Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 7, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2013 (editat) Re: Soparla Din acest motiv ...in viziunea mea cred ca in offroad parcurgerea unei distante dintre punctul A si punctul B ...nu ar fi neaparat ideala pe cea mai grea trasa, aia pe care o alegem cu totii din diverse motive. Corect! Io-s bou! Am uitat sa ma gandesc la toate trasele pe care le voi intalni ...INAINTE de a merge in service! Later edit: Mai e o chestie: toata lumea e infailibila! Precum nimeni nu are responsabilitati. D'aia nu poti gresi:) D'aia doar altii gresesc! Editat Aprilie 7, 2013 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 (editat) Re: Soparla Eu n-am afirmat in nici un moment ca tu esti bou ... Si nici ca esti varza in teren. Ai grija ca etichetele astea ti le pui singur si absolut gratuit... Avantajul forumului este ca ai ocazia sa indrepti din capul locului prin practica pe masina ta greselile facute de altii pe masinile lor, greseli ce ni le aducem la cunostinta unii la altii, aici. Important este insa sa stim sa citim, sa stim sa asimilam informatia si dupa aia sa stim sa punem aceste solutii ...in practica. Iar cu alegerea trasei e foarte discutabila treaba... e la alegerea fiecaruia cat, cum si in ce se baga precum si faptul ca are motiv sau n-are motiv sa demonstreze celorlalti cine e el si cat poate el. :wink: Nu-mi propun si nu doresc sa te invat eu ce ai de facut. Ptr ca nu imi pot permite sa fac lucrul asta. Eu doar iti atrag atentia asupra unor aspecte de care m-am lovit si eu ...Ce faci tu mai departe ...e fix alegerea ta. Editat Aprilie 7, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 7, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Re: Soparla Partea cu "montajul intr-un service dedicat offroadului" este usor tendentioasa din partea ta. Parerea mea. Si cum ai fi formulat tu ca sa nu fie tendentios? Bai, nene, cand prostul de tiriplici se duce intr-o cladire unde se fac si se repara de ani de zile masini de teren si zice cam cu crede el ca ar fi bine, exsita doua variante: ori ii spui ca nu e bine cum zice el sau cat costa ideea lui ca sa l linistesti :ha: ori o faci cum zice clientul. Daca totusi s-a linistit, pune i chestiile in asa fel incat sa nu vina la tine cu ele stricate din motive...puerile! Hai, zi mi cum trebuia sa formulez si modific eu pt ca nu vreau sa supar pe nimeni. Ascult... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 (editat) Re: Soparla Desi acu cativa ani ...eram un atehnic convins, azi probabil cu ceva cunostinte dar tot atehnic... am ales calea cea mai grea si poate cea mai la ne-indemana: imi repar singur masinile...cu manualul pe capota acolo unde nu stiu, cu mana pe telefon, cu ochii pe forumuri. Este evident, dureaza mult, ma murdaresc pe maini, ma tavalesc pe jos, costul reparatiei se insuteste ...dar cel putin in acest mod ... daca vreau sa injur mecanicul sau electricianul ca mi-a facut prost una sau alta...nu mai bat drumul pana la service si nici nu mai cheltui banii pe telefoane...ma uit in oglinda ...si ma gandesc la ce ziceai tu acolo... CINE E DE FAPT BOUL? Ala din oglinda (mecanicul) sau eu ... :wink: Coincidenta sau nu ...pe ce am pus mana ...nu s-a mai bulit ...lucrez cu mare atentie la masini ...n-as vrea sa intru in gura "clientului" ... si nici sa-i f*t banii pe vreo piesa stricata la montaj... :ha1 Editat Aprilie 7, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 7, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Re: Soparla Eu n-am atelier, n-am bani sa mi dotez atelierul cu scule si nici nu as avea timp sa fac asta fiind ocupat pana peste cap cu meseria mea. Eu consider ca intr un anume domeniu sa ascult de profesionisti. Imi pot da cu parerea, dar in ultim caz ...ma las pe mana lor, ca la doctor! Problema apare cand ala nu e doctor, ci popa! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 (editat) Re: Soparla Petrica,Petrica Ai idee cati profesionisti sunt in tarisoara asta? Aproximativ 22.000.000 sau cati om mai fi ...cu toate astea ...lucrurile merg prost spre foarte prost. De ce oare? Asta ptr ca aproape toata lumea a sarit direct la profesionisti, trecand destul de repede sau chiar direct peste ceea ce sta la baza profesionismului ...respectiv amatorismul. :grin: O schimbare de optica asupra unor lucruri si probabil ca si de mentalitate ...ti-ar putea deschide noi orizonturi ...Asta este parerea mea. LE ... Un caz concret de asumare a unor riscuri ... :wink: Am schimbat acum doua saptamani toata articulatia la o duba. Am pus totul nou...cauza o stim cu totii ...drumurile ...Sambata ma intorceam de undeva din tara. Pe centura in zona Pantelimon (zona unitatilor militare) mi-a iesit la aproximativ 3-4 m in fata mea de pe un drum lateral un dobitoc cu un turism fara sa se asigure. Am avut mega noroc ca ala din contrasens cu tirul a observat intentia mea si a franat si el ...Cu mare noroc l-am evitat schimband banda ...Pe banda cealalta niste gropi cat casa (cine stie zona stie de ce gropi vorbesc)...am luat gropile din plin cu 60 la ora, ba chiar am accelerat putin ptr ca venea masina din contrasens ...Flansa de la amortizor s-a rupt de pe caroserie si capatul amortizorului a ajuns fix in masina ...Daca nu imi reusea manevra ori il faceam praf pe ala cu turismul ori ma facea praf ala cu tirul ...Am tras cateva minute pe dreapta dupa aia sa-mi revin. si acum cand ma gandesc la acele secunde traite ...se zbarleste parul pe mani ... Ca si condus ...sunt extrem de atent in trafic si conduc de mai multi ani ...101% defensiv. Costurile unei flanse de amortizor...100 lei + timpul alocat manoperei aferente ...Care ar fi bilantul intamplarii mele de sambata: am pierdut 100 lei sau am castigat mult mai mult? Eu as merge pe varianta a doua ...sincer.:wink: Editat Aprilie 7, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 7, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2013 (editat) Re: Soparla Petrica,Petrica O schimbare de optica asupra unor lucruri si probabil ca si de mentalitate ...ti-ar putea deschide noi orizonturi ...Asta este parerea mea. Ioane, ia zi mi tu mie cum sa privesc lucrurile si cum sa am mentalitatea. Pe bune, zi mi! Dar aplicat, la cazul asta! Ce si cum ar fi trebuit sa fac? Later edit: Uite, promit in mod public ca fac exact cum imi zici in cazul asta! (sper sa nu zici sa ma duc in putsa goala in fata atelierului si sa mi-o balangan obsesiv pana vine Politia :ha::ha::ha:) Editat Aprilie 7, 2013 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 (editat) Re: Soparla Tine-ti putza in pantaloni ...muta mufa in interior. De prelungit niste fire si poate de inlocuit o mufa nu-i asa o mare filozofie. Iar daca nu te pricepi sa faci asta ...apeleaza la unii care stiu... Ptr pretul extra platit o sa primesti probabil multumirile celor care citesc acest topic si care stiu ce sa ceara meseriasului in viitor. Nu stiu cat e de fair dar e macar rezonabil. :wink: Editat Aprilie 7, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 (editat) Re: Soparla Cred ca ar fi cea mai buna rezolvare ( aaa ... ... aia cu balanganitu' ) , cu siguranta te va scuti de neglijente , TOTI cei din firma respectiva te vor servi ireprosabil ( si cei fara implicari directe sau indirecte se vor implica benevol , obsesiv ) . In afara de recomandarea de a face respectiva operatiune in vreme mai putin racoroasa ( de preferat ) nu vad nici un dezavantaj . Treaba e ...ai mai invatat ceva . Nu renunta pana nu iese bine - acum cel putin stii cum nu e bine - si deja e ceva evolutie . Mie imi place conserva de mor ( TC = culmea arogantei , cre' ca-s in culmea fericii aia de au proiectat prima serie , vazand unde s-a ajuns la o asa tractoreaza ...) . Eu as pune obligatoriu si o mufa afara , pentru ca uneori trebuie sa tragi putin masina fara sa fii in ea si de multe ori trebuie sa stai la 1-2-3 metri distanta . Editat Aprilie 7, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 7, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Re: Soparla ...muta mufa in interior. De prelungit niste fire si poate de inlocuit o mufa nu-i asa o mare filozofie. Deci solutia ta este: SA MUNCESC EU?????? Prefer varianta cu putsa! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Re: Soparla IUite, promit in mod public ca fac exact cum imi zici in cazul asta! Ce sa zic Petrica atunci ...succes in varianta cu putsa ... :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 7, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Re: Soparla Ce sa zic Petrica atunci ...succes in varianta cu putsa ... :wink: Mai Ioane, PUTSA STIU SA MI-O BALANGAN, SA MUT MUFA, NU!!!! Ce nu intelegi???? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
naspet Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Re: Soparla Mai oameni (omule) ce nu e de inteles ,omul a platit un seviciu care este prost facut ar trebui cei care au executat lucrarea sa-si ceara scuze si sa-i repare pe cheltuiala lor conectorul .,,,Restul sunt povesti ca nu trebuia pus acolo ca una ca alta .......... 1 Nu orice om poate fi mare OM!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 Re: Soparla Corect , din pacate . Poate ca masina fiind noua , prea noua , si cu prea multa garantie , meseriasii au avut oarece rezerve . Sunt sigur ca intr-un final se va rezolva altfel decat englezeste , astept rezultatul final ( probabil final intermediar , ca intodeauna mai apare ' ceva' de facut ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 (editat) Re: Soparla Mai oameni (omule) ce nu e de inteles ,omul a platit un seviciu care este prost facut ar trebui cei care au executat lucrarea sa-si ceara scuze si sa-i repare pe cheltuiala lor conectorul .,,,Restul sunt povesti ca nu trebuia pus acolo ca una ca alta .......... Probabil ca n-ai inteles ideea mea ... Bun ...iti montezi un set de proiectoare la masina ...si spargi unul dintre ele in padure in niste crengi... ce faci in acest caz? Te duci la ala de ti le-a montat sa-si ceara scuze si sa-ti monteze altul pe cheltuiala lui? Sau gandesti un loc unde ai putea sa pui acele proiectoare ...in asa fel incat sa minimizezi in viitor riscul de spargere ...:grin: Sau alt caz ...spargi parbrizul tot intr-o creanga ...in padure ...ce faci atunci? Te duci peste astia de la Land Rover sa-si ceara scuze ca ti-au pus prost parbrizul si ceri sa-ti monteze altul pe cheltuiala lor? Sau gandesti ca ar trebui cumva sa schimbi trasa in viitor ca sa nu te mai expui la acest tip de riscuri sau cheltuieli? Totul se rezuma la alegeri si riscuri asumate pana la urma si la nimic altceva ... :wink: Editat Aprilie 7, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 8, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2013 (editat) Re: Soparla Ioane, tu erai bun de avocat, dar de data asta n-ai nimerit-o cu exemplul. Stim toti ca anumite imbunatatiri exced caroseriei masinii, dar aceasta "scoatere" in afara a lucrurilor montat se face dupa o regula simpla: CUM E CEL MAI BINE IN OFFROAD! Daca te uiti la pozele pe care le-am pus, regula ar fi asa: 1. troliu se pune intotdeauna sub bara de protectie fata, cu scopul de a folosi si pe post de scut si pe post de bara de protectie 2. mufa pt conectarea troliului se aseaza la limita barii de protectie, in asa fel incat atunci cand conectezi mufa "tata" a troliului sa fie primul obiect care intalneste obstacolele 3. numarul de inmatriculare se aseaza intotdeauna sub bara de protectie pentru a fi ... stai ca stiu logica si aici: primul lucru pe care-l rupi in teren cand dai de iarba inalta, trestie, un gandac care face inviorarea etc Inseamna ca proiectoarele mi-ar fi fost montate in spatele rotilor in asa fel incat sa se autocurete de la apa aruncata de anvelope si sa lumineze la fix drumul in fata! Pe bune, Ioane, ti-ai beut cafeaua azi? P.S. Uite ca mi-a mai dat prin cap un exemplu, Ioane. Te duci la doctor si ii spui: Dom' doctor, nu pot sa merg. Te rog sa ma ajuti sa pot merge din nou. Iar doctorul sa-ti puna picioarele in locul mainilor, logica fiind: acum poti merge, pentru ca te vei deplasa in picioare si oricum nu mai conteaza unde-s picioarele din moment ce sunt atasate de corp. In felul asta ai putea sa vezi altfel si lumea, cu susu-n jos si de la firul ierbii. E drept ca te-ai pisa-n gura, te-ai caca in jos pe coloana spre ceafa, dar macar ai scapat de carutul cu rotile in care DOAR PAREAI handicapat! Editat Aprilie 8, 2013 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Soparla Petre, In fine ... E cum zici tu ... oare luni e o zi buna ptr balanganit putsa? Sau o iei de marti ? Cafea de acasa am baut-o ... acum ma pregatesc sa o beau si paia de la atelier. De ce? Ai pohta de cafea de Glina? Te astept ... :wink: Cat despre talentul meu de avocat ...in cazul de fata o sa comunic contul meu ptr onorarii ca sa fie tacamul complet :ha:...e un fel de aparare "customer-less" ... vezi tu ...nici macar nu stiu cine naiba ti-a montat troliul ca n-ai precizat ...dar nici nu ma intereseaza. S-o simti clientul ...intr-un fel sau altul ... :ha: Am impresia dupa vizualizarea pozelor ...ca ai vrut pe masina ta cu garantie ...sa ti se puna troliul fara prea multe gauri si fara modificari ...Am dreptate? Macar asa un pic? :grin: Eu, sa stii ca nu iti raspund pe contra, incerc doar sa te ajut. Depinde cum ai perceput ...aceste mesaje. Haidi pau. :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 8, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Soparla Petre, Am impresia dupa vizualizarea pozelor ...ca ai vrut pe masina ta cu garantie ...sa ti se puna troliul fara prea multe gauri si fara modificari ...Am dreptate? Macar asa un pic? :grin: Nici vorba! Ti-am si zis mai sus, dar...n-ai citit! I-am aratat filmuletul de la LR, apoi i-am zis asa: Pune l, dar nu taia masca! Raspunsul a fost: E de porc sa ti-l pun pe bara! I-am zis: Taie bara, pune troliu, nu taia masca! Rezultatul...il vezi! Azi nu vin sa bem cafeaua ca dau ziarul in print! Dar marti, daca tii telefonul deschis, vin sa ti arat cum se gandeste o masina de offroad :ha::ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Soparla A...am uitat de montajul statiei :ha::ha::ha::ha: Nenea mecanicul a zis: "nu merge niaieri asa ca iti dau doua benzi cu arici si lipesti pe orice suprafata si pe statie si n-are moarte!" Sambata, in teren", statia si-a gasit moartea! S-a dezlipit din celebrul si laudatul arici si s-a prabusit fix pe podea, peste troliu. Rezultatul? Un buton rupt! Da-l in gura ma-sii! Il cumpar eu si p'ala! Sunt prost rau, nu? :beat Nenea Niteanu, comandati consola ptr. statie, dar atentie ca nu incape orice statie. Dar cum a cazut peste troliu ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 8, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Soparla Am gresit cand am zis troliu. Peste highlift! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Re: Soparla Sau asta consola: http://www.mudstuff.co.uk/products/interior-trim/mud-defender-roof-console.html Suport de High-Lift: http://www.firstfour.co.uk/item/707165/loc-rac VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 (editat) Re: Soparla In masina intra 4 roti:) Fie cele de strada, fie cele de offroad:) Deci e spatiu suficient, nu e chiar cotet Editat Aprilie 10, 2013 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Soparla Daca le stivuiesti si mai pui si vreo doua rezerve, ti-ai asigurat plafonul Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 (editat) Re: Soparla Petre ce mai zici de Defender?C'am demult nu ai povestit nimic.Mai sunt" nebuni "ca tine! :-) :tk Editat Octombrie 16, 2014 de patroler Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate