Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pareri si sugestii pt alegerea unui Land Rover Discovery - 200 Tdi - 300 Tdi - TD5

Daniel4x4forfun

Postări Recomandate

Buna !

Sunt mai nou pe forum si de aceia vrea sa va rog ,preventiv, sa nu va enervati,daca pun intrebari aiurea . Vreau sa-mi schimb masina 4x4 si am decis sa-mi iau un Land Rover Discovery de prin 1995-2000 , cu volan pe dreapta si sa mi-l inscriu pe mine in Anglia, fiindca am posibilitatea asta . Doresc sa o folosesc pt tractat de remorca mai mare ,am inteles ca poate trage pina la 3,5 T . asa e ?

Acuma, nu stiu la ce model sa optez : 200 Tdi , 300 Tdi sau TD5 ? pe astea le-am vazut pe net in Anglia ca se incadrau la anii astia . Toate au motorizare de 2500 sau sunt si de 3000 cmc ? Cutie manuala sau automata ? varianta scurta cu 3 usi sau varianta lunga cu 5 usi ? am auzit eu odata ca sunt unele modele cu motoare TD de BMW . e adevarat ? in rest la ce sa fiu atent cand fac alegerea ? Vreau sa plec de curand in Anglia si sa-mi cumpar una . Va rog mult ,daca aveti nervi , sa ma indrumati si pe mine la alegerea pe care o voi face. va multumesc .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pareri si sugestii pt alegerea unui Land Rover Discovery - 200 Tdi - 300 Tdi - TD5

Buna !

Sunt mai nou pe forum si de aceia vrea sa va rog ,preventiv, sa nu va enervati,daca pun intrebari aiurea . Vreau sa-mi schimb masina 4x4 si am decis sa-mi iau un Land Rover Discovery de prin 1995-2000 , cu volan pe dreapta si sa mi-l inscriu pe mine in Anglia, fiindca am posibilitatea asta . Doresc sa o folosesc pt tractat de remorca mai mare ,am inteles ca poate trage pina la 3,5 T . asa e ?

Acuma, nu stiu la ce model sa optez : 200 Tdi , 300 Tdi sau TD5 ? pe astea le-am vazut pe net in Anglia ca se incadrau la anii astia . Toate au motorizare de 2500 sau sunt si de 3000 cmc ? Cutie manuala sau automata ? varianta scurta cu 3 usi sau varianta lunga cu 5 usi ? am auzit eu odata ca sunt unele modele cu motoare TD de BMW . e adevarat ? in rest la ce sa fiu atent cand fac alegerea ? Vreau sa plec de curand in Anglia si sa-mi cumpar una . Va rog mult ,daca aveti nervi , sa ma indrumati si pe mine la alegerea pe care o voi face. va multumesc .

Toate dieselele de la LR montate pe Disco 1 si Disco 2 sunt de 2500cc.

-La anii de fabricatie pe care ii preferi, vei gasi 300Tdi si Td5, mai rar 200Tdi. Diferenta majora intre ele este nivelul de electronica cu care sunt dotate: 200Tdi cea mai putina (aproape inexistenta), Td5 cea mai multa (atat la managementul motorului cat si alte accesorii - ABS, suspensii, asistenta la coborare, etc)

-In ce priveste sarcina maxima tractata, am mai scris si in alt topic: desi LR (in anumite conditii), poate tracta pana la 4t (in situatia in care are franele cuplate pneumatic cu remorca - ca la camioane), in mod uzual sunt date la 3,5t si asta depinde de ce este trecut in certificatul de inmatriculare (RAR-ul nostru le incadreaza adesea la 3,0t)

-Motoare BMW au fost montate de fabrica numai pe doua modele: Range Rover P38 si Freelander 1 Td4. Motoarele de pe Discovery 1 si 2 sunt de provenienta LR

-In ce priveste cutia (manuala vs automata), fiecare varianta are avantajele si dezavantajele ei: cea automata iti ofera un plus de confort (mai ales in mersul pe autostrada - majoritatea sunt dotate cu "cruise control") si se recomanda de multi atunci cand tractezi remorca (se spune ca ar avea viata mai lunga in situatia asta); in vreme ce cea manuala vine cu plusuri la fiabilitate (nu are electronica) si costuri mai mici la intretinere. Aici alegerea iti apartine:wink: (tine mult si de preferintele tale)

In ce priveste intrebarea "la ce sa fiu atent cand fac alegerea?", raspunsul tine foarte mult de varianta de motorizare si cutie aleasa: fiecare are "probleme specifice" si, cand te vei hotara asupra uneia din ele, in mod sigur vei primi indicatii detailate despre aceea. Prin topicurile din sectiunea Discovery gasesti suficienta informatie (zic eu) ca sa te poti hotara asupra uneia din variante (si chiar sa-ti lamuresti unele din posibilele intrebari)

Bafta la alegere!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Re: Pareri si sugestii pt alegerea unui Land Rover Discovery - 200 Tdi - 300 Tdi - TD5

Salut .

Iti multumesc foarte mult pt amabiliatea ta de a-mi da asa un raspuns detaliat . Chiar m-ai lamurit in unele privinte . O sa mai adun informatii inainte de a lua o decizie. Chiar iti multumesc mult . O seara buna.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare