Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Troliu interior

peter erno

Postări Recomandate

Lucrez la o restaurare completa la un Daihatsu feroza,intre altele vreau sa montez un troliu,in cabina in spatele scaunului pasager.

Sub scaun am destula spatiu pentru derularea cablului.

Intrebarea ar fi ,de la cunoscatori,ce diametru de teava sa folosesc pentru ghidarea cablului pana in bara fata,care va fi tip ARB homemade,cu fanta de cablu rotunda,ca si capatul trompetelor.

Pot folosi si pentru spate,daca las cablul sa se ruleze de pe partea de sus a tamburului?

Bineinteles tot cu teava de ghidaj pana la usa spate si ghidaj rotund.

Cum s-ar comporta cablul de otel in aceste situatii,sau necesita cablu sintetic?

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Troliu interior

Cablu de otel - role mici (sau scurtata una normala)

Cablu sintetic - fanta de Al sau ....otel

Cablul trebuie rulat prin partea inferioara a tamburului. (solicitari in plus daca e rulat pe deasupra)

Teava de sub scaune trebuie sa se gate cam cu 50cm inaintea tamburului pentru o bobinare uniforma a cablului.

Daca vrei sa te legi cu cablul si in spate....nu stiu cum o sa scoti cablul si sa il bagi la loc de fiecare data prin teava, mai ai si rodanta care e mai mare decat tevusca si binenteles...carligul.

Pentru a monta troliul in spate, trebuie sa tai o bucata din podea, sa prinzi placa pe grinzile sasiului. Apoi trebuie sa schimbi cablurile de alimentare, sa ajunga pana in fata. Recomandabil ar fi sa prinzi placa cu suruburi si nu cu sudura.

+ multe calcule sa fie cat de cat centrat troliul cu grinda sasiului si cu fanta din bot:h5

Editat de Cristian1

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Sa presupunem ca esti dispus sa sacrifici ceva mai mult timp si nervi si sa accepti ca la o iesire mai mult te freci cu troliul si cablul pe tevile de ghidaj .

Ai nevoie si de spatiu ca sa poti face manevra cu cablul din fata in spate , ideal ar fi un loc lipsa si ocupat de sistemul respectiv ( care eventual poate fi acoperit cu un capac etc ... nu numai pentru estetica ) .

Cablul de otel are nevoie neaparat de un sistem de blocare , o frana care sa-l tina infasurat , altfel se detensioneaza si spirele se incaleca aiurea pe tambur si dupa cateva sesiuni de degete agatate si intepate eu m-am jurat ca-i dau foc . Am incercat si cu chingi mici , dar se pare ca mult mai eficient ar fi fost cateva capete de sarma moale ...

La capatul cablului aveam doar sertizarea ca sa poata trece prin teava , carligul se agata cu o bucsa cu canal in 'gaura de cheie' si cu un ochet , cel mai recomandat e canalul sa fie unghiular fata de generatoare si nu poate iesi cablul la tragere . Mai este pe piata sistemelor de instalatii de ridicat industriale si dispozitive de capat care pot agata capatul de cablu care are sertizare butoias .Tevile trebuie sa fie liniare , altfel frecarile sunt mari si nu e nici o logica sa accepti uzura care o produce o teava cu curburi . Am avut de la capatul tevii pana la troliu mai mult de 1metru , cred ca la o jumate de metru cablul se cam face ghem pe tambur .

Prinderea de sasiu o rezolvi simplu , eu am facut doar doua gauri in podea fix peste sasiu , si doua suruburi M16 care ajungeau in cate o bucsa solida , sudate pe sasiu , fiecare cu cate doua gusee .

Pet total - nu recomand . Desi pare o idee grozava , la o masina 'normala' e o chinuiala prea putin meritata , nu merita munca si exploatarea mai mult decat greoaie .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

am dezfacut bordul ,momentan mut volanul de pe dreapta ,pe stanga,deci am acces sa fac intrarea cablului in cabina.De la fostul pod pedalier pana la tambur este mai mult de 1 metru.

eu m-am gandit sa fac la strung doua ghidaje ca si capatul trompetei,de diametru de 10-12 cm cu o gaura de 5 cm,la cele doua capete,unite cu o teava tod de 50mm diametru pentru a putea trece cablul fara probleme,bineinteles fara carlig,chiar cu ajutorul tijei de sprijin de la capota.

Pe spate as monta ghidajul de fabrica pe partea portbagajului in apropierea usii spate,trolierea facand cu usa deschisa,bineinteles trolieri strict de nevoie.

Pe podea prind cu suruburi,o placa indoit in forma de L care se insurubeaza si pe lateral,cu grosime de 8,10 mm.Pe asta montez troliul.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

"Pe podea prind cu suruburi,o placa indoit in forma de L care se insurubeaza si pe lateral."

Trebuie sa prinzi placa de sasiu. Podeaua caroseriei nu o sa tina...

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70065-Confectionam-montam-schimbam

in al 9-lea postare de la baieti ,am vazut i idee interesanta...

Momentan am cabina dat jos de pe sasiu,ma uit unde as putea face o ranforsare a suportului yroliu de sasiu.

Pe cine intereseaza poate urmari lucrarea in topicul ,,Daihatsu sportrack, achizitie noua,,

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

salut!

uita-te un pic si la pozele puse de mine in discutia de mai jos

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73540-UN-SINGUR-TROLIU-si-pt-fata-si-pt-spate

mai nou am facut si un sistem de ghidaj al cablului pe tambur...ca sa nu-mi prind degetutele:grin: o sa revin cu poze mai tarziu.

Editat de crt82sil

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

salut!

uita-te un pic si la pozele puse de mine in discutia de mai jos

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73540-UN-SINGUR-TROLIU-si-pt-fata-si-pt-spate

mai nou am facut si un sistem de ghidaj al cablului pe tambur...ca sa nu-mi prind degetutele:grin: o sa revin cu poze mai tarziu.

Da domnu ,exact la asta m-am gandit cu diferenta ca eu montez troliul cu o treapta mai jos direct pe podeaua pasagerului spate,la feroza fiind scaunele mult mai inalte ,cablu poate trece sub fara problema.Ghidajul e interesant,usa spate totusi nu l-as taia,functioneaza si cu usa deschisa.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Sunt mari sanse ca usa deschisa sa incomodeze , de asemenea sunt multe sanse sa avariezi usa etc ... pentru ca situatiile respective numai ideale nu sunt , la timpul respectiv .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sunt mari sanse ca usa deschisa sa incomodeze , de asemenea sunt multe sanse sa avariezi usa etc ... pentru ca situatiile respective numai ideale nu sunt , la timpul respectiv .

M-am gandit sa pun un ghidaj rotund,eventual daca inra noroiul ii trag un simering:-)

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Intelesesem pe parcursul discutiei ca ai prefera sa te troliezi prin usa deschisa .

Link spre comentariu

unul dintre avantajele troliului montat in interior este ca poti sa te tragi din aproape orice unghi, cablul se infasoara pe tambur la fel spre deosebire de troliul montat clasic in botul masinii care la o troliere din lateral dupa cativa metri de tras cablul se impotmoleste intr-un capat al tamurului.

daca te troliezi cu usa deschisa nu o sa poti sa faci trolieri din lateral, nu tot timpul gasesti copaci exact pe directia masinii.

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

Momentan lucrez la rstaurare completa a masinii,sasiu suspensie gata,motorul e pe jumate terminat,saptamana viitoare ma ocup de cabina,si de masurat calculat sistemul de troliu.

Trolierea fata e 99 la suta e gata teoretic,cu spatele am dileme,va fi o masina mai mult de oras ,si vreau sa iasa si practic si util.

Prima idee a fost cu usa deschisa,dar ramane de gandit o solutie de ghidaj cu usa inchisa.

Oricum multumesc de idei si sfaturi!

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Pentru materialul fantei nu folosi in nici un caz otel sau fonta ambele datorita nisip pamint devin rugoase si iti termina plazma foarte repede. Cel mai bun este aluminiu sau poliamida care sunt moi si nu uzeaza cablul . Cauta traseu pentru teava ca sa mergi fara curbe . daca nu ai variante fa-o cu curba foarte mare si obligatoriu teava trebuie fixata de sasiu in maximul curbei foarte bine, teava trebuie sa fie minim 1" de recomandat 1 1/4" teava de gaz fara sudura pe interior ( teava trasa- daca gasesti calibrata si mai bine)

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Unimog,multumesc de sfat,am cateva bari turnate din iarna,din chiuloase,deci strunjesc fanta din aluminiu.Am teava trasa de 42 interior,m-am gandit sa folosesc ,sper sa gasesc traseu fara curbe,si sa incape si diametrul exterior.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Presupun ca teava ar trebui sa fie dintr-o bucata din fata de la bara pana in zona troliului?

S-auzim de bine

Pana la urma am confectionat o bara mealica cu suport troliu,am renuntat la idee,fiind masina mai mult hobby.

Dar ca idee ,sa nu agate cablul,teava trebuie sa fie dintr-o bucata,si ta fie teava trasa calibrata,fara suduri longitudinale in interior.

Nu e gluma nici ranforsarea podelei unde se monteaza.

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare