Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Iesire in Tara Motilor la Monumentul lui Horea (26-28.04.13)

pit ciprian

Postări Recomandate

Salut prieteni:h5 cum se deduce usor din titlu organizam in editia a treia iesirea anuala la Monumentul lui Horea in intervalul 26-28 aprilie cu baza de plecare din Albac, pensiunea Andra. Plecam de vineri cand seara putem da o raita scurta prin zona, la 100 m de pensiune propriu zis poti face off road la greu:lr:j

Sambata dimineata mergem spre monument iar intoarcerea o putem face prin teren greu la pensiune, duminica ne putem intoarce pe un traseu care sa cuprinda Muntele GAINA, vf Bihorul, etc. Data si locatia este stabilita, nu se mai schimba:fr2, iar cu restul detaliilor cadem impreuna de acord:old

Sunt bineveniti intre noi toti cei care inteleg ce am facut noi acolo si de ce suntem noi acolo:gr1 iar cei care vin DOAR pentru a-si testa capacitatile masinii la traseu greu, stomacul la multa haleala si bautura si urechile la un anumit gen de ..muzica specifica unei anumite etnii nu sunt bineveniti:beat. Pentru a sti exact cate camere rezervam asteptam o saptamana pt confirmare+avans (doua nopti in camera cu baie, tv-120 roni) Cine se hotareste mai tarziu isi cauta cazare:grin: In speranta ca o sa fim cat mai multi deschid lista cu ilustra mea persoana:banana

Cipri

Sebi

Astept semnale de comnfirmarea si de la restul:h5

• Like 1
Mitsubishi Pajero 3000 V6
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 110
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Iesire in Tara Motilor la Monumentul lui Horea (26-28.04.13)

Ma uit la programul propus aici, ma uit si la al lui @eul din Trascau si imi pare rau ca nu imi pot face o clona sa o trimit la munca. Sa pot merge si eu in turele astea cu voi.

CINE NAIBA A INVENTAT MUNCA?!:ang3

"Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Link spre comentariu

Prezent, cu ajutorul lui Dumnezeu vin si eu.Vin cu familia si cu o sete mare de-o ieseala.:h5

Mitsubishi Pajero 2.5

DESCOPERAROMANIA4X4

Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca !

Link spre comentariu

Ieri a nins la Poiana Horea asa ca trebuie sa fiti pregatiti daca vreti sa mergeti cu masinile la Monument...

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Mai sunt trei saptamani , posibil ca zapada o sa se topeasca pana atunci dar daca nu o va face noi tot o sa incercam:old

Ar fi super ca si cei care au descoperit si incercat sa ridice monumentul sa ni se alature, pe Boghtebat il scuzam datorita distantei daca nu poate veni:wink:, Momentan suntem urmatorii -Florin

-Coco

-Dacian

-Eu:banana

-Laurentiu

-Radu

-Alin

-Sebi

-Cosmin (patronul de la pensiune-calauza locala:h5)

Eu o sa merg cu o zi sau doua inainte pentru a realiza un filmulet despre Apuseni, daca doreste cineva sa mi se alature este binevenit:h5. Azi in Albac nu era zapada deloc, oricum ,cum am mai spus, o sa vedem la fata locului. Deasemenea nu cred ca mai este cazul sa spun ca oricine se incadreaza in conditiile din prima postare a acestui topic este binevenit alaturi de noi:h5 Daca cineva are o camera video de bord, gopro, ar fi indicat sa o aduca sau daca cine are una si este dispus sa mi-o imprumute, contracost evident, i-as fi foarte recunoscator:tk Joi, 11.04. noi ne adunam la rest Moara cu Noroc pentru a stabili detaliile, poate veni oricine incepand cu ora 19 , Am sa revin cu detalii

Link spre comentariu

Din pacate in acest an trebuie sa spun pas ma bucura sa vad ca in fiecare an de la restaurare se gasesc o mana de oameni care reusesc sa ajunga acolo.

Pe aceasta cale ii salut pe colegii mei de la Descopera Romania 4x4 si le doresc distractie placuta sa stiti ca tare dor imi este de voi si de iesirile facute impreuna.

Sa auzim de bine

Gabi:tk

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

Salutari tuturor

In principiu 80 % sanse ca voi fi prezent si eu , Radu cu Discovery cel alb.

Avand in vedere ideea stimabilului domn Ciprian referitor la traseele ce urmeaza a fi efectuate, as dori sa vin cu o propunere pt ziua de sambata si drumul pt intoarcere acasa de duminica. Traseele seanmana cu cel pe care l-am facut spre Padurea Neagra anul acesta sau Arieseni – Padis - Stana de Vale .

Imagini atasate 2D respectiv 3D

1481227623_PropunereTraseuAlbac.thumb.jpg.4ca9f6e53dfcac31779c559f6da97b22.jpg

92821152_PropunereTraseuAlbac3D.thumb.jpg.98e1275c3abe80b9abb4304826956e38.jpg

1340172618_PropuneretraseuPoianaHorea-Albac.thumb.jpg.a939d9b330a6778fe4d2c5a933b5b1cf.jpg

972671851_PropuneretraseuPoianaHorea-Albac3D.thumb.jpg.ef7f47b88665197841b19e0a977ddb90.jpg

Pt sambata ar fi traseul cu galben, Poiana Horea – Albac , pe creasta muntelui (dupa cum se vede in imagine , aprox 30 km ) care va cuprinde urmatoarele "obiective" :

Monument Horea - Vf Scoruset (1406m) - Vf Ticlau (1566) - Vf Parau Rosu (1568m) – Calineasa - Vf Clujului ( 1399 ) - Poiana Marsoaia – Vf Cocosu – Vf Runcu – Costesti – Sohodol – Albac ( apoi bucatru sef isi intra in drepturi.......)

Pt cei care nu vor sa faca tot traseul , iesirea la drum va fi in zona Calineasa. Probleme in anumite locuri vor fi doar daca nu s-a topit zapada.

Pt duminica , la intoarcere spre casa , traseul ( cel albastru si rosu ) pe scurt ar fi :

Albac – Muntele Gaina – Muntele Rotund - Vf Bihorul – Cristior – Moneasa – Valea Finisului – Finis , si apoi pe asfalt catre casa.

Traseul va fi preponderent pe coama muntilor Bihor si Codru Moma , si va cuprinde urmatoarele “obiective” :

Cel cu albastru : Albac - Poiana Vadului – Vidrisoara – D. Obarsia - Muntele Gaina – Muntele Rotund – Piatra Aradului – Vf Bihor

Cel cu rosu : Vf Bihor – Taul Mare – D.Runcului – Cristioru de Sus – Manastirea Calugari – Vf Moma – Vf Pietroasa – Moneasa – Cabana Gaudeamus – Vf Izoiu (1098) – Vf Plesu (1112) – Vf Bisericii – Vf Balateasa – Valea Finisului – Finis .

Pt cei care vor sa “ abandoneze” , iesiri la drum vor fi Vf Bihor spre Arieseni, Cristior si la Moneasa.

Link spre comentariu

Bine ai venit pe forum, Radu cu discovery alb:h5 pare ok traseul, mai ales cel de duminica, ne vedem la o cafea sa stabilim detaliile:old Oricum zona este superba, o sa avem ce vedea:ft:dr1

Link spre comentariu

salut si felicitari.pentru a nu incurca pe nimeni va rog sa-mi spuneti daca pentru acest traseu se cere ceva special de la masina ( nu am troliu , cauciucurile sunt Bf mud),asta pentru a nu fugii catre exitul de urgenta indicat. Ar fi o placere pentru mine o prima iesire mai serioasa .

Link spre comentariu

Salut Eugen, in principiu e ok, sunt suficiente masini cu trolii , daca ai mt-uri si vrei sa vii cu noi esti binevenit:h5. In alta ordine de ideii majoritatea vor veni de vineri dar sun intre noi care vom merge de joi, ce poate fi mai frumos decat trei zile pe crestele Apusenilor??? Pt cei care nu au mai fost cazarea se va face in comuna Albac, sat Rogoz la pensiunea ANDRA, se poate gasi usor pe goagle, e la 50 m de sosea.

Mai mult ca sigur ca o sa o inchiriem toata, daca vom fi mai multi mai exista o pensiune la 50 m cu conditii asemanatoare, pensiunea Tovipan. Saptamana viitoare o sa ne intalnim cu toti care vom merge, se va da avans pt cazare pt a nu pati ca si respectabilul Parcalab FLORIN:grin::banana cat si pentru a stabilii restul detaliilor.

Pana atunci toate bune:h5

Link spre comentariu

Salutare la toata lumea

Dat fiind faptul ca stimabilul domn Ciprian a hotart ca ne vom caza la pensiunea Andra, pt ziua de vineri si sambata ( daca vom avea timp) as propune cateva trasee mai pe langa pensiune .

Imagini Atasate

1498976701_PropuneretraseePensiuneaAndra2D.thumb.jpg.2e323d183e704540d735a07e3d24bcfc.jpg1880757414_PropuneretraseePensiuneaAndra3D.thumb.jpg.b13a8b3650313408c49481956e517daf.jpg

Nu stiu care vor fi conditiile meteo si in ce masura vor fi practicabile pe anumite locuri sau pe terenul cui vom ajunge, , asa ca va rog sa nu ma injurati , nu stim de ce vom da si ce ne asteapta , vestea buna e ca exista si variante ocolitoare pe langa traseul propus. Ii foarte posibil dupa cum se vede in imagini sa avem parte si de offroad greu, sau , daca vrem , improvizam la fata locului :)

In fc de cum stam cu timpul, cheful sau alte toane de genul , putem alege dupa cum urmeaza :

Traseul cu albastru ( aprox 5 km) : de la pensiune vreo 300 m pe asfalt, apoi incepe urcarea (?), speram sa nu avem mari dificultati, apoi un drum de tara si coborare catre pensiune .

Traseul cu albastru mai deschis : continuare traseu 1 , aprox 12 km total , ofera si o panorama a zonei, si la sfarsit va avea o coborare (?) , speram fara probleme , inapoi la pensiune.

Traseul cu rosu ( aprox 5 km ): sper ca este practicabil , urcarea pare destul de dura . Aici va trebui sa trecem Ariesul pe pod sau prin apa , vom vedea la fata locului daca se poate si , de comun acord hotaram daca il facem sau nu .

Link spre comentariu

Traseele de sambata si duminica , vor suferi mici modificari in zona Albac , sa putem ajunge in varianta offroad cat mai aproape de pensiune ( sat Rogoz), sau , vom include si primele 2 trasee propuse in traseul Monument Horea – Albac sau in cel de duminica Albac – Vf bihor.

Link spre comentariu

Salut,

Am discutat cu Rangerul de zona de la Parcul Natural Apuseni si mi-a spus ca mai exista portiuni cu zapada ,dar sa speram ca pana atunci se va incalzi,iar daca nu ..punem in functiune lopetile.Propunerea mea pt. cazare este in Ic Ponor intr-un loc mirific in care putem fi numai noi,cu restaurant,bar,PISCINA INTERIOARA INCALZITA,ceaun ,foc de tabara etc,si suntem la o distanta de aprox. 10 km de monument si foarte aproape de traseelle propuse.Pt. mai multe detalii dati clic pe link:http://www.cazaretransilvania.ro/padis-cazare-pensiune_alex-padis-hoteluri-vile-pensiuni.html

Pret, camera cu 2 paturi,televizor si baie in camera 85 de lei(acesta a fost la prima strigare ,cred ca mai putem negocia.Astep propuneri.

"Jucarioarele familiei"

Land Rover Discovery Td5 2003 ; Aro m461

Toyota Land Cruiser lj 70 vx turbo ; Toyota rav 4

Link spre comentariu

Nu eu am hotarat unde ne cazam , am hotarat in unanimitate, doar Cosmin Herput a venit cu alta propunere, sa ne cazam in Albac:banana , traseele sunt de langa pensiune sunt de nivel mediu dar odata ajunsi sus panoramele sunt exceptionale.

Domnul Radu multumim pentru trasee, primesti o portie dubla seara la ceaun:2dr:4079862908:. In privinta cazarii nu este obligatoriu sa se faca in Albac, fiecare poate la urma urmei sa se cazeze unde doreste, eu personal o voi face acolo din motivele mele. Il invitam pe domnul Herput sa faca front comun cu majoritatea si ni se alature unde stam cu toti:2dr:h5

Link spre comentariu

Sie eu sunt de parere sa ramanem in zona Albac.

Asa ca, m-am gandit sa “recalculam” putin drumul de la Monument la pensiune ca sa includem Dealul Fericet , unde vom vizita casa memoriala a lui Horea si Gorunul ( sau frasinul? ) plantat chiar de el. Traseul initial trecea la 800 m distanta si ii pacat sa nu includem si acest obiectiv .

Pt duminica , avand in vedere ca vom trece pe langa Vidra ,recalculam traseul care va include Casa Memoriala Avram Iancu de la Incesti , iar ca obiective turistice Dealul cu Melci Si Cascada Pisoaia.

Daca mai stiti si voi ceva obiective de genu in vecinatatea traseului astept propuneri.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare