sylexz Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Salutare tuturor!Deschid aceasta discutie in speranta ca unul sau mai multi dintre voi ma poate lumina cu cateva raspunsuri.Detin un j70(toyota land cruiser) si recent am constatat ca nu mi se mai cupleaza fata.Ceva cunostiinte in mecanica am asa ca m-am apucat de cautat buba.Am gasit-o,insa pe langa ea au mai aparut multe altele.Ca sa fiu mai concret am descoperit ca planetara de pe dreapta avea colivia facuta tandari(un fleac, se schimba);instinctul mi-a spus sa nu ma rezum doar la dat jos planetara ci sa dau jos toata puntea si sa o fac bucatele(treaba realizata cu succes).Ce am gasit in interiorul ei e greu de descris.Tinand cont de faptul ca este fabricata in '91 (recent intrata pe mana mea) nu cred ca vreodata cineva s-a gandit sa-i schimbe uleiul la grup.Seamana cu vaselina ceea ce era in ea.Ca sa nu mai povestesc cate-n luna si in stele, in momentul de fata toate piesele sunt bec.Problema mea majora si intrebarea este unde pot gasi toate garniturile si rulmentii aceia mici?(sunt conici)dar nu cei din butuc. Rog pe cei care au mai avut probleme de genul sa imi spuna si mie unde gasesc piese pt ca mi-au iesit ochii cautand Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Re: probleme in gasirea pieselor la j70 Intai identifici pe link-ul de mai jos ce piese iti trebuie : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?42088-Program-Service-%28coduri-piese-part-number%29-pt-Toyota-!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 (editat) Re: probleme in gasirea pieselor la j70 90366-17001 asta-i codul de original pentru rulmentii de la directie 30303 asta-i codul de rulment, gasesti la mai multi producatori(skf,etc) obligatoriu sa schimbi bucsele de centrare a planetarelor si semeringurile de la planetare aveai o vaselina in punte pentru ca semeringurile tale nu mai etansau si atunci uleiul din punte se amesteca cu vaselina de la rulmentii de roata. piese mai ieftine gasesti in State pe low range offroad de ex.sau pe original dar acolo costa. http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/yotamain/4runner/toyota-front-axle-parts/79-85-toyota-hilux-75-90-landcruiser-japanese-knuckle-rebuild-kit-w-o-wheel-bearings.html astai kit-ul pentru toyota,din pacate pentru varianta pina in '91,din kitul asta nu ti se potrivesc semeringurile si pislele de la sfere, in rest este bun(la varianta cu faruri rotunde pina in ,91 sfererele sunt mai mici) daca ai fi cautat un pic pe forum sunt sigur ca gaseai raspuns la toate intrebarile tale,puntea fata de 70 este un subiect discutat mult. Editat Aprilie 5, 2013 de Astral Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sylexz Postat Aprilie 6, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Re: probleme in gasirea pieselor la j70 90366-17001 asta-i codul de original pentru rulmentii de la directie 30303 asta-i codul de rulment, gasesti la mai multi producatori(skf,etc) obligatoriu sa schimbi bucsele de centrare a planetarelor si semeringurile de la planetare aveai o vaselina in punte pentru ca semeringurile tale nu mai etansau si atunci uleiul din punte se amesteca cu vaselina de la rulmentii de roata. piese mai ieftine gasesti in State pe low range offroad de ex.sau pe original dar acolo costa. http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/yotamain/4runner/toyota-front-axle-parts/79-85-toyota-hilux-75-90-landcruiser-japanese-knuckle-rebuild-kit-w-o-wheel-bearings.html astai kit-ul pentru toyota,din pacate pentru varianta pina in '91,din kitul asta nu ti se potrivesc semeringurile si pislele de la sfere, in rest este bun(la varianta cu faruri rotunde pina in ,91 sfererele sunt mai mici) daca ai fi cautat un pic pe forum sunt sigur ca gaseai raspuns la toate intrebarile tale,puntea fata de 70 este un subiect discutat mult. Flaviu,imi este de foarte mare ajutor site-ul pe care mi l-ai comunicat dar mie imi cam trebuiesc toate garniturile de la sfere si ce mai au ele pe acolo ca ale mele sunt uzate si nu vreau sa-mi bat joc nici de masina nici de munca pe care am depus-o curatand toate piesele reutilizabile.Acum daca te-ai bagat in "hora" cu mine te rog ajuta-ma in continuare cu niste sfaturi ,idei,pareri sau informatii ca vreau sa o dau la noroi cat mai repede:ap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 (editat) Re: probleme in gasirea pieselor la j70 Ai citeva variante: sa iei kitul din state si sa cumperi de la Toyota ce nu potriveste adica pislele,garniturile de cauciuc de la pisle,capacele de metal care tin pislele si semeringurile de la planetare(astea poti sa le gasesti si pe producator, nu trebe musai Toyota, dar ar fi recomandat, ma refer la semeringuri,daca vrei ma uit si i-ti spun ce dimensiuni au) asta ar fi varianta ieftina,cei de la Low range offroad trimit si in Romania(nu stiu cit costa transportul) alta varianta ar fi sa mergi la Toyota si sa iei de acolo toate piesele, intri pe toyodiy iei de acolo codurile si cu ele comanzi ce vrei tu de la Toyota,asta ar fi varianta mai scumpa alta varianta ar fi sa mai cauti alti vinzatori pe aici pe la noi prin tara poti incerca la alpadrino,la GTC auto,si sunt sigur ca mai sunt si altii. Editat Aprilie 7, 2013 de flaviu Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate