andreigeo Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 (editat) Va salut, am 3800 euro. Bani in care se include tot, taxa revizii achizitie etc Ma uit dupa un feroza adus din Germania. E o alegere buna? Sa ma uit dupa altceva? Va astept cu interes si sper ca am scris unde treb;) ms Editat Aprilie 21, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari Desi am Feroza, Vitara nu iti place? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bkp Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari Sau un Samurai, de exemplu acesta la 3200 care e inmatriculat in Romania si are taxa platita, iti mai raman si bani http://forum.club4x4.ro/showthread.php?77627-Vand-samurai-SJ413-pregatit-taxa-platita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari Esti cam zgarcit cu detaliile ... 1.Cam ce ai vrea sa faci cu o astfel de masina? 2.Inmatriculata Ro sau nu conteaza? 3.Volan stanga sau dreapta? 4.Scurta sau lunga? 5.Benzina sau motorina? 6.Motor mare sau mic? 7.Punti rigide sau suspensie independenta? 8.An de fabricatie, mai noua sau mai veche? 9.Cat de echipata sa fie? 10.O masina 4x4 necesita intretinere ...Cam care ar fi bugetul tau ptr asta? samd ... Astea ce mi-au venit repede acum in minte ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari Pai, am gasit o feroza impecabila din 97. Initial ma uitam la jimny dar nu am buget de jimny mai nou, gen min 2005, si e cam mititel. Ma intereseaza un4x4 pt o iarna mai grea, un mers la munte mare, in locuri mai retrase, cred ca max 5000km pe an. Ma intereseaza un motor mic, benzina, inmatriculat in tara, cu volan pe stg, as vrea lung sincer, dar am vaz ca au motoare mari si am renuntat. Legat de punti, ma intereseaza un 4x4 veritabil cu putine probleme... Daca asta inseamna punti rigide so be it Referitor la buget, cred ca ma descurc cu a doua masina;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari Despre vitara nu cunosc, nu ca as cunoaste, numai ca am gasit un feroza, care arata fff bine cu 40000 km. Cu 3 chei carte service trapa, suspensie reglabila, adusa din nordul ger de curand, la 2800 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari Daca vrei un 4x4 veritabil, fiabil, trebuie sa cobori cat poti de mult scala anului de fabricatie si sa o urci pe aia care iti arata cati bani ai in buzunar. De asemenea trebuie sa tii cont ca esti oarecum incepator si iti va trebui o masina rezistenta la stres si mai ales la greselile pe care le face orice sofer la inceput de drum in offroad. Dupa buget daca ai mai gadila putin bugetul sa mai creasca ...chiar cu riscul de a ma injura ...eu ti-as propune una din astea doua variante de mai jos: 1.Toyota Landcruiser LJ70, LJ73 2.5 (2LT) 1986-1995 2.Nissan Patrol Y60 2.8 (RD28T) 1990-1997 Ca si varianta de backup: 3.Mitsubishi Pajero MK2 2.8 1991-1997 4.Land Rover Discovery 1 2.5 1991-1997 Toate variantele sunt diesel. Ptr primele doua variante considerente ar fi destule 1.Punti rigide fata -spate 2.Arcuri elicoidale 3.Fara electronica, usor de reparat 4.Fiabilitate in timp 5.Piese destul de dese pe piata dezmembrarilor 6.Ai destule proiecte de unde sa te inspiri samd consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 pfuu, numai motoare mari mi-ai dat :)) eu vreau ceva motor mic, sa nu ma coste impozit mare, ca si consum ma descurc cu un 10 11 in oras... ideea e ca am gasit acest feroza, foarte ingrijit, si pare ca arata bine, in poze, vreau sa trag o fuga sa il vad ... intrebarea era: merita banii ? 2800? sau in banii astia gasesc altceva... nu e inmatriculat .. deci mai am 700 taxa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari Despre vitara nu cunosc, nu ca as cunoaste, numai ca am gasit un feroza, care arata fff bine cu 40000 km. Cu 3 chei carte service trapa, suspensie reglabila, adusa din nordul ger de curand, la 2800 Vezi ca la Feroza kilometrajul ajunge doar la 99999 dupa care o ia de la capat deci poate avea 140,240,340 de mii de kilometri. Daca chiar ala e kilometrajul, masina arata bine, nu are probleme cu racirea si cu rugina, merita banii. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari Esti cam zgarcit cu detaliile ... 1.Cam ce ai vrea sa faci cu o astfel de masina? 2.Inmatriculata Ro sau nu conteaza? 3.Volan stanga sau dreapta? 4.Scurta sau lunga? 5.Benzina sau motorina? 6.Motor mare sau mic? 7.Punti rigide sau suspensie independenta? 8.An de fabricatie, mai noua sau mai veche? 9.Cat de echipata sa fie? 10.O masina 4x4 necesita intretinere ...Cam care ar fi bugetul tau ptr asta? samd ... Astea ce mi-au venit repede acum in minte ... Banuiesc ca acest post in topicul deschis pe tine l-ai citit deja ... Poate n-am fost eu atent la "cerintele" tale ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 (editat) Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Editat Aprilie 21, 2013 de andreigeo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 (editat) Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Pe afara arata bine.....uita-te sub mocheta la imbinarea dintre podea si cocoasa rotii din spate pentru ca acolo am vazut ca Feroza are tabla sensibila..... E cumva una din cele trei Feroza de la Buzau, dupa Maracineni...? Editat Aprilie 21, 2013 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari Banuiesc ca acest post in topicul deschis pe tine l-ai citit deja ... Poate n-am fost eu atent la "cerintele" tale ... :grin: pai l-am citit:) si am si rasp, nu am zis specific de motor :) dar am dat exemplu jimny si feroza care are motoare mici si am mers pe ideea ca iti dai seama cam ce vreau :) sry Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 domnu :)) tu dai modify :)) bine ca m-am uitat :)) nu sunt din alea 3 e la cluj din ce am inteles la telefon .. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Daca vrei motorizare mica ...si banuiesc ca o cauti pasta ...ca sa o poti inmatricula pe Ro ...uita-te dupa un Y60 2.8 diesel ...autoutilitara. Nici la asta taxa nu e exagerata ...la fel e si cu impozitul ...decent! :grin: Acu serios ... Cam asta ti-ar fi optiunile: -Jimny (1.3) -Samurai (1.0, 1.1, 1.3) -Vitara (1.6) -toate natiile de Daihatsu benzinare (motorizarea 1.6 e omniprezenta) Pe marcile astea de le-am enumerat mai jos ...cu parere de rau ...nu iti pot da sfaturi ca nu cunosc modelele ... :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Vezi ca una din alea 3 de la Maracineni are MRL-uri manuale.......si macar BZ e mai aproape de Bucuresti..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 nu ma dau cunoscator ca nu sunt. daca sunt mrl-urile manuale, ideea e ca nu se va strica ce pe viitor ? asta are si putini km, dar recunosc ca nu am intrebat omu daca 40000km sunt 40000km sau mai mult :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 (editat) Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Daca are MRL-uri manuale sistemul de cuplare al puntii fata e mai fiabil, nefiind tributar unui sistem electric/vacuumatic...... Si tot despre una din cele trei masini de la BZ, vezi ca una din ele are 206 mii km, nu 106 mii, atat cat pusese neamtul in anunt..... Editat Aprilie 21, 2013 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 (editat) Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Il mai sun maine pe om, sa mai vb cu el...si la o adica daca o fi sa fie totu bine si frumos ... Daca reusesc sa il aduc la buc, vine cineva care stie feroza cu mine, sa o vedem? Editat Aprilie 21, 2013 de andreigeo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 (editat) Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Cum au amintit si colegii mai devreme, Jimny e o alta optiune. Am Jimny, pot spune ca e o masina foarte fiabila si relativ ieftina la intretinere (+ multe piese aftermarket). Exact in situatia ta am fost si eu atunci cand am incercat sa ma decid ce masina o sa-mi cumpar. Si iti spun cu mana pe inima ca nu am regretat nici o clipa alegerea facuta. De ce ai vrea Jimny dupa 2005, nu am inteles! In afara de facelift - (adica bara fata cu proiectoarele mai jos, o plansa de bord redesenata si faptul ca au renuntat la cuplajul reductorului cu ajutorul manetei/levierului in favoarea butoanelor - ultima parte chiar nu mi se pare ok) - ce are mai bun un jimny de dupa 2005? Exceptand, bineinteles modelul DDIS - motorizare diesel de 1,5L dCI, de 86 cp (care s-a pus si pe Dacia Logan), si de care fara 5-6000 EUR nu te atingi second-hand. Jimny din 1999-2001 cu motor G13BB 80 cp, cilindree 1298 cmc, cu distributie pe curea sau M13A 82 cp, cilindree 1328 cmc, distributie pe lant, se incadreaza in bugetul tau. Gasesti chiar si inscrise in Ro daca cauti bine. Uite aici unul: Dar sunt multe care s-ar incadra in buget. Eu am cu volan pe dreapta pentru ca nu m-a interesat acest aspect. Tinand cont ca nu sunt masini rapide, nu o sa faci cine stie ce depasiri cu ea, mai ales daca nu ai de gand sa faci mai mult de 5000 km/an. Eu merg cu ea zi de zi si iti spun ca m-am obisnuit foarte repede cu volanul ... oricum gasesti si cu el pe stanga la banii astia. Metal top dar am vazut si una cabrio cu softtop cu volanu` pe dreapta la 3100, inmatriculata in Ro. Nu am avut Daihatsu Feroza, dar am vazut nu doar in poze si iti spun sincer ca nu e mai spatios. E cam acelasi lucru d.p.d.v. al spatiului interior. Pentru mine a contat aspectul, dar aici e chestie de gust si nu as vrea sa supar pe nimeni, Jimny mi s-a parut mai frumos decat Feroza. Nu stiu ca fiabilitate cum sunt Daihatsu Feroza si nici preturile pieselor, dar banuiesc ca tot pe acolo se invart. De asemenea, nu stiu daca se gasesc atat de multe Feroza la dezmembrari. Jimny sunt, am gasit o gramada. Acum tu stii mai bine ce iti place ... sunt sigur ca o s-o alegi pe cea care te avantajeaza mai mult. Numai bine! Editat Aprilie 21, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Aaaaa si mi-am mai amintit o chestie: Daihatsu Feroza are suspensie pe arcuri lamelare la puntea spate si pe bari de torsiune la puntea fata. Cel putin teoretic e o suspensie mai rigida decat cea cu arcuri elicoidale fata-spate de la Jimny, deci Jimny ar trebui sa fie un pic mai confortabil. Si mi se pare ca si unghiul de degajare e mai bun la Jimny. Dar astea sunt detalii :grin: Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 22, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Pai, am rugat pe un amic cu service, care sta in cluj, sa se uite la ea sa stiu daca ma duc sa o vad sau nu:) Asta ca un update;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 (editat) Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Pe afara arata bine.....uita-te sub mocheta la imbinarea dintre podea si cocoasa rotii din spate pentru ca acolo am vazut ca Feroza are tabla sensibila..... Nu acolo este sensibila.Sensibila este sub overfrendere si la prinderile arcurilor pe sasiu in rest la a mea care a fost si mai este un cazan nu am gasit probleme. La Feroza te vei lovi de o problema pe masura ce o sa vrei mai mult si anume lipsa pieselor de upgrade aftermarket.Legat de confort si de arcurile pe foi spate nu stiu ce sa spun eu personal cu amortizoare noi nu am probleme. Astral Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Daca are MRL-uri manuale sistemul de cuplare al puntii fata e mai fiabil, nefiind tributar unui sistem electric/vacuumatic...... La Feroza cu mrl automate actionarea nu este nici electrica nici vacuumetica. Dupa mine daca ar fi sa schimb cu ceva tot mic as schimba Feroza cu un Jimny. Editat Aprilie 22, 2013 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreigeo Postat Aprilie 22, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 salu' legat de upgrade nu ma va interesa prea curand subiectul, pe ideea ca masina a fost gandita intr-un fel si ma intereseaza sa o tin cat mai naturala, ca sa zic asa :) adica mai mult de cauciucuri nu m-ar bate gandul...iar daca e ceva de schimbat la ea, sunt de principiu, ca si la masina mea, sa pun cele mai bune piese, ca doar eu merg cu ea! adica nu trag de piese...treb schimbat, pai schimbam ! nu stam la discutii ;) ps.: de ce ai schimba cu jimny ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4 Jimny printre ultimii dinozauri 4x4 punte rigida fata/spate cu amortizoare si arcuri elicoidale.Posibilitati mari de upgrade dar si cu rezultate bune varianta stock plimbari usoare, forestiere etc, este de generatie mai noua motor mic dar destul de fortos, aspectos, fiabil etc. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate