Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

King Cab 2003

nisda

Postări Recomandate

Salut

In sfarsit am reusit sa gasesc ceea ce cautam:banana.Un King Cab din 2003 adus din Suedia cu motor refacut total .Inainte sa il cumpar l-am dus la reprezentanta pentru inspectie tehnica si de asemenea un control ca si in cazul ITP.Stiu ca motorul are o istorie urata dar sper sa ma duca ceva timp.

Am ceva de lucru la el dar timpul nu imi permite sa imi bag eu nasul si asa trebuie sa apelez la un service pentru schimb de amortizoare,semicaseta de directie si uleiul din motor plus filtrul de ulei,combustibil si aer.De asemenea si placutele de frana si sabotii pentru ca nu am incredere in cele vechi.

Sunt constient ca trebuie sa schimb si celelalte lichide-cutie de transfer,diferential spate si cutie de viteze dar nu am incredere in cei din service-uri ca ar baga uleiurile corespunzatoare ( se pare ca pe spate3 ar fi dotata cu LSD).Voi face asta imediat ce voi avea timp .

Sunt interesat si de un set de cauciucuri dar nu cred ca v-a vedea foarte mult off road.Voi incerca sa ies si eu cu baietii din Galati si sa vad cam ce capabilitati are achizitia.

Sper sa gasesc ajutor si sfaturi din partea voastra.

Deocamdata nu am fotografii pentru ca nu este inmatriculata si nu am adus-o la mine acasa.

Numai bine

Navara.jpg.9ebeecf516690d21cce4acfdf94021e5.jpg

D22 King Cab
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: King Cab 2003

Salut!

Ieri am reusit sa fac RAR-ul si se pare ca este nevoie de un raspuns pentru cutia din spate.Obligat fortat am incaltat-o si cu, cauciucuri de iarna aproape( 255x65x16) noi si am vazut intr-adevar ce inseamna un 4x4 prin Galati cu ce zapada a fost ieri.

LSD functioneaza fara probleme dar trebuie sa fac rost de 2 litri de ulei special pentru al schimba.

Recomandati sa schimb si uleiul in cutia de viteze?

Pe cel din cutia de transfer cu siguranta il voi schimba.

Am descarcat manualul de pe site-ul :cl dar nu reusesc sa vad capitole intregi sau nu se deschide chiar deloc.Cu un lucru nu sunt

clar:diferentialul fata are aceiasi baie de ulei ca si cutia de viteze sau este incinta separata?

Jantele pe care le am acum sunt de tabla si arata cam aiurea...parca sunt bagate in masina...nu ies deloc in exterior pentru a urma linia spoilerelor de deasupra rotilor.

Oricum per total sunt multumit...chiar daca au intrat mai multi bani decat preconizam pentru a o pune pe picioare.

Numai bine

Editat de nisda
D22 King Cab
Link spre comentariu

Salut! Am avut un NP300 ca masina de firma, foarte ok per total. Nu ai specificat nr. de km rulati. Diferentialul fata e total separat de cutia de viteze. Uleiul din cutia de viteze , cutia de transfer si diferentialul fata nu trebuie schimbat obligatoriu. In schimb grija cu diferentialul spate. Acesta ridica uneori probleme, masina mea de firma a necesitat schimbarea lui. Nu stiu cine o utilizase inaintea mea dar avand in vedere tipurile de drumuri pe care umbla e posibil cu timpul sa fi cedat. A fost inlocuit cu un dif blocabil ARB, acesta fiind mai bun la pret ca cel original si in acelasi timp mult mai util. Din ce vad eu in poze nu ai cel mai ridicat nivel de echipare, probabil nu ai nici climatronic. Jantele pe 16 de aluminiu originale sunt foarte ok. Nu iti recomand mai mari, foile de arc sunt nenorocit de tari. Mie mi-a rupt spatele cand nu a fost incarcata iar drumurile lungi cu ea sunt foarte obositoare. Bafta!

Link spre comentariu

Salut!

Multumesc pentru sfaturi!

Din pacate este versiunea ''chel option'' deci fara ABS si AC dar pentru ce am luat-o eu sa spunem ca are o scuza.Am vrut neaparat cu bena mai lunga sa imi pot cara motocicleta spre zonele de munte sau paduri.

Ca si km nu pot spune nimic deoarece nu mai indica nr de km si de asemenea viteza.Rpm indicatorul merge OK.Din spusele proprietarului suedez are motorul reconditionat cam in urma cu 10.000 de km cu o factura de aproximativ 10.000 iar km ar fi in jur de 170000.Am vazut-o si chiar daca nu corespundea in totalitate cu datele din anunt mi-a placut si am luat-o.

De altfel, inainte de a o cumpara am fost la reprezentanta Nissan si pe standul de noxe mi-a dat incadrare la Euro 5.

Incerc sa mai descarc inca odata manualul si poate voi putea citi mai multe.

La Nissan tocmai mi-au cerut 200 lei pe litrul de ulei special pt LSD! Credeti ca merita sau mai caut pe piata?

Numai bine

ps.am gasit Mobil 20 litri la 480 de lei si am drum in Bucuresti sa il iau.Poate mai sunt doritori? Ma puteti contacta pe PM

Editat de nisda
D22 King Cab
Link spre comentariu

Castrol 70-W140 pt diff cu alunecare limitata LSD 65-80 lei /l depinde de unde-l iei/gasesti

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Sa stapaniti sanatos achizitia !

Ce ma mira pe mine, este urmatorul lucru: spuneti ca cei de la Nissan v-a incadrat-o la Euro 5 ?

Bafta !

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Un ulei LSD care ar fi oarecum varful de gama pentru aplicatii 'civile' (adica auto ... nu aviatie ) e 75W140 LS ( sau LSD , e acelasi lucru ) . Cand am avut LSD pe masina am folosit Valvoline , dar initial inclinasem spre Liqui Moly , care pe fisa tehnica era cel mai potrivit pentru aplicatie .

Bineinteles ca ar fi necesitat 75W90 LSD pentru utilizare normala , dar pentru aplicatii mai grele si viata mai lunga a organului am optat pentru 75W140 ( ...de care s-a bucurat cel care a beneficiat de puntea cu LSD ... am dat-o .. sa fie el sanatos ) .

Ar trebui sa te interesezi ce e cu exactitate uleiul de 200 ron /litru ... poate egzista o explicatie ... sper .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Salut si multumesc

Pretul de 200 pe litru se incadreaza in politica lor de preturi Isi protejeaza afacerea.Acelasi ulei nu am reusit sa il scot la mai putin de 180 la un service din Bucuresti.Voi incerca sa scot mai multe informatii de la cei de la Nissan in legatura cu uleiul lor.

Luni am drum in Bucuresti si am gasit in cele din urma la bidon de 5 litri ,140 de lei Repsol 80W90 cu certificare pentru Nissan.In prima faza il voi folosi pe acesta si apoi voi urma sfaturile voastre cu 75W140 Castrol.

Am testat motorul pentru noxe iar tipul mi-a spus ca s-ar incadra in normele Euro 5 ca si valoare de emisie .In carte este Euro 3.

Poate prin luna mai voi putea iesi si eu la o tura soft cu cei din Galati.Astazi i-au fost schimbate placutele,discurile de frana,set de amortizoare ,bucse bara stabilizatoare,filtre si ar fi trebuit si semicaseta de directie dar din pacate piesa venita noua nu se potriveste si trebuie sa merg sa o schimb.

Numai bine

Editat de nisda
D22 King Cab
Link spre comentariu

200 lei / litru de ulei LSD ...cam mult ... de fapt, foarte mult! :uameni

85w90 de la LM in jur de 60-70 lei ... cam asta este pretul corect de pe piata! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu te aventura sa bagi in diferentialul LSD un ulei non-LSD , se lasa cu suspine , posibil fara reanimare ulterioara . E mare pacat sa nu-ti mearga LSD-ul , pentru ca ( in cazul in care e functional ) ajuta mult ... cam atat cat trebuie sa nu-ti dai seama ca fara el nu te misti dintr-o gaoace de noroi aparent neglijabila .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Salut,

Uleiul de la Repsol este special pentru aplicatii autoblocante LSD.Bineinteles ca daca nu scrie asta pe bidon nu il iau.Ieri am cautat pe net ceva timp si numai rezultate inutile imi apareau cu Google dar acum dupa ce am dat exact marca de ulei pe care mi-ati specificat-o am gasit .Deja am comandat pe site Repsol si i-am spus omului ca trec sa il iau si nu imi sta in caracter sa il pasez.

O intrebare va rog,ce cric folositi voi?Masina nu are asa ceva si trebuie sa o dotez si nu stiu daca unul clasic ridica destul de mult.

Numai bine

D22 King Cab
Link spre comentariu

Cricul original Nissan , pentru Y60/61 . Pur mecanic , telescopic , compact .... doar 2T dar extrem de fiabil .

Dulceanu si subsemnatul avem cate doua si le folosim nemilos si la .... alte aplicatii . Nu cred ca se va desparti unul dintre noi de unul din perechea din dotare , asa ca poti incerca pe la vanzari & comp . Stiu ca si @naspet isi doreste unul ... si sta la panda , dar nu si-a gasit , asa ca un cric hidraulic telescopic de 4-5T probabil ca poate fi luat in considerare , fiind avantajos si la pret .Probabil ca nu va ridica aia 45 cm sau cat o mai fi , dar pentru masina e tot ce-i necesar si suficient ...

Link spre comentariu

Buna ziua

Un ulei potrivit pentru diferentialul spate cu alunecare limitata (LSD) este Valvoline 80w90 gl5 .

Scrie pe bidon Limited slip si costa cam 30 lei litrul.Eu l am comandat de la o firma din pitesti parca.

Am folosit acest ulei pt nissan terrano si navara d40 .

Nissan Navara Nissan Terrano
Link spre comentariu

Salut

Ieri am primit si omologarea de la RAR.Culoare rosu-alb si 2 locuri.

Credeti ca voi avea probleme cu Politia in cazul in care voi dori sa dau jos cutia montata pe bena?

Cauciucurile din carte sunt 255x70x16 dar efectiv acum am pe ea 255x65x16 si e doar o diferenta de 1%.O sa iau amenda sau ce se poate intampla?

Oricum trebuie sa imi revin financiar pentru jante DOTZ si BF'G AT,MRL-uri si alte mici chestii undeva prin vara-toamna.

Luni imi voi lua numerele si sper sa fiu multumit de achizitie.Incerc sa gasesc si un cric,poate pe la dezmembrari si de asemenea sa descopar de ce nu merge kilometrajul si indicatorul de viteza.

Numai bine

D22 King Cab
Link spre comentariu

Salut! Sansa de amenda pentru dimensiunea anvelopelor diferita de cea trecuta in talon este mica. Si eu le am cu 5 % mai inalte, la fel ca si tine. La ITP mi-au atras atentia dar nu am dat eu importanta si m-am facut ca n-am auzit. Se pot omologa dar nu cunosc procedura exacta. Se presupune ca o alta dimensiune de anvelope poate afecta performantele masinii dar diferenta ta e mult prea mica. Bafta!

Link spre comentariu

Salut

Gata am numerele dar mai am cate ceva de facut.Insist sa ii dau cutia aia din spate jos pt ca nu ma pot obisnui cu ea si nici nu imi place.De asemenea becurile pe stanga fata-spate pozitie nu merg si nici kilometrajul .Asa cum sfatuia un coleg intr-un alt topic D22 voi incerca sa vad si la conexiunile de la CD cat si de la carligul de la remorca.Nu am reusit inca sa ii schimb uleiurile.Si pe moment satu si prost financiar asa ca peste cateva saptamani sper sa o fac si pe asta.

Am reusit sa vad si manualele de service si voi incerca sa imi printez la job toate schemele electrice pe A3.

Ieri am mers un pic prin oras cu ea dupa un drum de 500 km cu un Qashqai si ma simteam ca intr-o barca!

Numai bine!

D22 King Cab
Link spre comentariu

Salut

Din pacate nu pot rezolva problema kilometrajului datorita senzorului din cutia de viteze asa ca voi incerca pe la dezmembrari.Trebuie sa cumpar si un alt bord ,nr de kilometri nu se mai poate vedea din cauza afisajului.

Am vazut cateva la dezmembrare prin Galati dar din pacate nu mai am cand sa ma interesez de ele.

Am in plan si instalarea unui indicator pentru presiunea de ulei si presiunea de supraalimentare.Unde considerati ca ar fi cele mai bune puncte de legatura pentru cele 2 instrumente?

Masina incepe sa imi placa din ce in ce mai mult iar maine voi incerca o tura pe dealuri.Fiul meu este incantat la maxim de camionul cu remorca..si ca el poate sta pe locul mic din spatele banchetei!

Numai bine!

D22 King Cab
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut

Am reusit sa ma edific si cu pozitia senzorului din cutia de viteze .De fapt va trebui sa il cumpar din SUA unde este mult mai ieftin si sa incerc undeva prin Gl mutarea pinionului de pe axul vechi pe cel nou.

In reconstructia unor masini vechi am observat ca sunt implicati foarte multi colegi asa ca e posibil sa se fi lovit de problema suruburilor de plastic sau metal folosite pe la aparatorile de noroi,,spoilere si mai ales fetele de usi.

Ati gasit cumva un furnizor pentru kit-uri pentru aceste produse?

Numai bine!

Editat de Astral
D22 King Cab
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut

In sfarsit am reusit sa termin cu schimburile de lichide si sa merg cu masina un pic.Este foarte docila si sunt multumit de achizitie.Am schimbat senzorul din cutia de transfer asa incat acum am si indicatii asupara vitezei precum si bordul.Din pacate in bord nu reusesc sa fac sa se aprinde decat un singur led din toate cele 5 pe care le-am achizitionat...mai am de lucru si cu blindarea EGR ului dar ii vine timpul.

Multumesc colegilor Ionutz si Cos pentru ajutor si amabilitate.

Daca in cartea de identitate a masinii nu am trecute toate dimensiunile de cauciucuri pe care masina le are trecute in fisa tehnica de la producator pot merge la RAR si sa trec si dimensiunile lipsa?

Astazi incerc sa fac alte fotografii .

Numai bine

Dan

• Like 1
D22 King Cab
Link spre comentariu

Dane,

Vezi ca la RAR, poti trece in carte si alte dimensiuni de gume ...depinde de cum ii prezinti fieru la inginer! :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Salut

Ieri m-a prins ploaia in mijlocul padurii de langa oras ,sotie,copil,catel,bicicleta...a rupt drumurile in cateva minute.

Eu,in inconstienta mea am luat masina lasata la marginea padurii si am intrat sa recuperez restul familiei.Abia am reusit sa ies inapoi pana la drum iar de acolo si mai greu deoarece ploaia deja rapaia de 10 minute.Ar fi trebuit sa urmez sfaturile voastre si sa nu ma aventurez singur cu masina nepregatita(cauciucuri Michelin Syncrone-bune de sosea si fiind conditiile date s-au descurcat onorabil si prin noroi.)Am 2 cauciucuri dar din pacate sunt 225/75/16 Cooper Discoverer si vreau sa cumpar un set de 4 cu dimensiunile din talon.

Asa cum a mentionat colegul Cos autoblocabilul a facut diferenta ...am reusit sa ajung la asfalt si cu partea dorsala asa stransa ca as fi putut prelucra fier forjat fara probleme.

Am cumparat jante de Patrol si le-am vopsit dar se pare ca trebuie inel de centrare,ale mele au CB -ul de 100 mm iar cele de Patrol 110 mm.Credeti ca se vor centra din piulitele speciale?

Asa arata acum vopsite

757597468_Jante1.JPG.a5d3589ed934d0968be7007a0cab03e4.JPG395798550_Jante2.JPG.691ffcd96ae0adf063916b2577329bc9.JPG

Incerc sa imi revin cu banii pentru cauciucuri mai bune de teren si abia atunci voi utiliza jantele negre.

Numai bine

Dan

Editat de nisda
D22 King Cab
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut

Careva dintre voi a avut probleme cu trosnete la barele de torsiune?

Am intrat sub masina dar nu am gasit nimic asa ca am dus-o la un mecanic si a bagat-o pe groapa si nu a putut identifica nimic.

Se aude la mici denivelari si de asemenea cand opresc motorul ca un contact intre 2 parti metalice-bara din stanga fiind cu probleme cred deoarece de acolo se aude zgomotul si simt si ceva in podul pedalier

Multumesc

D22 King Cab
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salut

Dupa mai bine de un an masina arata asa.

Suspensie Iron Man,jante de Patrol Y61 si anvelope BFGoodrich.

Inca sa fie montate un set de scuturi motor+cv de la Iron Man,2 proiectoare de ceata Warn si indicatoare de presiune ulei,temperatura apa si temperatura ulei de la Depo Racing.Multumesc colegilor care m-au ajutat cu marca indicatoarelor.

O problema acum a devenit locul de montaj al celor 3 indicatoare suplimentare deoarece nu vreau nimic in campul meu vizual direct si chiar daca au diametrul mic(52 mm) tot nu vad unde le-as putea monta.Aveti ceva sugestii?

Incerc sa fac rost de bride pentru bena de Logan Pick up pentru a instala o prelata deoarece hard-top-ul il voi demonta.Nu gasesc la dezmembrari nici un logan si noi nu vreau.

De asemenea voi adauga lampi interioare suplimentare deoarece dotarea standard este foarte saraca.Credeti ca voi suprasolicita circuitul original daca voi lega in paralel inca 2 lampi mici cu led actionate de intrerupatoarele din usi?

Urmeaza bara spate schimbata cu ceva simplu si rezistent precum si 2 proiectoare montate sus in fata trapei dar inca sunt in cautarea unei solutii de prindere.

Multumesc

Dan

DSC06465.thumb.JPG.93322cba8a8fc33fe03d3778d0780aaa.JPG

DSC06463.thumb.JPG.5c7e7eeb67db673abcd773c383da4f1a.JPG

D22 King Cab
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare