hiri Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Salut Am si eu o problema cu suzeta mea scurta, 1.6, 8v, benzina din 91, si nu ii dau de cap. Recent am schimbat bucsele pe fata si tot sistemul de franare pe spate, toate buna si frumoase pana aici. Cand am scos masinuta la ture pe dealuri am observat ca atunci cand volanul este virat maxim sau aproape de maxim(stanga si dreapta) suna ceva pe sub masina , a fier pe fier , nu am reusit sa identificam sursa , in masina se simte ca ar suna din partea din fata,dar din cauza vibratiei nu sunt sigur . Invartindu-ma in cerc si pe stanga si pe drapta am observat ca sunetul apare parca cand reduci viteza . Ati mai intalnit astfel de simptome? Ajutati-ma cu un sfat nu stiu de unde sa incep . Cu respect hiri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady.p Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: sunet ciudat si la mine la samurai se aude zgomotul acela la viraj maxim prin padure ,am observat ca se aude in anumite situatii mai dificile,pe asfalt sau drum drept nu se aude ..... dar nu l-am prea bagat in seama , inainte am avut un daihatsu feroza care la fel se auzea..... Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hiri Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: sunet ciudat mecanicul mia spus ca asa se aude la masinile de teren care sunt mai in varsta. zicea ca si el a avut o masina de teren si a vandut-o si acum dupa vreo doi ani tot asa face. la mine suna si pe asfalt sau loc drept ( nu doar in situatiile mai grele) Nu stim de de ca de apucam sa desfacem... :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soxxxxxxxxxx2003 Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: sunet ciudat nu cumva iti atinge cauciucul de sasiul masini? ia sa te uiti atent daca ai urme pe sasiu de frecare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hiri Postat Aprilie 1, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: sunet ciudat nu cumva iti atinge cauciucul de sasiul masini? ia sa te uiti atent daca ai urme pe sasiu de frecare Salut primul lucru care l-am verificat , dar din pacate nu . :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Aprilie 1, 2013 Partajează Postat Aprilie 1, 2013 Re: sunet ciudat La vitara sunt doua limitatoare la directie ; unul la caseta si unul la semicaseta. verifica acolo (pune putina vaselina in zona ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hiri Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: sunet ciudat La vitara sunt doua limitatoare la directie ; unul la caseta si unul la semicaseta. verifica acolo (pune putina vaselina in zona ) @nea fane - merci de sfat dupa o discutie cu mecanicul am stabilit sa ducem masina la ii reglam directia si apoi vedem daca mai suna. Va tin la curent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cleo Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 (editat) Re: sunet ciudat Toata lumea are sunete ciudate la masina ...cred ca sunt trei topicuri deschise :grin: Am avut si eu un zgomot ciudat la masina ,Toyota,de vreo doua saptamani.Incepuse cum spui tu,in partea din fata,apoi in alta zi juram ca se aude undeva prin spate un zgomot asemanator pe care il descrii tu. Problema a fost simeringul - cutia de transfer,fata.Zgomotul a disparut. Editat Aprilie 10, 2013 de Astral Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hiri Postat Iunie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2013 Re: sunet ciudat Salut Revin cu informatii... Prin eliminare am ajuns la cocluzi ca sunetul vine de la planetara/e fata din cauza uzurii.Saptamana asta vor fii demontate si verificate , am inteles ca se pot rectifica ( nu ma pricep ) sau daca nu altele . Sper sa nu fie si alceva :( hiri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hiri Postat Iulie 1, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2013 Re: sunet ciudat Salutare Am schimbat capetele de planetara si... nimic.Adica nici o schimbare . Mecanicul suspecteaza acum cardanul, reductorul sau diferentialul . Sambata toata dupamasa m-am invatit cu masina incerc incet si mecanicul pe langa masina sa incercam sa ne dam seama de unde suna . Si fac cu nervii ... Ajutati-ma cu o sugestie ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flavionelo Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Re: sunet ciudat nu sunt mare mecanic si nici expert in presupuneri dar eu as recomanda sa schimbi putin si mecanicul ca mie mi se pare ca deja te-a pus pe cheltuieli inutile dupa "ureche" nu prea cred ca asa merge cu mecanica (sper ca nu te-a ofensat mesajul asta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hiri Postat Iulie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2013 Re: sunet ciudat salut Am eliminat cardanul. Si am mai incercat urmatoarea chestie. Am dus masina cu rotile langa o bordura mai inalta decat jumatate din roata fata, am cuplat 4x4 pe mic si am accelerat cu rotile drepte sprijinite de bordura.Pe langa ca rotile patinau de numa se auzea si sunetul respectiv asa parca ar scapa ceva si se simte in toata masina vibratia respectiva. Sa fie reductorul sau diferentialul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Re: sunet ciudat salut Am eliminat cardanul. Si am mai incercat urmatoarea chestie. Am dus masina cu rotile langa o bordura mai inalta decat jumatate din roata fata, am cuplat 4x4 pe mic si am accelerat cu rotile drepte sprijinite de bordura.Pe langa ca rotile patinau de numa se auzea si sunetul respectiv asa parca ar scapa ceva si se simte in toata masina vibratia respectiva. Sa fie reductorul sau diferentialul? Eu suspectez MRL-urile. Daca ai automate atunci faza cu urcatul bordurii asa din scurt sigur nu le face bine. Le trebuie 0.5-1m pana cupleaza. Da-le jos si refa testul. Vezi daca se mai aude sunetul ala. Apropos, sper ca testele alea in curba nu le faci cu 4x4 cuplat pe asfalt. Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hiri Postat Iulie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2013 Re: sunet ciudat Salut Sunetul apare si cand merg in marshalier dar o sa incerc propunerea ta . Testul cu a fost facut pe iarba. :) o zi placuta . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hiri Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 (editat) Re: sunet ciudat Vin cu un update, Am desfacut reductorul si un pinion si mansonul? prezinta urme de uzura . Intrebarea mea este sa incerc sa schimb piesele sau sa imi iau alt reductor? Stiti pe cineva care repara reductoare ? sau De unde pot cumpara din zona clujulul alt reductor? o zi placuta . Editat Iulie 4, 2013 de hiri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate