Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai made in USA

raz27

Postări Recomandate

Salutare pasionati Suzuki !!!

A venit si randul meu sa imi prezint acaretul...o masina veche care a fost naravasa pret de cateva secunde. Dupa care am hotarat la un memont dat sa bag ceva bani in ea. Initial nu am stiut ce as vrea sa fac cu ea, asa ca am citit, am vizionat am furat idei de la altii si intr-un final a iesit A CINCEA NEVASTA.

S-a lucrat mult, s-a injurat mult, am fost injurat mult, am transpirat mult, am visat mult. Povestea nu e prea lunga de fel. Am cumparat masina de la un coleg de forum...mergea de rupea..odata ajuns acasa am dat masina tatalui si a dat-o peste cap a treia zi de la cumparare. Dupa care a urmat o perioada de gandire, cautari si cercetari. Intr-o seara am uitat sa ma culc si m-am apucat de cascat gura pe forum la videoclipuri cu samuraie..am dat de unul care m-a lasat cu gura cascata si nu am mai putut sa adorm pana dimineata sa fug la service-ul unde era epava. Dupa care a urmat o relativ lunga cautare a donatorului..care a venit intr-un final din belgia. Rablagit, dar intreg, perfect functional, dar stat intr-un grajd probabil multi ani. Dupa care a inceput treaba..la propriu. Am dat jos caroserii, am sudat, am terosonat, am transplantat, am refacut instalatii electrice, am potrivit de la una la alta. Dupa doua luni de muncit am ajuns la vopsit, curatat, verificat si montaj final. In mare cam asta e povestea ei, a nevestei cu numarul cinci, acum o sa atasez cateva poze din timpul lucrarii si de la finalul acesteia. Un lucru ar trebui sa mai adaug..chiar daca multi o vad ca o vechitura altii ca pe o ciudatenie..eu de fiecare data am coborat cu gura la urechi din ea.. nu e range rover..nu e patrol...dar pt mine e mai importanta si mai valoroasa decat toate celelalte la un loc pt ca ma face sa ma simt bine.

CAM00310.thumb.jpg.dfd0a10fdec69de61c2a121029a4aac0.jpgCAM00430.thumb.jpg.e30e1acd7a4776d71691c3fe0d0110c7.jpgCAM00460.thumb.jpg.a2b1ba1d993c0380afaecf11971667ee.jpgCAM00461.thumb.jpg.954c6440c7251c65da8b3e07fd3caee8.jpg734157_4140550593930_341321333_n.jpg.53a1203f02b9c191e22ce47da537436f.jpg17523_132390210266697_1028036726_n.jpg.663d63d6eba423118590290c6013538c.jpg526193_562339140451931_697992597_n.jpg.be310308dcd3181f59e1cb47a184cc93.jpg

Modificari:

Statie: Midland Alan 78

Echipare: MOTOR:- 1.3,i

- tampoane motor HD

- filtru aer K&N

- servo directie Vitara,montat cu un kit Trail Tough

- saxofon Doug Thorley (sport),continuat cu teava inox

de 50mm pana in spate si o toba sport Borla undeva pe la mijloc

PUNTE FATA / spate :

- inlocuit toate semeringurile, rulmenti etc.

- arcurile au fost montate sub punti - kit Calmini + 5 inch

- kit amortizor directie Calmini

- cercei bumerang HD

CUTIE VITEZE:- tampon HD de la Trail Tough

- ambreiaj heavy duty +90 Calmini Centerforce

- inlocuit bucsa maneta schimbator cu un HD (poliuretan)

REDUCTOR:- schimbat toti rulmentii si semeringuri + inca un set de rezerva

- inlocuit bucsa schimbator cu una HD

- montat suport HD SPIDERTRAX,inclusiv cu tampoane HD din poliuretan

FRANE: - toate rotile beneficiaza de furtune HD (stalflex) mai lungi cu 25 cm.

CARDANE: -fata spate HD

ROTI:- jenti dotz dakar

Anvelope: 225/75/16 profil cross

Distantiere Calmini 30 mm

La partea electrica s-a inlocuit alternatorul orig. cu unul de 75A tot de samurai model 1999

Caroserie: revopsit, sudat gauri ,terosonat interior-exterior in doua straturi, bara fata spate praguri inlocuite cu unele HD, copie Calmini.

Troliu Warn M8000

Cric HD

Cuplaje manuale AISIN

Alarma si inchidere centralizata.

Cam atat despre jucarie..va multumesc pentru rabdarea de a citi .

Editat de raz27
  • Like 1

Din pasiune...da pe banii nevestei !

Daihatsu Feroza 1.6 zis si "Unicorn"

Suzuki Samurai 1.3i - zis si "A CINCEA NEVASTA"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Samurai made in USA

In primul rand multumesc tuturor pentru aprecieri..da ..made in usa pt ca m-am inspirat de la masinile vechi de armata americane..culoare si stickere + o reminescenta din trecut..deci da..made in usa

Link spre comentariu

Foarte frumos Samuraiul tau...imi place mult, dar totusi trebuie sa te intreb.. a cincea nevasta?? :sht

Imi place ideea cu USA... cand ma voi hotari sa-mi colantez masina poate iti fur ideea.. :grin:

Link spre comentariu

e a patra masina excluzand sotia..si de aia e a cincea nevasta..cheltuieli asemanatoare pe toata plaja..

Link spre comentariu

e a patra masina excluzand sotia..si de aia e a cincea nevasta..cheltuieli asemanatoare pe toata plaja..

la mine sunt amante, nu neveste... pentru ca astea sunt mai cheltuitoare si mai pretentioase decat nevestele. In plus nevasta tine cu casa... Pajero meu NU :ha::ha:

Bafta in continuare!

Link spre comentariu

Felicitari! Vad ca ai preferat solutiile clasice gen Calmini si TrailTough. Fieratanii fara moarte. Merita si un chit de reductii... Sau ai uitat sa-l mentionezi?

Sa-ti aduca numai bucurii!

Va salut !

Link spre comentariu

In primul rand multumesc tuturor pentru aprecieri..da ..made in usa pt ca m-am inspirat de la masinile vechi de armata americane..culoare si stickere + o reminescenta din trecut..deci da..made in usa

Vis-a-vis de conceptul tau "us army" eu sunt topit dupa alt Samurai peste care inca poate nu ai dat pe net. Sper sa nu fie considerat offtopic, poate mai vrei sa asimilezi idei. Oricum, imi place si varianta ta de "americana". Succes!

2.jpg.c43b1cfada579f482fa3aca0400a5b66.jpg5.jpg.46ac2623d8fec17488a3a3c8fcf0cf94.jpg8.JPG.6151615225a9deb8e1aa2c37bdbe087a.JPG15.jpg.f98dbcb778faffa80fae5cf48f6605f9.jpg

4x4
Link spre comentariu

...dar pt mine e mai importanta si mai valoroasa decat toate celelalte la un loc pt ca ma face sa ma simt bine.

Asta e sentimentul care m-a facut si pe mine sa pastrez masina si sa incep reconditionarea. Am avut momente in care am vrut s-o vand si bine am facut ca am pastrat-o.

Masina ta arata intr-un mare fel, am vazut si ceva video pe youtube si merge de rupe. Felicitari pentru restaurare si distractie maxima in compania ei :h5

Daca mai ai material foto/video din timpul lucrarilor (si nu numai) te rog sa postezi... mai clatim si noi ochii :grin:

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

e modificat si reductorul numai ca nu stiu sa iti spun raportul ..dar trage de mori ..e reductie de sj410 parca modificata ...din timpul transformarii am mai avut poze dar le-am pierdut odata cu telefonul. va multumesc mult pt aprecieri. ma face sa simt ca nu am cheltuit banii degeaba si ca a iesit ceva frumos

Link spre comentariu

e modificat si reductorul numai ca nu stiu sa iti spun raportul ..dar trage de mori ..e reductie de sj410 parca modificata ...din timpul transformarii am mai avut poze dar le-am pierdut odata cu telefonul. va multumesc mult pt aprecieri. ma face sa simt ca nu am cheltuit banii degeaba si ca a iesit ceva frumos

Daca-ti aduce bucurii cu siguranta nu ai cheltuit banii degeaba :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Salutare la toti,

Masina a fost a mea...:sr si acum imi mai e dor de ea....saracuta Suzeta Mecanica --- ca asa ii spuneam eu.

Masina a avut reductii in reductor 4:90.1....dar am renuntat la ele pentru ca imi rupeau tampoanle de la reductor si suportul....cu toate ca erau HD (atat tampoanele cat si suportul)

Intr-un final am pus in punti 5 : 13.1 aproximatv +30% reductie, iar reductorul de 410.

Deci da masina are in punti schimbate pinionul si coroana, iar reductorul e cel de 410.

Kitul de 4:90.1 e o prostie .... sau mai degraba un moft costisitor care implica alte modificari majore (schimbat punti, cardane....etc)

Sa te bucuri de ea .... si sa te poarte saracuta pe multe drumuri de acum in colo fara evenimente neplacute.

E o masina de care m-am atasat foarte mult, mi-a oferit si extaz si agonie......samuraiul e un stil de viata (cum imi spunea un prieten tot posesor de samurai). Dar balanta atarna inspre extaz. Am foarte multe amintiri placute cu masina asta....incat pe cele rele le-am uitat. In ea m-am sarutat prima data cu sotia mea....tot in ea am cerut-o si de sotie.

O modificare importanta pe care ti-o sugerez ar fi: cardanul fata cu dubla cruce....astfel scapi de vibratii in 4x4 low.

Unghiul e foarte mare intre dif si reductor peste 30 de grade, astfel cu acest cardan scapi de vibratii si de inlocuit mereu tampoanele de la reductor.

Foarte frumoasa modoficare la bara.....iar culoarea....vredele acela mat de armata.....e superb.

aaaaa.....era sa uit.....: Planetarele fata sunt si ele HD....tot de la Calmini.

P.S.

Cand imi trimiti numerele de la masina? Ca vrea si sotia un 4x4 si vreau numere preferentiale.

Atasat pun si doua poze. Atunci cand am luat-o....si atunci cand am dat-o.:cr1

Editat de KiNeTic

OFFROAD CLUB SIBIU

Cand am fost mic am fost samurai.....acum am mai crescut

Link spre comentariu

Am simtit bine ca masina are personalitate si uite si ce povesti minunate ne spune despre ea @KiNeTic.:wink:

Si in privinta extazului la SAMURAI ca sa il simti trebuie neaparat sa conduci unul.

Iar la ce modificari ai la transmisie pot spune ca acum ai :"Masina de senzatii extreme"

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Se contureaza usor personalitatea masinutei.

Intrebare: nu are raportul de transmisie prea mare pentru anvelopele cu care e incaltata?

Eu am doar in punti 5.12 pe gume de 31" si e la limita cu mersul pe asfalt.

4x4
Link spre comentariu

Eu am avut pe ea 215x80xR15 (cam 30-uri)....iar acum are ceva pe 16 parca si sunt aproape 31 daca nu ma insel.

Cu 215 mergea fara probleme si nu cred ca era prea mare raportul.

Ti-am zis am avut 4:90.1 si ala imi parea mare.......cu 5: 13.1.....e suficient (nici nu iti trebuie mai mult) doar daca vrei sa te catri pe stanci, iar atunci iti iei 6:5.1 si mergi in a 5- a cu 30 la ora pe high.

Cu reductorul care il are si cu rapoartele din punti merge cu 80 - 90 la ora fara probleme si cu 32 uri.

De ce zici ca e la limita pe asfalt....ca nu prea inteleg.

Editat de KiNeTic

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

Pai na.......asa si tre sa fie...Benzinarele iubesc turatile mari....astfel ai power in offroad.

Exact asta fac rapoartele -turatii mari (power) la viteza mica.

Ar trebui sa auzi cum suna motorul ala cu toba si galeria care e schimbata de la motor (ca o motocicleta)

Si pana la 6000 de ture merge fara probleme. Masinile pe benzina le poti duce in ture cat vrei......

Nu s-a incalzit niciodata motorul ala peste limita. (apa intotdeauna era la jumate)

Vai ce dor imi e de ea........de zgomotul ala de toba......de ture ..... de adrenalina .... de stilul ala de viata.......

OFFROAD CLUB SIBIU

Link spre comentariu

Salutare tuturor din nou,

cum spune radu merge de duduie masinuta...chiar si cu anvelopele mele 225/75/16 nu are nici o problema sa mearga pe strada cu aproape 100. pe low e fantastica masina pe high e numai buna iarna,,ce e drept nu e cea mai comoda masina din lume dar o facem sa fie. acum a primit 2 scaune donatoare de skoda fabia si primeste saptamana asta roo cage exterior..asta dupa multe debate-uri care e mai bun (interior sau exterior). eu cred ca cea mai buna varianta e cu ambele dar cum spatiul si asa e limitat am decis sa il fac doar pe cel exterior. poze la sfarsitul saptamanii.

Link spre comentariu

acum a primit 2 scaune donatoare de skoda fabia

fabia din ce an?

le schimbi cu tot cu sine, banuiesc?

sunt relativ bolt on sau necesita multe modificari?

mersi si asteptam pozele cu fierotaniile noi. si eu sunt interesat de marirea sigurantei la samurache

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

scaune de fabia generatia 2 cred..nu asta noua..aia ce a fost inainte...complicat nu e foarte tare. am dat jos glisierele de pe scaunele de samurache si le-am sudat pe celelalte noi. castig imediat..se sta infinit mai bine in ele , au o sustinere laterala mult mai buna si parca simt masina mai bine de sub fund. de azi incepem sa facem si roll cage-ul la ea cred. atasez poze cat de repede o sa pot. ideea de roll am furat-o de aici...http://www.shropshire-suzuki.co.uk/forum/viewtopic.php?f=53&t=13287&start=15..

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare