Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Preparare Pajero Pinin 1.8 GDI

MihaiK

Postări Recomandate

sa pui roti mai mari pe fata cramponate trebuie sa intorci jantele sau sa pui distantieri de 35-40 mm eu asa o sa fac ...dau comanda luna viitoare de distantieri de 35mm,si troliu e cam mare...la un pinin trebuie de 1500kg dar e bun si de 5909..bafta

asta arata bine de tot

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 136
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Preparare Pajero Pinin 1.8 GDI

...troliu e cam mare...la un pinin trebuie de 1500kg...

1300 kg x 2,5 = 3250 kg

Adica un troliu de 8000 - 8500 lbs ar fi suficient. Greutate mai mica, consum mai mic de curent, bara mai mica...

Referitor la filmul postat mai sus, la prima trecere de acolo sigur ai scormoni cu bara ta in pamant.

Sunt curios totusi de pozele comparative, daca vrei sa le faci.

Link spre comentariu

Bara aceasta nu este cu mult mai lata decat bara originala, diferenta dintre ele este de exact 2,5 cm. Asa se vede din poze intradevar, cum ca bara asta este cu mult mai lata dar nu este decat cu 2,5 cm.

Cat despre troliu, intradevar este un troliu greu dar masina mea mai vine inaltata.

Plus ca am suspensii aftermarket care sunt mai tari decat cele originale si si mai inalte.

Esti sigur ca pininul cantareste 1300 kg?

Link spre comentariu

Esti sigur ca pininul cantareste 1300 kg?

specificatii_Pinin1.thumb.jpg.eadef1296b199d2b9c3a2023a1ca6196.jpg specificatii_Pinin.thumb.jpg.0868477b218f119927a9f25ab181c488.jpg

2,5 cm este mult, si sunt aproape sigur ca este si mai lata/lunga (poate totusi gresesc eu...), cum vrei sa-i zici, decat bara originala, adica mai "iesita in fata". Matematica spune in acest caz ca unghiul de atac este considerabil redus fata de standard. De aia eram curios de niste poze comparative, din lateral. Nu zic ca suspensia nu va tine botul astfel ingreunat, dar ii va da de lucru inutil, se duce mai repede, chiar comportamentul masinii are de suferit, fiind asa mica si usoara, dar si scurta. La un LWB greu, sunt altfel "asimilate" modificarile de genul asta, comparativ cu o masina mica, usoara si scurta.

Daca intentia ta este sa impingi chestii cu bara aia, atunci este optima, dar daca vrei sa faci offroad, atunci mai mult te incurca. Offroad nu inseamna rularea pe drumuri forestiere, acolo am vazut si Citroen ala cel mai mic, si mergea fara probleme.

Daca reduci unghiul de atac, atunci si o banala groapa de noroi se poate dovedi o belea, ca nu mai iesi din ea, sau poate dai cu botul in ea pana rupi malul... daca tot ai ditamai fieratania pe fata.

In principiu, modificarea barei fata se face pt a creste unghiul de atac, nu pt a-l reduce, decat daca vrei sa impingi chestii cu masina...

Eu nu sunt impotriva modificarilor la Pinin, dar ele au totusi o limita. Asta fiind si unul din motivele pt care am renuntat la el, cu toate ca mi-a placut foarte mult.

In fine, fiecare face ce doreste cu masina lui, dar e mai ieftin sa te gandesti foarte bine inainte... Nu lua de bune comentariile mele, dar mai vorbeste si cu altii cu mai multa experienta.

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Da, intradevar unghiul de atac este afectat, dar va fi la fel ca si cu bara de stoc si neinaltata dupa ce ii pun gumele si dupa ce o mai inalt putin...

Multumesc mult de sfaturi si pareri chiar ajuta si nici nu ma gandesc sa nu le iau de bune.

Mai urmeaza ceva poze cu masina dupa ce iam marit ecartamentul, dupa ce o inalt si la final cu gumele.

Apropo de gume am o intrebare daca eu omologhez masina cu rotile de stoc si apoi ii oun roti mai mari as putea avea probleme la vreun control rar pe strada?

Link spre comentariu

Da, pot fi probleme la controale. Masina nu este inca omologata? In cazul asta, poti incerca sa treci in cartea masinii noile roti, sau ambele, dimensiunea standard si cea modificata.

Hai cu poze sa vedem ce iese. Succes! :wink:

Link spre comentariu

Am priceput ce este de facut...si da masina nu este omologata dar voi incerca cum zici tu, trecand rotile noi in cartea masinii.

Multumesc si numai bine.

Link spre comentariu

Astazi au venit si am montat flansele distantiere de 40 mm toate 4.

Atentie pe viitor pt cine vrea sa isi echipeze masina din varii motive cu asa ceva...neaparat trebuie stranse la 125 Nm altfel nu le mai poti da jos si inainte de montaj trebuie curatat butucul bine si uns cu vaselina!!!

Numai bine...mai urmeaza poze da maine(sper) cu gumele noi.

image.thumb.jpg.a6fab13cbb25d64d2beb350e3ac4cd9a.jpg

Link spre comentariu

Eu zic ca nu o sa fie pb cu bara daca o inalti putin, refaci unghiul de atac. Eu sunt super pro modif bara metal. La fiecare iesire cea mai mare grija a mea e sa nu sparg bAra de plastic cu proiectoare. De fiecare data opresc sa vad daca am sparto- si salut...ttebuie sa ma traga cineva...dacA eziti cat de putin in anumite momente- s-a terminat distractia. Dupa cum ai inceput cred cA o sa ai cel mai fain pinin :) ... astept cu nerabdare sa fie gata. O zi faina!

Link spre comentariu

Salutare colegi,

Nu de mult am achizitionat si eu un pinin, si citind pe forumurile din italia

am vazut ca cei de acolo au pus pe fata suport de telescop de VW Polo care e mai inalt cu vreo 4 cm.

Sper sa va fie de folos aceasta informatie.

O zi buna si multa bafta.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Sa il folosesti sanatos.

Dragilor am intimpinat si eu o problema si anume: in mers, cand il accelerez tare, motorul pierde putere ca si cum s-ar sufoca si cand las din gaz isi revine si cand face treaba asta se aprinde martorul de check engine cel din stranga martorului SRS, dar nu face asta tot timpul, oare ce sa fie?

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salut offroaderi...proiectul este aproape gata.

Maine ii pun gumele si sper ca sapt asta sa apucam sa schimbam microfiltrele ca a facut ceva fite si in teren cu ea.

Aici o poza cu masina terminata dar fara gume de teren.

image.thumb.jpg.79260f44012b41e1ece47f62b70bd611.jpg

Iar aici din alta pozitie...

image.thumb.jpg.80140cd3e528a3bf8d439689168005b1.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salut, pai am mai pus alt scut sub motor, unul din tabla mai groasa, vineri urmeaza gumele, am mai pus ulterior proiectoarele de pe plafon care bat surprinzator de bine si lampile cu LED sub faruri.

Acum tare ma supara ca se tot ineaca cand o accelerez de cand am secat rezervorul zilele trecute, sper sa rezolv usor problema, pot fi microfiltrele sau EGR ul, adica cred ca una din astea doua, am bagat lichid de curatare si a fost mai bine ieri dar azi tot s-a inecat putin la accelerari peste 2500 de turatii

Ps. Azi am fost in teren cu ea si s-a descurcat foarte bine pe drumuri forestiere cu noroi, azi a si plouat asa ca terenul a fost cam moale dar m-a lasat sincer fara cuvinte la ce bine m-a scos din toate gropile pline de noroi si la cat de bine a urcat dealuri pe iarba uda si noroi chiar si cu gumele astea... Chiar imi place masinuta.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut prieteni, am hotarat sa mai pun niste poze cu masina din ultima excursie...o singura problema am si adica consuma foarte mult adica la drum intins am scos cel mai bun consum 9,1 si in oras 12-13 litrii la suta de km...oare de ce? Ce so fi stricat?

Rog posesorii de pajero pinin sa ma anunte cat le consuma masinile la mixt.

Multumesc

Aici am incercat putin rivercrossing am scufundato pana putin mai sus de praguri si deci nu a avut treaba.

Peste vreo 2 saptamani mai urmeaza niste poze cu cateva modificari care vreau sa le fac, o mai inalt cam 8 cm, ambreiaj heavy duty si turbina cu galerie, intercooler si computerul ei.

image.jpg.29da3a0fdff8a1ccb19ebe1cdded325c.jpg

image.jpg.833c32cc0b3f3c0c4e68ace80657308d.jpg

image.thumb.jpg.501a40efcdb64dbf91911130fba85d37.jpg

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu

...o singura problema am si adica consuma foarte mult adica la drum intins am scos cel mai bun consum 9,1 si in oras 12-13 litrii la suta de km...oare de ce? Ce so fi stricat?

Kilele de fier adaugate pe fata sunt cauza... De aia trebuia optimizata la maxim modificarea asta. Pun pariu ca nici salturi ca ala din avatarul tau nu vei mai face, pt ca se va duce in bot mai repede.

Dupa ce o mai si inalti si poate pui roti mai mari, va mai creste consumul cu ceva.

Link spre comentariu

Aha...se poate si stiu ca dupa inaltare si respectiv roti mai mari va consuma mai mult dar totusi bara are 20 de kg si troliu aprox. 28-30 de kg. Deci cam 50 de kg fac bara cu troliu, scuturile inca vreo 6 kg si flansele cat mai cantaresc...habar nu am oricum sunt din dural deci nu sunt foarte grele.

Oricum dupa ce ii pun turbina va avea un consum putin mai mic.

Multumesc de raspuns.

Mai am totusi o intrebare si anume unde oare pot gasi un snorkel pt masina asta?

Trebuie un snorkel pe stanga si sa aiba acelasi unghi ca si cel dintre aripa si parbriz...

Si apropo am sarit cu toate patru rotile :) cam 40 de cm in inaltime la o diferenta de nivel dar nu a apucat sa se duca in fata...poate la salturi mai mari se va simti.

Miam dat seama ca daca aveam bara originala si adica cea de plastic ramaneam fara ea prin padure pt ca am fost nevoit sa trec prin niste boscheti si nestiind ce urmeaza dupa acel gard am lovit un copac( nu foarte tare dar destul sa sparga bara fata de plastic) pe cand bara asta nu a simtit nimic:)

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

Troliul tau e cu plasma? Ca altfel, are sigur peste 40 kg.

Toate kilele adaugate conteaza, nu doar la consum ci si la restul: dinamica masinii, uzura pieselor de pe la suspensie si rulare.

Cu snorkelul nu stiu ce sa zic, la modelele astea mai soft nu prea gasesti, nici originale si nici aftermarket.

Link spre comentariu

Saluti...sa nu te sperie consumul...cam ala e ...cat ti-a luat inainte de modif? Eu iti zic ca a mea nemodif ia in oras 11-13,iar inafara economic 7 normal 8-9 si ca sa fi si mai linistit pajero patrol etc papa mult mult mai mult decat pinin. Abia astept sa ajung in cj sa vad masinutza.

Link spre comentariu

Salut mimi si multumesc pt raspuns, nu stiu cat lua inainte ca nu am umblat cu ea nemodificata numai de la garaj la shop si nu am fost atent la consum, mam linistit si da astea mari papa mai mult... Btw am niste manere de acelea care se pun pe stalpii interiori acolo langa parbriz daca te intereseaza ti le trimit pe mocca:P ca nu am ce face cu ele( sunt in plus).

Si da optimus troliul a avut tambur cu cablu si acum iam pus tamburul cu plasma sintetica.

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

Troliul tau e cu plasma? Ca altfel, are sigur peste 40 kg.

Toate kilele adaugate conteaza, nu doar la consum ci si la restul: dinamica masinii, uzura pieselor de pe la suspensie si rulare.

Cu snorkelul nu stiu ce sa zic, la modelele astea mai soft nu prea gasesti, nici originale si nici aftermarket.

Am rezolvat cu snorkelul, am gasit pe cineva care confectioneaza din inox asa ceva si am sa apelez la dansul pt snorkel.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare