Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Supravietuire

Postări Recomandate

Re: Supravietuire

Te uiti la carul mare si urmaresti directia celor doua stele din coada. La de 5 ori distanta , dai de Steaua Polara , care , in mod miraculos , arata tot timpul nordul .

[ATTACH=CONFIG]255470[/ATTACH]

sefuleee!

...si unde e carul mare!:al

oamenii se ratacesc in oras si voi credeti ca se vor descurca fara GPS in padure?

• Like 1

Am in curte un englez si un american

:F

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 276
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sefuleee!

...si unde e carul mare!:al

oamenii se ratacesc in oras si voi credeti ca se vor descurca fara GPS in padure?

Asa, de...inceput, o mica initiere.

http://www.ziarulstiintelor.eu/articole-deschise/2011-08/gps.aspx?alttemplate=articol_deschis_print

4428-260048-stele.thumb.jpg.8162c67a1a66a1dcb6c46f0787d8d4fc.jpg

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

ptr conditiile din tara noastra...un minim de echipament si cunostinte e de ajuns....nu suntem nici in taiga...nici in Tierra del fuego...peste tot pe unde mergem gasim o asezare omeneasca la max 6 ore de mers pe jos....asa ca....discutam discutii

ca exemplu...taigaua nu seamana cu nimic de prin tara noastra....am sapat in ea vreo 6 luni si stiu ce spun :grin:

Link spre comentariu

asta-i iarna?.......seamana mai mult cu o gluma comparativ cu alte ierni

avand in vedere ca s-au taiat o gramada de perdele de arbori la campie...ca s-au furat o gramada de parazapezi....ca organizarea e cum e...cei de acolo isi merita soarta

ce te faci daca va ninge mai mult si vantul va avea o viteza mai mare?

plus ca sunt si o gramada de destepti care nu-s echipati de iarna dar ei vor musai si neaparat sa se dea prin zapada?

sa mai zic?

• Like 1
Link spre comentariu

Intradevar , oamenii isi schimba standardele cu privire la ce inseamna situatiile extreme. Azi am facut o plimbare intr-o zona impadurita , la cativa km de DN1 zona Vladeni , si in 30 de km de sosea relativ accesibila am intalnit 3 masini pe ambele sensuri , din care una era o ambulanta. am ramas uimit sa constat ca pe masura ce ma indepartam de zona Brasov , Rasnov, Codlea , zapada devenea tot mai mica . In mijlocul padurii , la o cabanuta mai izolata , zapada nu depasea 10 cm . Oamenii au ramas in case si practic am facut urma dupa ce am iesit din DN1 . Zona la care ma refer este una foarte circulata , fiind un fel de sat de vacanta cu o multime de cabanute.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Link spre comentariu

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Mi-a scapat mie sau nimeni nu a pus pe "shopping list" niste sfoara, franghie, corzi si plase? Dar minimul necesar pentru a prinde peste? Doar cateva ace de pescuit, fir de nylon (poate fi folosit pentru multe alte chestii) si cateva momeli artificiale.

Pe de alta parte, astazi am dat de un site interesant, efectele unei bombe atomice asupra teritoriului ... nu mi-am imaginat ca Marele Tzar (100 MT) aruncat asupra Bucurestiului rade de pe suprafata pamantului inclusiv Ploiestiul si Ruse. Cu 3-4 bombe de-astea, rusii ne-ar rezolva toata tara ... oare unde am mai putea amplasa groapa cu rezerve strategice?

http://nuclearsecrecy.com/nukemap/

Simularea este facuta pe bune, de o universitate din SUA.

Link spre comentariu

... groapa o faci ... in cimitirul orasenesc ... asa , preventiv ....

... cu 3-4 d-astea rezolva destul din Europa si ceva din fosta mama Rusie , chiar si ceva din Africa ... pe moment ... Dup aia , faci bors cu zona afectata ca oricum n-o mai vrea nimeni ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

cata apocalipsa pe voi....:ha:

atatea probleme ptr nimic...pana sa va faceti stocuri si gropi strategice invatati sa faceti focul cu ce aveti la indemana...invatati de unde se poate bea apa...in rest in tara la noi de mare lucru nu ai nevoie...indiferent de directia in care apuci in max patru ore de mers pe jos dai de o asezare omeneasca....

in rest spor la teorie

Link spre comentariu

Nu stiu cum s-a ajuns de la supravietuirea in natura la catastrofe naturale, dar pentru cei pasionati ce vor sa vada cum se pregateste lumea peste ocean, recomand show-ul doomsday preppers. Multi de acolo au bugete enorme pentru aceste pregatiri, dar se pot prelua niste idei de baza din nebunia fiecaruia dintre ei. Si au fost si cateva prezentari de persoane ce fac pregatirile cu buget mai mic, conservand mancare produsa in gospodarie, ruland proviziile incat exista intotdeauna ceva "proaspat" la rand, cat sa ajunga pentru o vreme.

Site-ul showului poate fi de folos de asemenea, contine ceva articole ce prezinta prioritatile si cum le puteti bifa.

http://channel.nationalgeographic.com/doomsday-preppers/

Link spre comentariu

Facea bunica in copilaria mea zeci de conserve bagate in pivnita "cu de toate" in fiecare an si cred ca ar fi ajuns pentru cativa ani, dar nu cred ca se gandea la vreo bomba sau alta catastrofa de genul asta. Asta o facea pe vremea cand avea racitor in loc de frigider si lumina era de la lampa. Degeaba vorbim si facem planuri, ca daca se taie curentul 2 ore,deja intram in panica si incepem sa injuram Enelu' ,iar daca nu mai avem nici tv,nu mai stim ce sa vorbim intre noi in familie. De aceea iubesc iesirile la cort in natura si sa incerc sa ma descurc doar cu ce am la indemana.

Link spre comentariu

Degeaba vorbim si facem planuri, ca daca se taie curentul 2 ore,deja intram in panica si incepem sa injuram Enelu' ,iar daca nu mai avem nici tv,nu mai stim ce sa vorbim intre noi in familie. De aceea iubesc iesirile la cort in natura si sa incerc sa ma descurc doar cu ce am la indemana.

Da si eu iubesc iesirile in natura si incerc sa fie cat mai dese. la partea cu injuratu enelu nu sunt de acord cu tine. O data ce am platit sa imi dea pentru ce am platit. Ca poate si eu intr-o zi de munca, decat sa fac bani sa le platesc lor factura mai bine ieseam cu Patrolu in jurul casei sau montam o cordita pe stanca. Da daca eu am decis sa ma duc la munca nu la distractie , atunci sa isi faca si ei treaba bine binisor.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

. O data ce am platit sa imi dea pentru ce am platit. Ca poate si eu intr-o zi de munca, decat sa fac bani sa le platesc lor factura mai bine ieseam cu Patrolu in jurul casei sau montam o cordita pe stanca. Da daca eu am decis sa ma duc la munca nu la distractie , atunci sa isi faca si ei treaba bine binisor.

Ma refeream la cazuri izolate,ca nu mai suntem pe vremea lu' ceasca sa se taie curentul la orele 20...

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare