Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelopa resapata de la Nortenha, stie cineva de ea?

stanley

Postări Recomandate

http://www.offroadreifen.com/reifen-details/2657516NORTMTK2/265-75R16-112-109Q-Nortenha-MTK2-Runderneuert.php

Pe site-ul offroadreifen.com e prezentata la capitolul resapate anvelopa Nortenha MTK2 catalogata 20/80%, cu un profil destul de agresiv care aduce cu BFG MT KM2 si cu BFG MT Krawler dar are crampoanele mai mari si cu distanta mai mare intre ele. In prezentare este laudat comportamentul in noroi mare si rezulta ca ar avea un comportament rezonabil pe strada.

Stie cineva ceva de ea? Se pare ca s-ar produce in Portugalia.

Nortenha_MTK2_Offroadreifen_d.jpg.f8cd3302f20a12d1e2c7f71c6aea02dd.jpg

Editat de Astral
Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anvelopa resapata de la Nortenha, stie cineva de ea?

http://www.offroadreifen.com/reifen-details/2657516NORTMTK2/265-75R16-112-109Q-Nortenha-MTK2-Runderneuert.php

Pe site-ul offroadreifen.com e prezentata la capitolul resapate anvelopa Nortenha MTK2 catalogata 20/80%, cu un profil destul de agresiv care aduce cu BFG MT KM2 si cu BFG MT Krawler dar are crampoanele mai mari si cu distanta mai mare intre ele. In prezentare este laudat comportamentul in noroi mare si rezulta ca ar avea un comportament rezonabil pe strada.

Stie cineva ceva de ea? Se pare ca s-ar produce in Portugalia.

[ATTACH=CONFIG]168741[/ATTACH]

Multumesc Astral pentru editare!

Link spre comentariu

uite, ca sa vezi un review la bfg krawler: http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/BFG-Krawlers-TA-KX.htm

dar: sidewall-ul nu este la fel! materialul nu este la fel!

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

uite, ca sa vezi un review la bfg krawler: http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/BFG-Krawlers-TA-KX.htm

dar: sidewall-ul nu este la fel! materialul nu este la fel!

Am vazut si eu review-ul din offroaders.com, are 3* la noroi si 5* la pietre, crampoanele nefiind facute pentru noroi, ci pentru bolovanii din State!

Pacat ca BFG n-a scos o varianta , pe langa MT KM2 (care este MT-ul cu cel mai bun comportament pe sosea, parca asa se zice!), care sa aiba studiata configuratia crampoanelor special pentru un comportament mult mai bun in noroi decat MT KM2, chiar si cu pretul scaderii confortului pe sosea. Pentru ca cele 4* pe care le-a primt MT KM2 pentru noroi sunt cam multe, erau suficiente 3*. Prietenii stiu de ce!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Tot prietenii stiu de ce anvelopa asta nu are nimic in comun cu BFG MT KM2, in afara de design.

KM2-ul este recunoscut ca MT-ul cu cel mai bun comportament pe asfalt (sau macar printre cele mai bune), asta tocmai datorita configurarii zonei de contact. Daca ar avea "crampoanele" mai rare sau mai distantate, cu siguranta ar pierde din aceasta calitate. Asta evident, pentru cei care cauta si un bun comportament pe asfalt la un MT.

Daca folosesti masina strict in teren, si duce gume resapate (mai grele, echilibrate mai defectuos), atunci pot fi in regula si astea. Dar numai din acest punct de vedere. Un profil este extrem de usor de copiat, o anvelopa "intreaga" este aproape imposibil, si in nici un caz de catre o firma care face gume resapate.

Mentionez ca am de aproape 2 luni BFG MT KM2, si le-am ales dupa vreun an de rumegat info despre MT-uri. Le-am testat si pe zapada, si pe asfalt, si pe noroi.

Link spre comentariu

Tot prietenii stiu de ce anvelopa asta nu are nimic in comun cu BFG MT KM2, in afara de design.

KM2-ul este recunoscut ca MT-ul cu cel mai bun comportament pe asfalt (sau macar printre cele mai bune), asta tocmai datorita configurarii zonei de contact. Daca ar avea "crampoanele" mai rare sau mai distantate, cu siguranta ar pierde din aceasta calitate. Asta evident, pentru cei care cauta si un bun comportament pe asfalt la un MT.

Daca folosesti masina strict in teren, si duce gume resapate (mai grele, echilibrate mai defectuos), atunci pot fi in regula si astea. Dar numai din acest punct de vedere. Un profil este extrem de usor de copiat, o anvelopa "intreaga" este aproape imposibil, si in nici un caz de catre o firma care face gume resapate.

Mentionez ca am de aproape 2 luni BFG MT KM2, si le-am ales dupa vreun an de rumegat info despre MT-uri. Le-am testat si pe zapada, si pe asfalt, si pe noroi.

Doream sa spun ca n-am inteles de ce BFG, daca a scos pe langa BFG MT KM2 si o varianta dedicata strict pt. rock-crawling, de ce nu a scos si o varianta studiata ceva mai mult pentru noroi si ceva mai putin pentru strada, ar fi avut in mod sigur cerere pe piata. Poate nu era rau daca ar fi continuat productia in paralel si cu BFG MT KM1

Link spre comentariu

Pai inainte de KM2 a fost Krawler, KM2 s-a nascut ca o adaptare a primului la noroi si strada. In plus KM2 a fost conceput in conformitate cu "cerintele europene" si alte "cerinte".

KM(1) se produce si se vinde in continuare, dar nu in Europa. Vezi ca s-a mai discutat asta.

Dar discutand despre guma resapata despre care este topicul asta, poti fi sigur 100% ca nu are calitatea cauciucului si a celorlalte materiale la nivelul BFG, nici calitatea executiei - fiind resapata, nici rezistenta laterala, nici...

Dar strict pt teren, daca o fi la juma de pret fata de BFG, poate fi o alternativa convenabila. Altfel nu.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare