nick67 Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Nu neaparat numai xenoanele deranjeaza pe drum, ci si becurile de putere marita care au aparut pe piata-chiar si alea albastre Philips de la PetrOMV care au eficienta marita orbesc la fel pentru ca handicapatul/handicapata nu binevoiesc sa mearga sa le regleze la service ca platesc cat or dat pe becuri. Sa nu mai zic de H4 de 80W/100W care se gasesc pe toate siteurile si la majoritatea magazinelor de cartier de electronice. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Hai sa redevenim rezonabili. Sunt niste becuri, adica o sursa de lumina. Modul de reflectare a acestei lumini tine de far, nu de sursa, adica de sistemul optic - oglinzi, lentille, dispersoare. Ce conteaza ca ai bec nou sau vechi? Afirmatia ca e imposibil sa reglezi farul daca pui becuri cu xenon e din putul gandirii. Puteti sa o numiti o teorie a conspiratiei, dar trendul general este sa ti se puna tot felul de piedici in calea reparari sau modernizarii masinilor vechi pentru ca in urma acestor sicanari cetateanul sa-si cumpere masina noua la fiecare nascocire gen Euro X sau iluzii de siguranta. S-a circulat zeci de ani cu roti in 3 prezoane, nu stiu daca a auzit cineva de pe forum de vreo Dacie sau Aro 10 carora sa le fi zburat rotile - brusc, prin aliniere UE, masinile cu prinderi de roti in 3 prezoane au inceput sa fie oprite de politie/RAR si soferii sicanati/insultati ca umbla cu rable, etc... Domnilor, unii semeni ai dumneavoastra chiar vor sa circule pe sosele fara sa aiba bani de Q7; poate ca nu au banii unui chirurg plastician sa-si ia xenoane cu lupe "omologate" ( adica firma producatoare a dat spaga cui trebuie) cu sute de euro. Mersul cu faruri dereglate poate fi pedepsit - pe langa faptul ca e neeficient pentru soferul respectiv. Dar teorii ca un bec schimbat face farul de nereglat sunt povesti de mester ignorant - sau cu traditie romaneasca de tipul "ce mai vrei sa repari la asta, ia-ti mai bine un Logan nou", de parca service-urile n-ar trai din reparatii... No offence, dar... Reglarea unui far tine atat de sistemul optic cat si de sursa de lumina: farurile clasice sunt concepute pentru becuri cu filament (filament care poate fi pozitionat in focarul oglinzii, sau deplasat corespunzator fluxului de lumina dorit). "Xenoanele" ca "sursa de lumina", pe langa ca difera ca dimensiuni fata de un bec clasic (halogen sau nu), nu mai au acel filament, sunt becuri cu descarcare in gaz (similare cu becurile/tuburile cu neon) care sunt gandite sa imprastie uniform lumina in toate directiile; acestea, pentru a putea fi utilizate la faruri, (lumini de drum), la masini au fost introduse in acel sistem optic (lupele) pentru a se putea obtine un flux (fascicul) de lumina dirijat. Poate ca s-ar putea gandi si un sistem optic cu oglinda si sticla de far striata pentru acest tip de becuri, dar, banuiesc ca sitemul actual folosit este mai ieftin si se preteaza mai bine sistemelor de "far adaptiv" si "autoleveling" utilizate din ce in ce mai mult in industria auto, in primul rand datorita eficientei. Daca tu ai reusit sa utilizezi un un far clasic la care ai montat un bec cu descarcare in gaz (HID, xenon sau cum altfel ai vrea sa-i spui) si, in acelasi timp, ai reusit sa reglezi acel far incat obtii un fascicol de lumina eficient si nederanjant, felicitarile mele! (as vrea sa reusesc si eu asta, fara sa stau cu un "ghimpe" in suflet la orice ITP sau control al RAR-ului din trafic - poate sunt eu mai ghinionist dar in ultimii 2-3 ani am avut "bafta" de vreo 4 astfel de controale prin tara). Si s-au uitat intai la gume si lumini...dupa aia mi-au verificat asigurarea si rovignieta). O zi buna! 1 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Hai sa redevenim rezonabili. Sunt niste becuri, adica o sursa de lumina. Modul de reflectare a acestei lumini tine de far, nu de sursa, adica de sistemul optic - oglinzi, lentille, dispersoare. Ce conteaza ca ai bec nou sau vechi? Afirmatia ca e imposibil sa reglezi farul daca pui becuri cu xenon e din putul gandirii. Puteti sa o numiti o teorie a conspiratiei, dar trendul general este sa ti se puna tot felul de piedici in calea reparari sau modernizarii masinilor vechi pentru ca in urma acestor sicanari cetateanul sa-si cumpere masina noua la fiecare nascocire gen Euro X sau iluzii de siguranta. S-a circulat zeci de ani cu roti in 3 prezoane, nu stiu daca a auzit cineva de pe forum de vreo Dacie sau Aro 10 carora sa le fi zburat rotile - brusc, prin aliniere UE, masinile cu prinderi de roti in 3 prezoane au inceput sa fie oprite de politie/RAR si soferii sicanati/insultati ca umbla cu rable, etc... Domnilor, unii semeni ai dumneavoastra chiar vor sa circule pe sosele fara sa aiba bani de Q7; poate ca nu au banii unui chirurg plastician sa-si ia xenoane cu lupe "omologate" ( adica firma producatoare a dat spaga cui trebuie) cu sute de euro. Mersul cu faruri dereglate poate fi pedepsit - pe langa faptul ca e neeficient pentru soferul respectiv. Dar teorii ca un bec schimbat face farul de nereglat sunt povesti de mester ignorant - sau cu traditie romaneasca de tipul "ce mai vrei sa repari la asta, ia-ti mai bine un Logan nou", de parca service-urile n-ar trai din reparatii... Sigur ca trebuie sa fim rezonabili. Daca tu reusesti sa reglezi un far clasic cu dispersor cu bec xenon inauntru inseamna ca "poti face si din rahat bici". 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Februarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Pe ce te bazezi? Te ocupi cu reglajul farurilor ca profesie de baza? Eu sigur nu sunt copro-artizan... Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Hai sa redevenim rezonabili. Sunt niste becuri, adica o sursa de lumina. Modul de reflectare a acestei lumini tine de far, nu de sursa, adica de sistemul optic - oglinzi, lentille, dispersoare. Ce conteaza ca ai bec nou sau vechi? Afirmatia ca e imposibil sa reglezi farul daca pui becuri cu xenon e din putul gandirii. Puteti sa o numiti o teorie a conspiratiei, dar trendul general este sa ti se puna tot felul de piedici in calea reparari sau modernizarii masinilor vechi pentru ca in urma acestor sicanari cetateanul sa-si cumpere masina noua la fiecare nascocire gen Euro X sau iluzii de siguranta. S-a circulat zeci de ani cu roti in 3 prezoane, nu stiu daca a auzit cineva de pe forum de vreo Dacie sau Aro 10 carora sa le fi zburat rotile - brusc, prin aliniere UE, masinile cu prinderi de roti in 3 prezoane au inceput sa fie oprite de politie/RAR si soferii sicanati/insultati ca umbla cu rable, etc... Domnilor, unii semeni ai dumneavoastra chiar vor sa circule pe sosele fara sa aiba bani de Q7; poate ca nu au banii unui chirurg plastician sa-si ia xenoane cu lupe "omologate" ( adica firma producatoare a dat spaga cui trebuie) cu sute de euro. Mersul cu faruri dereglate poate fi pedepsit - pe langa faptul ca e neeficient pentru soferul respectiv. Dar teorii ca un bec schimbat face farul de nereglat sunt povesti de mester ignorant - sau cu traditie romaneasca de tipul "ce mai vrei sa repari la asta, ia-ti mai bine un Logan nou", de parca service-urile n-ar trai din reparatii... Pune o poza cu farurile tale, cum e poza de mai jos, daca zici ca sunt reglate bine si nu deranjeaza. http://www.300cforums.com/forums/attachments/general-discussion/20385d1171767966-hid-cutoff-lines-lobeamcomparesm.jpg Daca nu ai o separare clara si ai multa lumina sus, nu e ok, imprastii lumina prea sus si deranjezi. E foarte simplu. Nu trebuie sa ai avere ca sa faci o poza ca si aia de mai sus :) Spune-mi te rog care era viteza medie pe autostrazi cand masinile in 3 prezoane erau preponderente? Sau cat de tare puteai merge cu ele la drum intins? Mergi sute de km cu un Aro 10 cu 120-140km/h? In momentul in care vitezele cresc, cresc si pretentiile de siguranta. Pe principiul "s-a mers mult fara" putem merge fara centura de siguranta, ca doar s-a mers mult timp fara si nu au murit oameni decat cand au facut accident. Editat Februarie 14, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Baban_San Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Nu iti zic taran..... Sa stii ca esti la fel ca acei taximetristi ( taxi-me- TRISTII :ha: ) si ii omori si tu pe ceilalti pentru ca efectiv fascicolul becurilor cu xenon nu poate fi reglat intr-un far normal sau far cu lupa proiectat pentru halogen. Daca este asa cum spui, respect! Cand iti iei 4x4, vorbim, cand ajungi noaptea sa te sparga niste proiectoare de logan care sunt reglate sa bata in pomi. Pana imi vin farurile noi voi circula cu astea dpdv o solutie de compromis, dupa ce imi vine dau o tura pe la RAR sa le pun si pe talon pentru a nu fii probleme, impreuna cu ciubotele. De talon nu imi fac griji cel putin in Bucuresti Editat Februarie 14, 2013 de Baban_San 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Baban_San Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? @ssrli lasa forumu si fa odata led barurile alea :uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Uite cat de sus lumineaza un xenon aiurea: http://static.lowyat.net/uploads/attach-63/post-509063-1343138651_thumb.jpg http://img.photobucket.com/albums/v716/hondaman94/2809_97536086549_647681549_2941536_.jpg Aici pare destul de sus pozitia camerei fata de masina: http://i1008.photobucket.com/albums/af210/paul_walz/SL381940.jpg Faceti un experiment, mergeti in spate la cineva care are xenoane montate in faruri normale si urmariti cat de sus imprastie lumina. E ridicol de sus fata de un far proiectat sa mearga cu xenon sau un halogen calumea. 1 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Hai sa redevenim rezonabili. Sunt niste becuri, adica o sursa de lumina. Modul de reflectare a acestei lumini tine de far, nu de sursa... Gresit! "Sursa" e ilegala. Daca masina e dotata cu H4, standardul este 60/55W. H4 de orice alta putere (100/80W de ex.), este nepermis. :y Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Nu iti zic taran..... efectiv fascicolul becurilor cu xenon nu poate fi reglat intr-un far normal sau far cu lupa proiectat pentru halogen. Poti baga mana-n foc, ca afirmatia ta este 100% corecta? nu de alta dar sunt unii care pot lua de bun ce spui tu. Fiindca eu am doua masini, una cu xenon de fabrica iar alta cu xenon ,,chinezesc,, ambele masini au lupe din fabrica, iar la cea cu xenon after vreau sa-ti spun ca farurile au fost reglate pe banc si fi functioneaza corect,ba chiar nu orbesc deloc.(pe verificate) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Si eu am Xenon de 35W in far cu lupa de BMW E 34 pe acaret si in afara de faptul ca lumineaza intr-un mare fel, lumina este focalizata mult mai bine fata de un far normal cu bec halogen. Se vede foarte clar linia care delimiteaza lumina de 'intuneric', daca pot zice asa. Daca nu uit, voi face cateva poze. Nu am postat pana acum pentru ca omul mi s-a parut pus pe 'contre' si l-am lasat in treaba lui. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Nu iti zic taran..... Da, dupa cum se poate vedea si in pozele postate fascicolul nu poate fi corectat decat daca farul sau lupa a fost proiectata pentru bec cu xenon. Am zis de far pentru ca sunt cateva modele de masini proiectate prin 1990-2000, care au far cu xenon OEM fara lupa. Dadr proiectarea lui este diferita. @wolfman - te rog sa te uiti pe poze. Intradevar este delimitat fascicolul dar este foarte concentrat in partea de sus. El ar trebui sa fie astfel concentrat incat sa "mature" soseaua. Daca la o instalatie OEM cu lupa, ridici putin farul din reglaj, efectiv fascicolul de lumina ea nu mai bate pe sosea si nu mai vezi bine decat daca apare un obtacol pe sosea in raza fascicolului. Dar, fara obstacol, ai impresia ca ai felinare in fata. Atat de prost se vede soseaua. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Mi se pare foarte simplu de verificat cat de bine sunt reglate si cat de buna e dispersia, tot ce trebuie e un perete mare la 10m de masina. Daca mai e si un aparat foto, ne convingeti si pe noi, astia care suntem impotriva ca se poate obtine lumina corecta dintr-un reflector cu xenon :grin: http://www.delonixradar.com.au/hid-xenon/images/projector-vs-reflector.jpg http://www.b15u.com/attachment.php?attachmentid=81&stc=1&d=1248288385 Editat Februarie 15, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? :) totdeauna există 2 feluri de a vedea lumina cel mai interesant să fii într-o mașină mică, deci mai aproape de asfalt, și să te întâlnești cu Xenoanele... dar, uneori, prea puțin ne pasă de ceilalți... noi să vedem bine ba uneori, când e ceață sau ploaie, ori pe autostradă au drum european, ne gasește spiritul de economie și mergem fără becuri, să nu consumăm :) am toată stima pentru cei care își reglează farurile, macar o dată pe an sau atunci cînd au mașina încărcată http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Tie (SSRLI) in a doua poza ti se par bine reglate farurile??? App de unde iei pozele astea? nu sunt facute de tine nu-i asa? OK diseara am sa fac poza la cum bat farurile uneia dintre masiniile mele si sa-mi spuneti voi care dintre ele am fotografiat-o, pe cea cu oem sau cea cu after. Editat Februarie 15, 2013 de alex_pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Un search simplu pe Google si gasesti cate vrei, iar oamenii care le fac nu sunt anormali. Primele 2 poze sunt de pe un site australian (poti sa verifici link-ul pozei), deci pe partea stanga trebuie reglat usor mai sus, exact cum la noi prin Europa farurile reglate corect bat mai sus pe partea dreapta pentru a vedea mai usor pietonii. Sunt corect reglate. Eu am faruri H4 Hella, cu instalatie electrica facuta acasa si am suficienta lumina, asa ca nu mi se renteaza un retrofit cu lupe si tot tacamul. Dar nu ma doare mana sa fac niste poze zilele astea. Daca pozele facute cu xenon in reflector arata o dispersie calumea, atunci tot respectul pentru cine are asa ceva. Editat Februarie 15, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Poti baga mana-n foc, ca afirmatia ta este 100% corecta? nu de alta dar sunt unii care pot lua de bun ce spui tu. Fiindca eu am doua masini, una cu xenon de fabrica iar alta cu xenon ,,chinezesc,, ambele masini au lupe din fabrica, iar la cea cu xenon after vreau sa-ti spun ca farurile au fost reglate pe banc si fi functioneaza corect,ba chiar nu orbesc deloc.(pe verificate) Daca e asa cum zici, atunci normal ca vei obtine separare si fascicol calumea. Nu originea becului conteaza, ci farul in care il pui. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_pajero Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Daca e asa cum zici, atunci normal ca vei obtine separare si fascicol calumea. Nu originea becului conteaza, ci farul in care il pui. Multumesc, aici am vrut sa ajung. Deci, raspunsul la intrebarea de mai sus este urmatorul: Instalatiile de xenon after market nu deranjeaza doar in cazul in care sunt montate intr-un far cu lupa si se reuseste sa fie reglate pe un stand dedicat. Asa reusim sa avem o discutie cat mai concreta si lipsite de posturi nascute din dorinta de a contra...( si aici nu ma refer la posturile tale) P.S promit sa revin cu o poza cu xenon after reglate corect. Editat Februarie 15, 2013 de alex_pajero 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Stai putin...nu asta era de la bun inceput subiectul discutiei? In majoritatea cazurilor instalatiile aftermarket merg direct in faruri cu reflectoare, putina lume face retrofit (cu lupe) si doar unii au bafta sa aiba din fabrica lupe cu halogen. Pentru mine xenon aftermarket = xenon in faruri cu reflector. Acum ca suntem pe aceeasi pagina, ca sa lamurim posibile diferente intre lupe pentru halogen si lupe pentru xenon, pozele de la tine ar prinde bine. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 (editat) Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Am promis poze si ma tin de cuvant Bec Halogen 55W in far normal Bec Xenon in far cu lupa Stanga halogen in far normal, dreapta xenon in far cu lupa Xenon in far normal (fara lupa) In stanga imaginii (dreapta masinii) xenon in far cu lupa, in dreapta imaginii(stanga masinii) halogen in far normal In ultima poza se vede clar ca farul normal cu halogen imprastie foarte mult si aiurea lumina. Deci...cred ca sunt de prisos comentariile Pe partea dreapta a masinii am montat faruri cu lupa, pe stanga nu am mai avut timp, dar urmeaza. Oricum, s-a nimerit bine pentru teste. L.E Pozele sunt facute cu masina pe teren drept (cat s-a putut) la o distanta de aproximativ 10-12 m de gard (atat mi-a permis curtea) Editat Februarie 15, 2013 de wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Fascicolul este foarte concentrat in partea de sus...Dar este mai bine decat direct in far. De ce nu incerci cu lupe dedicate xenonului. Un kit se vinde cu 400-500le Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? De fapt este partea de jos cea incercuita. Am pus masina pe plafon sa vad daca se prinde cineva. :grin: "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? De fapt este partea de jos cea incercuita. Am pus masina pe plafon sa vad daca se prinde cineva. :grin: Ti-am gasit poza originala :grin: 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? Ti-am gasit poza originala :grin: [ATTACH=CONFIG]167986[/ATTACH] umbrele pietrelor din iarba... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Re: Deranjeaza instalatiile Xenon after market? O sa incerc sa fac si eu poze cu farurile de E30 in care am bagat xenon - parerea mea este ca reglajul e mai bun decat era cu halogenele originale. Cat priveste chestia cu sursa, xenoanele sunt de 35W, nu de 100, deci sub 55-ul original, pe chestia asta n-au ce comenta. Probabil ca fara lupa e altfel, nu am pus asa ceva pe far fara lupa. In plus, tot ce am avut adus direct din UE - inclusiv o motocicleta - aveau faza scurta inutilizabila in conditii de RO ( reglata sa bata prea scurt, sau dracu 'stie, cel putin cu Suzuki Volusia a trebuit sa ridic serios farul ca sa vad ceva prin sate noaptea) asa ca raman la parerea mea ca standardele lumii civilizate sunt aproape inaplicabile in tara noastra, cel putin pana marcajele vor fi marcaje, iluminarea drumurilor acolo unde e necesar va fi rezolvata si carutele si alte cascarabete nesemnalizate vor disparea. Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate