omoroka Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Salut. Va provoc la o dezbatere pe tema supravietuirii. Scenariu Va ingropati undeva intr-o locatie secreta, unelte, scule si alte obiecte care sa va asigure supravietuirea voua si familiei voastre in situatia in care ar trebui sa va izolati sau sa va refugiati pentru o perioada nedefinita (ani de zile). Groapa are 2m x 1m x 1m, adica 2 metri cubi. Intrebare Ce ati pune in acea groapa? Incep eu primul: haine groase saci de dormit cateva neoprene cort topor cazma tarnacop fierastrau de taiat lemne sarma otel de 1mm ciocan cuie un sul de celofan de calitate patent cutite multe brichete pentru aprins focul amnar ceva oale de gatit si tacamuri medicamente cu durata de viata mare (ce antibiotic si ce antiimflamator o avea oare durata de viata mai mare?) hartie si creioane de scris una sau doua pusti cu aer comprimat pentru vanatoare si multe alice de rezerva multe ustensile dar mai ales ace si guta pentru pescuit panou solar lanterna sau lampa cu leduri harti de hartie ale imprejurimilor franghie sintetica Ce altceva ati mai pune voi in groapa? :grin: Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertAmbrozie Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire Eu as mai pune un telefon prin satelit si un incarcator solar pentru el . FAIR WINDS ! Mitsubishi Pajero 3,2DiD 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarzy Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire armele de ce sa fie cu aer comprimat? .... cel mai iportant - o instalatie de filtrare si purificare a apei cu consumabile de rigoare pentru vanatoare m-as orienta mai degraba pentru ceva arc sau arbaleta care sa poata functiona si cu sageti manufacturate, as mai adauga si ceva capcane si laturi pentru vanat. o mare rezerva de sare ... ca sa am cum sa conserv cat de cat carnea plus condimente cat mai rezistente in timp (si la umezeala) La chestii de genul asta insa cel mai important este sa ai capacitatea de ati proteja "depozitul", in caz de ceva pur si simplu toti supravietuitorii vor deveni dusmanii tai ... si nu cred ca vor fi multi care vor avea scrupule sa-ti suceasca gatul pentru asemenea comori. Protectia cel mai bine o faci prin discretie .... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleo Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire Un jurnal si multe creioane,ca sa scri zi de zi cum ai reusit sa supravietuiesti ,ca sa lasi si urmartoarelor generatii ceva :wink: 1 Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire armele de ce sa fie cu aer comprimat? .... cel mai iportant - o instalatie de filtrare si purificare a apei cu consumabile de rigoare pentru vanatoare m-as orienta mai degraba pentru ceva arc sau arbaleta care sa poata functiona si cu sageti manufacturate, as mai adauga si ceva capcane si laturi pentru vanat. o mare rezerva de sare ... ca sa am cum sa conserv cat de cat carnea plus condimente cat mai rezistente in timp (si la umezeala) La chestii de genul asta insa cel mai important este sa ai capacitatea de ati proteja "depozitul", in caz de ceva pur si simplu toti supravietuitorii vor deveni dusmanii tai ... si nu cred ca vor fi multi care vor avea scrupule sa-ti suceasca gatul pentru asemenea comori. Protectia cel mai bine o faci prin discretie .... Foarte bune observatiile tale :h5 M-am gandit la arme cu aer comprimat pentru ca sunt silentioase, usor de procurat, ieftine atat ele dar mai ales munitia. Singura problema ar fi fiabilitatea lor in timp. Ma gandesc ca poti dobora pasari cu ele. Dar sa stii ca la arcuri m-am gandit si eu de asemenea :wink: Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gusteru Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire o prastie cu cracan, o bormasina si un polizor manual, o bicicleta Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacadrean Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire Prezervative, brici, seminte de legume, sapa si greba, fase, palinca (o poti folosi si ca dezinfectant), periute de dinti si pasta, o statie emisie receptie, un radio, un incarcator cu dinam, acumulatori, bomfaier si panze, o coarba si burghie, suruburi cu piulite, horsuruburi, trusa de scule, cereme antiinsecte, carti de citit, o bicicleta, curse pentru soareci si pentru animale mai mari, 1-2 parasute (cu panza lor poti face o mutime de lucruri). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarzy Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire prezervativele la ce-i folosesc? :old omu' se vrea supravietuit cu familia .... a poate nu vrea sa-si sporeasca familia ... corect :ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleo Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire o prastie cu cracan, o bormasina si un polizor manual, o bicicleta ... o gramada de pietre pentru prastie.O bicicleta??pentru ce? Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacadrean Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire O bicicleta??pentru ce? Pentru ca in momentul in care iese sa aiba un mijloc de locomotie. Poate iesi sa caute apa de ex. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire bicleta e buna daca refugiul se afla intr-o zona accesibila, daca in schimb acesta s-ar afla in padure pe munte...:grin: Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire ..mountain bike sau bmx...initial te-ai gandit la vreo semicursiera ruseasca? te pregatesti de apocalipsa? tocmai a trecut. :ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
albinaru Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire Doar palinca si...multa! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gusteru Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 (edited) Re: Supravietuire si inca ceva foarte important: un morman de carti scuze, tocmai am vazut ca le-a listat cineva Edited February 17, 2013 by gusteru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire Filtre de apa sau pastile de sterilizat apa Anti-histaminice REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire ..mountain bike sau bmx...initial te-ai gandit la vreo semicursiera ruseasca? te pregatesti de apocalipsa? tocmai a trecut. :ha: Nu stii niciodata cand vine alta, nu vezi cacad meteoriti pe la rusi, pe langa noi? :grin: De fapt ideea acestui topic mi-a venit in cap dupa ce am citit articolul asta: http://www.descopera.ro/cultura/10558543-izolati-40-de-ani-in-siberia-povestea-familiei-ocolite-de-cel-de-al-doilea-razboi-mondial Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_M Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 (edited) Re: Supravietuire Interesant articolul! Daca ar fi sa ma gandesc/pregatesc ptr. supravietuire, cred ca informatia as pune-o pe primul loc, cat mai multe carti de specialitate: un atlas botanic/plante medicinale, anatomie, medicina, harti ale zonei unde intentionez sa imi asez "tabara", informatii despre ce fel de animale traiesc in zona, etc; apoi resursele materiale: unelte ptr. gradinarit, prelucrarea lemnului, vanatoare (arc/sageti, vf.-uri de sulita, cutite) imbracaminte cat mai rezistenta in timp si cat mai putin pretentioasa la intretinere, ace si ata ptr. cusut, franghie, coarda elastica, hamuri ptr. catarari, incaltaminte din piele (bocanci-mai multe perechi), ptr. aprins focul. Si o rezerva diversificata de seminte. Cam astea mi-au venit acum in minte. L.E.- Am scos pusca si prastia de pe lista :ha: , in schimb bag si eu ceea ce a propus cos , multa minte limpede si pregatire in prealabil. :grin: Edited February 18, 2013 by edy_M :club: :j [fulgu] Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire Apa , medicamente , hrana , haine , unelte ... listate in ordinea importantei ... Mi-as stoca eu multe lucrusoare , dar cred ca mai degraba as face rezerve impresionante de minte limpede . Peste asta mi-ar mai trebui si ceva repetitii inainte de nasoleala , pentru ca e destul de posibil sa nu ma destept pe loc in situatii critice , deci e foarte indicat sa exersez cumva , in prealabil . Din pacate , cunoasterea fara experienta practica e doar informatie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Re: Supravietuire "o pusca Geco 5,6mm/rezerva cartuse," nu mai este permisa cumpararea de cartuse calibrul 22 LR ( banuiesc ca la asta te referi cand spui "geco" este o arma doar de tir si cine o detine are voie sa cumpere cartusele care le trage in poligon...din poligon, nu sa detina acasa. Eu cred ca nu are sens sa discutam asta. Nu are rost sa supravietuiesti o perioada scurta de timp cu un trai inuman. Ar trebui sa iti faci un refugiu complet, si sa ai capacitatea de a cultiva ceva papa, sustinerea in zona noastra pentru o familie... este imposibila pe un an. Cine crede ca poate vana ceva in asemenea cazuri... se insala amarnic. Animalele vor fi la limita de disparitie, intrucat vor fi vanate fooooarte mult si fara nici o etica. Dupa al 2 lea razboi, in zonele de munte, daca cineva gasea urme de animale salbatice, se forma din sat o echopa care urmarea vanatul 2-3 zile pana il gasea si il lichidau. Nu mai existau mistreti pe zone extinse, de cerbi si vanat mic nici nu mai pomenim. daca ai un refugiu dotat minim (put,fantana sau izvor obligatoriu), ai sanse minime, fara ele... trebuie sa fi tu agresorul si sa nu ai mila sau onoare 1 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Re: Supravietuire Ptr supravietuire zici ...:oc Cel mai important element in supravietuire este ...apa (rezerva de apa) si tot ce se leaga de asta ...elemente de colectare, filtrare, etc Al doilea element vital este ... hrana (rezerva de hrana) si tot ce se leaga de asta ... adica ustensile necesare vanatorii, prepararii hranei (vesela) Al treilea element fara de care hrana nu s-ar putea consuma si de ce nu s-ar putea folosi si in alte scopuri, incalzire de exemplu...focul ...adica ustensilele de facut focul gen cremene, amnar sau de ce nu cele moderne ...cribit, bricheata samd Cu astea 3 poti supravietui o perioada relativ mare de timp ... Restul sunt mai putin importante si pot deveni dispensabile. De la ustensilele necesare confortului personal pana la ustensilele dedicate entertaimentului ...Ar putea urma o lista lunga ...dar e vorba de supravietuire aici ... nu de un holiday in Maldive. :wink: 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
l_stoian79 Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Re: Supravietuire Cea mai mare problema a ta ar trebui sa fie UNDE poti sa ascunzi proviziile astea? Taigaua in Rusia e mare...e cat ... "Rusia" :grin: ai unde sa te pierzi, unde sa te ascunzi sau unde sa ascunzi provizii. La noi in orice directie mergi nu ai mult de 2h in care sa nu ajungi la civilizatie. Deci ascuns de provizii e cam greu. "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Re: Supravietuire Io zic ca mai bine iti iei si Samuraiu', oricum e mai mic decat o bicicleta... si e plin de flori, deci e camuflat natural... :wink: Acum, lasand gluma la o parte, multi au sarit peste dimensiunea data a gropii. Daca faci groapa mai mare, mai poti baga diverse... Parerea mea este ca in astfel de situatii extreme este necesar sa ai o autonomie cat mai mare, si sa intelegi ca este absolut necesar sa fi extrem de adaptabil, sa-ti gasesti si mai ales sa-ti creezi resurse de supravietuire din ce ai langa tine. Cum mai spunea cineva, poti fi atacat, sau poti fi nevoit sa te muti urgent din locul ala, etc... Ideal este sa fi intr-un grup bine inchegat, care se poate sustine prin membrii lui. In conditii extreme, principalul "adversar" esti tu insuti. Fie ca esti singur, fie intr-un grup. In lumina celor de mai sus, eu as prefera 2-3 amnare profi (unul are cam 3000 de aprinderi), un arc bunicel (eventual 2 lame de rezerva si niste corzi) si vreo 50 de sageti (sau mai putine - o sageata o poti recupera sau confectiona, fie ca a atins tinta sau nu, dar un cartus tras e PA, si e posibil sa fi nevoit sa tragi de 2-3 ori pe zi, deci fa o socoteala cate cartuse iti trebuie), un topor, un cutit, haine calduroase si impermeabile, 2-3 vase rezistente la lovituri si oxidare, apa poate fi fiarta inainte de a fi bauta, deci nu ai nevoie de filtre si alte inutilitati, ideal un vas cu capac, din argint, pt pastrarea apei, e buna si ideea cu o carte despre plante medicinale specifice zonei alese, o trusa de prim ajutor, un cort profi. DAR CEL MAI IMPORTANT, ESTE SA FI PREGATIT CA IN ORICE MOMENT SA RENUNTI LA 95% DIN TOATE CELE DE MAI SUS!!! Daca ai loc si de provizii de hrana, recomand grau si orez, cat incape, saci intregi, se pot fierbe simplu si sunt foarte hranitoare, conserve cat incape. medicamente cu durata de viata mare (ce antibiotic si ce antiimflamator o avea oare durata de viata mai mare?) Miere si propolis, separat, in cantitati cat mai mari. Mierea este hranitoare, este imunostimulent natural, propolisul este puternic imunostimulent, puternic antibiotic natural. Principalele probleme de sanatate in astfel de conditii sunt virozele, infectiile, ranile, care se pot rezolva cu succes si foarte rapid cu aceste doua produse, solutie verificata de mine de 20 de ani. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Re: Supravietuire dar de ce ar trebui îngropate toate astea? :) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 18, 2013 Author Share Posted February 18, 2013 Re: Supravietuire "o pusca Geco 5,6mm/rezerva cartuse," nu mai este permisa cumpararea de cartuse calibrul 22 LR ( banuiesc ca la asta te referi cand spui "geco" este o arma doar de tir si cine o detine are voie sa cumpere cartusele care le trage in poligon...din poligon, nu sa detina acasa. Eu cred ca nu are sens sa discutam asta. Nu are rost sa supravietuiesti o perioada scurta de timp cu un trai inuman. Ar trebui sa iti faci un refugiu complet, si sa ai capacitatea de a cultiva ceva papa, sustinerea in zona noastra pentru o familie... este imposibila pe un an. Cine crede ca poate vana ceva in asemenea cazuri... se insala amarnic. Animalele vor fi la limita de disparitie, intrucat vor fi vanate fooooarte mult si fara nici o etica. Dupa al 2 lea razboi, in zonele de munte, daca cineva gasea urme de animale salbatice, se forma din sat o echopa care urmarea vanatul 2-3 zile pana il gasea si il lichidau. Nu mai existau mistreti pe zone extinse, de cerbi si vanat mic nici nu mai pomenim. daca ai un refugiu dotat minim (put,fantana sau izvor obligatoriu), ai sanse minime, fara ele... trebuie sa fi tu agresorul si sa nu ai mila sau onoare bun punct de vedere! sunt convins ca vanatul, chiar daca ar exista, ar fi greu de prins. eu unu nu am reusit niciodata sa ma apropii la mai mult de 50m de un iepure de camp sau o caprioara :grin: Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 18, 2013 Author Share Posted February 18, 2013 Re: Supravietuire Ptr supravietuire zici ...:oc Cel mai important element in supravietuire este ...apa (rezerva de apa) si tot ce se leaga de asta ...elemente de colectare, filtrare, etc Al doilea element vital este ... hrana (rezerva de hrana) si tot ce se leaga de asta ... adica ustensile necesare vanatorii, prepararii hranei (vesela) Al treilea element fara de care hrana nu s-ar putea consuma si de ce nu s-ar putea folosi si in alte scopuri, incalzire de exemplu...focul ...adica ustensilele de facut focul gen cremene, amnar sau de ce nu cele moderne ...cribit, bricheata samd Cu astea 3 poti supravietui o perioada relativ mare de timp ... Restul sunt mai putin importante si pot deveni dispensabile. De la ustensilele necesare confortului personal pana la ustensilele dedicate entertaimentului ...Ar putea urma o lista lunga ...dar e vorba de supravietuire aici ... nu de un holiday in Maldive. :wink: bine punctat: apa, mancarea si focul sunt cele mai importante trei elemente 1 Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts