alex26 Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva infotmatii despre puntile care echipeaza un jeep cherokee din 90 cu motor 2.1td ce rapoarte are? cat de rezistente sunt? se preteaza la "soft" off road ? nu este importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: punti jeep xj din 90 Buna seara Din cate stiu eu la motorul de 2068 td sunt rapoarte de 4.1 ,puntea fata Dana 30 ,posibil cu planetara deconectabila (care este o MARE porcarie si trebuie eliminata) ,iar puntea spate este Dana 35 sau Chrysler 8.25 care este putin mai tare. Ambele sunt si cu varianta LSD . La motorul acesta eu zic ca nu o sa ai niciodata probleme gen ,,punte rupta" :grin: SUCCES ALIN :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex26 Postat Aprilie 10, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: punti jeep xj din 90 macar sunt mai rezistente ca cele de samurai? nu este importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: punti jeep xj din 90 pai cam depinde si de motor si de roti....e cam greu sa generalizezi ca aia e mai buna decat celelalta fara mai multe date...eu din cate stiu cele mai rezistente sunt cele de patrol..si au si blocant spate din fabrica, ceea ce este important, pentru ca inseamna ca puntea a fost gandita astfel... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 (editat) Re: punti jeep xj din 90 Exista punti mai rezistente decat cele de Patrol :D Pe langa asta, daca e strict vorba de rezistenta, atunci cauciucurile si motorul ar trebui sa fie la fel in comparatie. acelasi motor, Aceleasi cauciucuri, daca puntea X tine si Y nu tine, atunci clar X e mai solid. Diametre, numar de caneluri, grosimi de materiale, astea ar ajuta sa iti dai seama cat-de-cat care e mai solida. Varianta ideala de D30 e 1995-1999 (cruci mari, carcasa high-pinion) si D35 fara C-clip e mai ok decat cele cu C-clip. Editat Aprilie 11, 2013 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex26 Postat Aprilie 11, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: punti jeep xj din 90 Sunt student in anul 3 la AR si vreau sa incep sa fac proiectul de licenta. Am gasit un Jeep XJ de 2.1 td din '90 si ma gandeam ca asta sa fie masina de baza. Vreau sa pastrez motor, cutie, reductor si punti si sa ii fac sasiu. Cauciucuri nu stiu voi cat ziceti ca duce 30-31? As vrea sa fie ceva de genul nu este importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 (editat) Re: punti jeep xj din 90 Daca iei in calcul pastrarea motorului, eu as zice sa te reorientezi catre alta masina. De ce nu incerci sa pleci de la un Cherokee de 4.000cc? Sunt la fel de ieftine cu volanul pe partea reginei. LE. Sau poate chiar de la un Grand V8 de 5.200cc. Editat Aprilie 11, 2013 de atar "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex26 Postat Aprilie 11, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: punti jeep xj din 90 Dar motorul asta nu ar duce 1000kg maxim? Ma gandesc si la consum:D nu este importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: punti jeep xj din 90 Nu stiu ce sa-ti zic. De dus duce, dar cum? Mergi cu o masina din asta mai intai. Mie mi s-a parut ca tureaza greu si se plafoneaza repede. Si asta cu rotile de strada. Rotile de 31" le duce greu si motorul de 2.5TD, cred ca cel putin la fel de greu si asta de 2.1. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: punti jeep xj din 90 Daca reusesti sa faci utilajul la 1000kg, ar trebui sa se miste bine si sa tina cu 30-31". Chiar si cu toata tehnica de pe 2.1 :) Pe langa asta, mai poti scoate niste caluti in motor. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: punti jeep xj din 90 la o tubulara de genul acela care l-ai pus in poze...eu as pune motor de 5.2...cutie si reductor de G....si punti de Patrol...Dana 60...sau portale :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: punti jeep xj din 90 Si roti putin mai mari de 30-31, desi D60 atarna mult mai jos, nu stiu daca nu cumva la 2 inch mai jos decat D30, si atunci cu 31 pe D30 ai aceeasi garda la sol sub bostan ca si 35-uri cu D60... Doar de amorul artei, ce rapoarte are G-ul in reductor? '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex26 Postat Aprilie 11, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: punti jeep xj din 90 si eu as pune dar de unde "cash" :D....viata de student e grea:)) nu este importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 Re: punti jeep xj din 90 Eu propun sa ne limitam la ce cerinte are proprietarul, buget scazut si nota mare la examen:)Cred ca tot am vrea punti de G macar, daca nu portale :grin: Eu subscriu la ce a zis Atar - avand in vedere ca vrei sa "construiesti" ceva de offroad si cu buget limitat, propun sa te uiti la un jeep pe benzina din 3 motive: costul initial este acelasi (in jur de 1000 euro), in teren oricum consuma cat vrea ea (dar ai performante mai bune cu benzina - comparativ cu disel tot JEEP), iar cand ai sa ii dai o cheie la "examen" ai si trecut cu 10 +, mai ales daca e 5.2. Pentru roti de 31, oricare punti sunt bune, dar la cele de jeep vezi sa fie pe fata cele cu cruci, iar motoarele sunt mult mai puternice . Oricum orice ai alege(eu iti recomand Jeep, cu toate ca am avut si samurai), incearca sa pastrezi toata transmisia(punti/motor/cutie) de la o singura masina ca sa ai modifcari mai putine...raportul initial din puntile de samurai/jeep oricum nu iti permit roti mai mari de 31...decat daca o vrei doar de showcar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tekno Postat Aprilie 13, 2013 Partajează Postat Aprilie 13, 2013 (editat) Re: punti jeep xj din 90 Eu sunt de parere ca nu merita sa cumperi o masina intreaga pentru ce vrei sa faci tu. Uite cum as face eu: Motor: 2.0 8V Opel (C20NE) 115CP si 170NM la 2600 RPM, se vand intre 100 - 150 euro complete Cutie Viteze: Opel Omega (eventual luata impreuna cu motorul de pe aceasi masina) max 100 euro Cutie Transfer: Samurai, este mica, usoarea si rezistenta, 150 euro Punte spate: Samurai, cu blocant - 150 Euro Punte fata: Samurai - 100 Euro Daca vrei sa pui 31 max tin si puntile de Samurai, si au avantajul ca sunt mai usoare ca si cele de Jeep. Bineinteles daca nu vrei putere mai mare poti sa mergi si pe motorul si cutia de 1.3 de Samurai. Editat Aprilie 13, 2013 de tekno XJ/NB Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate