Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Senzor DPF si injectie aprinse

Postări Recomandate

Am acest cod de eroare P0486 si nu poate fi sters, indicatorul DPF sta in majoritatea timpului aprins desi testerul arata o colmatare intre 1 si 3 grame. Totul a inceput acum 1 luna cand s-a aprins martorul DPF, aveam o acumulare de 48 grame de funingine conform testerului. Dupa emularea facuta pe tester, cu ceva chin, dar reusita in final, au aparut coduri eroare EGR. Am mers cu masina 4 zile intr-un regim care sa nu permita colmatarea DPF dar surpriza acesta a inceput sa se aprida si sa se stinga dupa circa 20 km, desi sunt 1-3 grame asa cum am mai zis. In service a fost curata EGR, care nu era asa de murdar, dar eroarea mentionata persista si genereaza o alta eroare - imposibilitatea regenerarii DPF. Ulterior s-a aprins si martorul cu spira in zig zag, fapt pentru care din cand in cand masina intra in limp mode Mai nou am observat o noua problema la computerul de bord care nu mai poate fi setat in litri/kilometri, ramanand doar cu afisajul in galoane. Poate fi o alta problema, pe care nu o poate detecta testerul, poate fi o problema cu ECU, mentionez ca am fost la reprezentanta?!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Senzor DPF si injectie aprinse

Verifica ce tip de filtru de particule ai pe masina mai exact cum isi face regenerarea, de ex pe Renault este sa numitul sistem al cincilea injector, care in anumite conditi injecteaza o cantitate de motorina in filtru pentru a arde depunerile, ma gandesc ca ai facut o inspectie vizuala a DPF sa nul fi lovit de "botanica" sa sa nui fi smuls firele de la sonde (lamnda.... etc). ca si solutie de remediere mai poti incerca sa mergi o distanta relativ mare in frana de motor (in acest regim lucreaza cel mai mult DPF si EGR)

Link spre comentariu

Re: Senzor DPF si injectie aprinse

Verifica ce tip de filtru de particule ai pe masina mai exact cum isi face regenerarea, de ex pe Renault este sa numitul sistem al cincilea injector, care in anumite conditi injecteaza o cantitate de motorina in filtru pentru a arde depunerile, ma gandesc ca ai facut o inspectie vizuala a DPF sa nul fi lovit de "botanica" sa sa nui fi smuls firele de la sonde (lamnda.... etc). ca si solutie de remediere mai poti incerca sa mergi o distanta relativ mare in frana de motor (in acest regim lucreaza cel mai mult DPF si EGR)

Le-am facut pe toate. Cei de la service, cu tester original au ridicat din miini si aumzis ca ii depaseste!!!

Link spre comentariu

• 8 ani mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare