Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Muchia Butii - Slon

omoroka

Postări Recomandate

Saptamana asta am facut offroad si vineri si sambata pentru ca mi-a venit nasul din tari straine si era dornic de offroad. O sa va povestesc aici ce am facut Sambata deocamdata.

Initial am plecat cu gandul de a parcurge Muchia Butii (pe harti apare cu denumirea Muchia Telejenel) insa la 1200m ne-au oprit nametii de zapada... nu mari dar multi si imposibil de trecut pentru orice masina. Personal estimez ca aceasta creasta nu se va putea parcurge integral mai devreme de 1 Mai.

Pentru ca era prea devreme am decis sa incercam un traseu nou asa ca am incalecat pe o linie punctata din hartile militare chiar din dreptul unei stane parasite. Se vedea ca de mult fusese un drum acolo insa era blocat de doi busteni seculari partial putreziti pe care i-am indepartat cu troliul.

Am inceput apoi o coborare frumoasa pe o muchie impadurita foarte usor accesibila pana in dreptul unei urcari spiralate care prezenta riscuri ridicate din pricina inclinatiei, expunerii dar mai ales a noroiului abundent si cleios. Am analizat-o si am decis sa abandonam fiindca aveam un singur troliu si ne-ar fi luat mult timp s-o dovedim.

Ne-am intors prin urmare cam 1 km inapoi pana in dreptul unei idei de drum ce se transforma sub desis intr-o ravena noroioasa pe care am si coborat-o rapid ajungand astfel intr-o poienita. Acolo ne-am intalnit cu doi ciobani care ne-au avertizat ca daca continuam sa coboram va trebui cel mai probabil sa abandonam masinile din cauza ravenelor si a noroaielor ce vor urma. Ne-am incapatanat insa sa mergem mai departe.

Un pic mai jos, cam la 100m de poiana, urma un sir de cateva sute de metri de ravene noroioase din care unele foarte abrupte. Am analizat cu atentie zona si am ales sa le ocolim, terenul ceva mai rar in vegetatie permitandu-ne acest lucru. Chiar si asa insa nu am scapat de ravene, unele nemaiputandu-le ocoli si trebuind sa le parcurgem direct. Depasind totusi obstacol dupa obstacol pana cand intr-un final ne intersectam cu un drum de caruta noroios care ne conduce in albia unui parau.

Dupa ce am traversat de doua ori paraul am intrat pe niste sleauri noroioase ce le-am putut parcurge doar fiindca ne aflam in coborare. Apoi drumul ne-a bagat din nou pe albia paraului pe care am mers ceva mai mult pentru ca in final sa intram in Slon si sa incheiem ziua.

Track: Maneciu - Slon.zip

Film:

Editat de omoroka
  • Like 2

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Muchia Butii - Slon

foarte tare plimbarea !!! deci sa inteleg ca inca mai este zapada pe anumite portiuni spre cimitirul eroilor ..?

la cat mai mult de explorat pe zona :h5

E zapadalau mare pe muchia Butii, nici-o sansa sa ajungi prea curand la cimitirul eroilor...

Va salut !

Link spre comentariu

Felicitari pt iesire si multumim pt descrierea traseului.

Ce apreciez mult la "excursiile" tale este ca de cele mai multe ori, daca nu de fiecare data, oferi si un track astfel incat si alti doritori sa se poata bucura de un traseu asa cum este si acesta.

Cred ca am deja 4-5 excursii facute "pe urmele tale":tk

Inca o data Felicitari si Spor la cat mai multe iesiri anu' asta!

P.S. facem un traseu in care sa ne putem lua si picii ?:off

Link spre comentariu

Felicitari pt iesire si multumim pt descrierea traseului.

P.S. facem un traseu in care sa ne putem lua si picii ?:off

A mea e prea mica si n-o pot lua inca cu samuraiul. Are doar 8 luni.

Va salut !

Link spre comentariu

Cristi la un traseu cu pici, neveste, copii adica ceva mai ok asa ma bag si eu.

Omoroka super iesire in stilul tau.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

....de 2 weekend-uri tot caut pe cineva care sa se bage la traseul de mai sus....si nimic:uameni

deci partea cu " de buna voie si nesilit de nimeni" nu prea merge....

asa ca duminica 28.04....eu si cu inca un echipaj....suntem pusi pe fapte mari :) daca mai sunt alti doritori....stabilim si o ora si un loc de intalnire....

Link spre comentariu

....de 2 weekend-uri tot caut pe cineva care sa se bage la traseul de mai sus....si nimic...

Pai daca tu nu zici nimic public... Eu de 2 weekenduri astept o ieseala... noroc cu cobrra! :wink:

Cand mai ai planuri, deschide topic, si o sa vezi ca vei gasi insotitori.

Cel putin asa era odata, cand se organizau intalniri cu forumul. Ca de la o vreme lumea iese "in gasti"....

Si cand se iese, se vede iesirea numai pe feisbuc!...

Pana mea, nici offroadul nu mai e ce a fost odata... :old

Link spre comentariu

Asa e Optimus. Ai dreptate. Problema e ca atunci cand se anunta public, mai vin si masini care pentru unele trasee sunt total nepregatite. Unii colegi de forum, au ganduri mari pentru iesirile lor si astfel isi aleg parteneri in acceasi nota. Sunt genul care fac maraton de offroad. Gen Silviu, Bobaru... Am iesit si eu si tu cu ei. Ideea e ca intr-o iesire de genul asta, ii incetinesti si pe ei si nu e drept, te chinui si tu si nu mai e nici o distractie. Pe de alta parte, cand ai o masina prea pregatita si faci iesire gen Lacul Vulturilor de anu trecut ( marea prafuiala ), iti pare rau ca ai pierdut vremea. De aia se formeaza gasti de masini compatibile. Cine vrea off road adevarat se duce cu ai de vor off road adevarat si cine vrea plimbare se duce cu cei ce vor la plimbare. Rar se intampla la o iesire generala sa fie toata lumea multumita. De exemplu eu vreau sa fac o iesire pe la stefesti. Dar drumul ala e greut si vara. Tre sa aleg cu grija partenerii, sa nupierdem vremea aiurea sau sa strice oamenii masinile

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

Optimus, in mare parte ai dreptate....exista din ce in ce mai multe iesiri neanuntate....eventual se revine cu o postare in care se anunta ce si cum s-a realizat. Dar pana la urma e dreptul fiecaruia sa-si aleaga sau sa-si stabileasca partenerii unor astfel de iesiri.

Exista insa si exceptii cand te hotarasti in ziua respectiva sau cu o seara inainte....cand un post pe forum ar fi....aproape inutil....asa cum s-a intamplat si in cazul meu

Personal sunt fanul excursiilor anuntate....in care lumea poate sa se inscrie, sa discute, sa se bucure pana la urma de "beneficiile" unei iesiri in gasca mai mare...

Ma rog....sunt multe de discutat pe acest subiect....si nu stiu daca e locul potrivit.....

IMPORTANT e ca duminica, chiar vreau sa ma bucur si de alti doritori....daca sunt....de o plimabare pe un nou traseu propus de omoroka :1

Link spre comentariu

Eu doar ti-am raspuns strict la oful tau, ca nu gasesti parteneri de iesire. In rest, sunt de acord ca nu poti fi prieten cu toata lumea, nu ai cum sa fi pe aceeasi lungime de unda cu toata lumea, etc.

Era doar o constatare a ceea ce se intampla in ultima vreme, nu un repros. Pana la urma, lucrurile se regleaza de la sine, in mod natural. Cu toate ca nu strica sa cunoastem lume noua... Si lumea noua sa ne cunoasca pe noi... :wink:

Link spre comentariu

Nenea Omoroka multumim pt inca un traseu...foarte interesant...mai ales pe ultima parte...:)

La ora 8:00 am plecat din Bucuresti...iar la ora 16:00....am fost inapoi.

Traseul destul de "uscat"....track-ul excelent....vremea parca prea calda pentru perioada asta. Per total a fost o iesire potrivita pentru o zi de duminica.

IMG_20130428_113915.thumb.jpg.d8ef00403d23f15e56d6fcc41dde8afa.jpg

IMG_20130428_114307.thumb.jpg.9d95d49e7e8fa546581f80d8f8439824.jpg

IMG_20130428_114435.thumb.jpg.1705bd7401eb5598831bb09628f0d288.jpg

IMG_20130428_114626.thumb.jpg.f51766311b9403fa2e8fb73c330ce4ae.jpg

IMG_20130428_121107.thumb.jpg.df4929aa52c9685db9deaaafe9a7d3e0.jpg

IMG_20130428_122440.thumb.jpg.90567a3b276e8bdc8f4706ee5ad06581.jpg

IMG_20130428_123122.thumb.jpg.887887d33a60ee53e9eded902de4ba74.jpg

IMG_20130428_124927.thumb.jpg.043cf4d4423d38d01b3b93a21a0a2379.jpg

IMG_20130428_125333.thumb.jpg.93a291ae059e560545cc53199a599107.jpg

IMG_20130428_125343.thumb.jpg.9500e82dd1efcaeef7a43c7d2d3b8a09.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare