Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nichelare elemente de plastic?

Max

Postări Recomandate

Re: Nichelare elemente de plastic?

Procedeul nu prea este la indemana, se face in doua etape:

• acoperire metalica in vid (pentru crearea unei suprafete conductoare electric
  • baie de galvanizare (crom, nichel, etc.)

Stiu ca sunt firme care se ocupa cu asa ceva (metalizarea diverselor obiecte de plastic de la capacele sticlutelor de oja pana la carcase de electrocasnice)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am studiat si noi ceva timp aceasta problema ... preturile gasite pe piata sunt unele prohibitive ...

Ex: ptr un element de nichelat de aprox 3 cm / 12 cm ...mi s-a cerut 230 lei ... elementul nou nichelat din fabrica ...era 260 lei la Autoclass sud (reprezentanta Mercedes)... deci ...no comment!

Am renuntat la idee ... si am luat un gri metalizat (f deschis la culoare), daca vrei mai deosebit adaugi o perla sau mai multe ... peste care am aplicat lac ...cu 200 lei vopsesc aproximativ ... 100 de elemente dalea ...ce-i drept nu-i nichel ...dar e omeneste...

Cu un pistol de retus (unul mic) ...un compresor si putin exercitiu ...rezolvi problema ...mult mai elegant. Eu nici acum nu stiu sa dozez aerul si vopseaua din pistol cum trebuie ... dar nu-i bai ...ptr lucrari mici ...merge ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Negru mat ...direct ... vand aia de la Clar kilu cu 80 lei cu tot cu intaritor ...mai ales ca te-ai hotarat sa faci alba masina ... :grin:

Tehnica e asta:

-smirghel de apa 320

-un primer (fuller) de plastic sa nu se cojeasca vopseaua

-smirghel de apa 320

-smirghel de apa 800

-vopsea ...si aia e! :h5

Saptamana viitoare execut eu o masca de la Patrol ...care e taraneste vopsita in culoarea caroseriei ...pun poze ...aici... :h5

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Sunt cam pe langa... dar parca exista si varianta cu ceva vopsea la spray ce imita nichelul ... desi personal nu am incredere in rezultatul final.Poate ajutata cu un strat de lac peste,dar nici atunci nu prea cred.In plus mai e un lucru legat de piesele din plastic nichelate : am abservat ca unele crapa,iar pelicula de nichel ajunge sa se desprinda in bucati destul de mari de la socuri sau diferente de temperatura,lucu care provoaca neplaceri din punct de vedere estetic.Personal,daca alegi culoarea alba in cazul masinii,as opta pentru culoarea negru mat pentru achelari si masca.Bine,de gustibus et coloribus...non disputandum,desigur.

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Bre , da-l dracu de nichel , fa-le negru mat , e mai putin pretentios si rezista mai bine in timp.Plus ca nu faci masina de expozitie....

Link spre comentariu

Si eu sunt interesat de subiect,am nevoie de niste capacele de plastic cromate mat pentru un client extern - acum le iau de la el,facute in Germania,la un pret aberant.

Asa arata:

1495213900_IMG-20130418-00516(Copy).thumb.jpg.d586890600d8516241c5ff587a67da26.jpg

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Exista vopsea în spray pt. efect chrom, aur, argint, ...ce vrea muschiul fiecaruia.

http://www.motorradteile-service.de/Effektlack-CHROMEFFEKTSPRAY-SI-400ML::83761.html?XTCsid=vv71dduhpmpdqs8bfd1mfcv9v1

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Renunta din start la idee .

Cativa ani am facut scaune nichelate ( de la zero pana la dezambalare la client ) si-ti pot spune ca se poate face o acoperire indestructibila , dar nu pe orice baza , nu pe orice suprafata , nu cu orice depunere , si in principal nu la un cost rezonabil .

Ca sa nu rezulte o tiganeala nu se nicheleaza direct , ci in straturi intermediare eterogene , care fiecare au p*$zdele masii , multe ...

Poate ca o vopsire corecta ( metalizata , lac destul de gros - sa poata inota crapu' in el ) te scoate la liman muuult mai ... sigur pe moment si pe viitor ( asta cu siguranta - la acoperirea metalica pe mase plastice , daca cumva se va ajunge la ea ...nu vei lasa pe nimeni sa o atinga , si daca o face fara stirea ta si in afara listei de programari , vom afla de la stiri ) .

Sunt masini cu grile de plastic nichelate , dar slab calitative la depunere si acoperire . Per total arata bine , pana te apropii ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Capacul meu e pentru teava rectangulara de 20x20x1,2 din care fac piese de mobilier (inox satinat) si nu am gasit ceva similar in tara.Sunt din plastic acoperit metalic,de foarte buna calitate si am dat 2065 euro pe 10000 buc - mi se pare mult dar se pare ca e pretul corect pentru calitatea pe care o ofera.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Sunt oarecum paralel cu domeniul , asa ca imi pot da cu parerea ca pretul e bun ( chiar bine spre si mai bine - bine , daca sunt de calitate ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Capacul meu e pentru teava rectangulara de 20x20x1,2 din care fac piese de mobilier (inox satinat) si nu am gasit ceva similar in tara.Sunt din plastic acoperit metalic,de foarte buna calitate si am dat 2065 euro pe 10000 buc - mi se pare mult dar se pare ca e pretul corect pentru calitatea pe care o ofera.

Din ce se vede in poza,este o culoare satinata, un argintiu cu bob marunt de metal.Nu cred ca este inox satinat,pt ca eu nu am vazut asa ceva pana acum.Inoxul,prin definitie se presupune a fi lucios.

Daca este cum spun eu,se poate face nuanta respectiva si peste lac mat sau lasat asa.Vopseaua in sine daca nu este lacuita,are un aspect semi-mat/satinat.Daca se trateaza in prealabil plasticul cu plasofix,nu o sa apara exfolieri sau fisuri in vopsea.In general, elementele de plastic se vopsesc din paletarul de culori RAL.

Uitati de spray-uri,pt ca in 10 ani de cand ma ocup de vopseluri,nu am vazut unul sa reziste.In timp,ori se cojeste,ori se matuieste.:tk

Link spre comentariu

Ia vedeti aici, niste baieti din Ploiesti, entuziasti si cu bun simt. Eu mi-am facut niste jante de Al, finisate prin vibrofinisare, dar fac orice in domeniu.

http://www.crom-system.ro/cromare-pe-orice-suprafata/category/2.html

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Ia vedeti aici, niste baieti din Ploiesti, entuziasti si cu bun simt. Eu mi-am facut niste jante de Al, finisate prin vibrofinisare, dar fac orice in domeniu.

http://www.crom-system.ro/cromare-pe-orice-suprafata/category/2.html

Foarte util link-ul,multumesc!

Liviu,eu am zis ca se "pupa" cu inoxul satinat,nu ca e inox.

Inox cu finisare "satinat" se gaseste,table sau tevi - eu folosesc inox "natur" pe care il satinez dupa suduri,e mai ieftin.

Asa arata produsul,e modulabil (in loc de doape vin niste piesulici de imbinare,poti sa te intinzi pe orice suprafata),se poate pune pe perete sau tavan cu rol decorativ sau functional (cuier,lampa),dupa imaginatia fiecaruia:

138682170_IMG-20130419-00525(Copy).thumb.jpg.67927faa0d3e24841b53ec4802451e2d.jpg

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

in Buc e un nene care cromeaza prin vopsire si am vazut ceva lucrari dar atunci era la inceput iar produsul finit(un scuter) avea vopseaua un pic in coaja de portocala (iesa la polish)... aduce materiale din Germania si era tare mandru de ceea ce facea...

Nu stiu ce sa zic...il caut sa vad ce poate si pun adresa si telefon!

Nissan y160,Terrano II -04,Toyota Rav 4 D-CAT

Dodge Ram 1500 -04

Traic BOOM Fighter 2000cmc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare