broschi2002 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Salutare, as vrea cateva sfaturi de la cei cu mai multa experienta decat mine Am freelander Td4 2005, as vrea sa schimb uleiul la cutia de viteza , ird si diff spate. Ma tenteaza sa pun castrol sintetic... Am gasit cam asa ceva CUTIE VITEZA Recomandat Texaco MTF 94 As pune Castrol Syntrax Long Life 75W-90 IRD Recomandat API GL + MT 1 As pune Castrol Syntrax Long Life 75W-90 DIFERENTIAL Recomandat API GL 5 As pune Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140 Intre cutie si ird am o usoara scurgere de ulei credeti ca as putea sa o reolv cu aditivul pentru oprirea scurgerilor de ulei de la Liqui Molly ? Am gasit si ceva aditiv Metabond GT care se pare ca e foarte bun la cutii manuale ....aveti careva experienta cu el? Multumesc anticipat Freelander td4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Pune ce recomanda producatorul, e mai ok asa, sau daca vrei inlocuitor, sa respecte toate specificatiile. In legatura cu scurgerea dintre IRD si cutie, ar fi bine sa dai jos si sa vezi care-i problema. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
broschi2002 Postat Martie 6, 2013 Autor Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Multam de sfat, sicer mi-e cam teama sa las un mecanic de-al nostru autohton sa bage cheia in transmisie, nu va mai fi ca din fabrica sunt convins.... Echivalentele de la castrol au aceleasi specificatii sau chiar mai bune, eram curios daca cineva le-a incercat si care sunt impresiile de dupa. Mai ma documentez pe net.. Freelander td4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Eu din principiu pun in masina ce recomanda producatorul, si/sau in anumite cazuri ce-mi recomanda mecanicul. Restul tine de ce doreste proprietarul vehiculului, sa nu fiu inteles gresit, nu am nimic impotriva inlocuitorilor care au aceleasi caracteristici comparativ cu ce recomanda producatorul, doar ca eu sunt mai "fixist". 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
broschi2002 Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Am efectuat schimbul...Detalii : La cutia am pus Castrol Syntrax Long Life 75W-90 + Metabond GT (aditiv 50ml/litru ulei) La IRD Castrol Syntrax Long Life 75W-90 + Metabond GT (aditiv 50ml/litru ulei) Din cauza unor scurgeri relativ mici la cutie si ird am mai pus cate un tub de Liqui Molly aditiv pentru scrugeri la cutie La diferential spate Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140 De la öperatie am deja 150 km, masina se comporta impecabil si nu am mai vazut scurgeri sub scut in dreptul cutiei/IRD. Timpul va arata daca am gresit sau nu....sper prima varianta Va tin la curent dupa mai multi km. Freelander td4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Vorbesc doar despre cutia de viteze, Castrol Syntrax am folosit si eu din disperare ca nu am primit la timp MTF94 si trebuia schimbat uleiul neaparat.... probleme nu vei avea pana nu se face frig rau...atunci o sa vezi daca e bun sau nu.... la mine cand era sub -10 grade abia o bagam in 1 si 2, am scos uleiul aproape nou si am pus MTF94 care merge perfect indiferent de temperaturi, dar stiu sigur ca la cutia R380 e foarte important uleiul, aia de freelander poate nu e asa sensibila 1 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Si eu am pus fullsintetic dar mie cam frica de aditivi sa nu strice ceva.Ai simtit ceva diferit la transmisie decand ai pus aditivul ala pentru oprirea scurgerilor din cutie si IRD??? If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
broschi2002 Postat Iunie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Si eu am pus fullsintetic dar mie cam frica de aditivi sa nu strice ceva.Ai simtit ceva diferit la transmisie decand ai pus aditivul ala pentru oprirea scurgerilor din cutie si IRD??? Deocamdata am observat ca sunt mai rare picaturile de ulei sub masina , cam una la 2 zile , sper ca nu e efectul "placebo" .......In rest cutia se comporta impecabil.....deocamdata nu imi pare rau de alegerea facuta....o sa urmaresc si o sa mai scriu..... Freelander td4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marlupu Postat Iunie 18, 2013 Partajează Postat Iunie 18, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Buna ziua, Se pare ca romanul este inventiv din nastere! Daca este sa o luam dupa experienta fiecaruia,cred ca nu este vreunul care sa nu fi incercat altceva decat ceea ce spune constructorul.Probleme intr-adevar pot aparea la schimbarea conditiilor climatice,dar si la diferite solicitari aplicate masinii.Aspectul pe care as dori sa-l supun atentiei colegilor se refera la incompetenta asa-zisilor meseriasi;si iata la ce ma refer:m-am adresat unei unitati specializate pt. scimbarea uleiurilor la cutie,IRD si grup,si dupa ce s-au sfatuit cam 1/2 ora pe sub masina mea,un TD4 din 2001,au conchis ca nu se shimba niciodata aceste uleiuri...Bine ca nu s-au apucat sa puna un T90EP2 sau cine mai stie ce.Colegul care spune ca ce facem noi e mai sigur,cred ca are mare dreptate! Landroverist Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiCX Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 (editat) Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Salut! Nu imi place sa ma bag in seama, nu am o experienta foarte vasta in ceea ce priveste aceasta masina, am doar 20 de mii de km in 9 luni de zile de cand o am dar ceea ce vreau sa iti recomand si din ce am mai citit, uleiul care l-ai pus in diferentialul spate nu este tocmai bun pentru ca diferentialul spate este un diff simplu si nu un "LSD - limited slip differential". Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140 este special pentru diferentiale LSD. Din documentarea proprie cu un ulei de LSD intr-un diff normal si invers risti sa il distrugi. Zic totusi ca era mai bun un Castrol Axle EPX mineral 80W90 pentru diff-ul spate... Mult succes si cat mai multi km fara probleme! EDIT: Legat de recomandarea producatorului: sunt total de accord, daca reusesti sa faci rost de uleiurile recomandate si sa fii sigur ca sunt originale e bine sa pui ce este recomandat dar eu nu am gasit, am sunat inclusiv la landatelier si ei au spus ca folosesc tot Castrol....deci cam asta-i viata de Freelanderist... :) Editat Iulie 2, 2013 de MihaiCX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
broschi2002 Postat Iulie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Salut! Nu imi place sa ma bag in seama, nu am o experienta foarte vasta in ceea ce priveste aceasta masina, am doar 20 de mii de km in 9 luni de zile de cand o am dar ceea ce vreau sa iti recomand si din ce am mai citit, uleiul care l-ai pus in diferentialul spate nu este tocmai bun pentru ca diferentialul spate este un diff simplu si nu un "LSD - limited slip differential". Salut, nici eu nu sunt foarte cunoscator in chestii de tractiune off road, dar am citit pe net ca la freelander este diferentialul spate LSD, poate gresesc, eventual astept post-uri de la cine e mai priceput in materie sa ma lamureasca si pe mine, oricum deocamdata nu am sesizat nici o problema totul merge "ca uns" sa zic asa Freelander td4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential am citit pe net ca la freelander este diferentialul spate LSD Pe Freelander 1 sunt doar diferentiale deschise, modul de lucru este comandat de sistemul Traction Control. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 (editat) Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential Cum ai schimbat uleiul in diferentialul spate,a trebuit sa scoti tot capacul si apoi sa reetansezi cu silicon ??? Probabil ai pus 75w-140 pentru ca era fullsintetic si este mult mai scump decat cel mineral 80w90. LSD inseamna diferentiale cu alunecare limitata,nu prea stiu ce inseamna asta,dar uite aici plajele de temperatura: Typical Characteristics Name Method Units Syntrax Limited Slip 75W-140 Viscosity, Kinematic 100C ASTM D445 mm²/s 24.7 Viscosity, Brookfield @ -40C ASTM D2983 mPa.s (cP) 120000 Appearance Visual - Bright & Clear Flash Point, COC ISO 2592 °C 228 Pour Point ISO 3016 °C -54 Density @ 15C DIN EN ISO 12185 g/ml 0.857 Viscosity, Kinematic 40C ASTM D445 mm²/s 175 Viscosity Index ISO 2909 None 1 TYPICAL CHARACTERISTICS: Castrol EPX SAE 80W-90 GL-5 85W-140 GL-5 Product Code 12617 12604 Density at 20° C 0.900 0.904 Viscosity at 40°C mm² /s 127.9 343.3 Viscosity at 100°C mm² /s 13.86 24.81 Viscosity Index 105 94 Pour Point °C -27 -12 Flash Point °C (COC) 182 192 API Service Classification GL-5 GL-5 SAE Rating 80W-90 85W-140 US Classification MIL-L-2105D MIL-L-2105D Base Mineral Mineral O diferenta cam mare intre indici dar este doar parerea mea,s-ar putea la temperaturi joase sa nu-ti asigure ungerea corecta din cauza ca o sa fie prea vascos. Editat Iulie 4, 2013 de DKW If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiCX Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 (editat) Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential La Freelander 1 cum zice si DKW, este un diferential de tip deschis si nu autoblocant (sper sa nu gresesc traducerea in romana la LSD). Uleiul 75w140 are o compozitie speciala pentru diferentiale LSD, si asta nu tine neaparat de plaja de temperatura ci si de compozitie, vascozitate si multe alte lucruri pe care nici eu nu le stiu:) Eu doar am dat un sfat pentru ca am citit despre multe cazuri unde oamenii si-au distrus diferentialele din cauza folosirii unui ulei incorect. Numai bine! EDIT: @Tony: se desurubeaza "dopul" de la diff spate, dupa care cu o cheie mai "subtire" ca sa incapa, se desurubeaza capacul si se scoate cu totul. Se sterge cu o carpa curata cat de cat pinioanele diferentialului, se siliconeaza capacul si se monteaza inapoi. Se toarna ulei prin gaura pana da pe afara (cam dupa 0.8L). :) Editat Iulie 4, 2013 de MihaiCX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential :tk Eu am facut doar o comparatie intre uleiul recomandat de producator adica 80w90 si ala fullsintetic 75w140.:2dr If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Ulei Cutie manuala + IRD + diferential am facut ceva cautari........ If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate