burdi87 Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Salutare Vreau sa pun un troliu pe masinuta mea ;) poate sa imi spuna careva cam de ce putere imi trebe sau mai poate chiar sa imi recomande unu?? Cu stima Rares Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: Troliu L200 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?49340-De-care-troliu-am-nevoie poate te ajuta informatiile de aici :wink: nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Claudiu Jeep Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: Troliu L200 Salutare Vreau sa pun un troliu pe masinuta mea ;) poate sa imi spuna careva cam de ce putere imi trebe sau mai poate chiar sa imi recomande unu?? Cu stima Rares salut. eu am la L200 un woger (chinezesc) de 6T si trage de naiba il ia, si tine cont ca nu am schimbat si nici nu am taiat sufa. trag cu el pe ultima infasurare si nu are treaba. ce e drept, trage la viteza mica, dar TRAGE. si e si ieftin.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
House4x4 Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: Troliu L200 Salut, noi montam pe L200 sau Hilux troliu de 12000Lbs http://house4x4.ro/ro/component/djcatalog2/itemstable/5-trolii-12v Daca te putem ajuta, mai ai nevoie si de o placa montaj troliu 220 lei sau daca vrei de la inceput, sa schimbi cablul de otel cu o plasma sintetica, putem rezolva. Numai bine, Marcel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
burdi87 Postat Martie 25, 2013 Autor Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: Troliu L200 Deci din cate inteleg eu trebuie un troliu de vreo 12000lbs care ii ~2200 plus placa ~220 lei. Intrebarea e daca pot sa montez pe masina asa cum e fara sa dau jos bara de plastic?? Im cer scuze daca intrebarile mele par f puerile insa sunt la inceput cu modificatu masinutei:) si multumesc tuturor pentru ajutorul acordat :) Stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Re: Troliu L200 Pai da , de asta ti-au spus de placa pentru troliu, este pentru cazul in care vrei sa pastrezi bara de plastic si nu pui bara HD. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
burdi87 Postat Martie 26, 2013 Autor Partajează Postat Martie 26, 2013 Re: Troliu L200 Da da mersi:D Si o alta intrebare de profan ?? ce ziceti merita sa pun bara HD?? merntionez ca nu particip la concursuri sau la offroad extrem;) da na imi trebe troliu ca sa fiu sigur ca nu raman printr-un varf de munte sa ma caute salvamontu:D Mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Re: Troliu L200 Montajul unui troliu se poate face folosind un suport dedicat pentru montaj ascuns in bara masinii sau inlocuind bara masinii cu o bara metalica, care are suportul de fixare troliu incorporat. Suportul de fixare trebuie sa fie special conceput pentru respectiva masina. Suportul universal care se vinde de catre mai toata lumea nu se poate monta ca atare, ci trebuie modificat. Pretul final va fi cel cerut de atelierul care face modificarea; atentie si la calitatea executiei, sa nu te trezesti ca-ti pleaca troliul de pe masina cand troliezi... Exista si placi de troliu executate in fabrica direct pentru fiecare model de masina; au alt pret dar sunt facute dupa un proiect si iti garanteaza calitatea si rezistenta; un pret orientativ este 275 euro, TVA inclus. Sa-ti montezi troliu in bara metalica presupune o greutate adaugata de circa 80-100 kg; suspensia masinii nu va face fata la aceasta solicitare; corect tehnic este sa-ti schimbi suspensia cu una HD, care sa sustina greutatea adaugata. Troliile se aleg functie de greutatea masinii si destinatia folosirii, dar si dupa criterii de rapiditate, fiabilitate si pret. O greutate redusa a troliului este avantajoasa, deci cablul sintetic este o solutie. De obicei troliile de sarcina mare sunt mai grele si mai lente, uneori foarte lente. Depinde de ce asteptari si nevoi ai... Diverse modele de trolii poti vedea in magazinul online GTC Auto SHOP. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
burdi87 Postat Martie 26, 2013 Autor Partajează Postat Martie 26, 2013 Re: Troliu L200 Ok mersi de lamuriri:) Nu ma gandeam ca ii asa de complicat;) daca cumpar troliu trebe bara trebe suspensie si etc Ma cam doare capu deja cati bani tre sa bag;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Claudiu Jeep Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Re: Troliu L200 daca-ti pui numai troliu si placa aferenta nu trebuie schimbata suspensia. pe masina vine 30-40 kg in plus . nu afecteaza f mult Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: Troliu L200 daca-ti pui numai troliu si placa aferenta nu trebuie schimbata suspensia. pe masina vine 30-40 kg in plus . nu afecteaza f mult Numai troliul are peste 40 de kg (ma refer la un troliu cu cablu de otel). La asta se mai adauga si placa care (ca sa fie sanatoasa si rezistenta) mai are si ea vreo 15 kg. Da, merge si fara schimbarea suspensiei dar ca totul sa fie in parametrii ca la carte, ar fi buna o suspensie mai sanatoasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Claudiu Jeep Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: Troliu L200 Da, merge si fara schimbarea suspensiei dar ca totul sa fie in parametrii ca la carte, ar fi buna o suspensie mai sanatoasa. sa o luam practic si teoretic in acelasi timp, o suspensie stok din din 2002-2003, oricum nu e in mintile sale, chiar si fara troliu (asta daca nu a fost schimbata mai recent de colegu') :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Re: Troliu L200 La pickup-urile din 1998-2005 (la toate, nu doar L200) suspensia fata e pe bara de torsiune. La o adica o mai ridici 3-4 cm asa, pana cumperi o suspensie +5. 1 don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
burdi87 Postat Martie 28, 2013 Autor Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: Troliu L200 Cum zice colegu suspensia nu ii chiar in mintile ei da na speram sa nu schimb acuma ;) Cel mai probabil am sa mai strang niste banuti si atunci schimb tot bara suspensi si troliu;) Mersi tare mult de lamuriri si sfaturi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Claudiu Jeep Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Re: Troliu L200 La pickup-urile din 1998-2005 (la toate, nu doar L200) suspensia fata e pe bara de torsiune. La o adica o mai ridici 3-4 cm asa, pana cumperi o suspensie +5. e o varianta buna si din punctul meu de vedere, dar cred ca se pune problema la balans, tangaj, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: Troliu L200 salutare stimati colegi In primul rand felicitari pentru masina. Arata bine masina ta. Acum tu stii cum se comporta pe drum , dar de aratat arata bine. Cu privire la montajul unui troliu.... in primul rand fa un calcul sa vezi cat te costa si socoteste la ce folosesti tu masina.Eu sunt posesorul unui l200 din 2003 si am montat si eu bara metalica si troliu. In postul acesta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71621-L200-mai-vechi-%282003%29-proprietar-mai-nou-%29 ai pozele masinii inainte si dupa "operatie". Bara metalica a fost achizitionata de la "house4x4" , ii gasesti aici pe forum , iar troliul este marca HORN de 12500 lbs si a fost montat in bara folosind un suport universal (un pic modificat). Rezultatul se poate vedea in pozele pe care le-am atasat in postul respectiv. Am folosit in teren troliul si se comporta excelent. Cu privire la suspensia masinii asa cum a spus cipri778 este pe bara de torsiune , deci daca se lasa asa tare pe fata ai posibilitatea sa reglezi din torsiunea barei sa se ridice inapoi acei cativa cm. Oricum eu dupa montajul barei pe fata si a troliului nu pot spune ca s-a lasat asa mult prin urmare eu nu am umblat la suspensie. :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
burdi87 Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: Troliu L200 Mersi Impero da na sa sti ca parca nu stunt foarte multumit de ea;) inainte de L200 am avut un Pajero si parca mergea mai bine tragea mai bine era mai inchegata da na asta e, daca vreau sa si car cu masina nai ce face. Nu neaparat am mare nevoie de troliu insa numai odata trebuie sa raman intr-o noapte intr-un fund de parau si sa nu am;) si plus daca ii pun bara HD nu mai am bataie de cap cu spoileru ala de plastic care deja l-am crapat;) Oricum m-am hotarat sa mai stau un pic mai pun ceva leuti deoparte si dupa sa ma apuc sa schimb mai multe pe la ea ;) Si o intrebare offtopic;) Am pe ea niste AT 265/75/15 si imi atinge in ornamente si spoiler la viraj maxim?!? ce dimensiune ii standard pe l200 sau mai bine zis care ar incapea mai ok? Mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 (editat) Re: Troliu L200 Am pe ea niste AT 265/75/15 si imi atinge in ornamente si spoiler la viraj maxim?!? ce dimensiune ii standard pe l200 sau mai bine zis care ar incapea mai ok? Din ce vad in avatarul tau, ai jante cu ET negativ destul de mare, din cauza asta iti atinge. Eu am 265/75/16 pe jantele originale si nu imi atinge pe fata, si nu am ridicat masina deloc. E drept ca sunt la limita, dar cad voi pune jante cu ET negativ trebuie taiat foarte putin la aripa pe interior, chiar daca schimb suspensia. Fa o proba cu niste jante originale de L200 sau Pajero Sport, si ai sa vezi diferenta. Referitor la montarea troliului, si eu sunt de parere ca daca pui doar troliu in bara masinii, eventual unul cu plasma, mai usor, nu este necesar sa schimbi barele de torsiune, dar pentru un troliu mai greu si bara HD, se recomanda schimbarea barelor de torsiune cu unele HD, mai ales daca zici ca folosesti masina in teren. O sa-ti dai seama singur de diferenta, daca vei testa ambele variante. Editat Aprilie 1, 2013 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
burdi87 Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: Troliu L200 Jantele sunt ET Negativ da nu stiu de cat oricum;) si zic ca daca pun gumele pe jante originale nu as mai avea probleme de genu?? Masina ii folosita zilnic in teren si nu sta mai deloc;) cum am zis mai pun ceva banuti si pe la vara ma apuc sa o modific ;) abia nu trebe sa mai incalzesc garaju. Mersi de sfaturi si ajutor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: Troliu L200 Ai cumva si flanse la roti? :) Ai grija ca un ET negativ exagerat duce la uzura prematura la rulmenti + altele. O diferenta de aproximativ 30mm este mai usor de suportat, si cred ca suficienta pentru a compensa o ridicare din suspensie de 40-50mm. Sfatul meu este sa faci o treaba "nemteasca" (cum se zice pe la voi), chiar daca "merge si asa" cu suspensia actuala. Dar daca este masina de muncit, mai bine o faci ca lumea si stai apoi linistit. Troliul bagat intr-o bara HD este mai protejat, bara te va ajuta sa ai un unghi de atac mai mare, probabil vei scapa si de frecarea rotilor si poti pastra ET-ul actual. Iar suspensia HD nu doar ca ridica putin masina, dar ii va da un comportament mai bun atat pe strada cat si in teren, mai ales cand e incarcata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
burdi87 Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: Troliu L200 Aha deci ii clar trebuie sa ma apuc sa bag banuti in ea:( si numa ce am luat-o. Da asa ii ea ii de muncit si trag de ea, deci pe scurt imi trebe suspensie, bara, si sa verific jantele:) Deci ma apuc de treaba;) da dupa pasti ca pana atunci nu sunt finante:D doar tre sa cumpar un miel nu;). Ma poate ajuta vreun coleg din Sibiu care sa imi recomande un service bun unde sa pot sa duc masina si sa fie seriosi sa nu am eu bataie de cap ?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate