Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alta Toyota LJ 70

Sabau Gigel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 154
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Alta Toyota LJ 70

Un amic a patit aceiasi poveste. A inlocuit prezoanele de 12 cu unele de 14 de Golf si cu pasul de 1.25 (parca).

Stie @Nasu Mare ce el i-a facut lucrarea.

Momentan am desfacut fuzeta de pe puntea de rezerva si am duso la Tony sa o schimbe si cu un chit de reparatie punti ,o sa desfac si cealalta fuzeta si o se le duc la facut

Membru club GTC Motosport:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Suruburile alea de la pivot cedeaza (se rup) ptr ca au fost stranse prea tare. E suficient sa fie stranse odata mai cu simt de raspundere si gata s-au contorsionat.

Sau se desurubeaza daca nu sunt stranse suficient. Acelasi lucru se intampla si la Patrol.

Eu le strang intotdeauna cu dinamometrica la cuplul dat de manual dupa ce in prelabil pe suruburi pun loctite.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Suruburile alea de la pivot cedeaza (se rup) ptr ca au fost stranse prea tare. E suficient sa fie stranse odata mai cu simt de raspundere si gata s-au contorsionat.

Sau se desurubeaza daca nu sunt stranse suficient. Acelasi lucru se intampla si la Patrol.

Eu le strang intotdeauna cu dinamometrica la cuplul dat de manual dupa ce in prelabil pe suruburi pun loctite.

Multumesc am sa fac si eu asa

Link spre comentariu

M-am hotarat sa fac conversie pe spate de la tamburi la discuri si totodata sa pun frana de mana hidraulica independenta pe fiecare roata

Link spre comentariu

La ce pompe independente te-ai gandit ? Etrieri separati sau electrovalve/supape ?

Cilindri de ambreiaj , pompe de ambreiaj , pompa de frana de moto/ATV ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Hmm, colegul meu Sanyi a schimbat franele din spate pe discuri ( de Mitsu Pajero parca ) de atunci la fiecare 7-800 km schimba placutele de frana care se uzeaza dintr-un motiv nedescoperit inca, foarte repede... Mai bine schimbi sabotii de 2 ori pe an si care oricum nu costa cine stie ce, si ai si frana de mana ..

Parerea mea ..

Link spre comentariu

Pare o problema de alta natura , specifica unei instalatii cu belele - aerisire insuficienta , culisante gripate , pistoane partial blocate ... aletele asemenea ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Intentionez sa montez pe spate aceleasi discuri de frana care le-am pe fata ca sa am aceleasi consumabile iar frana de mana o sa o pun pe cardan cu un tambur de samurai prins intre reductor si cardan actionat prin cablu de la frana originala de mana.

Iar cele hidraulice independente pe fiecare roata spate cu manete de actionare in stanga si dreapta volanului cat mai la indemana cu pompe Kawasaki

Link spre comentariu

De ce in stanga si in dreapta volanului , si nu alaturate , pe centru pe langa schimbator ?

Etrieri independenti sau circuit comun ?

Ideea cu discurile de fata puse si pe spate e seducatoare , dar .. sunt mari sanse sa blocheze spatele ( chiar si cu limitatorul original al masinii ) , franarea de pe fata fiind mult mai eficienta decat cea de pe spate . Sigur , se poate rezolva cu un repartitor manual , dar e fix si situatiile de pe drum nu se potrivesc cu cele de pe aleea din fata garajului .

Link spre comentariu

Ideea cu discurile de fata puse si pe spate e seducatoare , dar .. sunt mari sanse sa blocheze spatele ( chiar si cu limitatorul original al masinii ) , franarea de pe fata fiind mult mai eficienta decat cea de pe spate . Sigur , se poate rezolva cu un repartitor manual , dar e fix si situatiile de pe drum nu se potrivesc cu cele de pe aleea din fata garajului .

Discurile ar putea fi aceleasi, nu cred ca deranjeaza... ar fi suficient insa ca etrierii de pe spate sa fie mai "subdezvoltati" ca cei de pe fata (4 pistonase pe spate, 6 pe fata, de exemplu... sau 2 cu 4), sunt mai multe masini care au sistemul de franare la modul asta.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Sau , mai simplu , redusa suprafata activa a placutelor cu 20-30% ( canale sau reducere perimetrala ) , si pastrarea aceluiasi etrier nemodificat , pentru o logistica mai usoara pe viitor .

Editat de cos

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut,

Poti sa-mi zici te rog, de unde se poate cumpara placa de policarbonat, chederul de guma si la ce dimensiuni se gasesc ?

Mersi

Placi de policarbonat compact se gasesc la depozitele de materiale de constructii sau la firmele care vand ptr materiale publicitare,eu l-am luat de la Mons Medius au sediu in Baia Mare dar au reprezentante in mai multe orase,chedere se gasesc la distribuitori de produse din cauciuc ,eu l-am luat din targ de la Vitan

Timisoara

RO-300517, Calea Sagului 153

Telefon: +40 356 458 059

Fax: +40 356 458 059

E-mail: placi@monsmedius.ro

Editat de Sabau Gigel
Link spre comentariu

Nu ti-e teama ca acum se poate sparge masina mai usor??

Asa este o tin in curte si deschisa de ce sa-o sparga?Ofolosesc doar la concursuri si iesiri in munte.

Editat de Sabau Gigel
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Respecte pentru ce ai facut din masina asta, am vazut-o mergand si pot sa zic Bun Sofer!! m-am tot gandit sa nu ma bag dar atat imi place modelul asta de nu ma pot abtine..cand vreau sa vad o Toyota clasica, frumoasa ma uit la a ta dar la inceput dupa aia mi se pare ca a devenit prea mult pentru ce vrea sa fie masina asta!! cat a costat la achizitie daca se poate spune!?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare