selberg Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Salut.Am un Freelander de vreo 3 luni din 09.1999 motor 2.0 DI.Masina merge bine sunt f multumit de ea,revizie facuta schimbat ce bucsaraie a fost nevoie.Singurul inconvenient ii infranarea si o vibratie in momentul virarii la maxim nu foarte exagerate dar sunt.Am inteles ca ar fii de la vcu am facut testul acela cu creta pe cardane si semnele s au dezaliniat deci vcu nu ar fi blocat,dar as vrea sa dau jos cardanul de pe spate ca sa il "pastrez" pentru la iarna.Nu am nevoie de 4x4 merg prin oras doar iarna am nevoie pentru ca in zona unde locuiesc nu prea trec astia de la deszapezire.Am citit pe forumuri englezesti si multi au facut operatiunea asta numind-o MONDO MODE dar nu am gasit concret etapele operatiunii si nu vreau sa stric ceva.Singurul lucru concret ii ca vcu si cardanul fata trebuie sa ramana pentru a nu afecta ird-ul. Intrebarea finala este trebuie sa dau jos doar cardanul spate sau mai trebuie facuta si alta operatiune la grup, vcu ceva?Va intreb pentru ca nu prea am incredere in mecanici si as vrea sa aud de la cineva cu experienta. :cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 (editat) Re: Freelander 2wd (Mondo mode) Jos cu el ! Eu merg de mullt fara cardene. Un preten are 7 ani fara cardane si nu are decit avantaje....(ma refer la consum si manevre,dar unde impune....). Mecanicul spune multe- dar el are doar un scop . Editat Martie 21, 2013 de jantorero Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selberg Postat Martie 21, 2013 Autor Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) Multumesc de raspuns dar cum nu am avut pana acum 4x4 doresc sa stiu exact ce sa dau jos.doar cardanul de pe spate si atat?nu mai trebuie acoperit ceva pe la grup sau vcu?eu nu ma pricep si din pacate nici mecanicii de prin zona mea.nu o data m-am dus cu masina la service si le-am spus ce sa faca invatat tot de pe forumuri.Stima :cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) @ selberg, intra pe Landyzone si o sa gasesti acolo mai multe detalii despre subiectul 2wd. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) Multumesc de raspuns dar cum nu am avut pana acum 4x4 doresc sa stiu exact ce sa dau jos.doar cardanul de pe spate si atat?nu mai trebuie acoperit ceva pe la grup sau vcu?eu nu ma pricep si din pacate nici mecanicii de prin zona mea.nu o data m-am dus cu masina la service si le-am spus ce sa faca invatat tot de pe forumuri.Stima Se demonteaza ambele cardane si nu necesita modificari. Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) vezi poate patesti ca mine .....''grijuliu'' cum sunt... la un scenic 4x4(aproape aceeasi marie cu alt fes) am demontat cardanu' primavara si l am pus inapoi la inceputul iernii..ca de vroiam tabla inmultirii inapoi ....si cand sa l pun sus se intepenisera crucile(nu au gresoare) de stat degeaba ( depozitat corespunzator in garaj ) si uite asa sa vezi ce mi au tremurat tablele vreo 100 de km pana si au dat drumul crucile parerea mea daca ai un 4X4 BUCURA TE DE EL ....daca nu ti trebuie decat iarna iesi mai ieftin cu set de lanturi si o lopata :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selberg Postat Martie 21, 2013 Autor Partajează Postat Martie 21, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) sincer nu as renunta la cardan dar cand ma gandesc cat ii un ird,grup,vcu parca as face o exceptie sa nu le uzez fara folos.pana la iarna.weekendu asta le mai las sa treaca codul galben si luni ma duc la mecanic sa dau jos ambele cardane si vcu.O sa revin cu pareri dupa demontare.Stima :cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) am cochetat la un moment dat cu ideea asta... dar cum economia la motorină nu compensa comportamentul mașinii nici măcar pe șosea, ca să nu vorbim de ieșirile pe drumuri mai puțin cunoscute și amenajate, am renunțat la idee, și nu-mi pare rău dar dacă tu mergi numai în oraș cu mașina... poate că va fi mai convenabil pentru tine http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) economia de motorina o sa o vezi in afara ....poate o sa scada cu vreo juma' de litru ......in alta ordine de idei daca mergi mult fara cardan e posibil sa i busesti diferentialul spate navand pe pinionul de atac implicit nici o ''forta'' setelitii vor invarti in mintea lor carcasa de diferentialului si implicit pinionul de atac si coroana ... vascocuplajul si IRD ul nu sunt facute din carton si itn destul de mult la tavaleala ....inamicul numarul 1 al transmisiei la un 4X4 permanent sunt ROTILE trebiuie sa fie ACELEASI pe toata masina si sa le rotesti intre ele altfel cineva va ceda ....inamicul numarul 2 e intretinerea ....daca e facuta cum scrie la carte ii prelungesti viata ..... :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selberg Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) Is constient de aceste riscuri dar am vazut ca au umblat fara probleme perioade mai mari de timp unii colegi de pe forum si numerosi colegi de pe landyzone.si recurg la aceasta operatiune din lipsa de fonduri si de mecanici priceputi ca deh suntem in Romania.Poate pana in iarna o sa gasesc si eu un vcu reconditionat prin Romania ca nu prea stiu cum as putea sa aduc unu din anglia. p.s 1: Ooooooo bine ca inca nu am dat jos cardanul ca la Suceava ninge foarte tare. p.s 2:Inca raman surprins de fiecare data cand ma urc in masina ce incredere si siguranta iti da un Freelander chiar si in conditii grele de drum.:wink: :cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 (editat) Re: Freelander 2wd (Mondo mode) Discutand la modul general, parerea mea este ca daca o masina a fost gandita ca sa fie 4x4 permanent, nu as schimba asta demontand un cardan. In felul asta transmisia se dezechilibreaza lucru care va duce la cresterea anumitor forte pe unele piese ale transmisiei. Lucru acesta duce la uzuri premature si la defecte. La Freelander in special, IRD-ul ala e al dracului de scump de zici ca e de aur. Pentru 1 litru de motorina in plus la consum, consider ca nu merita riscul. Editat Martie 22, 2013 de Max 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) ... p.s 1: Ooooooo bine ca inca nu am dat jos cardanul ca la Suceava ninge foarte tare. p.s 2:Inca raman surprins de fiecare data cand ma urc in masina ce incredere si siguranta iti da un Freelander chiar si in conditii grele de drum.:wink: vineri (pe 22) pe la prinz, am plecat din bucuresti catre botosani :) cind am ajuns la roman, deja se auzea pe statie ca drumul prin suceava e inchis... de la castelul de apa spre tg frumos, drumul a inceput să fie ornat cu diverse masini care ieseau de pe sosea... stii ce bun e cardanul ala din spate, cind urci frumos pe linga altii care patineaza? :) am ajuns seara la botosani, linistit, fara griji si fara sansa de a proba lanturile pe care le port de 3 ani in portbagaj 1 http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selberg Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) cum a venit si primavara la Suceava am mers azi la mecanic si am dat jos cardanele.Prima impresie prin oras MULT mai bine mai lin fara trepidatii fara nimic.La viratul la maxim a disparut acea mica vibratie si infranare.La drum intins inca nu am apucat sa o incerc dar nu vad nimic rau poate doar stabilitatea in curbe dar merg linistit nus asa vitezoman. :cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ktalin Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) cum a venit si primavara la Suceava am mers azi la mecanic si am dat jos cardanele.Prima impresie prin oras MULT mai bine mai lin fara trepidatii fara nimic.La viratul la maxim a disparut acea mica vibratie si infranare.La drum intins inca nu am apucat sa o incerc dar nu vad nimic rau poate doar stabilitatea in curbe dar merg linistit nus asa vitezoman. A mea nu are cardan de cand am luat-o. Am venit din uk cu ea si pot sa zic ca e foarte stabila la drum intins. Si iarna asta m-am descurcat si fara 4*4. As vrea sa-mi pun un cardan dar ma mai gandesc. mi-e frica de efectele adverse ale cardanului (vcu blocat, ird...). parerea mea este ca sunt mai multe avantaje doar cu 2 WD, macar poate mai reduc costurile de intretinere... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) A mea nu are cardan de cand am luat-o. Am venit din uk cu ea si pot sa zic ca e foarte stabila la drum intins. Si iarna asta m-am descurcat si fara 4*4. As vrea sa-mi pun un cardan dar ma mai gandesc. mi-e frica de efectele adverse ale cardanului (vcu blocat, ird...). parerea mea este ca sunt mai multe avantaje doar cu 2 WD, macar poate mai reduc costurile de intretinere... Acum, intre noi fie vorba.....4x2 nu e tot una cu 4x4 si probabil ca te-ai descurcat asta iarna ca nu ai intalnit situatii in care te ajutau si rotile spate,sau ai anvelope bune.Si eu am cochetat cu ideea de a renunta la cardan,tot din pricina costurilor,dar am mai citit ca nu ar fi tocmai bine pt transmisie sa renunti la sistemul standard.Si pe mine ma deranjeaza ca este un pic infranata in viraje, desi vcu nu este blocat,dar stau linistit ca dada situatia o impune sau am viteza in curbe, ma scoate din necaz. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) Daca stati sa analizati atent ce zic cei de pe LandyZone o sa constatati ca majoritatea dau cardanul jos pentru consum. O utilizare prea indelungata fara cardan va afecta incet-incet IRD-ul si economia la combustibil se pierde in banii dati pe reparatii. Altii il dau jos pentru ca deja au probleme cu VCU sau IRD datorita proastei exploatari. Daca aveti cumva impresia ca englezii sunt niste asi la condus, va inselati amarnic. Invatati sa folositi masina in mod corect si nu o sa mai aveti probleme prea mari. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selberg Postat Aprilie 11, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) Iarna nu as renunta la cardan nici in ruptul capului.Face foarte mult ,poti sa ai cauciucurile lu' peste dar vara si mai ales ca nu umblu off road sunt foarte multumit de cum se comporta.Astazi am echipat o cu 4 Pirelli scorpion si se tine bine si pe ploaie cu ele.Per total foarte multumit de Landy a meu.:cl :cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) Iarna nu as renunta la cardan nici in ruptul capului. Nici eu. Nu m-a dezamagit iarna asta in nici o situatie. Nu au patinat rotile la nici o plecare de pe loc cu toate ca eram nevoit sa parchez masina pe marginea drumului, infipta in malul de zapada. E adevarat ca si cauciucurile sunt noi. In astfel de situatii, multe masini 4x2 nu pleaca decat "ajutate". Vara e alta situatie, dupa parerea mea pe asfalt uscat nu se justifica 4x4, dar ce sa-i faci, asa e facuta masina. Ar fi fost ideal sa poti elimina tractiunea integrala "din cabina". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saragea Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 Re: Freelander 2wd (Mondo mode) Salut. Am si eu acest efect de infranare, si vibratii cand virez complet, zbarnaie toata masina. De la ce ar putea fi?? Ce consum obtii in regim urban si extraurban? Nu prea sunt multi posesori cu motorul 2.0di Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate