air_wolf Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 este dreptul nostru sa protestam impotriva aberatiilor legislative! eu le voi scrie. va sfatuiesc pe toti sa faceti asta si sa popularizam prin facebook sau orice alt canal posibil acest lucru! eu m-am cam saturat, vreau sa traiesc liber la mine in tara! asa cum acum citiva ani am protestat impotriva impozitelor (care v-au incaltat pe toti, nu numai pe noi, aia cu motoare mari, asa cum se bucurau unii posesori de masini cu motoare mici), cu sloganul "Welcome to Romania, tara vampirilor! Guvernul suge!", asa o sa o fac si acum. atunci am fost circa 20 sau 25 de romani, pe circuitul de la AMC. sper ca acum sa fim mai multi cei care vor scrie si eventual, iesi in strada la nevoie. "Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail – legislatie@mai.gov.ro în termen de 10 de zile." The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Edi, despre ce e vorba aici ?!?? E o chestie initiata de tine sau preluata de undeva, a altcuiva ?!?? Oricum, din context nu aduce nimic util, concret, ca si informatii pentru sectiunea "Juridic", deci topicul l-am mutat la Diverse........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! e deviata din discutia despre initiativa legislativa privind masinile inmatriculate in Bulgaria. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Sunt eu mai timp sau nu scrie despre ce anume este vorba?demers inpotriva la ce? Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Din context presupun ca se refera la : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56389-Lege-anti-inmatriculare-Bulgaria-mit-sau-realitate&p=866836&viewfull=1#post866836 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! este vorba despre dezbaterea publica pentru "proiectul pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. aseara eram in spume cind am citit si nu am mai completat cu toate datele. da, eu am initiat-o si este un indemn la a ne exercita drepturile constitutionale. intentionez s-o fac publica si pe facebook. treaba este ca timpul este scurt si trebuie sa ne mobilizam cumva... dezbaterea publica ne permite sa ne exprimam doleantele si sa comentam masurile pe care ei le propun, astfel ca exista sansa sa iasa si ceva bun. unele dintre propunerile mele: 1. sa se asigure soferul, nu masina! esti sofer, vrei sa conduci, ok, fa-ti asigurare RCA TU ca individ. astfel vei putea conduce orice masina, inmatriculata oriunde in lume! 2. ai masina pe bulgaria sau anglia? ok, fa dovada ca este inmatriculata si cu toate actele. ia-o in evidenta de cind a intrat in tara si eventual, obliga proprietarul sa isi faca ITP-ul in conformitate cu legile tarii in care este inmatriculata masina. 3. dreptul de proprietate decurge din momentul in care ai semnat contractul de vinzare/cumparare; acesta este inregistrat la fisc si esti proprietarul legal din acel moment. am avut ocazia sa probez acest lucru, fix la serviciul de inmatriculari; am demonstrat prin contract + declaratia de impunere. 4. politia trebuie sa ia doar act despre schimbarea proprietarului si sa opereze modificarile in bazele lor de date; sa elibereze numerele alta aberatie este legata de control, de la punctul 1 al materialului in discutie: politia nu are drept de perchezitie decit prin mandat; de ce trebuie eu, ca persoana fizica, utilizator de masina inmatriculata in BG/uk/etc, sa prezint documentele de provenienta al TV-ului pe care doresc sa-l mut? telefonul se considera marfa? ei nu isi dau seama ca pot depune plingere pentru persecutie, prin ambasada statului in care este inmatriculata masina?! si sa vezi atuci distractie la CEDO... punctul 2 este corect, chiar foarte bun. sint cazuri destule de furt de carburant din pompa si nu ai de unde sa il iei pe hot. punctul 4 este o aberatie. ori o faci pentru toti, ori taci din gura; sa inteleg ca daca imi produc document de transport sufa+ocheti, am scapat de toate problemele? daca e asa, sa le fie de bine. sau daca ne facem toti o firma, ne asociem vreo 20 de exemplu, putem merge lejer cu masinile? daca se poate intrepreta asa, dl. dinita ar trebui sa isi dea demisia, eventual dupa ce-i da afara pe cei care i-au pus declaratiile in gura "Ne-au întrebat de ce legea este pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă?" punctul 6: de ce sa plateasca din taxele mele returnarea numerelor in alta tara???!!! punctul 7: ce treaba are amenda cu dreptul de a conduce autovehicule?!?? unii omoara oameni, iau cu suspendare si inca mai au permis... o labareala sper ca este mai clar acum... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
toeds Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! e o mare chestie sa se asigure soferul si nu masina... mi se pare mai corect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! e o mare chestie sa se asigure soferul si nu masina... mi se pare mai corect. Valoarea primei ar fi putea fi si de 100 de ori valoarea primei actuale Un scenariu: Asiguratorul ar zice: poti conduce 10 masini diferite intr-o zi cu care poti face accidente. Intr-o luna poti conduce aproximativ 310 masini. Ati mai opta pentru un astfel de RCA? Voi la ce valoare a primei de asigurare v-ati gandit? Sunt convins ca nu la valaoarea actuala a primei de asigurare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Valoarea primei ar fi putea fi si de 100 de ori valoarea primei actuale Un scenariu: Asiguratorul ar zice: poti conduce 10 masini diferite intr-o zi cu care poti face accidente. Intr-o luna poti conduce aproximativ 310 masini. Ati mai opta pentru un astfel de RCA? Voi la ce valoare a primei de asigurare v-ati gandit? Sunt convins ca nu la valaoarea actuala a primei de asigurare! Si acum ti se pare echitabila prima de asigurare platita de un adolescent cu permisul luat de 2 luni, cu o porcarie de Dacia Solenza cu motor de 1.400cc, si care a facut deja 3 accidente in 2 saptamani? Iar eu, cu permis din 1993, cu 3 accidente usoare din vina mea in 20 de ani, platesc de 4-5 ori mai mult ca el la o masina 4x4 fabricata in 2013 cu motor de 3.200cc. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Nu este corect, eu atrageam atentia ce ar insemna sa se platesca un "RCA" pentru sofer si nu pentru masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Valoarea primei ar fi putea fi si de 100 de ori valoarea primei actuale Un scenariu: Asiguratorul ar zice: poti conduce 10 masini diferite intr-o zi cu care poti face accidente. Intr-o luna poti conduce aproximativ 310 masini. Nu tine astfel de scenariu, pentru ca poti conduce o singura masina si sa faci 10 accidente intr-o singura zi. Miercurea trecuta cand asteptam la euroins, un taximetrist lovise doua masini de scoala in aceeasi zi, deci se poate. 1 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 (editat) Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! problema e falsa si rezolvarea este la indemana: Similar cu polita CASCO, se plateste reintregirea politei RCA. Aste e frate, esti imbecil platesti pana nu mai ai bani sa circuli pe drum. De ce sa platesc din start de 100 de ori mai mult ?? De ce sunt iarasi prezumat infractor?? Eu de exemplu nu am NICIUN incident/ accident din vina proprie din 1991 pana acum! Editat Februarie 24, 2013 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! @stelea - pai tu confirmi ceea ce spun eu si nu infirmi! Acea masina cedeaza in final dupa 10 tamponari int-o zi. Soferul poate sa o ia de la capat cu o alta masina a doua zi pentru care exista asigurare. Asadar conform scenariului un numar mai mare de asigurari platite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Eu zic ca este ok sa plateasca soferul in functie de varsta, experienta, numar de accidente in care a fost implicat, dioptrii, istoric medical, etc. Se pleaca de la premisa ca este depagubit cel pe care il acciidentezi. Nu are legatura cu valoarea si capacitatea cilindrica a masinii pe care o conduci. Si eu si cel cu Solenza putem distruge un Ferrari. Care crezi ca are mai multe sanse? Eu cu o masina de 70.000euro din 2013, sau adolescentul cu Solenta cu anvelope resapate? Discutam ipotetic. Asigurarile asigura un risc. Nu vad ce relevanta are capacitatea cilindrica in asigurarea acestui risc. Tipul de masina si vechimea as fi inteles, daca s-ar fi diferentiat intre modele sport, decapotabile, wagon, autoutilitare, etc. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2013 (editat) Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Valoarea primei ar fi putea fi si de 100 de ori valoarea primei actuale Un scenariu: Asiguratorul ar zice: poti conduce 10 masini diferite intr-o zi cu care poti face accidente. Intr-o luna poti conduce aproximativ 310 masini. Ati mai opta pentru un astfel de RCA? Voi la ce valoare a primei de asigurare v-ati gandit? Sunt convins ca nu la valaoarea actuala a primei de asigurare! cred ca esti politist! :ha: pai sa vedem... acum nu pot conduce 10 masini? ba da. doar ca acum ma doare la basca, pentru ca am asigurare pentru toate 10. daca ar avea asigurare pe persoana, cred ca multi s-ar gindi de 10 ori inainte de a trece pe rosu, de a depasi pe linie continua sau alte faze de genul. dupa primii 100 care isi vor pierde casele ca sa acopere daunele, se vor potoli multi. asta ar creste responsabilitatea pe sosele. asigurarea nu plateste daca este vina ta. atar a sezizat o chestie perfect logica: pot avea 8000cmc pe un tanc gen dodge ram 3500, care trece prin zid, sau ii pot avea pe o masina gen saleen care e ceva mai firava. Editat Februarie 24, 2013 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 (editat) Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! ......... unele dintre propunerile mele: 1. sa se asigure soferul, nu masina! esti sofer, vrei sa conduci, ok, fa-ti asigurare RCA TU ca individ. astfel vei putea conduce orice masina, inmatriculata oriunde in lume! Sa nu degeneram in offtopic. Se comenta afirmatia de mai sus! LE: @air_wolf am postat in acelasi timp. Si acum esti pasibil sa-ti pierzi casa cum spui tu daca ai baut sau nu ai cauciucuri de iarna si e zapada si ai facut acident cu pagube mari etc. De ce nu spui ca vrei sa schimbi regulile fundamentale ale asigurarii? Dupa logica ta as putea zice ca tu esti :D ! Editat Februarie 24, 2013 de dacadrean Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Sa nu degeneram in offtopic. Se comenta afirmatia de mai sus! ai idee ce este offtopicul? cred ca nu. deci, coleg de forum, limiteaza-te la discutiile de pe topic si lasa moderatorii sa-si exercite dreptul lor. ok? revenind: as pune sa se plateasca asigurare pentru fiecare posesor de permis (si as cistiga mai mult), chiar daca nu are masina. de ce? pentru ca si ei se pot urca la volan si sint chiar mai periculosi decit cei care conduc frecvent (vezi soferii "de duminica") The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 (editat) Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Tu chiar nu intelegi ca daca ne-ar pune astia sa platim RCA-ul personal datorita riscurilor ne-ar ustura in cur la cat am plati? Editat Februarie 24, 2013 de dacadrean Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! De ce nu spui ca vrei sa schimbi regulile fundamentale ale asigurarii? tovarasul politist sau rudele "multe persoane" ale acestuia se plingeau de asigurari. deci: esti cetatean strain si vrei sa conduci in romania... cite zile vrei sa conduci? 50, ok, te costa 200EUR. esti cetatean roman si vrei sa conduci in romanica, asigurare pe un an, 50 EUR. si nu mai conteaza ce masina conduci, evident din categoria de pe permis (specificat pentru politisti, ca sa nu creada ca poti conduce si tramvaiul) The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Februarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Tu chiar nu intelegi ca ne-ar pune astia sa platim RCA-ul personal datorita riscurilor de ne-ar ustura in cur? ideea este urmatoarea: circula cu ce masina vrei, inmatriculata unde vrei, atita timp cit esti asigurat. capisci?! :C 1 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacadrean Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Deci ai renuntat la punctul 1 ? ok! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Hmmm "Ce este RCA ? Polita RCA reprezinta asigurarea obligatorie prin care se tertii prejudiciati sunt despagubiti ca urmare a unui accident produs din vina conducatorului autoturismului asigurat. Spre deosebire de asigurarea Casco, RCA este o asigurare obligatorie, o asigurare prin care se despagubeste o terta persoana si nu asiguratul. Asigurarea RCA este atat in favoarea tertului despagubit cat si in favoarea persoanei asigurate. In primul rand persoana prejudiciata primeste in mod obligatoriu despagubirea cuvenita de la societatea de asigurare. In al doilea rand bugetul asiguratului nu va fi afectat, despagubirea fiind platita de asigurator. Cine trebuie sa incheie asigurarea RCA? Atat persoanele fizice cat si cele juridice care detin un autoturism inmatriculat in Romania sunt obligate sa incheie asigurarea RCA." sursa consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 (editat) Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Asigurarea pe persoana va fi greu de implementat, in schimb sa se scoata criteriul valoric al primei dupa capacitatea cilindrica ar fi bine. Niciun asigurator la o dauna nu tine cont de masina vinovata, ci de evaluarea pagubelor. Nu-i spune pagubitului: vei primi de 10 ori mai multi bani ca te-a lovit ala cu RAM-ul de 8000 cmc care a platit ditamai prima de asigurare. Editat Februarie 24, 2013 de stelea 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Asigurarea nu e mare cheltuiala, dar ce ziceti de impozitele la motoare peste 2500? De ce sa nu avem posibilitatea sa platim impozit mai mic la a doua masina,daca nu mergem tot timpul cu ea, cum e si in alte tari? Am masina de weekend,motor de 3250 cmc, are 11 ani, si impozitul vine 46 de milioane...cand o fi sa o inscriu. Ar fi normal sa scada odata cu vechimea masinii,durata de folosire,etc. 1 Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Re: e dreptul meu - romani, treziti-va! Tu chiar nu intelegi ca daca ne-ar pune astia sa platim RCA-ul personal datorita riscurilor ne-ar ustura in cur la cat am plati? Permisul de conducerenu este obligatoriu. Nu te nasti cu el. Nu-l vrei, nu-l iei. Deasemeni nu cred ca ar fi normal sa plateasca toti cei care au permis. Sa plateasca cei ce conduc. Nu platesti asigurare de raspundere civila, nici permisul sa nu fie valabil. Nu ai masina, nu conduci, esti bolnav, plecat, ai permisul suspendat, etc., nu platesti. Conduci, platesti. Platesti in functie de vechimea permisului si istoricul daunelor produse anterior, stare de sanatate, etc. Eu nu vad care este problema sa platesti? Sunt deacord cu RCA, impozit, taxa de mediu. Nu sunt deacord cu numarul taxelor, marimea unor asemenea taxe si modul lor de calcul. 1 "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate