mlucaciu Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 (editat) Salut, M-am gandit sa prezint si eu solutia la care am apelat pentru a schimba supensia de pe lamelare pe elicoidale. Speranta e de a elimina pe cat posibil zdruncinaturile ce se acumulau in rinichi si spate dupa o zi intreaga de cutreierat prin paduri. Apoi, sper la o flexare mult mai buna a puntilor si in plus nu se vor mai manca crucile cardan (deoarece puntile se rotesc o data cu bratele; pe lamelare unghiul cardanului e dat de nivelul de inaltare si e fix!). Initial am intrebat pe acest forum ce se poate face (http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74078-Cer-sfat-pentru-o-suspensie-facuta-cu-cap) si am primit multe variante (multzam fain!!): sa pun punti de toyota, sa caut arcuri mai moi (wrangler)... sau sa pun kit de suspensie de jimny, sau coilovere. Binenteles ca varianta cu coilovere e cea mai practica si eficienta dar si cea mai scumpa (~750 euro bucata; dezamagire totala). Impreuna cu Dan Bucuras, vom incerca sa facem noi "kitul de suspensie". Ideea se doreste a fi simpla: urechi + prinderi pe sasiu, brate, bari, prinderi arcuri sa le facem noi (avand deja un proiect/schite/cote testate pe alt samurai; le dam la taiat); costul final (manopera, piese, arcuri elicoidale) sa fie pana in pretul unui kit de jimny. Atasez poze pentru a va putea inspira si voi daca vreti sau pentru a oferi comentarii. Prima parte din setul de piese (brate, urechi, ...): (urechile alea late vin sudate sub punti, alea mici pe sasiu) Arcuri Calmnini: Brat+si punte fata: Arc asezat pt pozat pe suportul de arc ce va fi, punte spatem, dreapta: Majoritatea pieselor sunt asezate pentru a se puncta pe sasiu; sudura nu e completa. Suntem inca in faza de masurat, ajustat,... Voi reveni cu alte poze pe masura ce mai vin piese. Daca a mai facut cineva asa ceva, va rog sfatuiti :gr1. Numa' bine ! Mihai Editat Aprilie 18, 2013 de mlucaciu "I always wanted to be somebody, but I should have been more specific." (Lily Tomlin) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Re: Samurai incaltat cu elicoidale Felicitari. Sunt foarte curios de rezultatul final. Te rog sa postezi poze pe tot parcursul evolutiei. 1 Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Re: Samurai incaltat cu elicoidale arata promitator lucrarea. am citeva intrebari. -ce cursa a puntilor v-ati propus. -ce material ati folosit pentru tendoane si ce grosime are. nu era mai simplu sa le faceti din teava cum sunt cele de la offroad armoury? -bucsele de la tendoane par a fi de jimny. de ce nu ati folosit la prinderea pe sasiu bucsa originala si o folositi tot pe cea de la prinderea pe punte. -ce lungime si ce duritate au arcurile. pe ce criteriu le-ati ales. -la puntea spate, la prinderea pe sasiu, talerele arcurilor sunt pe exteriorul sau pe interiorul sasiului? -ce bucse ati ales sa folositi pentru barele panhard. -bara de directie ramane cea originala sau veti face o versiune de "high steer". va multumesc. 1 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Re: Samurai incaltat cu elicoidale Salutare, Ma bucur cand vad oameni ce iau taurul de coarne si schimba suspensia Samuraiului ce-i .....nasoala. Insa sunt multe chichite ce dau batai de cap.Cea mai importanta este sudura pe puntile de Samurai, punte ce are o tabla extrem de subtire in mare parte mancata de rugina acolo unde venim cu prinderile. In special la spate.Eu as merge mai intai pe o intarire initiala a puntilor. Alta ar fi legata de arcuri(calmini) ce sunt cam rigide chiar si pentru Vitara dar depinde si ce greutati suplimentare ai pe masina altele decat stoc. Bucsele mie imi par de Matiz...si sunt ok. Din cate vad vei folosi bari panhard fata spate. Spor la munca si sa vedem teste cu ea. 1 KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Re: Samurai incaltat cu elicoidale Ce diametru exterior au arcurile ? Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mlucaciu Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Re: Samurai incaltat cu elicoidale Felicitari. Sunt foarte curios de rezultatul final. Te rog sa postezi poze pe tot parcursul evolutiei. Multumim. Am uitat sa adaug un detaliu important: Dan e cu viziunea si stiinta, eu sunt cu aprecierea si increderea. :bc "I always wanted to be somebody, but I should have been more specific." (Lily Tomlin) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Bucuras Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Re: Samurai incaltat cu elicoidale Salut Bratele au cotele celor de Jimnny, arcurile au 120 mm diametru exterior dar astazi am facut proba cu ele si sunt intradevar tari. La samuraiul transformat anul trecut am folosit arcuri de Jimnny si masina se comporta ff bine, asa ca vom folosi aceleasi arcuri, la barile panhard am folosit bucsi de brat dacia solenza. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Re: Samurai incaltat cu elicoidale De ce nu ati facut bratele fata mai lungi daca tot confectionati alte prinderi? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
negoita valy Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Samurai incaltat cu elicoidale salut! Ambitios plan.Cum procedezi cu asezarea arcurilor pe caroserie? VW Touareg 2,5 tdi "o5 Alte acareturi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Samurai incaltat cu elicoidale De ce nu ati facut bratele fata mai lungi daca tot confectionati alte prinderi? Si eu recomand bratele sa fie atat de lungi incat aproape sa se atinga.Eu la conversia mea am folosit tendoane de Land Rover,forjate. Arcurile neaparat sa montati langa sasiu si nu sub. Eu am fost nevoit sa pun sub ,fiind aveam punti inguste. Daca ai nevoie de blocant diferential,te pot ajuta. 1 http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate