Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimb ulei diferential fata ? Hilux Surf `92,automata

Cleo

Postări Recomandate

Gargarita mea scotea un sunet ciudat in ultimele doua saptamani,un sunet de metal pe metal. Am localizat problema,simeringul de la cutia de transfer ,fata.Am schimbat simeringul astazi insa am pierdut cam 2L de ulei dif. Am gasit pe unde sa pun uleiul insa nu imi dau seama cum naiba sa ajung la surub sa il desfac ca sa completez uleiul dif. Am desfacut masca care apara radiatorul ,sperand ca radiatorul va cobori putin si imi pot baga mana acolo ,insa tevile/furtunele sunt prea scurte si nu permite radiatorului sa coboare prea mult.Are cineva vreo idee cum sa ajung la surubelul cu pricina fara sa ma ating de radiator? Vorbesc despre Toyota Hilux Surf 1992,automata
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Front dif.-schimb ulei-Ajutor

salut, nu am inteles de unde ai pierdut tu ulei

daca din cutia de transfer sau din diferentialul fata, ca nu pupa ceva dif nu are 2 l ulei iar transferul nu pupa cu radiatorul:grin:

diferentialul are un surub de 19 parca si teoretic ai acces ok, daca nu poti slabi prinderile lui, sunt 3 suruburi si-l poti cobora ceva cm iar in cazul in care este transferul acolo trebuie sa ai acces

bafta

Mishu 0729 963 330
Link spre comentariu

Re: Front dif.-schimb ulei-Ajutor

Din diferentialul fata. Insa nu reusesc sa ajung la el din cauza AC Cooling Rad. (aerul conditionat),cand spuneam radiator m-am exprimat gresit...E greu de ajuns la surub,surubul e de 10 mm...mai incerc si maine...Multumesc

Editat de Cleo
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Re: Schimb ulei diferential fata ? Hilux Surf `92,automata

@tcmihai la masina pe care o are Cleo este o mica problema ; radiatorul de la AC este pozitionat sub diferentialul fata. Ca sa completezi ulei in dif. fata ......te podideste risul , plinsul... te ia capul.:grin:

Link spre comentariu

Ca mare dreptate ai nea fane dar ,dupa 20-30 de minute de injuraturi ,ba in engleza ba in romaneste ,cu sotul impreuna am reusit sa-i dam de capat. :roll:

@tcmihai-multumesc,ala era surubul cu pricina si era de 24mm :grin:

Radiatorul AC : A trebuit sa ii slabesc suruburile de la clemele care tin radiatorul,am gastigat suficient spatiu ca sa ma chinui sa bag o cheie tubulara prelungita de vreo trei ori:

RadiatorAerCondToyoLau.thumb.jpg.63b32d0503584498092fdacde0161d2e.jpg

Improvizatii si injuraturi romano-englezesti ca sa sjung la surubul cu pricina:

HaHaImprovizatiiToyoLau.thumb.jpg.06715c27997f4b34e82cba1e05a67c03.jpg

Completare cu ulei,alta improvizatie: Tot pe unde am introdus cheia tubulara am impins un furtun,sotul l-a fixat iar la celalalt capat am lipit cu banda o palnie . A luat 1,8oo L ulei.

1085064144_UleiCutieVitezaImproviz.thumb.jpg.4446cf5ec486411afbde41f520f4edfd.jpg

Nici simeringul nu s-a lasat usor de schimbat,masina nu era pe rampa ci doar pe cric:

DSCF5245.thumb.jpg.ea1c00e87d8c273348f7fd6b713db728.jpg

Job done:

JobeDoneFrontDifOilSealToyoLau.thumb.jpg.15aa3f501aca235f66cb0b0c605bd62a.jpg

Ca tot am dat scutul jos,l-am vopsit cu Hammerite negru iar scaunelul din imagine ma ajuta sa ajung la joja de ulei cand verific nivelul de ulei,altfel nu ajung :ha:

1931953015_ScutToyoLau.thumb.jpg.3ce16732e0b248a46050ce2a781895df.jpg

Si in final, Eu,happy face dupa ce am uns pe dedesut ,Gargarita este bine si gata de drum:

DSCF5249.thumb.jpg.3084d94de682fcf63c3b122f4daa2c8c.jpg

O adevarata aventura daca nu ai rampa si mai ales daca firma iti trimite o piesa gresita,asa cum s-a intamplat.

S-a rezolvat :wink:

Editat de Cleo
  • Like 1
Link spre comentariu

Ma intreb ce or fi gandit cei de la Toyota cand au montat radiatorul acolo. O pozitie mai vulnerabila nu cred ca exista.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Este,intr-adevar interesant cum au gandit-o.Incomod al naibii.Pe de alta parte,daca ne gandim la reparatul masinii in garaj specializat ,ar fi fost mult mai usor pentru ca,probabil il dadeau jos ca sa aibe acces la surubul de umplere.Insa nu imi permit :grin:si totodata nu am vrut sa ating AC-ul ca sa nu il dau peste cap.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare