Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 20, 2008 Partajează Postat Mai 20, 2008 As dori sa impartasiti in acest topic ce va determinat sa va indreptati spre Land Rover sau de ce simpatizati aceste masini.Ce plusuri si ce minusuri au si ma refer aici la cele nepreparate.Eu initial am vrut sa achizitionez o Lada Niva dar m-am imprietenit cu cineva care detine un Discovery 1.A fost dragoste la prima vedere :) si an achizitionat si eu una.Motivele mele au fost participarea lor la Camel Trophy, felul in care arata si pescar fiind spatiul mare care il ofera.Nu stiam nimic despre datele tehnice sau performante nici acum nu stiu prea multe dar mai mult ca la inceput.Astept si parerile si convingerile voastre. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Mai 20, 2008 Partajează Postat Mai 20, 2008 Re: De ce Land Rover? Pentru inceput as vrea sa spun ca am avut pana acum si alte masini de teren, respectiv ARO 10, Dodge Ram Raiders ( Mitsubishi Pajero pentru piata USA ), Toyota Land Cruiser LJ 73. Am ales aceasta masina, deoarece imi doream o masina de expeditie, mare, confortabila, cu motor puternic, 4x4 permanent si nu in ultimul rand cu posibilitati de modificare/bricolare nelimitate. Pentru mine masina ideala trebuie sa aiba tractiune integrala permanenta si 3 diferentiale blocabile... Deoarece aceste cerinte sunt intrunite de un numar extrem de restrans de masini, Mercedes G si cateva modele de Toyota Land Cruiser, am ales aceasta masina ca platforma de baza pentru a crea masina ideala pentru mine... Un alt mare avantaj la Land Rover este caroseria de aluminiu, care rezista foarte mult in timp. Land Rover este brandul cu cele mai multe masini in circulatie de la data fabricatie, exista masini din '48-'50 functionale, la care inca se fabrica piese, accesorii, inclusiv imbunatatiri si bricolari... Un alt mare avantaj este suspensia, modul cum flexeaza/lucreaza chiar si la masinile stock; toate rotile pe pamant inseamna tractiune si stabilitate. Dar cel mai mare avantaj pentru mine personal, este bricolabilitatea, practic fara limite; chiar daca alte masini sunt mult mai bine facute stock, sunt HD stock, au rapoarte mai bune in cutie si diferentiale, daca vrei ceva mai mult, la acele branduri, oferta este limitata sau inexistenta, pe cand la Land Rover este exact invers... Minusuri : -masina inalta, centru de greutate prea sus, instabilitate -motor diesel prea slab pentru greutatea masinii din punctul meu de vedere, iar cel pe benzina prea gurmand -rapoarte prea mici stock, in cutia de transfer si in diferentiale -costul urias si multitudinea de modificari fata de alte branduri, limiteaza serios doritorii de astfel de proiecte... -masinile SH, au numeroase probleme din cauza carentelor mari ale proprietarilor in utilizare si mentenanta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate