Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme inmatriculare nissan patrol Y60

Daniel Hodor

Postări Recomandate

salutare baieti..am un nissan patrol y60 an 90.motor 2.8D,model scurt..il am de aproximativ 3 luni,adus dn olanda.masina a suferit o restaurare totala.problema este ca as vrea sa il inmatriculez in tara ca autoutilitara dar nu este nici autoutilitara nici euro 2 sa fie mica taxa..daca poate cineva sa ma ajute in felu asta il astept cu propuneri..
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme inmatriculare nissan patrol Y60

Daca-i 90 ...e greu de facut EURO2 ...Autoutilitara o mai faci, cum-necum ...dar euro2 nu prea! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Am si eu un y60 din '91. Cu partea de autoutilitara am rezolvat. Trebuie sa-i faci un panou de despartire in spatele scaunelor din fata, si sa scoti scaunele din spate. Panoul trebuie sa fie din profile metalice, cu plasa metalica. Problema mea cea mare, este cu norma de poluare. RAR ul a fost "bine intentionat" si l-a scos cu norma non euro. Dupa calculul de taxa http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2013.html la non euro este de 2539 euro, la euro 1 1100 euro, si la euro 2 550 euro. Sincer m-am asteptat la euro 1, eram pregatit sa dau 1100 euro. Si eu doream sa o inscriu in RO, dar cu taxa asta solutia este Bulgaria. Din cate am inteles, asigurarea si impozitul in Bulgaria pentru turism este aproximativ la fel ca la noi pentru utilitara, avantajul fiind taxa de drum mai mica fata de utilitara. Un plus de avantaj nu platesti acea suma colosala la inscriere, dezavantaj, trebuie sa mergi in fiecare an cu masina in Bulgaria. Am discutat si cu un avocat, m-a sfatuit sa nu dau in judecata statul, cu noua taxa reusitele de castig sunt 50-50%. A spus ca trebuie sa treaca 1,5-2 ani pana se ajunge cu procedurile in uniune, si se poate merge la sigur.

Link spre comentariu

La bulgari:

-ITP-ul la autoutilitara e valabil 6 luni. Costa putin mai mult decat la un autoturism (+5-10 euro).

-Asigurarea este aproximativa cat a unui autoturism

-Impozitul este cu aproximativ 10% mai mult ca la un autoturism

La noi:

Din cate stiu eu: sa faci o masina din autoturism utilitara trebuie ca o firma specializata pe asa ceva sa-ti faca un dosarel ptr RAR. Nu este indeajuns sa-ti faci tu home-made modificarea. Si in afara de grilaj, lipsa banchetei spate trebuie sa ai si panouri in locul geamurilor spate.

La Y60 ...am auzit de cazuri cand masini dupa 95 au iesit euro2 ...iar dupa 96 cam toate ar trebui sa iasa euro2. Cu largul concurs al inginerului de la RAR. Am auzit de asemenea de un caz in care masina a venit euro2 iar dupa ce a trecut prin RAR ...era NON-euro.

Momentan in Romania ...taxele sunt prohibitive ... chiar si ptr un euro2 ... din pacate!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Vizitator mao

NU stiu cum te gandesti tu sa-l faci euro 2 cand al meu din'97 ii non euro, sau euro 1. NU anul conteaza. Un lucru ii sigur: Bulgaria!

Link spre comentariu

poi ar fi o varianta asta cu bulgaria,asta am avut in cap cand am cumparat masina,dar nu stiu acum cu noile legi daca mai e legal sau nu sa circuli si cu bulgaroaice decat 3 luni pe ani....euro 2 sunt constient si eu ca nu e,,dar problema e ca nu cunosc eu pe cine trebuie la RAR sa o faca euro 2...100% se poate...ce nu se face in ziua de azi pentru bani...un grilaj nu ar fi greu sa ii fac in interior,ca si asa banchete nu are in spate...sunt multi care au fost in ipostaza asta cu y 60 si acum sunt autoutilitare.dar nu vor sa zica cum au rezolvat problema.....m-am intalnit cu multe persoane care au zis la tel ca imi rezolva problema.iar cand ne-am intalnit si le-am aratat talonul de olanda au zis sa le las copie si ma suna...nu a mai sunat niciunul...mai astept propunerile voastre...ms

Link spre comentariu

Eu am masina din Belgia. Adevarul este ca in talonul belgian scrie ca este autoutilitara. La RAR, cand am spus ca vreau sa o inscriu tot utilitara, nu mi-a cerut altceva decat acel panou despartitor. RAR ul l-am facut cu vreo 3 saptamani in urma. M-a costat 860 lei, si vreo 3 drumuri, pana am reusit sa fac panoul asa cum vroiau. Masina e la modificari, cand ajung la atelier o sa fac o poza, daca e cineva interesat. Dar din moment ce taxa de inmatriculare este o suma aberanta, si solutia este Bulgaria, nu mai are importanta ce spune RAR ul.

Link spre comentariu

poi nu ai mentionat ce masina ai...vreau sa va anunt ca doar nissanu-l se inmatriculeaza mai greu..o sa va si spun de ce...Reprezentantele Nissan din tara sunt in colaborare cu renault..iar renault=Dacia....spun ei ca daca se inmatriculeaza atatea nissanuri din strainatete cine mai cumpara dacia..o intreaga mafie...

Link spre comentariu

hmm...romanisme,,asa oameni asa conducatori, inainte sa te chinui vezi sa fie seria de sasiu ok cat despre norma euro grozav tre sa fie ala de la RAR sa o scoata 2 din non euro, inginerii de pe acolo nu fac pentru ale lor..dar nu e imposibil vin Pastele si e foame

Link spre comentariu

Cam in situatia ta sunt si eu acuma cu mici diferente.Patrol scurt autoutilitara N1 in acte an 1994.Am cunostinte la RAR si am verificat masina si mi-au zis ca este non euro deci taxa de 2520.Masina mea este deja inmatriculata in bulgaria si asa va ramane pt ca ,cu 2520 E ceruti ca taxa de jmecher de statul roman stau linistit pe bulgarica inca 8 ani fara sa ma doara capul.Deci sfatul meu este sa mergi din prima pe varianta bulgaria si sa nu mai cheltui banii pe rar ca dupa aia sa ajungi tot la vecinii nostri.Avand numere de bg poti sa mergi cu masina si daca exista posibilitatea sa da-i statul in judecata cu sorti de izbanda poti sa-0 faci nestresat.Pt bulgaria cauta pe cineva de preferinta care are firma.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Si al meu Terrano din ''96 tot non-euro este in acte. Dar intr-un fel, jumatatea plina a paharului ar fi ca poti sa il modifici la motor si daca scoate fum nu e necaz.

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

ce pareri? de rau ? de bine ?

e foarte simplu -indiferent pe cine ai avea la RAR masina ta din 90 nu va fi niciodata mai mult de non euro.

daca in actele masinii -indiferent din ce tara vine ea ,nu scrie autoutilitara ci autoturism poti sa ii pui 10 panouri despartitoare si tot autoturism va ramane la RAR . singura modalitate de transformare din turism in utilitar ramane -hartie de la firma autorizata sa faca transformarea si omologarea la RAR.

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Tot bulgaria i cea mai ok solutie:) A mea e din 97, dar calculand toate cheltuileile, varianta de bulgari este cea mai eftina. NU trebuie sa bati in fiecare an drumul la bulgari, deoarece faci doar asigurarea la bulgari care este vreo 160 -180 euro iar itp ul il faci la rar pentru masini straine, costa 280 lei, este valabil pe 2 ani, doar pe teritoriul tarii! Daca vrei sa faci drumetii ianfara tarii, atunci nu ti-e greu sa mergi pana acolo pentru itp.

Costuri totale 480 euro prima inamtriculare + drumul, incluzand itp si asig pe an.

Indiferent cum o inmatriculezi pe romania, costurile sunt mult mai mari, si nici o facilitate in +, doar in -. VIn amenzile, daca e cazul:)

Editat de Roby200487
200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare