razvan Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? Pai daca motorul si transmisia lasa de dorit, ce dreacu mai ramane din masina....? Am mers cu Land Cruiser-ul 180.000 de km in care am avut o singura problema rezolvata cu un spray in 10 minute. Merge si acum de rupe asfaltul (de fapt noroiul). Pajero 2.5 din 92 avea 348.000 km. Mai discutam ceva... Deci: caroserie si interior - "de gustibus", motor si transmisie asa si asa, ce mai ramane..? Aha, imaginea din filmele cu Chuck Norris. Si mie-mi plac rablele alea din care curg tablele, sunetul V8-ului turat blana, derapaje prin desert etc.Dar doar in filme. No offence - daca intrebarea topic-ului este "cui nu-i plac americanele" trebuie sa te astepti si la pareri contra. Asta este democratia. Fiecare cu parerea lui. VW Touareg V6 benzina - gaura neagra Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? Buna ziua ! Mda, pareri si pareri... @razvan & Cristi S.: Pentru cei mai distantati de masinile americane, cateva idei trebuie punctate: - americanele aveau clima inca dinainte de a se naste 99% din membrii forumului. - americanele aveau geamuri actionate electric si incalzite electric (hayon inclusiv) din aceeasi perioada. - americanele aveau cutii automate cu doua/trei trepte de prin anii '50 - a vazut careva din voi "push button automatic" pe vreo masina europeana cumva ? Americanele avea asa ceva de prin '60... - alimentarea prin injectie si-a facut aparitia pe masinile americane prin 1955. Voi ce conduceati in 1985, cei care erau nascuti deja, vreau sa zic ? - americanele aveau tapiterie de velur si/sau piele pe vremea cand europenele aveau musama si linoleu. @razvan: - caroserii urate ? Corvette 1963, Charger 1972, Riviera 1972, Camaro 1969, urate ? Nu stii sa apreciezi arta... - motoare imense cu cai putini ? Ce preferi, un 1.3 cu 55CP sau un 5.7 cu 250 ? In anii '80, Nascar-ul avea motoare de 4.7 dezvoltand 1700CP. Unde erau japonezele sau europenele atunci ? - consum aberant ? Mai gresit nici ca se poate... Adica daca 13.2 la suta la 75mph ti se pare mult pentru un V8 de 7.5 cu carburator si 476CP, atunci da... In rest, e clar ca n-ai idee... - piese scumpe ? Prostii, din nou... Un etrier pentru Pontiac-ul meu incepe de pe la 30$ (remanufacturat) sau 45$ nou, un set de placute pentru puntea fata (ambele parti) este intre 10 si 25$, un disc (cu inelele exterioare ale rulmentilor si prezoanele incluse) incepe de la 35$, o bobina de inductie incepe de la 20$, etc... La Jeep, pe vremea cand aveam tamburi pe spate, un cilindru de frana nou a ajuns in mana mea la pretul de 20 Euro... De unde iti iei informatiile oare, de pe vreun forum BMW ? - fiabilitate ? Cand o sa faci cu un BMW 500000 mile, asa cum s-a facut cu un 4.0 sau 700000 de mile cu un 5.9, fara sa schimbi decat consumabilele, cauta-ma, o sa insist pe la primarii sa-ti faca statuie... - transmisie ? Pana in ziua de azi inclusiv, cine are un TH400 pe masina de zi cu zi, este cel mai fericit om... Un kit de rebuild este circa 250$. Scump rau, zic unii... - impozit ? Cu ce e de vina masina, de fapt ? Deci, faptul ca nu iti plac, e clar chestie de gust. Mie imi place Jimny Cabrio, Kia Sportage cel actual, etc., care nu e obligatoriu sa placa si la altii. Dar cand e vorba de tehnica americana, estimez ca pentru cei asemenea tie s-a pus in circulatie termenul de "necoplanar". In limbaj non-tehnic, ca sa intelegi si tu, ar insemna "nu ai nimic in comun cu acest subiect". Dar asta nu inseamna ca nu poti ramane la parerea ta, binenteles. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? off topic: discutam anul trecut cu niste romani stabiliti in Canada (venisera in vizita la noi) si din vorba in vorba spuneau ca se resimt si ei cu criza, alea alea, ca masinile lor consuma mult, la care varul lui ii zice: "pai i-ati si tu ceva normal cam ca a mea (el avand o Dacia supernova)" La care asta ii zice: " o consuma mult, dar cand vine iarna ... ce masini crezi ca mai circula pe acolo? Doar ridic usa de la garaj si spulber troienele cu F 250-ul" 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? Salut. Sunt de acord cu tine Dragos, stiu ca automobilele fabricate in U.S au avut o serie intreaga de dotari care au aparut la o distanta semnificativa de timp la cele fabricate in Europa. Dar noi nu vorbeam despre ce se petrecea in anii 50 ci de calitatea lor actuala. Eu personal am avut ocazia sa conduc cateva modele actuale si sincer impresie buna nu mi-au lasat. Poate doar Jeep-ul Wrangler JK varianta Rubicon, dar nu la partea de build quality si confort ci la performante off road. Design-ul este de multe ori o calitate, ai adus in discutie cateva modele care sunt recunoscute pentru frumusete la nivel international dar americanii ar putea sa faca mai mult si imi lasa impresia ca nu vor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? Heavy D, dupa cum spuneam sunt fani pentru orice pe lumea asta. Sigur ca volumul de informatie acumulat este direct proportional cu pasiunea pentru acel lucru. Sunt convins ca cei care iubesc masinile frantuzesti iti vor povesti zile intregi cat de vizionari au fost francezii si cat de devreme au introdus ei in serie tot felul de inovatii. La fel pasionatii de italience sunt consternati in fata design-ului Giugiaro sau Pininfarina. Altii vor jura cu mana pe inima ca ce fac nemtii este "for life". Multi vor spune ca lucrul japonez este sfant. Ma asteptam la un post de genul celui de mai jos. Este foarte normal sa sustinem ceea ce iubim cu adevarat. Daca tu stii foarte multe chestii despre industria auto americana, inseamna doar ca stii foarte multe chestii despre industria auto americana. Unii stiu multe chestii despre masina de cusut Singer. Am vazut in profilul tau un W124. Asta este o MASINA ADEVARATAAAA. Si peste 20 de ani de acum inainte, desi are deja 20 in carca. Sincer, foarte sincer, pe mine nu ma impresioneaza "barcile" cu punte rigida spate, bancute de piele pe post de scaune, motoare de mii de cmc si vreo 200 de cai amarati. The American Dream a fost odata. Acum a ramas doar nostalgia. Parerea mea VW Touareg V6 benzina - gaura neagra Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? Buna ziua ! Cand e vorba de un 4x4 utilitar, gandit sa te duca in cizme si cu drujba pe te miri unde, nici n-ar trebui sa te astepti la cine stie ce finish, doar e ceva ce trebuie sa se curete rapid si usor, tip "da-i cu furtunul si apoi stoarce-l". Adica exact toata seria F de la Ford, Ram-urile de la Dodge, GMC Sierra, Chevrolet K20/K30, Suburban, etc. Dar ia in calcul si existenta unui Escalade, a unui Navigator si a altora, in care sigur nu te urci cu cizmele murdare de noroi, si cu care nu ai activitati de ferma, ci de bulevard. Americanii vad in automobil altceva decat vedem noi, in special astia mai fosile, asa ca mine. Generatia mea, pana pe la 25 de ani, in afara de Dacia 1300, Skoda 1000MB/120L, cate o Lada, Aro sau Moskvich, nu a avut parte de clima, geamuri actionate electric si tapiterie de piele. Iar eu personal si acum evit orice chestie bazata pe curent care are rolul de a-mi complica viata atunci cand nu functioneaza. Nu va opreste nimeni sa va luati masini cu dus sau cu scaune cu vibromasaj, nici de-alea cu föhn sau cu night vision. Si marci sunt destule, aveti de unde alege. Daca s-a ajuns sa se monteze pe masini sisteme de recunoastere a semnelor de circulatie cu reproducerea imaginii respective in display-ul din bord, precum si volane incalzite electric sau inchidere centralizata pe o masina lunga de trei metri jum'ate, ceva nu se face bine. Probabil, nu peste mult timp, va aparea incalzirea in pardoseala masinilor, precum si gresia sau faianta in portbagaj, banuiesc. Ca amatori sunt... Practic, ca si in orice alt domeniu de activitate, dependenta omului de tehnologie devine tot mai impusa de producatori, pentru ca nu mai poti zice da sau nu la ceva de pe lista de optionale. Pur si simplu produsul de serie este dopat cu orice. Interesant este ca nu ma intreaba nimeni ce raport vreau in grupuri la o masina 4x4 noua... In afara de americani, desigur. Oricand as da un Touareg pe un F250, daca asa avea de ales, asta ca si completare. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? Este si ideea mea despre util vs 'comfort' . Aplicabila la orice ' masinarie'. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? discutii de genul acesta pot merge de la a...la infinit.....era o emisiune super cu acest nume pe vremuri.....dar ....sa revenim la fiarele noastre.... un motor cu cap cilindrica mare...si putere mica....e un motor pe viata.....opusul acestor motoare sunt cele europene si japoneze...cap clindrica mica....sau relativ mica si puteri mari...uzura unui astfel de motor e mult mai mare decat a celui american.... electronica in masina...o bila alba ptr confort....un imens dezavantaj in teren...unde un senzor plecat cu sorcova...iti poate transforma o zi superba....intr-un adeevarat cosmar am mers si cu masini americane(Jeep...Chevrolet)....am mers si cu cele japoneze(Nissan...Toyota...Mitsubishi)...la primele am apreciat simplitatea constructiei...precum si pretul absolut decent al pieselor de schimb...ca sa nu mai vb de piesele aftermarket..... acum merg cu un Shogun de 3000cmc si 178cp...nervos,....fasnet...obraznic am mers si cu un GC 4000cmc 182cp....diferenta minima la putere...in schimb cuplul motor...e altul...mult mai bun....si obtinut la o turatie mult mai joasa....fata de Shogun...un mare avantaj in offroad personal sunt in limba dupa un Blazer K5....as da ptr unul...ultimul model de Mercedes...BMW....Cayenne sau alt computer pe roti....fara cel mai mic regret dar...ca peste tot in lumea asta si aceste alegeri sunt subiective.....vesnic vor fi discutii pro si contra.... si ca sa torn benzina pe foc....prefer oricand un P-51.....unui Eurofighter....sau F-22:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? Perfect adevarat ce zice Heavy D. eRAM bolnav dupa truck-urile americane si tot incercam sa fac camionetele japoneze pe care le-am avut(navara) sa semene macar putin cu un truck.Parerea mea ca e singura care se mai apropie la aspect cu o americana, in rest...din toate pdvd plansu Acum sunt fericitul prorprietar de DODGE RAM 2500 HEAVY DUTY si chiar daca mai am o masina de oras tot cu RAM-ul merg indiferent de drumurile din ziua respectiva. BAD ASS RAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Re: Chevrolet Blazer - cui nu-i plac americanele? Americancele arata tipic american ....si ma bucur din toata inima ca au ramas orecum singurele pe linie de aspect ...rusii au avut cam alta orientare .Cind ma fac mare si la minte voi avea o texana ... Si tot pe subiect , unde gasesc un calculator de silverado '92 , benzinar de 4.3 ? E mare pacat sa nu fie motorul tot pe injectie ( desi mie-mi plac mai mult carburatoarele ... electrica numai la becuri ). Stiu cam putin pe subiect , si sper ca motorul a echipat mai multe modele si marci.... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate