Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Preparare Pajero Pinin 1.8 GDI

MihaiK

Postări Recomandate

Re: Preparare Pajero Pinin 1.8 GDI

Salut colegi, tinand cont ca vine iarna si rotile mele ies in exterior fata de caroserie 8 cm as avea nevoie de niste overfendere... Prima tentativa a fost sa incerc sa adaptez niste overfendere de tip wrangler date jos de pe un samurai...problema a ramas nerezolvata deoarece este foarte multa munca sa adaptezi acele overfendere din cauza liniilor nergulate care la are pininul si era de taiat, chituit, vopsit, etc. nu avea rost, plus ca daca se sparg din varii motive trebuie luata munca de la inceput.

Asa ca am hotarat sa va intreb pe voi, oare ce as putea improviza/cumpara/fabrica ca sa se potriveasca pe aripi fara sa necesite umplutura intre aripi si overfendere si sa si fie late de 8 cm sa arunce rotile cat mai putin.

Ps mam gandit sa le fac din banda lata de cauciuc dar apoi am gotorat sa le fac din neopren(izolir), daca nu gasesc alta varianta mai buna le fac din neopren.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 136
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua, am gasit ce amortizoare sa pun pe spate si anume un set de amortizoare monroe destinate pt samurai... Se potrivesc la prinderi si lungime, maine se montraza pe masina si va anunt cum se comporta si daca sau potrivit perfect.

Numai bine.

Link spre comentariu

Salut, amortizoarele merg perfect in sensul ca alea dinainte bateau la flexari mai mari pe cand astea au cursa mai lunga fapt care le face sa nu mai bata.

Multumesc lui GabiRad pt ajutor...daca doriti amortizoare la el gasiti.

Numai bine.

Link spre comentariu

Deci sa intelegem ca telescoapele stock de suzuky samurai sunt mai bune decat ale noastre de pinin si se potrivesc la montaj fara adaptari sau alte modificari ?

Pajero Pinin 2.0 GDI
Link spre comentariu

Nu sunt amortizoare de stock de samurai, sunt amortizoare monroe compatibile si pe samurai, eu le-am luat de la un prieten care se ocupa de samuraie si de aici stiu si asta e tot ce stiu despre ele, in sfarsit nu mai bate nimic pe masina, alea de stock dupa inaltare bateau cand ajungeau in capat de cursa.

Editat de Tavi D.
le - am
Link spre comentariu

Aaa scuze, pretul la mine a fost mi pt ca le-am luat de la un bun prieten, le gasesti undeva la 400 de lei second si noi nu am idee. Super pret la cat de bine se simt pe masina.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Daca iti aduci aminte de amortizoare...te asteptam cu interes.

@KEDU58. te-am vazut azi pe linga Iulius Mall. Ce tinuta meseriasa are Pininachele !!!!:ap:ap:ap

Link spre comentariu

Salut @miniger si eu team vazut, pffu demult iti admir daihatsu cand il mai parchezi pe Borsec, o data am stat 15 min si mam tot uitat din toate partile de au crezut oamenii ca vreau sa fur:banana.

Multumesc si sa sti ca si masina ta are un look extraordinar, sunt sigur ca si ca si performante e nota 10. Felicitari!

Link spre comentariu

Salut @miniger si eu team vazut, pffu demult iti admir daihatsu cand il mai parchezi pe Borsec, o data am stat 15 min si mam tot uitat din toate partile de au crezut oamenii ca vreau sa fur:banana.

Multumesc si sa sti ca si masina ta are un look extraordinar, sunt sigur ca si ca si performante e nota 10. Felicitari!

@Kedu58 ; sa stii ca si eu m-as invirti pe linga mitsu daca as sti unde il gasesc :id . Ar trebui insa sa punem de-o iesire prin zona cit de curind :h5 ca s-au copt cimpurile de merisoare de la Muntele Mare si coloratii nu urca pina acolo sa le cheleasca

Link spre comentariu

Domnule, sa stii ca asa facem, eu o sa tot fiu pe fuga saptamana asta dar de cealalta ne auzim:h5 si sa sti ca abia astept.

Iti las un numar de telefon pe privat.

Multumesc!

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut fratilor, amortizoarele care le-am pus oe spate sunt echivalent cu amortizoarele de lada niva pe spate la lungime si sunt monroe 4x4 adventure.

Urmeaza sa pun ironman dar asta e alta poveste.

Intre timp am hotarat sa fac o mica revizie la Piniache si anume sa schimb senzorul de temperatura, uleiurile si bujiile(in anumite conditii atmosferice trepideaza motorul- nu merge rotund).

Dupa ce am studiat putin despre bujii si dupa ce am discutat cu colegul @matteo_tgv(multumesc si pe aceasta cale Matteo) care mi-a spus ca se stie ca bujiile iridium dau rateuri in proximitatea punctului de roua. Am corelat informatia asta cu simptomele masinii mele in anumite conditii atmosferice si am hotarat ca trebuie sa pun niste bujii care sunt imune la acesti factori.

Eu momentan am pe masina NGK iridium.

Dupa ce am studiat foarte mult tipurile de bujii am ajuns la concluzia ca cele mai bune pt motorul de GDI sunt in momentul de fata Denso IRIDIUM TOUGH VKB20 cu platina(ar mai fi si inca un model de la NGK si Bosch fr78 super 4- dar pentru modul meu de condus am ajuns la concluzia ca Denso ar fi potrivite).

Colegul matteo_tgv a folosit si el acest tip de bujie si a fost fosrte multumit asa ca am toate speranta sa scap de trepidatiile la relanti.

Asa ca va tin la curent cu schimbarile dupa echiparea masinii cu aceste bujii.:pl1

image.thumb.jpg.bbac21864218af2789101c8552e09a62.jpg

image.thumb.jpg.66b1694f508b51e156d95f77e4521182.jpg

image.thumb.jpg.c08a62898aa5a3488594717e369c9048.jpg

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

Buna ziua,

spuneti-mi va rog, de ce ati mers pe Denso si nu pe NGK. Intreb pentru ca in urma cu vreo 2 saptamani i-am facut distributia la pinin si am zis sa ii schimb si bujiile. Am mers pe NGK iridium in speranta ca voi avea si un consum mai mic de benzina, dar a fost tocmai invers. Bujiile probabil ca au fost schimbate de fostul proprietar si erau Bosch-uri tot cu iridiu. Ceea ce mi se pare ciudat a fost faptul ca la inlocuirea bujiilor toate 4 erau cu ulei de motor pe partea ceramica si nu pareau a fi insurubate deloc cu simtul raspunderii.

Daca pana acum aveam un consum in Cb de aprox 8% dupa schimbarea bujiilor a urcat la 11-12%.

Acum ma gandesc sa pe pun inpoi pe cele vechi dar nici nu neg faptul ca masina are mai multa putere.

Cu respect,

Editat de alin_claudiu
Link spre comentariu

Buna seara, ei bine si eu am avut tot NGK Iridium inainte. Nu pot sa ma plang de comportamentul lor decat in privinta faptului ca, intradevar aveam consum ceva mai mare decat auzisem pe la altii cu alte tipuri de bujii(bosch sau denso) si ma enerva grozav cand incepea sa trepideze motorul. Trepida la relanti si mereu ma speriam sa nu cumva sa imi strice vreun tampon sau mai stiu eu ce. Acum sper ca am scapat de problema cu aceste bujii Denso.

Si eu am observat ulei pe partea de ceramica a bujiei si chiaar nu inteleg de unde:cn, sper sa nu fie problema, am mai vazut la un alt Pinin tot asa.

Am ales denso pentru ca am auzit doar reviewuri bune despre acest tip de bujie (VKB20) la motoarele GDI. A scazut si consumul afisat de computer.

De la 11 l/100km in oras, acum arata 9.6 l/100km. Destul de bine as zice eu daca este chiar asa cum zice cb.

Ce am observat pana acum cu bujiile Denso e faptul ca masina raspunde simtitor mai bine la acceleratie si am cuplu muult mai bun in turatii mici!

Urmeaza sa vad daca mai trepideaza, sper sa fie ok totusi!

Toate cele bune.

Link spre comentariu

Buna ziua,

spuneti-mi va rog, de ce ati mers pe Denso si nu pe NGK. Intreb pentru ca in urma cu vreo 2 saptamani i-am facut distributia la pinin si am zis sa ii schimb si bujiile. Am mers pe NGK iridium in speranta ca voi avea si un consum mai mic de benzina, dar a fost tocmai invers. Bujiile probabil ca au fost schimbate de fostul proprietar si erau Bosch-uri tot cu iridiu. Ceea ce mi se pare ciudat a fost faptul ca la inlocuirea bujiilor toate 4 erau cu ulei de motor pe partea ceramica si nu pareau a fi insurubate deloc cu simtul raspunderii.

Daca pana acum aveam un consum in Cb de aprox 8% dupa schimbarea bujiilor a urcat la 11-12%.

Acum ma gandesc sa pe pun inpoi pe cele vechi dar nici nu neg faptul ca masina are mai multa putere.

Cu respect,

Am schimbat de curand bujiile, curatat clapeta, schimbat microfiltre, curatat rezervor

NUUUUU pot scapa de trepidatul motorului, scade si creste turatia motorului

ce sa mai schimb?

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Nu pot sa inteleg motorul,asta, pur si simplu nu e logic ce se intimpla, are o personalitate a lui.:old

Cred ca mai raman de verificat (am de gand sa desfac si sa verific si eu) urmatoarele:

1.)Masa pe caroserie

2.)Bobinele

3.)Am vazut ca strainii practica curatarea completa a admisiei, asta presupune datul chiulasei jos si a prechiulasei si curatate supapele si TOATA galeria de admisie. Ei au teoria ca supapele nu mai inchid corect de la depuneri si ca tot din cauza depunerilor de carbon de pe admisie scade debitul de aer care intra in motor astfel dand peste cap senzori si mai stiu eu ce.

4.)Poate ai facut-o deja dar merita verificat si senzorul de pozitie al clapetei si daca este cazul repozitionarea acestuia.

5.)Senzorul de temperatura.

Cam astea vreau eu sa le verific/fac/schimb.

Tot ce e mai bun!

LE: stiu ca e tiganie dar am vazut pe un forum din brazilia urmatorul lucru: la un tip ii trepida motorul in relanti si nu reusea nici cum sa il stabilizeze, adica mergea 3-4 luni si apoi iar incepea asa ca tipul a pus un arc intre pedala de acceleratie si podea astfel tinand foarte putin apasata/tensionata pedala de acceleratie, masina in relanti nu mai trepida deoarece era putin accelerata din cauza acelui arculet care tinea pedala apasata si relantiul statea fix la 1000 rpm.

Caut topicul si daca gasesc il poste aici.

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare