Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mi-am luat Pajero 2,5 TD Pick-Up - sa ma bucur sau sa plang?

Relu

Postări Recomandate

Re: Mi-am luat Pajero 2,5 TD Pick-Up - sa ma bucur sau sa plang?

Nu cred, timbrul de mediu fiind alta escrocherie legala a "g"uvernului: sa ia de la noii detinatori, taxa de mediu ce trebuie sa le-o dea inapoi la cei care au castigat-o in instanta! ... si mai rau, sa ia si mai mult de la cei care vor sa-si ia o masina mai buna si mai sigura! ... Asa ca nu-ti face sperante!

Consumul este cam mare!!! ... 300lei : 6,10lei/l : 3.3 km/100 => cca.14.9 l/100km ... mers in afara localitatii!

Nu am retinut: ai cutie automata cumva?

Dupa tabloul de bord cred ca este CV manuala ... Si eu aveam un consum mediu de cca. 11.5 L/100km, acum dupa ce am gasit "buba" a scazut la 9,8 l/100km ... adica imi mai ramane si de-un "spritz"!

Pierderi de ulei am avut pe la capacul la culbutori (garnitura si are in spate un fel de bucsa tehnologica care se durificase prin imbatranirea materialului), apoi un furtun catre radiatorul suplimentar de racire a uleiului motor, si alt furtun flexibil catre ungerea pompei de vacuum ... astept vara sa-i dau o spalare motor sa vad daca mai are si alte zone "umede"!

M-a ajutat si http://www.akadia.ru/catalogs/index.html?brid=555 (in colt stg sus ai English daca nu le ai rusa) si http://www.akadia-ats.com/_pages/mitsubishi/ apoi la submeniul "Cataloage" - ca sa vad componenta si sa gasesc reperele modelului meu D56T de 115CP, dar ai vazut - ai si ajutorul colegilor de forum la nevoie ... fiindca asa e in 4x4 "nu ramane nimeni in urma"!!

Editat de CarDriver
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si a mea pierdea ulei. era garnitura la axa cu came. s-a remediat prin schimbarea ei.

Urmeaza-ti drumul! oricare ar fi el.
Link spre comentariu

blocant pe spate ai? ca central vad ca nu..as vrea sa vad cum e fara bena ca nu vad cum s-ar lua jos. sa ti se vada seria de pe sasiu daca ai baiuri cu rugina. daca umfla bine furtunele de la turbo e ok poti sa ii mai dai putin debit si sa iei toba jos(dupa flexibila) si da mie inca imi pare rau ca am pierdut cea mai masina de pana acum! succes

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare tuturor,

Sunt aproape doua luni aproape de cand nu am postat nimic, timp in care a mea gaura neagra numita Pajero a facut ravagii prin rabdarea, fericirea dar mai ales prin bugetul meu. Asa ca deocamdata.. bocesc, nu plang!

M-am apucat de treaba cu Marcel, de la House4X4 (sper ca am voie sa-i folosesc numele firmei pe forum), care a avut si inca mai are nervi sa se lupte cu nacazul meu plin de rugina si belele. S-au intamplat urmatoarele:

- tinichigerie: curatat rugina, acoperit gaurile gasite cu tabla noua 0,8-1mm , sasiu intarit cu tabla otel 3-5mm, Kelfos-inhibator de rugina sub toata masina, grund 2 straturi, antifon cauciucat 2 straturi. Jale mare! Mai multa rugina decat tabla

- masina s-a mutat apoi la GTC, pentru mecanica si motor: Semering axa cu came, Semering palier, Kit distributie, Semering distributie, Arbori balansieri, Bielete anitiruliu, Bujii incasdecente, Filtre aer, motorina, polen, ulei, Curele transmisie agregate, Placute frana, Pivoti superiori, Pivoti inferiori, anulat EGR, schimbat toate uleiurile. Paguba maxima! Dar si cand ies cu ea.. ies pe naiba, ca la mine nimic nu-i simplu! Sa vedeti istorie mai incolo..

Intre timp, am inmatriculat beleaua; din lipsa de ispiratie si graba mare mi-am trantit niste numere ce contin fix juma' din numele meu! Ca sa stie tot satul cum il cheama pe boul de si-a luat tractor!

Dupa ce s-a intors masina la Marcel, ne-am apucat de impodobit pomul de iarna: bara fata(tip) ARB, bara spate custom, troliu Lift Winch de 12000 cu plasma, praguri HD, snorkel, scuturi otel integral, kit inaltare Dobinsons Spring, proiectoare led pe bara, proiectoare pe plafon (mai mult de design), 5 cauciucuri noi BFG de 33 - cu decuparile de rigoare, sablat si vopsit negru jantele de aliaj cu ET -10 ce erau deja pe masina, flanse, overfendere, janta rezerva noua, baterii Banner Running Bull – Gel de 80A, inlocuit becurile cu xenon, vopsit in negru dungile laterale argintii. Sigur am mai uitat una-alta.. asa, radiatorul plin de gauri la gunoi si inlocuit cu altul de la dezmembrari, ca nou se pare ca nu prea se gaseste cu cele patru puncte de prindere de pe masina mea.

Asa ca vinerea trecuta, dupa Paste, ma duc nerabdator sa-mi iau cataclismul financiar, si sa plec la munte la Brasov.. Fericit nevoie mare, ca orice pustan ce-si primeste in sfarsit masinuta de ziua lui (intamplator chiar fusese cu vreo 3 zile inainte, deci misto cadou mi-am tras.. vezi sa nu..). O vad si eu in premiera pe noile 33-uri, mama ce faina e! Hai ca a meritat paguba!

Inainte sa plec, ii si spun unui coleg de-al lui Marcel: Sa vezi ca mai pica ceva pe drum si n-ajung (cum era aia, la boul sarac nici caii nu trag, sau cum?); plec si ma minunez si eu - ce bine trage! Ce bine suna! Ce faina e! Ce cald s-a facut, sunt fleasca! Aaa, normal, ca n-aveam aer conditionat! Da' ce sexy sunt cu un cot scos pe geamul dat jos maxim la manivela! Da' ce liniste e, ca n-am mai apucat sa-i pun si sunetul!

Ma duc la benzinarie, fac plinul, acul ramane la 0. Las' ca o fac mai incolo! Ma duc si la vulcanizare, pun 33-ul cel nou pe rezerva la fel de noua, si cand sa plec.. hai sa ma uit sub ea sa vad daca mai curge ceva.

Si ce sa vezi.. o mica balta de ulei! Urlu un pic in sinea mea, aman din nou lasatul de fumat, si hai inapoi cu ea, cel putin sa-i dea foc cineva de meserie!

Evident, masina a ramas in service, eu am plecat la Brasov cu 6 ore mai tarziu, si mi-am inecat amarul cu colegii! Daca tot curge la ea, sa curga si la mine!

Beleaua maxima e ca, evident, masina a ajuns inapoi la GTC (subliniez ca ei s-au ocupat de motor, nu Marcel). Primul lucru pe care-l cerusem, cand a inceput lucrarea acum 2 luni, a fost sa rezolvam uleiul care curgea! De luni s-au mai schimbat niste furtune (curgea in continuare), s-au schimbat din nou semeringurile (curgea in continuare), si astazi am ajuns la concluzia ca dam motorul jos, ca e altceva. In ritmul asta o sa ajung la balamuc, cu concluzia ca trebuia sa o dau rapid dupa ce am luat-o si sa caut alta!

Nici nu mai minunez de cat de "norocos'' sunt; ca de obicei in viata mea, totul se va rezolva intr-un final apoteotic (adica probabil pe la sfarsit de campionat, inainte sa prind si eu vreo etapa de standard).

Asa ca mai mult ca sigur, weekend-ul urmator o sa ma relaxez linistit tot pe Yamaha mea iubita (pe care trebuia s-o vand deja, ca sa-mi recuperez din paguba), consolandu-ma ca oricum nu puteam prinde 150 pe 33-uri!

Cand (si daca) va fi gata, revin cu poze, ca chiar a iesit treaba faina; bravo, Marcel! Daca o sa si mearga mai mult decat pana la benzinarie, astept cu nerabdare sa va mai povestesc pe unde va mai curge ulei maine, vineri, etc, la o iesire.

Berea o dau eu, sa ud nacazul meu decapotabil! Daca nu va fi deja ud pe la vreo garnitura, ceva..

Va salut si va doresc.. sa n-aveti scurgeri!

Relu

Link spre comentariu

Haioasa povestea ta, mai bine zis modul de expunere... stii ce zice pesimistul: mai rau de asa nu se poate! Si optimistul raspunde: ba se poate! Bafta in continuare si ai incredere, ca pana la urma se rezolva toate... bani sa fie! Ateptam poze, si daca se poate filme chiar cu ea in miscare!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Salut,

Am scos-o in sfarsit pe mandra la plimbare; am fost spre lacul Scropoasa, de la Moroieni (Targoviste-Sinaia) in stanga pe coclauri. Evident, am cautat niste forestiere aproape virgine sa vedem de ce suntem in stare, dupa .. cine mai stie exact cate schimbari / bani / nervi / munca s-au bagat in funduletul ei cel custom!

Mai avem un pic de lucru:

1. De taiat din bara fata (ating cu 33-urile)

2. Nu stiu care-i cea mai buna varianta (in afara de schimbat motorul cu un 3,5), dar mai trebuie cuplu: maxim 110 Km /h chinuiti afara, si cam greut in sarcina pe panta mare

3. Aer conditionat sau un ventilator mare de Dacie din 89' - in padure racoare, dar la intoarcere m-am scurs tot la nici 30 gradute de mai, cu geamurile jos. Ce ma fac la o etapa in Maramures? In 84 de ore pana la Baia Mare, in iulie, ajung stafidit -30 kg!

4. Amortizoarele spate lucreaza ciudat, cu zgomot si soc tare la denivelari luate cu un pic de viteza.

Oricum, e de bine: desi m-am dus doar cu un amic, fara alt echipaj (curiozitate maxima + instinct de conservare inexistent), ne-am si intors acasa tot pe rotile ei, desi am chinuit-o aproape de toti dracii acumulati in cele doua luni de reparatii / preparare.

Si in sfarsit.. poze!

Numai bine!

Relu

DSC_2906.JPG.fe613dad708f690f703f04a4a81b4d8c.JPG

DSC_2930.JPG.5c593bc1cbd90c303c2b2def29b4fee0.JPG

DSC_2931.JPG.c19d6feb781a150580518ff9dc594f9a.JPG

DSC_2932.JPG.4590f69335d9deaf39406ce642dd739a.JPG

DSC_2934.JPG.e3a219b2b8d4b003277e4f13c077cdcf.JPG

DSC_2935.JPG.22ca08642683a0785259f2b0fb795c00.JPG

DSC_2949.JPG.8c40995c43679ca135b0eb90e4580fa4.JPG

DSC_2964.JPG.62727b9c4fd988a997ffd7a2b4b2fe37.JPG

DSC_3000.JPG.88cfe3ad2dcc68f71d8f5faba8d577e3.JPG

DSC_3009.JPG.2948431c84cd6e8af8d8705656005d00.JPG

DSC_3052.JPG.c5a888a3104301dc22a48ef58764225e.JPG

Link spre comentariu

faian masinuta s-o stapanesti sanatos!

totu-i partea mecanica, iar la greutatea ei sa nu speri la nu stiu ce viteza

Link spre comentariu

Frumoasă! Îți doresc un motor de 2.8 pe viitor! S'o stăpânești sănătos!

Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o!
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare