraba in ochii celorlalti participanti la trafic. Acum sincer eu nu sunt deacord cu xenoane aftermarket dar prefer sa le am si sa le tin maxim jos ca sa "deranjeze" pe cat mai putini participanti la trafic, iar in momentul cand vine un meltean sa le folosesc. Ce voi face in ceva timp este sa fac un upgrade la farurile de y 61 din 2004 daca nu ma insel, care sunt cu sticla clara si sa le montez lupe. Dpdv al legalitatii, cel putin in Ro mi se pare o lupta impotriva morilor de vant, daca este sa luam legea in brate cred ca ar cam trebui sa tragem 90 % din masinile off road pe dreapta sa intrebam pe fiecare in parte de ce are cate un proiector in plus sau jante cu et difereit, trolii, bari modificate etc... Apropo de ce zicea ssrli cat timp am fost in Belgia sincer nu am simtit nevoia farurilor de nici un fel, nu prea am simtit nici nevoie patrolului intr-o tara civilizata decat sa mergi cu el strict off road. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Si eu am pe masina de offroad montate instalati de xenon in proiectoare dar le folosesc pe camp sau in padure. Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Am pus xenon pe masina si o sa ziceti ca sunt taran dar in principal deoarece circul f mult noaptea si efectiv ma omorau taximetristii care au xenon si pe faruri si pe proiectoarele de pe logan, proiectoare care nu stiu exact unde bat dar clar nu pe sosea ci mai degraba in ochii celorlalti participanti la trafic. Nu iti zic taran..... Sa stii ca esti la fel ca acei taximetristi ( taxi-me- TRISTII :ha: ) si ii omori si tu pe ceilalti pentru ca efectiv fascicolul becurilor cu xenon nu poate fi reglat intr-un far normal sau far cu lupa proiectat pentru halogen. Si eu am pe masina de offroad montate instalati de xenon in proiectoare dar le folosesc pe camp sau in padure. Daca este asa cum spui, respect! Editat Februarie 13, 2013 de dacadrean Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Nu Vio, nu este un aspect secundar. Nicaieri in lume legea nu este respectata din bunavointa ci din teama de pedeapsa. Si degeaba faci tu apel la constiinta si buna crestere, asa ceva nu se mai invata/ dobandeste la varsta la care ai carnet. Absolut normal ca frica aduce educarea. Vio, spune-ne te rog cat e o amenda pentru maruntisuri in Germania? Iti arde sa nu fii in regula? Am pus xenon pe masina si o sa ziceti ca sunt taran Babane, esti taran :ha: Adi :) Editat Februarie 13, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Acum sincer eu nu sunt deacord cu xenoane aftermarket dar prefer sa le am si sa le tin maxim jos ca sa "deranjeze" pe cat mai putini participanti la trafic, iar in momentul cand vine un meltean sa le folosesc. (...) Dpdv al legalitatii, cel putin in Ro mi se pare o lupta impotriva morilor de vant, daca este sa luam legea in brate cred ca ar cam trebui sa tragem 90 % din masinile off road pe dreapta sa intrebam pe fiecare in parte de ce are cate un proiector in plus sau jante cu et diferit, trolii, bari modificate etc... Vezi tu cat e de lupta cu morile de vant daca patesti ce a patit un cunoscut. A pus xenoane de astea noname, a dat 180 lei pe ele si a dat apoi vreo 4-500 statului ca sa isi recupereze talonul. Ce zici, merita distractia? A, si-a pus farurile vechi la loc :) Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Februarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Hai sa redevenim rezonabili. Sunt niste becuri, adica o sursa de lumina. Modul de reflectare a acestei lumini tine de far, nu de sursa, adica de sistemul optic - oglinzi, lentille, dispersoare. Ce conteaza ca ai bec nou sau vechi? Afirmatia ca e imposibil sa reglezi farul daca pui becuri cu xenon e din putul gandirii. Puteti sa o numiti o teorie a conspiratiei, dar trendul general este sa ti se puna tot felul de piedici in calea reparari sau modernizarii masinilor vechi pentru ca in urma acestor sicanari cetateanul sa-si cumpere masina noua la fiecare nascocire gen Euro X sau iluzii de siguranta. S-a circulat zeci de ani cu roti in 3 prezoane, nu stiu daca a auzit cineva de pe forum de vreo Dacie sau Aro 10 carora sa le fi zburat rotile - brusc, prin aliniere UE, masinile cu prinderi de roti in 3 prezoane au inceput sa fie oprite de politie/RAR si soferii sicanati/insultati ca umbla cu rable, etc... Domnilor, unii semeni ai dumneavoastra chiar vor sa circule pe sosele fara sa aiba bani de Q7; poate ca nu au banii unui chirurg plastician sa-si ia xenoane cu lupe "omologate" ( adica firma producatoare a dat spaga cui trebuie) cu sute de euro. Mersul cu faruri dereglate poate fi pedepsit - pe langa faptul ca e neeficient pentru soferul respectiv. Dar teorii ca un bec schimbat face farul de nereglat sunt povesti de mester ignorant - sau cu traditie romaneasca de tipul "ce mai vrei sa repari la asta, ia-ti mai bine un Logan nou", de parca service-urile n-ar trai din reparatii... Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate