Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Preparare Pajero Pinin 1.8 GDI

MihaiK

Postări Recomandate

Re: Preparare Pajero Pinin 1.8 GDI

Pai asa m-am gandit si eu, ca numai ceva custom poti rezolva, pt Pinin, ca altele n-am vazut sa fie.

... a mea nemodif ia in oras 11-13,iar inafara economic 7 normal 8-9 si ca sa fi si mai linistit pajero patrol etc papa mult mult mai mult decat pinin.

Colegu', esti in eroare: Cu Pinin-ul de 2.0 GDI in 5 usi scoteam in Bucuresti intre 10,5-11,5 mers normal, si afara 7,5-8 mers normal (care "normal" este relativ...). Si traficul din Bucuresti este... cum vezi pe la televizor.

Kedu58 s-a exprimat ca a scos acele consumuri ca "cele mai bune", iar 9,1 extraurban este mult, asta daca nu mergea cu 130km/h constant. 12-13 in oras iar e mult daca merge asa-zis normal. Eu am mers si cu 15 cu Pininul, daca am vrut.

Acum, daca Kedu58 nu are la ce sa se raporteze cu aceste "noi" consumuri, discutam degeaba. Cu toate ca el probabil a mers in acelasi stil ca si pana acum, in concluzie acesta este consumul "marit" datorita modificarilor facute la masina.

Dar eu te asigur ca masina lui cu aceste modificari consuma mai mult ca inainte. Si cum am mai zis, o masina mica si cu motor mic, resimte mai tare adaugirile de greutate decat o masina de tonaj mare si motor mai puternic. Atat la consum cat si la uzura.

Cat despre masinile mai mari, cu Pajero Sport de 2.5 TD cu roti mai mari si MT-uri pe deasupra, consum in Bucuresti 13,2... Masina care are numai ea vreo 700kg in plus fata de Pininul in 3 usi.

Eu iti inteleg exaltarea, dar cauta sa te mai raportezi si la realitate...

LE: Memoreaza-ti tu consumurile astea, dupa care pune-ti si tu o bara supradimensionata, un troliu de 13000 lbs, scuturi, etc, si vezi atunci cat iti consuma. Poate asa te convingi si tu.

Editat de Optimus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 136
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Saptamana viitoare am sa cantaresc bara, troliul, scuturile, distantierele si evacuarea si am sa fac o comparatie...cat a cantarit si cat cantareste acum.

Din cate am citit pe la altii(anglia) la masina asta cu motorul asta(3 usi---1.8 GDI) consumul cam asta este in functie bineinteles de cum conduci si cat de incarcata este.

Cat despre bara supra dimensionata am fost recent in teren cu un cunoscut cu pinin in 3 usi si motor 1.8 GDI ( deci ca si al meu) dar cu bara fata de stoc si am abordat urcari la limita si el si eu, diferenta unghiurilor de atac este foaarte mica si cand pot am sa fac si poze pt comparatie.

Numai bine.

Link spre comentariu

despre asta vb si eu...

colegu'...eroarea in care sunt eu mi se trage de la ce-mi arata calcu' masinii si de la bonurile de benzina pe care adun si le ard de cativa ani... si in perioada rece sub 12-13 la suta nu-mi lua asa nemodificata...si e absolut normal sa-ti mai creasca consumul cand o incarci si e absolut normal ca uzura sa fie mai mare cand o modifici -bare, troliu, scuturi, cauciucuri off road si culmea... e si mai normal sa-ti creasca uzura/consumul cand faci off road :) - dar asta nu inseamna sa nu faci, ca doar asta ne place si toate riscurile astea ni le asumam indiferent ca avem un amarat de pinin sau orice alt offroader consacrat...de aceea sustin si ma bucur de fiecare data cand vad cate un prieten care se apuca de asa ceva si nu ma apuc sa le tai elanul inainte ca proiectul sa fie gata spunindu-le ca poate pica'n cap cu ea ca e prea grea.

Felicitari Kadu e cel mai fain pinin din trupa noastra de pe forum. Sper sa te urmez si eu macar cu bara, inaltatoare si gume.

P.S.

Iti lipsesc gume mai agresive, care culmea o sa-ti mai creasca consumul...dar macar te bucuri din plin de off road.

Editat de Astral
Link spre comentariu

:)) ai zis-o mimi, cata dreptate ai, dar din pacate masina mea a fost implicata intr-un incident, cineva a incercat sa ma depaseasca prin dreapta si ne-am pupat, mi s-a zdrobit aripa dreapta, bara foaaarte putin s-a indoit si daca tot bag masina in service ii mai fac ceva modificari:

Inaltare inca 60 de mm

Bara spate de otel( mai subtire tabla decat pe fata, mult mai subtire adica sa nu o incarc prea tare)

Roti cu simexuri.

O poza sa va faceti o idee.

image.thumb.jpg.3ffd97c0a797881250ef351ae25ad920.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salut fratilor,zilele trecute am mai echipat masina cu kit de inaltare(multumesc calugaru) si sper ca pana vineri reusim sa punem rotile de off road.

Kitul de inaltare(inalta pe fata cu 50 mm si pe spate cu 60 mm) fiind montat a ramas sa punem rotile dar asta sa prelungit putin deoarece am vopsit jantele (in alb) si atunci numai maine apuc sa pun cauciucurile pe ele( am asteptat sa se usuce bine vopseaua)

Jantele sunt de mazda(sunt cele de pe "pufarina calugarului") si cauciucurile leam luat tot prin calugaru(inca o data multumesc).

Gumele sunt crossuri de 235/75/15.

Deoarece flansele distantiere scot rotile in afara 40 mm si jantele au et negativ -30, adica rotile ies mult in afara caroseriei am recurs la folosirea overfenderelor care vor fi fabricate din fibra... Zilele ce urmeaza voi mai posta poze cu noile modificari pana atunci am o poza cu modelul cauciucului asa ca sa va faceti o idee despre profilul acestuia.

image.thumb.jpg.2bff896653df2a1ae201733bba5f55ae.jpg

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

hai ca mai asteptam un semnal :) ...sa vedem ce iese. Si eu vroiam sa iau kitul de la calugaru', dar am aut ceva probleme de sanatate in perioada cand am vorbit cu el si n-am mai prea avut starea necesara pentru modificari...dar ma bucur ca a ajuns la tine pentru ca vei face o treaba faina cu pininutzu'.

O seara faina!

Link spre comentariu

Salutare, am venit cu noutati sa zicem...

Inaltarea masinii este facuta pe fata doar, pe spate inca nu asa ca astazi am reusit sa punem rotile fata sa vedem cum arata asa...orientativ.

O poza cu distantierele de inaltare

image.thumb.jpg.26bdd1a6ba432137598e0f6dc5ff3ac8.jpg

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

Salut, in oala si in etrier nu freaca datorita flanselor si in aripa au frecat in coltul de jos unde se imbina aripa cu pragul acolo trebuie putin ciocanit sau taiat in functie de decizia fiecaruia...in afara de astea nu au fost probleme.

Link spre comentariu

Buna prieteni, astazi baietii au inaltat si spatele deci am reusit sa punem si rotile spate.

Am taiat din bara cam 1,5 cm si apoi am taiat putin din incastrarea aripii (aprox 2 cm)

image.thumb.jpg.c881b19e955b419ab9ef530fef1347cf.jpg

Link spre comentariu

Ma tot uit si ma minunez ce iese acolo, mai ales ca masina e sora geamana cu a mea - sunt (sau mai bine zis erau) identice. De-as avea finantele necesare m-as apuca si eu, da' cred ca o sa le fac pe rand: troliu, scut complet, inaltare si gume A/T (pe dimensiune standard) - cam atat ma gandesc.

Cum eu sunt clujean aruncat de soarta pe langa capitala, chiar mi-ar face placere sa o vad cand mai trec prin CJ, eventual sa le facem niste poze, s-ar vedea perfect modificarile tale :grin:

Asa arata a mea - cum spuneam, sora geamana:

298239_656564081025626_1455046420_n.jpg.b7faf910820ec1c465528104d103ce30.jpg

Link spre comentariu

Sal...

A iesit frumos...mare atentie!!!! la sfarsitul lucrarii sa nu uiti sa echilibrezi rotile si sa faci directia, e fff important sa nu-ti uzezi anvelopele;

poate pe viitor sa incerci sa iti achizitionezi niste anvelope de calitate, nu ca astea nu ar fi bune (la pretul asta!!!!!), dar, na... calitatea costa...

Bafta, si astept sa o vad plina de noroi :)

Ii greu tare
Link spre comentariu

E impotriva regulamentului de postat niste preturi? Sa vedem si noi la ce sa ne asteptam daca ne apucam de modificari... Ar fi interesant de vazut cat a costat totul de la inceput....

Link spre comentariu

hcapian si eu am facut modificarile in 2-3 sesiuni de service, a luat ceva dar acum suntem pe finala.

E frumos mitsu tau sa il folosesti sanatos, eu personal chiar am ramas impresionat de masinutele astea.

Si daca ai nevoie de sfaturi de piese, de unde am achizitionat anumite elemente si de un service bun(cel cu care am lucrat eu) iti stau la dispozitie.

Daca doresti cand esti prin cluj sunama---0726293469 si ne intilnim sa impartasim cunostinte si "ponturi" despre pininashe, mi-ar face placere.

Calugaru da asa este ai dreptate pe viitor punem ceva gume mai bune sa vad poate raman tot la profilul asta si daca nu simexuri sau mt- uri...ceva.

Multumesc inca odata de ajutor!

Cat despre un pret total, inca nu am facut un calcul complet dar dupa ce este gata si inmatriculata masina voi pune cap la cap toate notitele sa vedem scorul final.

Numai bine.

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

Facem Gabi, facem cu cel mai mare drag numai ca trebe sa il inmatriculez inainte si dupa aia direct pe dealurile patriei.

Multumesc, sapt asta mai postez ceva poze cu masina terminata si cu proiectoarele montate.

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

Buna dragi off roaderi...

Miercuri am fost cu masina la RAR si am luat totul cu bine, am trecut in cartea masinii si gumele de 235/75/15.

Singurul lucruri de care s-au cam luat este acela ca rotile ies muuult in afara caroseriei si au zis ca neaparat trebuie overfendere si apoi nu le-a prea convenit sunetul puternic cauzat de evacuarea sport da pana la urma i-am induplecat:).

Dupa ce am lasat masina mai jos fara arcurile aditionale in spate si totodata inainte de rar.

Acum o intrebare la care inca nu am gasit un raspuns:

Am montat proiectoare de plafon pe mitsu si trebuie capace peste ele si nu am primit, oare de unde pot sa fac rost de 4 capace pe diametrul de 13 cm sau macar este vreo solutie pt confectionarea lor?

Astea sunt proiectoarele cu pricina...

image.jpg.cf56e69de45274462449089901c6bbca.jpg

image.thumb.jpg.b99c3e703b7e21b4b8a282bc793ce2e9.jpg

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare