Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lrd 130

Mircea4x4

Postări Recomandate

Salut la toti,

Sunt un utilizator de putin timp al unui LRD 130 2007 p.i. 2008, motor 2402 cmc, 122cp, tipul 244DT, 107000 km, o masina care imi acopera mare parte din nevoi. Nu cunosc prea bine anumite caracteristici si comportamente in sarcina a masinii. Intentionez sa o folosesc rareori o data pe an si in conditia in care trebuie sa parcurg pe sosea 3-4000 de km cu o sarcina de 8-900kg pe ea si sa tractez o remorca pe 2 axe care impreuna cu incarcatura are 1500kg. Dupa caracteristicile masinii constructorul a proiectat si fabricat aceasta masina pt. o sarcina utila este de 1510 kg iar una tractabila este de 3500 kg.

In acest sens cer am suspiciuni de comportament in sarcina si cer parerea voastra legata de cele expuse mai sus, intrucat nu am reusit sa fac inca o proba de drum in aceste conditii.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Lrd 130

Dupa caracteristicile masinii constructorul a proiectat si fabricat aceasta masina pt. o sarcina utila este de 1510 kg iar una tractabila este de 3500 kg.

In acest sens cer am suspiciuni de comportament in sarcina si cer parerea voastra legata de cele expuse mai sus, intrucat nu am reusit sa fac inca o proba de drum in aceste conditii.

Salut. Poti sa detaliezi mai bine la ce te referi cand spui suspiciuni?

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Salut. Poti sa detaliezi mai bine la ce te referi cand spui suspiciuni?

Centru de greutate este foarte sus, masina pare instabila intrun balans foarte sensibil chiar si atunci cand cand il provoci cu mana in staionare care iti da senzatia ca poti pierde usor controlul si chiara sar rasurna la o manevra mai brusca de directie.

Link spre comentariu

Centru de greutate este foarte sus, masina pare instabila intrun balans foarte sensibil chiar si atunci cand cand il provoci cu mana in staionare care iti da senzatia ca poti pierde usor controlul si chiara sar rasurna la o manevra mai brusca de directie.

Parerea mea este ca ar trebui sa te gandesti la o suspensie HD (mai rigida) la o astfel de incarcare, macar pe spate (acolo unde ai acea sarcina mare. E posibil ca instabilitatea sa vina si de la incarcarea inegala pe axe (combinata cu ridicarea centrului de greutate).

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

de rasturnat ....daca insisti putin rastorni orice 4x4 asa ca trebuie adaptat stilul de condus ....verifica daca ai ''C'' uri pe masina sau macar caucicuri cu LT in fata =light truck...si verifica presiunea in roti balansul ala usor in stationare la mine e dat de balonul cauciurilor (am suspensie HD)

in alta ordine de idei masinila care tracteaza in mod frecvent au o suspensie mai rigida pe spate

defenderul sta foarte bine la capitolul stabilitate si suspensie stock in lumea 4x4 din cauza solutiei cu sasiu de otel si cascarabeta de alu.....verifica daca ai barile de torsiune la locul lor (multe masini folosite la offroad le au scoase)

daca masina e ok dpdv tehnic si cu un stil de condus adecvat nu ar trebui sa ai dureri de cap...

:h5

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

Daca e 130, e cu bena , nu-i asa? Atunci, are arcuri deja mai dure pe spate, avand in vedere ca e proiectata sa duca sarcina mare in bena. Daca pare instabila, incearca sa vezi conditia bucsilor de la bara stabilizatoare, si fata si spate, bielete antiruliu,amortizoare,etc. Eu car in mod frecvent remorca de 2500-3000 kg cu Discovery 2, si nu am probleme deosebite, dar am si ACE, care ajuta sa fie mai stabila.

Am arcuri mai dure, de la Bearmach, special pentru masini care cara remorca, dar masina mea era mult mai soft decat este a ta din fabricatie. Confortul la deplasare a suferit considerabil, masina e mult mai dura.

Editat de Astral
CONFORT .... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=871242#post871242

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare