selariu Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Troliu mecanic home-made ? s-a mai lucrat la troliu? am văzut la un tractoraș o pompă de servodirecție angrenată de priza de putere, dar nu direct, pentru nu a distruge semeringurile pompei (scurgeri ale uleiului, nu face presiune), confecționat un bazin pentru ulei (omul l-a făcut din tablă de Cupru), montate valve de siguranță, furtune, trecute printr-un distribuitor și legate apoi la un cilindru mare! Ideea probabil ar funcționa prin legarea la un hidromotor ( ), dar cel puțin eu, neavând un precedent care să mă convingă de funcționarea ideeii, sunt și eu interesat de aplicabilitatea în multe situații/mașini. Precizez că uica cu tractorașu nu a finalizat, deoarece nu a centrat pompa bine în locul montării, și din cauza vremii nu a mai înaintat lucrarea!!! Mai postați care cunoașteți rezultate/opinii/idei susținute! Dacă nu...mai bine vă abțineți :x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fulgeras Postat Martie 2, 2014 Autor Partajează Postat Martie 2, 2014 (editat) Re: Troliu mecanic home-made ? Da, la troliu se tot lucra, dar cu viteza melcului, deoarece peste saptamana sunt plecat la facultate, si numa vinerea si sambata pot lucra, si pe deasupra lucru si numai singur...acuma merg sa imi iau pompa, hidromotorul, si distribuitorul,furtune si alte maruntaie...am facut rost si de melc si roata melcata, dar sunt cam reduse are raport de vreo 40:1, merge c-am incet...inca sunt in dubi daca il pun pe asta sau mai caut altele...si dupa incepe distractia cu confectionarea tamburului, un sistem de blocat tamburul...om mai vedea ce va fi... Editat Martie 2, 2014 de Astral Christian Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Troliu mecanic home-made ? Da, la troliu se tot lucra, dar cu viteza melcului, deoarece peste saptamana sunt plecat la facultate, si numa vinerea si sambata pot lucra, si pe deasupra lucru si numai singur...acuma merg sa imi iau pompa, hidromotorul, si distribuitorul,furtune si alte maruntaie...am facut rost si de melc si roata melcata, dar sunt cam reduse are raport de vreo 40:1, merge c-am incet...inca sunt in dubi daca il pun pe asta sau mai caut altele...si dupa incepe distractia cu confectionarea tamburului, un sistem de blocat tamburul...om mai vedea ce va fi... În situația ta mă aflu și eu...cu Faculta.... O frână ar fi bună, un disc de frână de pe CEVA...+ ceva sistem de acționare a frânei! Deci la 40 rotații ale hidromotorului ai 1 la Tambur? eu zic că e ok, dacă pompa nu are cineștie ce debit-deci probabil nici hidromotorul nu o să se învârtă prea tare... sau? Și te rog pune ceva prețuri la ce afli, eventual pe PRIVAT dacă nu dorești aici! Toată stima, Nicușor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fulgeras Postat Martie 2, 2014 Autor Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Troliu mecanic home-made ? Preturi nu pot sa iti spun exact un pret...pompa are debit, ca este o pompa de basculare de pe o raba romaneasca,care vine pusa pe priza mea de la cutie si cuplez priza doar cand vreau, hidromotorul este luat de la o macara, este un hidromotor mai micut asa, distribuitor la fel tot de pe macaraua respectiva...restul imi revine mie sa imi cumpar, furtune, dar am vazut ca mai sunt furtune bune si pe acolo,deci posibil sa imi iau si furtunele de pe acolo... Christian Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Troliu mecanic home-made ? pompă am una de TAF, e cam înțepenită, nu stiu dacă mai pot face ceva cu ea, oare se poate recondiționa??? iar hidromotor, am ceva...tot de pe o macara cred, dar e prea mare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fulgeras Postat Martie 2, 2014 Autor Partajează Postat Martie 2, 2014 (editat) Re: Troliu mecanic home-made ? Du-te pe centre de colectare fier vechi ca sigur sunt rabe romanesti duse pe acolo....si vezi ca sunt puse pe cutia de viteze in spate langa iesirea la cardan la prima axa spate, acolo este si pompa pusa, prinsa de cutie...are angrenare pe o "steluta"...sigur o sa iti dai seama cand o vezi ca sunt furtune legate de ea care duc la rezervor si al cilindru de basculare...si cu aia sigur ai debit...daca vrei sa o pui si tu pe un PTO, daca nu este cam greu de pus pe curea, pentru ca este cam mare...cam badarana...si atuncea sigur iti merge si hidromotorul care il ai tu... Editat Martie 2, 2014 de Astral cam greu....cam mare.....FARA CRATIMA !!! Christian Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Troliu mecanic home-made ? Ok, mulțam de pont! Încă o întrebare, rezervorul cum ai de gând să-l faci? Din ce materiale? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fulgeras Postat Martie 3, 2014 Autor Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Troliu mecanic home-made ? Pai rezervorul eu o sa il fac din tabla subtire, si dupa ce am sudat tabla respectiva pe la toata imbinaturile o sa ii fac un schelet dintr-un cornier si o sa il prind de casroserie sau ceva sa stea fix...tabla de 0.1 sau 0.2...dstul, ca oricum nu vine mare, doar asa mai mititel intr-un colt al masini sa nu ma prea incurce, adic amai exact la fata locului sa vad cum imi vine troliu pozitionat si alte alea.... Christian Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate