Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cap Planetara

maxim007

Postări Recomandate

Buna,

am o intrebare legata despre planetara fata samurai.

Oare in cazul in care bate o planetara (troncane) de pe puntea fata, se poate inlocui doar capul dansei?

ma refer daca se gaseste in comert cap de planetara pt samuraie?

dupa ce e scoasa planetara afara din punte e dificila manevra de inlocuire?

sau e la fel ca la turismele care au planetare normale fata?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cap Planetara

se poate inlocui doar capul,dupa ce este scos afara planetara,cu un ciocan bati in capul de planetara care trebuie sa sara afara deoare ce este tinut de o siguranta C

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Buna,

am o intrebare legata despre planetara fata samurai.

Oare in cazul in care bate o planetara (troncane) de pe puntea fata, se poate inlocui doar capul dansei?

ma refer daca se gaseste in comert cap de planetara pt samuraie?

dupa ce e scoasa planetara afara din punte e dificila manevra de inlocuire?

sau e la fel ca la turismele care au planetare normale fata?

Mersi.

Da se gaseste doar cap de planetara. Nu e dificila manevra de inlocuire, e chiar mai usor decat la planetarele externe pentru ca nu are burdufuri de cauciuc care sa trebuiasca demontate si remontate. Se scoate din punte, se inlocuieste capul si se reintroduce in punte. E mai simplu si prin prisma faptului ca nu ai fuzeta sau portfuzeta de desfacut, ca la alte autoturisme. La sj ca si la jimny dai mrl-ul jos, piulita, siguranta, simeringul si gata, ai scos planetara. Uite, am cautat pe un magazin online si am facut un printscreen,

Screenshot_2013-02-27-22-36-41.thumb.jpg.6f8f19541336c5fc60bdb4c6b4f60748.jpg

astea sunt pe stoc si au si preturi. Cel mai ieftin cap de planetara este 214 RON. Daca te ajuta si vrei detalii, da-mi pm si iti spun si site-ul. Numai bine,

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

mare multumita tuturor pentru raspunsuri...

sper sa identific in weekend daca chiar e "rupt" sa nu capul de planetara sa il schimb...

dupa ce il dau jos ar trebui sa se vada rupturi de metal de prin cosarca sau chiar bile sparte in planetara?

Link spre comentariu

Da se gaseste doar cap de planetara. Nu e dificila manevra de inlocuire, e chiar mai usor decat la planetarele externe pentru ca nu are burdufuri de cauciuc care sa trebuiasca demontate si remontate. Se scoate din punte, se inlocuieste capul si se reintroduce in punte. E mai simplu si prin prisma faptului ca nu ai fuzeta sau portfuzeta de desfacut, ca la alte autoturisme. La sj ca si la jimny dai mrl-ul jos, piulita, siguranta, simeringul si gata, ai scos planetara. ...

Partial corect! Da, este destul de simplu de inlocuit capatul de planetara, insa la operatiunile descrise mai sus se mai adauga: demontat etrier, suport etrier, disc de frana, port fuzeta cu aparatoarea de noroi (cele 4 suruburi M10 sau M12..) si furtunasele de la sistemul vacumatic de cuplare al hub-urilor..., apoi ai acces la planetara.

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Partial corect! Da, este destul de simplu de inlocuit capatul de planetara, insa la operatiunile descrise mai sus se mai adauga: demontat etrier, suport etrier, disc de frana, port fuzeta cu aparatoarea de noroi (cele 4 suruburi M10 sau M12..) si furtunasele de la sistemul vacumatic de cuplare al hub-urilor..., apoi ai acces la planetara.

Ai dreptate. :h5 Mai si uitasem, de cand am desfacut, uitasem de aparatoarea de tabla, si de restul, mi-ai reamintit, esentialul era ca e mai usor decat la cele cu planetare burdufate:ha:.

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

ma gandeam si eu ca ar fi mai multe satre de desfacut de pe la roata...

oricum ideea era ca "se poate schimba doar capul de planetara"...ceea ce as intentiona sa si fac.

multumesc iara.

P.S.

SUZUK, ai cumva un cod al celor comandate de tine?

sunt de "viitor" la 150 lei bucata?

cat ar tine pe masina?

Link spre comentariu

acuma vine partea cu comandatul capului de planetara...

stiti cumva daca la "puntea lunga" este doar un singur tip de cap de planetara?

ce trebuie sa tin cont cand il comand?

este suficient sa numar nuturile de pe capul de planetara din exterior? (dupa ce dau MRL-ul jos)?

sau mai trebuie sa verific oarecva pe la planetara?

mersi.

P.S.

Eventual un cod de cap planetara ar fi cel mai binevenit.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

@maxim007 nu vreau sa te dezamagesc dar nu cred ca o sa gasesti cap de planetara decat numai la peste 400 ron si numai pe jako parts, din cate stiu eu la samurai (cele cu planetare lungi sunt la fel capetele), trebuie sa iei in calcul si unde a fost fabricata masina ta (la cele spaniole, difera foarte multe piese fata de cele japoneze). pentru a afla numarul de caneluri este suficient sa dai jos numai capacul la MRL.

Pentru o dignosticare corecta te-as sfatui sa dai planetara jos, pentru mai multe cote, cel mai usor de demontat este sa desfaci capacul la MRL, apoi desfaci o siguranta tip C , desfaci cela 8 suruburi cu cap de 10 care tin semeringul la omocinetica, scoti cei 2 pivoti prinsi si ei in 4 suruburi fiecare, tragi tot ansanblul spre exterior si poti scoate planetara , neaparat la aceasta operatie sa inlocuiesti si semeringul din punte de pe planetara.

Editat de puiuC
Link spre comentariu

@maxim007 nu vreau sa te dezamagesc dar nu cred ca o sa gasesti cap de planetara decat numai la peste 400 ron si numai pe jako parts, din cate stiu eu la samurai (cele cu planetare lungi sunt la fel capetele), trebuie sa iei in calcul si unde a fost fabricata masina ta (la cele spaniole, difera foarte multe piese fata de cele japoneze). pentru a afla numarul de caneluri este suficient sa dai jos numai capacul la MRL.

Pentru o dignosticare corecta te-as sfatui sa dai planetara jos, pentru mai multe cote, cel mai usor de demontat este sa desfaci capacul la MRL, apoi desfaci o siguranta tip C , desfaci cela 8 suruburi cu cap de 10 care tin semeringul la omocinetica, scoti cei 2 pivoti prinsi si ei in 4 suruburi fiecare, tragi tot ansanblul spre exterior si poti scoate planetara , neaparat la aceasta operatie sa inlocuiesti si semeringul din punte de pe planetara.

mersi PUIU,

maine dimineata dau jos MRL-ul sa numar cate am pe exterior...

masina mea este mai concret Maruti GYPSY...crezi ca se incadreaza la specificatiile unui Samurai?

sau sunt sanse sa fie ceva "raritate" la piese...

Link spre comentariu

Scrie si tu aici mai multe detalii despre masina ta (gen, an fabricatie, capacitate, putere.........) poate te ajuta cineva de pe forum cu mai multe informatii.

Editat de Astral
Link spre comentariu

partea cea mai frumoasa este cu comandatul capului de planetara...

am numarat dintii la exterior la mine pe masina si am 26 de dinti acolo.

am fost la magazinul de piese sa comand capul de planetara cu codul din imaginea de mai sus de Jacoparts: J2828004.

omul de la magazin a indentificat planetara (la acelasi pret ca si in poza) doar ca lui ii da si ca echivalenta ca ar merge si pe VITARA.

este adevarat asta?

si acuma vine si partea cu dintii din interior pe care nu am cum sa ii numar decat desfacand planetara...

cel de la magazin zice ca ar fi cu 19 dinti in interior si cu 22...

cum sa aflu care imi trebuie fara sa desfac puntea fata?

este vreo sansa?

Multumesc anticipat.

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

ale mele sunt la exterior 26 si la interior 22,daca nu gasesti la pret mai mic de 150lei suna-ma si ti le vand eu pe aste ale mele ca saptaman viitoare imi iau altele,maine o sa fac si niste poze si o sa le vezi cum arata.

daca masina este din 1995 nu cred ca este motor de 1000cm,motorul trebuie sa fie de 1300cm.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

ale mele sunt la exterior 26 si la interior 22,daca nu gasesti la pret mai mic de 150lei suna-ma si ti le vand eu pe aste ale mele ca saptaman viitoare imi iau altele,maine o sa fac si niste poze si o sa le vezi cum arata.

daca masina este din 1995 nu cred ca este motor de 1000cm,motorul trebuie sa fie de 1300cm.

Poti sa pui ceva poze cu capul de planetara?? Ca as fi interesat oarecum de el...

A mai fost montat cumva, sau e la cutie inca??

Mersi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare